פונו סטייג' ל-RP-500, כמה שווה בכלל להשקיע? (הוזמנו אנגל אודיו ואורטופון)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

כפי שפרסמתי גם בפורום הסטריאו הכללי, אני במסגרת שדרוג המערכת שלי.
אחד השינויים הוא חיבור מחדש של ה-CDP והפטיפון להגברה אחרי שנה ומשהו שהם היו מנותקים והעלו אבק.

הפטיפון הוא רוטל RP-500 עם ראש Excell ES-70EX4. אחרי הרכישה החלפתי לו מחט, החלפתי רגליות וכיוונתי ראש וזרוע ובחיבור לכניסת פונו ברסיבר ווינטז' הוא נשמע בסך הכל בסדר.

הרסיבר ווינטז' עבר זה מכבר לאחסון (זקוק לרענון קבלים ואין לי זמן לזה) והוחלף בהגברה דיגיטלית (TA2020 ובקרוב TK2050) וכמובן שאני צריך פונו-סטייג' אם אני רוצה לחזור לשמוע את ה-LPs שלי.

כמה שווה להשקיע בפונו-סטייג' לפטיפון כזה? האם אני ארגיש הבדל בין אלו הבסיסיים ביותר ב-150-200 ש"ח לבין Pro-Ject או קיימברידג' ב-500-600 ומה לגבי קדם מגברים שפורפרתיים סיניים שיש היום ב-700-800 ש"ח (אני מדבר ספיציפית על זה של YAQIN שכבר צבר מוניטין מסוים)?

תודה מראש על העצות.
נערך לאחרונה על ידי doc-oren ב 05/12/2013 10:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

לפני שאתה קונה פונוסטייג',אני מציע להחליף את הראש שיש לך בפטיפון,האקסל,לראש של חברה אחרת כמו אורטופון למשל.ראש פשוט שלהם יספיק לך מעל הראש אפילו על פטיפון רגיל ופשוט כמו שלך וישמע הרבה יותר טוב מהאקסל.הראשים של אקסל היו הכי זולים והכי פשוטים בזמנו,והם היו "לצאת על ידי חובה" רק בשביל שהפטיפון יוכל לנגן,אבל לא יותר מכך..גם אתה בעצמך רשמת שהפטיפון נשמע "בסדר".עם ראש טוב יותר,הוא ישמע,כאמור הרבה יותר "מבסדר" ואתה תהנה הרבה יותר מהתקליטים שלך.ובקשר לפונוסטייג',הדגמים הבסיסיים של קמברידג' אודיו ופרוג'קט בהחלט יתאימו לך.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

בכל מקרה ובלי קשר לראש, בשביל לשמוע תקליטים אני חייב פונוסטייג'... אני אשב על לוחות יד שניה והזדמנויות מחנויות לגבי הפרוג'קט (או הקימברידג').

לגבי הראש - ממה שקראתי ה-ES-70 נחשב "לבסדר" יחסית לראש באנדל וכאמור המחט די חדשה. האם אורטופון בסיסי (OM-5E) ישפר את הסאונד באופן מורגש?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

כן. והאומגה גם (113 ש"ח - משלוח חינם). Cambridge Audio Azur 540P יכול להיות הפתרון הכי יעיל עבורך. בדוק כאן (419 ש"ח לחדש).

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טוב, החלטתי ללכת קצת off beat וביצעתי רכישה אימפולסיבית של זה ב-100 ליש"ט כולל משלוח.
ראש הזמנתי אורטופון OM 5E.

אם הציוד החדש אכן יהווה שיפור ויצית בי מחדש את העניין בויניל אני כנראה גם ארענן קצת את הפטיפון עצמו (החלפת הרצועה והחלפת הכבל הקבוע בשקע "קומקום" סטנדרטי).

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

תתחדש. (f)

הלוואי ששקע הקומקום יעשה לך את זה. אם תדווח ששקע הקומקום הצית בך את חווית הויניל מחדש - לעולם לא אסתכל על קומקומים אותו הדבר יותר. :lol:

אם הרצועה מניעה ב-33.3 סל"ד כמו שצריך - עזוב אותה במנוחה. לא זה מה שעושה את החוויה. חיווט זרוע פי אלף יותר חשוב. כיוון נכון של הראש עם פרוטרקטור (מד זוויות) מתאים עושה הבדל של שמים וארץ - ובחינם. משקל נכון על הראש וכיוון הגובה של הזרוע, כך שהיא מקבילה לתקליט (VTA) לא פחות משמעותי. :wink:

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הראש הנוכחי מכוון, עכשיו אני צריך להזכר איפה הנחתי את הפרוטרקטור...

אני מסופק אם שקע הקומקום (3-פינים) ישפיע על הסאונד, אפילו אם יהיה זה שקע אוידיופילי. אבל הכבל הנוכחי הוא קצת מפגע בטיחותי...

אני אברר כמה מסובך לחווט מחדש את הזרוע שלי. לא יודע כמה עבודה כדאי להשקיע בפטיפון שהיה די בסיסי עוד כחדש.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

זה העניין. רציתי לשאול אותך לגבי הפטפון. אני מבין שאתה הבעלים הראשון? היה לך את הפטפון במצב חדש? מתי זה היה?

אני לא יודע הרבה על פטפונים של רוטל. הם עשו כמה פליק-פלאקים רציניים. בשנות ה-70 הם הזמינו מוצרי מדבקה מ-CEC ומכרו פטפונים די עלובים. בשנות ה-80 היו להם כמה פטפונים לא רעים. את ה-500 אני פשוט לא מכיר. מעניין...

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אני יד שניה וכל מה שאני יודע זה ממחקרים ברשת. האמירה שלי שהוא "בסיסי" היא למען האמת קצת ספקולטיבית.
יש מעט מאוד מידע ברשת על הדגם הזה. הוא כנראה משהו בין דגמי הכניסה לדגמים היותר טובים והנחשבים שלהם (שחלקם מבוססי REGA). ה-500 יצא לשוק כנראה ב-1980 ודומה יותר ל-850 "הנחשב" מאשר לדגמים של CEC משנות ה-70. הזרוע נראת אותו דבר וכך גם התכנון של הצלחת. הגוף פחות מסיבי.

כפי שכתבתי - אחרי החלפת מחט, כיוון ראש ודרך רסיבר מרנץ ישן הוא נשמע בסדר. כך שכנראה לא מדובר במחרשה מזעזעת. אני ארשום רשמים חודש הבא אחרי שאגמור להעמיד את המערכת החדשה שלי (שדרוג המקור האנלוגי הוא רק חלק מהפרויקט שכולל בעיקר בניה מחדש של ההגברה).
נערך לאחרונה על ידי doc-oren ב 04/12/2013 19:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #10 

חלק מהפטיפונים של רוטל הם Re-badge של Rega, רק בלי הפלטת זכוכית המפורסמת.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #11 

תתחדש (Y) ואל תשכח לעדכן אותנו לכשיגיעו הראש והפונוסטייג'.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

הציוד הגיע שבוע שעבר.
חיברתי את הראש וכיוונתי עם פרוטרקטור, חיברתי את הפונו סטייג' ושמתי תקליט במצב חדש של DG (יצירה של ברוקנר).

זוועה.

השלבים הבאים --
מקור מתח נקי לפונו-סטייג' (סוללה).
לקחת את הפטיפון, להחליף רגליות לכאלו נורמליות שגם ניתן לכוון ולפלס. להחליף את כבלי האודיו וחוט ההארקה המתפוררים ביציאות RCA וחוט הארקה חדש. להחליף את המפגע הבטיחותי שמהווה תירוץ לחוט חשמל בכניסת 3 פינים לכבל קומקום סטנדרטי. לבדוק את מצב הרצועה ואם יש צורך למדוד את הגודל שלה ולהזמין חדשה.

עדכונים שיהיה לי זמן להתפנות לכל המשימות האלו...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אם תנסה להגדיר 'זוועה' בצורה קצת יותר מפורטת... יהיה כיוון להתמקדות. אבל לפני כן, יש מקור כלשהו שאתה מצליח לשמוע במע' שלא מוגדר כ'זוועה'? משהו בכל זאת מצליח להשמע סביר? אם התשובה שלילית, כנראה שמוקד הבעיה לא ממש בציוד האנלוגי...

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

זוועה זה סאונד מאוד "מלוכלך". דווקא פחות בעיה של humming.

עשיתי debugging ראשוני ועליתי על מספר בעיות שכל אחת מהן יכולה לגרום לבעיה וכולן דורשות התייחסות בכל מקרה --
* הפונו-סטייג' כרגע ניזון מספק ממותג 12V זול. הבנתי שהציוד הזה הוא בעל סבילות נמוכה להפרעות במתח הכניסה, חשבתי על פתרון של סוללה, אבל לבסוף הזמנתי חלקים לבניית ספק כוח לינארי קטן (שנאי 15V ורגולטור).
* עם הזמן שחלף, חלק מהרגליות של הפטיפון "שקעו", המכשיר לא מפולס בעליל ובטח שלא מבודד מהשידה - דורש תיקון.
* הבידוד של כבלי האודיו מתפורר, המחברים מלאי קורוזיה - דורש החלפה.

על הדרך אני מתכוון לסדר את כבל החשמל (שלא אחראי לאיכות הסאונד) ולבדוק אם הרצועה צריכה החלפה (גם היא כנראה לא אחראית לבעיות).

כל זה יקח לי כמה שבועות טובים (עבודה, ילדים, סידורים ובמקביל אני גם מרכיב מגבר משולב) - אבל יש לי סבלנות. עדכונים ואולי גם תמונות בהמשך.
נערך לאחרונה על ידי doc-oren ב 13/01/2014 9:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #15 

אחת הבעיות העיקריות של תחום האנלוג, היא שאין ארוחות חינם :roll:

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

זאת בעיה בחיים בכלל.
גם בתחום המקור הדיגיטלי צריך להשקיע בשביל לקבל תוצאות טובות. אני מגלה את זה לאט לאט ככל שאני משדרג את מערכות ההאזנה שלי (בסלון ובחדר השינה).
כנ"ל בהגברה - אפילו עם Class-D צריך להשקיע בשביל לקבל תוצאות טובות.

ברור לי שתוצאות מצוינות ממקור אנלוגי דורשות השקעת זמן וכסף משמעותיים ברמות גבוהות אפילו יותר מאשר ב-DAC טוב או במגבר קלאס D משובח. כרגע אני מחפש תוצאות טובות כי גם ככה חלק גדול מההנאה שלי מניגון תקליטים היא לא מהאיכות פרופר, אלא מהאופי והתחושה החגיגית והמיוחדת שיש בתהליך.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

עברתי שוב על השרשור הזה. שמתי לב שציינת הגברה מסוג 'TA2020' שאתה מתכוון לשדרג? לא מוכר לי,אבל התוצאות הראשונות שקפצו לי בחיפוש מדברות על מגברי קיט סיניים מ-eBay בעלות של 75 ש"ח. האם לזה הכוונה? אם כן... אולי כדאי 'לשחלף' במקום 'לשדרג'? אם בכל זאת מדובר בהגברה סבירה, נסה לחבר מקור אחר, כמו CDP ולהאזין להבדלים. אם אין הבדל משמעותי - כדאי לדעתי לטפל בהגברה קודם לכן. זה לא שהרג'קטים שציינת לא חשובים אלא שגם עם פטפונים זולים ולא איכותיים קשה להגיע לרמה של 'זוועה'.

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

זוועה זה סוביקטיבי (אולי קצת הגזמתי) ומשקף החמרה ביחס לאיכות הסאונד שהייתה לפני שנה (שהפטיפון היה מחובר דרך מרנץ 2230).

ה-TA2020 שלי נחשב לאיכותי (לוח של Arjen Helder) ומול עכבה של 6 אוהם נותן 10 ואט נקיים. שהמקור הוא האסוס STX הוא נשמע מצוין דרך האומגה L7 שלי. הוא גם נשמע טוב יותר מהמרנץ הקלאסי שלי שאותו הוא החליף, אם כי לזכות זה האחרון יש לציין שהוא בן כ-40 שנים וזקוק לריענון קבלים יסודי.

כרגע אני מרכיב מגבר מבוסס TK2050 (מודול T2 של hifimediy) שצפוי לתת 30-50 ואט נקיים. גם את המגבר הזה בדקתי כבר על breadboard והוא נשמע מצוין כאשר המקור הוא ה-STX.

הבעיה היא בשלב הפטיפון/פונוסטייג' ללא ספק.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”