לאחרונה התחדשתי ברמקולים ELAC 243 ואני מבסוט מהם עד הגג.
עד לא מזמן הם היו ממוקמים בחדר כ-70ס"מ מכל קיר, הצליל היה נפלא למרות שהחדר לא מטופל.
לא מזמן העברתי אותם לחדר אחר, שם הם נמצאים משני צידי שולחן, קרוב מאוד לקיר האחורי כאשר הימני קרוב גם לקיר צדדי (פינת החדר)
הרמקוללים בזוית של כ-30-40 מעלות ביחס לקיר (מכוונים לנקדת ההאזנה)
לרמקולים יש פורט אחורי, מיקמתי את טבעת הספוג שבאה עם הרמקולים בפורט כדי להגביל את הבאס, זה עזר אבל לא בהרבה.
מה שאני שומע זה באס מרוח ועמום, אני סבור שזה מהחזרים מהקיר שמאחורי הרמקולים ולא מקירות אחרים.
התחלתי להתעניין בספוגים ופתרונות אקוסטיים. להבנתי, ספוג אקוסטי על הקיר מאחורי הרמקול לא יעזור בבעיות באס, האם זה אכן המצב?
האם מלכודת באס תעזור? ואם כן, מה עושים לגביי קיר שהוא לא פינתי?
מה עוד אפשר לעשות?
תקציב לא מוגדר כרגע, אחליט בעניין אחרי שאדע מהן כל האופציות ומהם סדרי גודל המחירים.
תודה רבה מראש!
רמקולים קרובים לקיר, באס מרוח.
המיקום של הרמקולים ומידות החדר פשוט מקצינים את מה שאתה שומע. יכול להיות שמלכודות בס יעזרו, אבל מדובר בעצמים גדולים שתופסים הרבה מקום, וגם אז לא בטוח שתקבל את התוצאה שאתה מעוניין בה. באופן אישי אני לא רואה פיתרון חוץ מ EQ כזה או אחר.
-
harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
תודה על התגובה.
בדקתי ע"י השמעת כל התדרים במחולל אונליין והתדר הבעייתי הוא 126Hz, זה התדר שבו ההחזרים מקסימליים.
כשאתה אומר שEQ הוא פתרון, הכוונה היא להנמיך פשוט את התדרים הבעייתיים? או שיש טריק אחר? (מעולם לא עבדתי עם EQ).
בדקתי ע"י השמעת כל התדרים במחולל אונליין והתדר הבעייתי הוא 126Hz, זה התדר שבו ההחזרים מקסימליים.
כשאתה אומר שEQ הוא פתרון, הכוונה היא להנמיך פשוט את התדרים הבעייתיים? או שיש טריק אחר? (מעולם לא עבדתי עם EQ).
כן. גם room correction עובד על העיקרון הזה.כשאתה אומר שEQ הוא פתרון, הכוונה היא להנמיך פשוט את התדרים הבעייתיים?...