חומרה מומלצת ל-XBMC עד 100$?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

יש ברשותי היום שני התקני XBMC בבית.

בחדר שינה יש לי RPi. הוא עובד בסדר, אבל לא וואו. הממשק קצת איטי. אין סאונד בממשק. וכו'.
בסלון יש לי Arctic MC001 (מעבד אטום דואל קור) - עובד נפלא. מהיר. חזק. יוצא מן הכלל. עלה לי 99$ - אבל לא מוכרים אותם יותר :(

אני עכשיו מחפש להרים להורים שלי גם XBMC, ואולי גם לשדרג בחדר שינה, ובאתי להתייעץ עם הפורום המלומד - מה מומלץ היום בסדר גודל של 100$ (אפשר לחרוג טיפה) - לטובת XBMC, שיהיה יותר חזק מ-RPi, וירוץ חלק ובלי בעיות ובלי יותר מדי התעסקות.... (נגיד - שיהיה לזה אימג' שעובד טוב, כמו OpenELEC או משהו בסגנון).

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #2 

נק' הייחוס שלך מצוינות, לדעתי קודם הכל תתחיל מזה שתגיע למצב שה-RPi מקונפג באופן הטוב ביותר שזה אומר:
* מערכת הפעלה על כונן USB (עדיין צריך SD עבור uboot).
* Overclocking, יש מספיק פוסטים ברשת על הגדרות מומלצות.
* גרסת פיתוח של Gotham המבוססת על newclock3 של popcornmix, השיפור בביצועים משמעותי גם ללא שינוי אחר אם בניווט בתפריטים ואם בספריה (פענוח של jpeg בחומרה).
אחרי שתבצע את כל אלה אני לא בטוח שתחזור לשאול על חומרה מומלצת ברמת המחיר הזו.

אני יכול לומר לך שבחודשיים הקרובים הולך להיות מאוד מעניין אם זה עם מכשירי Amlogic 8726-MX או ה-Cubox-i שבחודש הקרוב מתחיל להימסר לרוכשים.
ממליץ לך לקרוא את הפוסט הראשון בשרשור האחרון שבחתימה שלי.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כמה נקודות....
1. מערכת הפעלה על כונן USB - אני מאוד מעדיף שלא - קח בחשבון שממילא הנתונים לא נשמרים לוקאלית (הכל נשמר ב-MySQL על ה-NAS שלי - כדי ששני הדיוייסים יהיו מסונכרנים) - כך שחבל לי להתחיל להעמיס שם עכשיו עוד כונן USB, אלא אם תגיד שהשיפור בביצועים דרמטי (זה יפתיע אותי... אבל הכל אפשרי... אם השיפור הוא רק בזמן העליה - זה פחות משנה לי). אגב - העבודה מול ה-MySQL האטה (בעבר) כשעבדתי בויפי, אבל עכשיו מעל LAN זה עובד יופי :)

2. אוברקלוקינג - עשיתי. לצערי ה-RPi שברשותי יציב רק ב-800מהץ. ב-900 אני כבר חווה תקיעות.

3. אפשר לקבל עוד מידע לגבי ה-Gotham? זה במקום ה-OpenELEC? או שזה ענף של ה-OpenELEC? אני בהחלט פתוח לשינויים שישפרו את התגובתיות. מבחינתי שיפור של התגובתיות בתפריטים כנראה תפתור את מרבית הבעיות - כיום מעל LAN, גם 1080p מתנגן אצלי יפה ב-RPi, הדבר המתסכל היחיד הוא התפריטים.

4. לגבי ה-Cubox-i, הוא נראה מאוווד מעניין כי ניתן לרכוש חומרה משמעותית יותר חזקה מה-ARM700 שיש ב-RPi, הבנתי שה-i6 מקביל בערך ל-A9 1G, וה-i6 Dual מקביל בערך ל-A9 Dual 1.2 - שזה שדרוג משמעותי על פני מה שיש לנו ב-RPi. השאלה היא עד כמה יתמך XBMC בצורה טובה על ה-Cubox? יש גם מכשירי אנדרויד עם מעבדים יותר חזקים מה-ARM700, אבל בינתיים זה נראה שמרבית הניסיונות לרוץ עם XBMC על אנדרויד סובלים ממגוון רחב של בעיות (לפחות לפי מה שמתואר בפורומים)

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #4 

dhead2009 התקנתי את הגירסה שהמלצת ונתקלתי בכמה בעיות שגרם לרסברי לקרוס
יש סיבה לזה?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #5 

@slarti

1. קודם כל זה חשוב עבור Overclocking ע"מ למנוע תקלות כתיבה ל-SD, גם אם ה-DB שלך ב-SQL אתה עדיין כותב ל-SD והמטרה הרי היא מערכת יציבה.
2. אתה לא חייב להאיץ את המעבד למהירות קבועה אלא פר עומס (אני צריך לכתוב מדריך ...).
3. Gotham זו גרסה הבאה של XBMC, ו-newclock3 זה הענף הפיתוח של המפתח popcornmix שכיום הוא המפתח הראשי שמתקן באגים ב-XBMC הקשורים ל-RPi, ב-newclock3 יש מס' אופטימיזציות נוספות המשפרות באופן משמעותי את ביצועי המכשיר.
קיימת כמובן גרסת OpenELEC הכוללת את newclock3, ראה הודעה בקישור.
4. עשית סלט, כשאקבל את ה-Cubox-i2 אכתוב עליו סקירה קצרה.

@M2
חשבתי פעמיים אם לכתוב את התגובה הזו, ובסוף אמרתי לעצמי נו טוב, יאללה.
אתה מכיר את הפלטפורמה מספיק זמן לדעת שלגרסאות פיתוח של OpenELEC מבוססות Gotham יש שרשור רשמי שבו המפתחים שביצעו את השינויים נותנים תמיכה ומנסים ככל שאפשר לפתור את התקלות עפ"י דיווחי המשתמשים, הרי מאיפה בדיוק הורדת את הגרסה הזו ? :מבולבל:

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

האוברקלוקינג שלי הוא פר עומס - אבל מגדירים לו תקרה. בתקרה של 900 - מדי פעם הוא קופא.
אל תדאג - קראתי את כל המדריכים - אני עושה אוברקלוקינג עוד מימי הפנטיום 60 :-))
נפלתי על RPi פחות ידידותי ל-OC... אבל אגב - גם כששמתי אותו ב-1000, לא הרגשתי כזה שיפור משמעותי בביצועים.

לגבי גותהאם - מה שאתה אומר זה ששווה לי להתאזר בסבלנות עד שתתייצב ואז לעבור אליה....

לגבי הסלט - לא עשיתי סלט - אני מבין שה-i6 הוא לא A9 - פשוט מצאתי קצת השוואות בנצ'מארק.... בכל מקרה - לא קריטי :)

הבוטום ליין הוא:
1. להתאזר בסבלנות ל-Gotham יציב, לשדרג ולראות אם זה מספק אותי מבחינת ביצועים
2. אם אחד לא קורה, אז אחרי שהתאזרתי בסבלנות, לראות איך מתייצב עולם ה-i6.

או לעעלות ל-200$ ולקנות את ה-ZOTAC....

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #7 

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #8 

@M2
ניסית להעביר סרקזם, כנראה שזה לא עבר. :?
ובזאת אני פורש מהדיון הזה.

נ.ב.
למי שלא ברור אז השרשור המדובר הוא כמובן זה.

Tuberomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

dhead2009 כתב: אני יכול לומר לך שבחודשיים הקרובים הולך להיות מאוד מעניין אם זה עם מכשירי Amlogic 8726-MX או ה-Cubox-i שבחודש הקרוב מתחיל להימסר לרוכשים.
ממליץ לך לקרוא את הפוסט הראשון בשרשור האחרון שבחתימה שלי.
...
איזה דבר מאוד מעניין הולך לקרות בחודשיים הקרובים עם מכשירי Amlogic 8726-MX? קניתי מכשיר כזה קראתי את הפוסט שלך ולא כתבת מה עומד לקרות. אני סקרן לדעת.
עדכון: לא חשוב, מצאתי את הפוסט שאני חושב שדיברת עליו. נשמע כמו חדשות טובות.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”