האם אפשר לחבר את כבל הGROUNDING בפטיפון להארקה בתקע חשמל רגיל?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Ehud911 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני בונה בסיס חדש לפטיפון ורוצה לחבר את הכל לשקע קומקום..
וכמוכן באיזה כבל מומלץ לחווט חיבורי RCA חדשים?
תודה :D

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

כן. אפשר. בתנאי שזו נקודת ההארקה היחידה. האופציה של הארקה לראשי משתלמת במיוחד כשיש קו ייעודי לציוד אודיו עם הארקה נפרדת שמנותקת מההארקה של שאר הבית ומובילה ישירות לאדמה (אלקטרודה). תראה כאן ספציפית לגבי המלצות חיווט ואת כל השרשור לגבי ההליך + טיפים.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #3 

טומי - תוכל להפנות אותי להוראות כיצד לבצע הארקה ישירה (אלקטרודה) שלא משותפת לכל מכשירי החשמל בבית ?
התברכתי בבית בקומת קרקע כך שאני יכול לתקוע באדמה כל מה (ומי :roll: ) שמתחשק לי...

Ehud911 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

טומי תודה רבה!
למה הכוונה "ההארקה היחידה" ואיך אני בודק את זה?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

יוסי - הרעיון הוא להחליף את הקו הצהוב (הארקה) של תשתית הבית, שבדרך כלל מתחבר לאיזשהו צינור מים, ב-קו יעודי שמתארק דרך אלקטרודה באדמה ומנותק מההארקה של שאר הבית. אלקטרודה כזו קונים בכל טמבוריה. הבעיה העיקרית היא שעל קו כזה יש להתקין מפסק פחת (זה שמקפיץ כשיש קשר בין פאזה לאדמה - כלומר קצר, ועשוי להציל חיים). זו כבר עבודה של חשמלאי מוסמך. יש כאן עבודה פשוטה, אך חוקית, חייבת להתבצע על-ידי חשמלאי מוסמך. חשמלאי מוסמך יחייב אותך בכל מקרה. תן לו לעשות את העבודה. יש לכך השלכות גם על ביטוחי בית למיניהם.

אהוד - נקודת הארקה יחידה משמעותה שהחיבור בשרשרת הפטפון, פרה-אמפ (אם יש) ומגבר - מחוברים להארקה רק פעם אחת בלבד. אם הפטפון מחובר להארקה הראשית - המגבר לא. אם המגבר מחובר להארקה הראשית - הפטפון לא. אם הפטפון לא מחובר לההארקה הראשית, הוא חייב להתחבר לשלדת המגבר דרך כבל יעודי. אפשר לבדוק זאת באמצעות רב-מודד ובדיקת הולכה. פשוט מוודאים שכל הנקודות מובילות רק לאותה נקודת הארקה.

Ehud911 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני חושב שהבנתי.. אני צריך או שרק הפטיפון יהיה מחובר להארקה או שרק הרסיבר ואם הרסיבר מחובר להארקה אז לחבר את הפטיפון עם הכבל הייעודי.. נכון?
לגבי חיבורי הRCA אתה בעצם ממליץ לחבר ישירות את החיווט של הזרוע נכון?
תודה!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

נכון. ואת ההארקה של הזרוע - להארקה שתבחר (או לראשי - או לייעודי).

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

לא מחברים מפסק זרם לארקה !!!!... לא בטוח שאפשר לחבר קו ארקה עצמאי מבלי לבצע שיפוץ נרחב... לא בטוח שזה כלכלי. אתה יכול לחבר את הארקה של הפטיפון לשקע בקיר אבל עדיף שלא מפני שאנו לא יודעים אם יש לך ארקת שיטה או ארקת ייסוד. עדיף תשאיר את גיד ארקה כמו שהוא. תוכל להרכיב בפטיפון מחבר ייעודי ולהשתמש בגיד חמרן בהתאם לצורך.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

איני בטוח אם זה נקרא 'פחת' או 'פקק' או 'מגן' - אך מדובר ברכיב חובה. לא מדובר בשיפוץ נרחב - מדובר בקידוח של חור אחד בקיר והוצאה של כבל החוצה. אנו לא מדברים על שינוי מהותי. פשוט לנקודה אחת - מחליפים את ההארקה. מחירה של אלקטרודה הוא בערך 45 - 80 ש"ח והעלות הכוללת לא עולה על 300 ש"ח. חשמלאי מוסמך מוליך קו הארקה חדש בעזרת מוליך (גורר) טפלון - דרך התעלות הקיימות מנקודה יעודית החוצה - ומגשר את ההארקה הקיימת בין הנקודות הסמוכות. עשיתי זאת במשרד שלי בת"א - חשמלאי חתם על תקינות. זה לא מסובך. 300 ש"ח בכל מקרה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #10 

אתה מבלבל... מקודם רשמת שצריך אלקטרודה ואז לחבר מאמ"ת. עכשיו אתה אומר קו נפרד... מאמ"ת מחברים לפאזה ולא לארקה. קו ארקה לא מפסיקים בשום אופן... אולי אצליך זה עלה 300 שח, אך עדיין זה לא אומר כלום. סביר להניח שהארקה שלך הינה ארקת יסוד כך שלמעשה האלקטרודה שלך היא לא עושה כלום, היית יכול לחבר לארקה הרגילה. אם במשרד שלך יש ארקת שיטה אז זה כבר משהו אחר, אבל לא בטוח מכוון שהשימוש הוא בדרך כלל בבניינים גדולים ומפעלים.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

במשרד המדובר בת"א יש הארקת הגנה כמו שיש ברוב המבנים בישראל שנבנו עד 1980. עיקר השיטה הזו - היא הארקה לצינור מים הקבור באדמה. כך עשו פעם. מוליך ההארקה, בשיטה זו, אינו מחובר למוליך האפס של רשת ההזנה, וזאת בניגוד לשיטת האיפוס, למשל. החיסרון הגדול של שיטת הארקה זו הוא שיעילותה תלויה למעשה בהתנגדות האדמה ובהתנגדות המגע שבינה לבין אלקטרודות ההארקה הקבורה בה. התנגדות זו גדולה בהרבה מהתנגדות מוליכי המתכת שבהם משתמשים בשיטת האיפוס. לכן, זה מחייב מכניזם הגנה נוסף למקרה של קצר. אם אני לא טועה - זה נקרא מפסק מתח יתר.

אבל לא זה העיקר. העיקר הוא שלקו ההארקה המשותף של הבניין - מחוברים מכשירי חשמל רבים שפורקים אליו הפרשי מתחים. מקררים, מזגנים, תנורי מיקרוגל, תאורת נאון ו'מזהמים' אחרים. הכל נפרק לאותה ההארקה. פירושו של 'קו נפרד' הוא שנקודה מסוימת המוזנת מהאספקה הביתית - תיפרד מההארקה הכללית של הבניין, ותוארק לאלקטרודה נפרדת. ההזנה ממשיכה להגיע מאותה אספקה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #12 

tnsilver כתב:במשרד המדובר בת"א יש הארקת הגנה כמו שיש ברוב המבנים בישראל שנבנו עד 1980. עיקר השיטה הזו - היא הארקה לצינור מים הקבור באדמה. כך עשו פעם. מוליך ההארקה, בשיטה זו, אינו מחובר למוליך האפס של רשת ההזנה, וזאת בניגוד לשיטת האיפוס, למשל. החיסרון הגדול של שיטת הארקה זו הוא שיעילותה תלויה למעשה בהתנגדות האדמה ובהתנגדות המגע שבינה לבין אלקטרודות ההארקה הקבורה בה. התנגדות זו גדולה בהרבה מהתנגדות מוליכי המתכת שבהם משתמשים בשיטת האיפוס. לכן, זה מחייב מכניזם הגנה נוסף למקרה של קצר. אם אני לא טועה - זה נקרא מפסק מתח יתר.
...
מה????

:?: :?: :?: :?:

אם אין לך רשיון חשמל, אל תרשום דברים שאולי מצאת בפורטל אלקטריק ותרשום אותם עם טעויות במילים שלך...
אין קשר בין מספק מתח יתר (שזה בכלל מאמ"ת הנועד גם לקצר וגם למתח יתר המורכב על פאזה) לקו אדמה !!!
מתח יתר זו תופעה שמחולקת לשניים:
א: צרכן שצורך זרם שמתקרב לזרם המאמ"ת לפרק זמן ארוך (למשל דוד חשמל + תנור ספירלה על מפסק 10A)
ב: קפיצות חשמל הנוצרות כתופעה טבעית ולא כפעולה אנושית (ברקים למשל)

זה נכון שעד שנות ה80 השתמשו בארקת הגנה אך מאז התקנים השתנו והרבה מאוד בניינים מחוברים לארקת יסוד וארקת שיטה, תקרא תקנות חשמל מ1991.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

נעשה רוורס אנג'ינירינג. ההליך היה כזה: דפקתי אלקטרודה ב-45 שקל באדמה בעזרת בלוק שמצאתי בחוץ. קדחתי חור בקיר והעברתי קבל צהוב מהנקודה וחיברתי לאלקטרודה. ירדתי 50 מטר לקינג ג'ורג' - תפסתי את החשמלאי השכונתי וביקשתי ממנו לחתום לביטוח - לא שחששתי, אבל היו עובדים אחרים חוץ ממני במשרד. למרות שלפעמים ממש בא לי לפחם אחד מהם - לא רציתי להיות אחראי לכך משפטית. הוא התעצבן עלי - מלמל משהו, התקין איזה פקק וחתם. 300 ש"ח. מאז, כל מה שחובר לקו הזה. זהב! עכשיו תלך אתה לשק"ם אלקטריק ותסביר איך זה יכול להיות. יבגני? תקרא אתה תקנות חשמל מ-1991. אני קורא את זה כרגע.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #14 

Ehud911 כתב:אני בונה בסיס חדש לפטיפון ורוצה לחבר את הכל לשקע קומקום..
וכמוכן באיזה כבל מומלץ לחווט חיבורי RCA חדשים?
תודה :D
...
לגבי ארקה, יש לך תשובה בשרשור.

לגבי RCA, תלוי בתקציב... כבל אודיו מסוכך או זוג כבלי COAX יעשו את העבודה מצויין.

מה האורך שאתה צריך? יש לי כמה שאריות של כבל אודיו טוב. שלח לי ה"פ אם אתה מעוניין במסירה.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #15 

אזהרה !!!
אל תתעסק עם שום דבר שלא עובר דרך הפחת שמגן על כל הדירה !!!
יש אזהרות חמורות לגבי זה ושום חשמלאי שהרשיון חשוב לו לא יחתום על זה, דרך אגב אתה לא מבוטח למרות מה שטומי אמר כיון שכל שינוי במתקן החשמל הביתי חייב לעבור בדיקה חוזרת של חברת החשמל במיוחד בנושא הארקות והגנות.
הדבר החוקי והיעיל ביותר הוא להשחיל חוט הארקה ישיר בין הזרוע לפס ההארקות בלוח הראשי שלך כדי לפסוח על חיבורים בדרך.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”