איזה בנק מומלץ?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני כיום בבנק הפועלים ובקרוב אני משנה את הסטטוס שלי מסטודנט למתמחה (או עבד, תלוי איך מסתכלים על זה...).
מכיוון שאני שומע לא מעט תלונות מחברים על עמלות הבנקים אני רוצה להקדים תרופה למכה ולפתוח חשבון בנק חדש (עוד לא דברתי עם בנק הפועלים על עניין העמלות - אני ממתין לסיום ״סטטוס״ הסטודנט).
קבלתי הצעה טובה מבנק יהב, אך מדובר בבנק עם שירותים בסיסיים מאוד (אין אפשרות להפקיד מזומן בכספומט, אין אפליקציה וכדומה). בנק לאומי נותן פטור מעמלות לשלוש שנים בחשבון ״טוטאל דיגיטל״, אך אני חושש שמא מעבר מפועלים ללאומי זה כמו להחליף צרה אחת בצרה אחרת.
מה חשוב לי:
1. בנק מתקדם טכנולוגית (כמה שיותר פעולות בדיגיטל וכמה שפחות לבקר בסניף).
2. עמלות.

דעתכם?

תודה!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

זה בדרך כלל יותר תלוי בסניף הספציפי (כמה אתה מצליח שם במו"מ) מאשר באיזה בנק.
אחרי שאמרתי זאת, אני ממליץ לנסות בבנק איגוד.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 01/12/2013 22:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

היי משה, תודה על התשובה!
אכן בנק איגוד הוא בין המועמדים שלי. הבעיה עם בנק איגוד היא הסניפים - אני מפקיד מזומן וצ׳קים בכספומט והזמינות של בנק לאומי ופועלים היא טובה יותר. בנק איגוד, מנגד, לא נפוץ במיוחד. למה אתה ממליץ על איגוד (קצת פרטים.. =])?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4 

אני ממליץ פשוט כי אני מנהל שם את החשבון בשנים האחרות ואני מרוצה. כמו כן שמעתי על אחרים שמרוצים בסניפים אחרים שלו.
לגבי סניף, אין לי עם הסניף הרבה מגע, אני עושה כמעט הכל ברשת אבל זה כן רלוונטי כדי לקבל עמלות טובות או ריביות טובות על פקדונות. למקרים אלה, אני ניגש לסניף או מרים טלפון.

לגבי הפקדות, אז קודם כל לא ממש רלוונטי לך התפוצה של הסניפים בארץ אלא רק אם יש סניף אחד לידך.
שנית , שווה לבדוק אם אפשר להפקיד שם דרך סניפים של בנק לאומי. אני יודע שכל מערכת האינטרנט משותפת בינם לבין בנק לאומי. אולי יש עוד שיתופים.
משה

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אם כך אצור אתם קשר מחר בבוקר ואבדוק לעומק את הנושא.
שאלה נוספת, איפה ניהלת את החשבון שלך לפני כן?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

מזרחי.
המלצה שלילית חזקה, לא רק לסניף שבו היה לי חשבון, אלא לכמה דברים שהיו ברמת הבנק.
שירות על הפנים.
משה

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

שליחה #7 

אני רואה שאתה חיפאי. אני יכול לומר לך לגבי סניף מאוד מומלץ - סניף בנק דיסקונט במרכז זיו. אני לא הייתי ממש מרוצה מדיסקונט ברמת הבנק בסניף הקודם שהייתי, אבל ספציפית בסניף הזה יש הנהלה מצויינת שמאוד מתאמצת לרצות את הלקוחות.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

האמת היא שאני יודע שהנושא הוא מאוד תלוי סניף.
הבעיה שלי היא כאמור שאני עוד מעט מסיים את סטטוס הסטודנט שלי ויחד עם הסטטוס הולכות גם ההטבות. בבנק הפועלים הריבית על המינוס היא סבירה ואני מאמין שעל חלק מהעמלות עו״ש אני אצליח לנהל משא ומתן. עם זאת, עדיין הריבית על הפיקדונות היא נמוכה מאוד(!) ובאופן כללי הריביות והעלויות בבנק הן גבוהות. התחלתי לברר לעומק וחשבתי תחילה על בנק לאומי במסגרת ה״טוטאל-דיגיטל״ שלהם. מצד אחד מדובר בבנק מאוד מתקדם טכנולוגית (הפקדת מזומן בכספומט, העברת כספים נוחה וכדומה), אך מצד שני אני חושש, כמו שכתבתי, להחליף צרה בצרה. עם זאת, אני עדיין צריך לדבר אתם ולבדוק האם הם יכולים לתת לי תנאים טובים יותר מאלה שנאי מקבל היום בפועלים.
את בנק דיסקונט באופן כללי אני לא אוהב. אני מכיר מישהו שמנהל חשבון במרכנתיל ואתר האינטרנט מאוד לא נוח (המערכות של שני הבנקים זהות).
שני בנקים שאני שוקל מאוד ברצינות, בנוסף ללאומי, הם יהב ואיגוד. יהב כי מדובר בבנק ה״זול״ ביותר, אך מאוד ״לא מתקדם טכנולוגית״ (אפילו אפליקציה לאיפון אין), ואיגוד משום שמשה הוא לא הראשון שאני שומע שמרוצה מהבנק הזה.
אני מאוד אשמח לקבל חוות דעת נוספת על איגוד ובנוסף גם על בנק לאומי ובנק יהב.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #9 

ישיר לאומי. (Y) "הישיר הראשון" לשעבר.
עמלות מופחתות.
סניף וירטואלי, עונים לך 24/7.
אין פקידים ולהמתין בבנק.
ההתנהלות טלפונית או באינטרנט.
הכל מגיע אליך עם שליח לפתח הדלת ובחינם.

ראה הוזהרת.... ברגע שמתרגלים לזה אי אפשר לחזור אחורה לסניף ו/או לבנק רגיל.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

שליחה #10 

גם אני לא אוהב את דיסקונט באופן כללי. ההמלצה שלי היתה על סניף מאוד ספציפי שבו השירות טוב. לולא הסניף הזה, הייתי עובר בנק במיידית.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #11 

ממליץ להתרחק מהבנקים הגדולים.
גם אני ממליץ על בנק איגוד בגלל התנאים הטובים שלהם (חשבון הפוך)
אפשרות שנייה שהייתי בודק זה בנק ירושלים שלאחרונה מנסה להתרחב ופותח סניפים וירטואלים , כך שהעמלות זניחות (בטח לעומת הבנקים הגדולים).

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #12 

הערה אחת: (עריכה: בעצם שלוש 8) )
האמירה "עמלות זולות" היא מאוד רחבה (כלומר, מדי רחבה).
תוציא פירוט של השנה האחרונה וברר בדיוק אילו עמלות רלוונטיות לגביך (אילו סוגים), ולגביהן כמה אתה משלם כיום (וכמה מציעים המתחרים).
יש הרבה סוגים של עמלות, מעמלות ניהול החשבון עצמו, עמלות הקצאת אשראי, תנאי משיכת יתר (רעה חולה של ישראלים), עמלות על שירותים נוספים, עמלות מסחר בשוק ההון, וכו'

זוהי הדרך הבטוחה ביותר להבין בדיוק איזו הצעה טובה ביותר *עבורך*, ייתכן שמה שנראה בפרסום של בנק X זול, יהיה בעצם יקר בגלל שאתה זקוק לשירותים אחרים/נוספים שעלותם בו גבוהה יותר (ומן הסתם עמלות גבוהות אלו לא מופיעות בפרסום).

מעבר לכך, גם בניהול מו"מ מול הבנק (או הסניף) על עמלות, תתעקש (וגם תקבל בכתב) שלא ישנו את גובה העמלות X שנים (מינימום 3, העדפה 5 ומעלה) אחרת תמצא את עצמך בעוד שנה מהיום נאלץ לעבור את התהליך הזה שוב (לא תהליך בעייתי, אבל סתם גוזל זמן ועצבים) ולשחק בהורדות ידיים, בדומה למה שעוברים עם ספקי אינטרנט למשל. ללא התחייבות ארוכת טווח *בכתב* אל תעביר את חשבון הבנק שלך.

דבר אחרון. במידה ויש לך אפשרות השתמש (או עבור) לכרטיסי אשראי חוץ בנקאיים (וודא עלויות שלהם קודם כל, ובדוק עם המעסיק שלך אם יש אפשרות דרכו לקבל כ"א שכזה ללא עלות כלל). באופן שכזה תשתחרר מהכבילה של בנקים מסויימים דרך כרטיסי האשראי, וכאשר תרצה לעבור בנק, כל מה שתזדקק לו זה להעביר את ההוראה לחיוב החשבון שלך מהבנק החדש.

בהצלחה, ומעבר קל נעים! :)
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46454
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #13 

בבנק פועלים קיימת תוכנית בשם עו"ש בשבילך. אם מצליחים לקבל אותה, היא מבטיחה חשבון עו"ש ללא עמלות. המדיניות לקבלת התוכנית משתנה מסניף לסניף.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4320
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #14 

אני לקוח של בנק הפועלים ודווקא מאוד מרוצה.
גם אנחנו עברנו מסטטוס "סטודנט" לרגיל, ובמעבר הצלחנו לקבל הטבה מעמלות עו"ש ל שנה.
בשניה אחריה קיבלנו הנחה של 90% בעמלות, עם עמלת מינימום של 1.2 ש"ח בחודש.
מציע לך להתמקח עם הסניף ולנסות להוריד\לבטל את העמלות כמה שניתן.

גם אנחנו חשבנו על בנק איגוד כאופציה למעבר, אך העדר סניף קרוב דחה את המעבר...

בהצלחה!
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

עשיתי היום סבב בנקים והתוצאה היא שכולם ± אותו הדבר (כפי שמשה כתב עוד בתגובה הראשונה לשרשור)... הייתי בבנק איגוד שבעיר התחתית בחיפה - הפקידה לא הייתה חביבה במיוחד והייתה עסוקה ולהתמרמר על העבודה הרבה של תחילת החודש. מה שאהבתי בבנק הוא שהם פתוחים גם בימי שישי - מחזה נדיר במחוזותינו ופלוס גדול מבחינתי. שכן, אם כבר אני צריך להגיע לסניף אז הזמן היחיד שיש לי זה ביום שישי.
לאחר מכן הייתי בבנק לאומי - אותה גברת כמו בנק הפועלים רק בשינוי סמליל.
משם המשכתי לבנק דיסקונט - סניף בית חולים רמב״ם (מקום העבודה שלי כרגע) - הצוות מאוד (מאוד!) נחמד, אבל ההצעה לא שונה מהבנקים הגדולים האחרים.
ה״אכזבה״ באה דווקא מכיוון בנק יהב - אמנם החשבון הוא חשבון ללא עמלות עו״ש, אבל הריביות גבוהות (אפילו יותר מאלה שאני משלם היום בפועלים לפני שהתחלתי להתווכח אתם...).
לסיכום, לעת עתה, כל עוד החשבון שלי עדיין מוגדר כסטודנט, אני אשאר בבנק הפועלים (גם ככה אין לי עמלות כרגע והתוקף של ההטבה שלי הוא עד אמצע 2015).

תודה לכם!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #16 

cavi כתב:עשיתי היום סבב בנקים והתוצאה היא שכולם ± אותו הדבר (כפי שמשה כתב עוד בתגובה הראשונה לשרשור)... הייתי בבנק איגוד שבעיר התחתית בחיפה - הפקידה לא הייתה חביבה במיוחד והייתה עסוקה ולהתמרמר על העבודה הרבה של תחילת החודש. מה שאהבתי בבנק הוא שהם פתוחים גם בימי שישי - מחזה נדיר במחוזותינו ופלוס גדול מבחינתי. שכן, אם כבר אני צריך להגיע לסניף אז הזמן היחיד שיש לי זה ביום שישי.
לאחר מכן הייתי בבנק לאומי - אותה גברת כמו בנק הפועלים רק בשינוי סמליל.
משם המשכתי לבנק דיסקונט - סניף בית חולים רמב״ם (מקום העבודה שלי כרגע) - הצוות מאוד (מאוד!) נחמד, אבל ההצעה לא שונה מהבנקים הגדולים האחרים.
ה״אכזבה״ באה דווקא מכיוון בנק יהב - אמנם החשבון הוא חשבון ללא עמלות עו״ש, אבל הריביות גבוהות (אפילו יותר מאלה שאני משלם היום בפועלים לפני שהתחלתי להתווכח אתם...).
לסיכום, לעת עתה, כל עוד החשבון שלי עדיין מוגדר כסטודנט, אני אשאר בבנק הפועלים (גם ככה אין לי עמלות כרגע והתוקף של ההטבה שלי הוא עד אמצע 2015).

תודה לכם!
...
אתה מדבר על ימי שישי...ואני אומר לך שפתוח גם בשבת !!! 24/7 :roll:
קראת מה שכתבתי?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

לגבי "ישיר לאומי", אין לי ניסיון אישי, אבל אני לא חושב שהוא ממש תפס והסיבה די ברורה.
למעשה ל99% מהצרכים, כל הבנקים נותנים שירות 24/7 (כולל מזרחי ה"דתי" שעובד בשבת :-) ), כך שהשירותים שרק ישיר לאומי נותנים בשעות הסגירה הם לא ממש קריטיים מספיק לרוב הציבור.
משה

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #18 

moco כתב:מזרחי.
שירות על הפנים.
...
ממש כך.
(Y)

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #19 

טלHD כתב:ישיר לאומי. (Y) "הישיר הראשון" לשעבר.
עמלות מופחתות.
סניף וירטואלי, עונים לך 24/7.
אין פקידים ולהמתין בבנק.
ההתנהלות טלפונית או באינטרנט.
הכל מגיע אליך עם שליח לפתח הדלת ובחינם.

ראה הוזהרת.... ברגע שמתרגלים לזה אי אפשר לחזור אחורה לסניף ו/או לבנק רגיל.
...
(Y)
ממליץ בחום.
לא ראיתי סניף בנק כבר המון זמן.
אני לקוח כבר עשר שנים ומעולם לא הגעתי למצב שנדרשתי לשירות ולא היה לי פקיד זמין באותו הרגע.
אתר האינטרנט נחשב למוצלח ולמתקדם ביותר בקרב הבנקים, וכמובן עמלות מופחתות/החזר עמלות בסוף שנה.
בנוסף את פנקסי הצ'קים וחידוש כרטיסי אשראי אתה מקבל עם שליח עד הבית/עבודה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #20 

gilg7 כתב:
moco כתב:מזרחי.
שירות על הפנים.
...
ממש כך.
(Y)
...
מצטרף לאזהרה החמורה מבנק מזרחי.
נהלתי שם חשבון עסקי בעבר הרחוק.
שירות קטסטרופלי! יחס גרוע ביותר! שומר נפשו ובעיקר כספו ירחק!

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”