עזרה בקשר להוטבוקס
שלום, יש ברשותי הוטבוקס והוא נמצא במרתף, לכן הוא לא מגיע לכל הבית ( לעוד 2 קומות)
רכשתי מהאינטרנט רפיטר שישדר את האות ברחבי הבית אבל הוא לא עובד כראוי.
הוט אמרו לי שיש אפשרות להעלות את הראוטר לקומה האמצעית (150₪) וכך יהיה אינטרנט בכל הבית
החסרון הוא שהמחשב הנייח שלי נמצא במרתף ( אחבר אותו באמצעות כרטיס רשת של edimax)
עוד אפשרות שהם נתנו היא home plug אבל זה גם יקר ואם קראתי שלא תמיד עובד אז אני אוותר
שאלתי היא כזאת אם אעביר את ההוטבוקס לקומה האמצעית ואחבר את המחשב הנייח עם הכרטיס רשת האם אאבד משמעותית את המהירות ( הורדת סרטים, גלישה באינטרנט וכו) ? או שהמהירות תישאר דומה?
אם לא האם יש עוד אפשרות כמו לחבר להוטבוקס (שישאר במרתף) ראוטר שיהיה בקומה האמצעית? שישדר לכל הבית ?
אפשר גם להפוך את ההוטבוקס למודם...אבל שוב איך אחבר אליו ראוטר אחר?
אם יש לכם עוד פתרונות אשמח..כי אני חייב אינטרנט בכל הבית
תודה!
רכשתי מהאינטרנט רפיטר שישדר את האות ברחבי הבית אבל הוא לא עובד כראוי.
הוט אמרו לי שיש אפשרות להעלות את הראוטר לקומה האמצעית (150₪) וכך יהיה אינטרנט בכל הבית
החסרון הוא שהמחשב הנייח שלי נמצא במרתף ( אחבר אותו באמצעות כרטיס רשת של edimax)
עוד אפשרות שהם נתנו היא home plug אבל זה גם יקר ואם קראתי שלא תמיד עובד אז אני אוותר
שאלתי היא כזאת אם אעביר את ההוטבוקס לקומה האמצעית ואחבר את המחשב הנייח עם הכרטיס רשת האם אאבד משמעותית את המהירות ( הורדת סרטים, גלישה באינטרנט וכו) ? או שהמהירות תישאר דומה?
אם לא האם יש עוד אפשרות כמו לחבר להוטבוקס (שישאר במרתף) ראוטר שיהיה בקומה האמצעית? שישדר לכל הבית ?
אפשר גם להפוך את ההוטבוקס למודם...אבל שוב איך אחבר אליו ראוטר אחר?
אם יש לכם עוד פתרונות אשמח..כי אני חייב אינטרנט בכל הבית
תודה!
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
כשאתה אומר שתחבר את המחשב להוטבוקס, הכוונה חוטית או אלחוטית?
אם אלחוטית אז אי אפשר להבטיח לך מהירות או קליטה טובה, זה תלוי בתווך ובהפרעות.
לא אמרת מה רוחב הפס שלך באינטרנט, באלחוטי תקבל גג 50-60 עם ראוטר טוב, כרטיס רשת טוב ותנאים אופטימליים.
ההוטבוקס לא מצטיין ביכולות האלחוט שלו ולא בראוטינג. ההמלצה הקבועה היא להפוך אותו למודם ולחבר אליו ראוטר נורמלי, אם תעשה את זה, סביר להניח שתקבל שיפור בקליטה, אבל שוב אין אפשר להבטיח כלום כי זה תלוי בהרבה גורמים.
אם יש לך דרך להעביר כבל לקומה האמצעית זה יהיה אידאלי. תוכל למקם שם את ההוטבוקס (וכאמור, מומלץ לחבר אותו לראוטר נורמלי) כדי לקבל כיסויי טוב יותר ותוכל גם להעביר כבל כדי לחבר את המחשב חוטית להוטבוקס, כך לא תאבד ביצועים.
על מה הוט רוצים 150ש"ח? שקע נוסף?
אם אלחוטית אז אי אפשר להבטיח לך מהירות או קליטה טובה, זה תלוי בתווך ובהפרעות.
לא אמרת מה רוחב הפס שלך באינטרנט, באלחוטי תקבל גג 50-60 עם ראוטר טוב, כרטיס רשת טוב ותנאים אופטימליים.
ההוטבוקס לא מצטיין ביכולות האלחוט שלו ולא בראוטינג. ההמלצה הקבועה היא להפוך אותו למודם ולחבר אליו ראוטר נורמלי, אם תעשה את זה, סביר להניח שתקבל שיפור בקליטה, אבל שוב אין אפשר להבטיח כלום כי זה תלוי בהרבה גורמים.
אם יש לך דרך להעביר כבל לקומה האמצעית זה יהיה אידאלי. תוכל למקם שם את ההוטבוקס (וכאמור, מומלץ לחבר אותו לראוטר נורמלי) כדי לקבל כיסויי טוב יותר ותוכל גם להעביר כבל כדי לחבר את המחשב חוטית להוטבוקס, כך לא תאבד ביצועים.
על מה הוט רוצים 150ש"ח? שקע נוסף?
כן על שקע נוסף הם רוצים 150
למרות שיש לי שם טלוויזיה ויש שם את הקופסה הזאת בקיר של הוט אז אני לא ככ מבין למה.
בכל מקרה, הכוונה הייתה לאלחוטית, כתבתי בעזרת כרטיס רשת שנמצא ברשותי.
האם אתה ממליץ להעביר את ההוטבוקס לקומה האמצעית אבל שעדיין ישאר מחובר למחשב הנייח באמצעות כבל רשת? כמו שהוא מחובר עכשיו בעצם?
ברגע שההוטבוקס יהיה בקומה האמצעית לא תהיה בעיה מבחינת ראוטר..משום שלקומה העליונה הוא בטוח יגיע ושאר המחשב צריכים רק אינטרנט ועד עכשיו המהירות גלישה היא בסדר( הם לא מתעסקים בהורדות , משחקים וכו)
ככה שמהירות הגלישה חשובה רק למטה במחשב הנייח..האם זה אפשרי לחבר כבל רשת של נניח 8-9 מטר מהקומה האמצעית עד המרתף? האם הטכנאי של הוט יכול לעשות זאת? ככה אני מרוויח וויפי בכל הבית ונשאר עם המהירות למטה .
למרות שיש לי שם טלוויזיה ויש שם את הקופסה הזאת בקיר של הוט אז אני לא ככ מבין למה.
בכל מקרה, הכוונה הייתה לאלחוטית, כתבתי בעזרת כרטיס רשת שנמצא ברשותי.
האם אתה ממליץ להעביר את ההוטבוקס לקומה האמצעית אבל שעדיין ישאר מחובר למחשב הנייח באמצעות כבל רשת? כמו שהוא מחובר עכשיו בעצם?
ברגע שההוטבוקס יהיה בקומה האמצעית לא תהיה בעיה מבחינת ראוטר..משום שלקומה העליונה הוא בטוח יגיע ושאר המחשב צריכים רק אינטרנט ועד עכשיו המהירות גלישה היא בסדר( הם לא מתעסקים בהורדות , משחקים וכו)
ככה שמהירות הגלישה חשובה רק למטה במחשב הנייח..האם זה אפשרי לחבר כבל רשת של נניח 8-9 מטר מהקומה האמצעית עד המרתף? האם הטכנאי של הוט יכול לעשות זאת? ככה אני מרוויח וויפי בכל הבית ונשאר עם המהירות למטה .
- EFIBET
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1110
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
מומלץ ואפשר לחבר את המחשב הנייח בכבל רשת להוטבוקס
שימוש בכבל רשת (CAT5E\CAT6) אפשרי עד ל-100מטר ולכן לא תהיה לך בעיה
פריסה והתקנה של הכבל אפשרית על ידי הטכנאי אבל יתכן ותדרש לשלם,
אם מדובר בעבודה רבה
שימוש בכבל רשת (CAT5E\CAT6) אפשרי עד ל-100מטר ולכן לא תהיה לך בעיה
פריסה והתקנה של הכבל אפשרית על ידי הטכנאי אבל יתכן ותדרש לשלם,
אם מדובר בעבודה רבה
ניסיתי להוריד עם המחשב נייד סרטים וראיתי שהמהירות דומה למהירות שהמחשב הנייח ( שמחובר עם כבל רשת ) מוריד. ( סביבות ה600-1000 kbs)
איך זה יכול להיות?
אם זה ככה אז אין סיבה שלא אעביר את ההוטבוקס לקומה האמצעית ואתחבר אליו עם הכרטיס רשת למחשב הנייח. איך הבדל המהירויות ביא לידי ביטוי?
איך זה יכול להיות?
אם זה ככה אז אין סיבה שלא אעביר את ההוטבוקס לקומה האמצעית ואתחבר אליו עם הכרטיס רשת למחשב הנייח. איך הבדל המהירויות ביא לידי ביטוי?
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
הטכנאי של הוט לא מעביר כבלי רשת, הוא רק מטפל בציוד של הכבלים ויכול להעביר לך את ההוטבוקס לקומה האמצעית.
אתה יכול לערוך ניסוי ולהתחבר עם מחשב נייד מהקומה האמצעית אל ההוטבוקס ולבצע בדיקת מהירות, כך תראה אם זה מספק את הצרכים שלך.
בכל מקרה הפתרון המומלץ במקרים כמו שלך הוא להעביר כבל רשת מההוטבוקס אל הקומה האמצעית, לחבר נתב נוסף להגדירו כ AP, לשם כך תצטרך להזמין בעל מקצוע באופן פרטי.
בהצלחה
אתה יכול לערוך ניסוי ולהתחבר עם מחשב נייד מהקומה האמצעית אל ההוטבוקס ולבצע בדיקת מהירות, כך תראה אם זה מספק את הצרכים שלך.
בכל מקרה הפתרון המומלץ במקרים כמו שלך הוא להעביר כבל רשת מההוטבוקס אל הקומה האמצעית, לחבר נתב נוסף להגדירו כ AP, לשם כך תצטרך להזמין בעל מקצוע באופן פרטי.
בהצלחה