רעש מהמנוע בפטיפון CEC 4200
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: yoni Michaeli
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
- יצירת קשר:
שלום חברים.
יש לי פטיפון CEC bd-4200, שהיתה לו בעיה: כאשר הזרוע היתה צריכה לחזור אוטומטית בסיום התקליט, היא היתה חוזרת למקום אך לא יורדת חזרה לעגינה אלא נתקעת. הבעיה נגרמה כתוצאה מחוסר כוח של המנוע לסובב את גלגל השניים שמתחת לספינדל.
לאחר שהדקתי את הצלחת למקום, התקלה הסתדרה אולם מאז אני שומע זמזום נמוך בניגון התקליטים. הזמזום (HUM) נשמע ברגע שאני מניח את המחט על התקליט.
לאחר קריאה בפורום הנכבד, הסרתי את הרצועה, ושמתי את המחט על הפלטה ללא תקליט - הזמזום נשמע.
ככל הנראה יש בעייה בשיכוך הרעידות מהמנוע, השאלה מה עושים בנידון?
תודה מראש לעונים.
יש לי פטיפון CEC bd-4200, שהיתה לו בעיה: כאשר הזרוע היתה צריכה לחזור אוטומטית בסיום התקליט, היא היתה חוזרת למקום אך לא יורדת חזרה לעגינה אלא נתקעת. הבעיה נגרמה כתוצאה מחוסר כוח של המנוע לסובב את גלגל השניים שמתחת לספינדל.
לאחר שהדקתי את הצלחת למקום, התקלה הסתדרה אולם מאז אני שומע זמזום נמוך בניגון התקליטים. הזמזום (HUM) נשמע ברגע שאני מניח את המחט על התקליט.
לאחר קריאה בפורום הנכבד, הסרתי את הרצועה, ושמתי את המחט על הפלטה ללא תקליט - הזמזום נשמע.
ככל הנראה יש בעייה בשיכוך הרעידות מהמנוע, השאלה מה עושים בנידון?
תודה מראש לעונים.
אנשי מחשבים הם כן בני אדם.
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
בנוסף, לצערי, אין לי כרגע אפשרות של שינוי מקום הפטיפון. יושב בארונית על מדף למטה....
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
המהום כמו שתיארת הוא כמעט תמיד תוצאה של ויברציות מכניות ולא של אלקטרוניקה. אני חושש שבשעה שהפעלת לחץ על הפלטה, הפעלת לחץ גם על המנוע ש'שקע' מעט בתושבות גומי שלו. נסה ליישר אותן על ידי הרמת המנוע, ואם מצבן של הגומיות רעוע, כדאי לשקול את החלפתן באלתור כלשהו.
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
תודה טומי,
האם יש לך, ולשאר חברי הפורום, מקום שבו ניתן להזמין גומיות או אילתור אחר למנוע?
האם יש לך, ולשאר חברי הפורום, מקום שבו ניתן להזמין גומיות או אילתור אחר למנוע?
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
אוי.
הבעיה שרגע לא עומדת רכישה / החלפה של הפטפון...
אולי ננסה לשלוח לתיקון....
הבעיה שרגע לא עומדת רכישה / החלפה של הפטפון...
אולי ננסה לשלוח לתיקון....
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לשלוח לתיקון? פטפון של CEC???
עזוב שטויות... אף אחד לא הולך להתעסק עם הדבר הזה. קח מברג ומצלמה, פתח מכסה מנוע והעלה תמונות. נראה מה (אם בכלל) אפשר לעשות שם. לסובב מברג כולם יודעים. במקרה הכי גרוע תחזור לנקודת ההתחלה - פטפון שלא עובד - שזה בדיוק מה שיש עכשיו. מה כבר יכול להיות?
עזוב שטויות... אף אחד לא הולך להתעסק עם הדבר הזה. קח מברג ומצלמה, פתח מכסה מנוע והעלה תמונות. נראה מה (אם בכלל) אפשר לעשות שם. לסובב מברג כולם יודעים. במקרה הכי גרוע תחזור לנקודת ההתחלה - פטפון שלא עובד - שזה בדיוק מה שיש עכשיו. מה כבר יכול להיות?