קרמסו - לא להתקרב!

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

לפני שנתיים קניתי בשופרסל מכונת אספרסו של קרמסו. עבדה טוב שנתיים. אבל כמו כל דבר שקשור למר דנקנר, הינה התשלשלות העניינים:

שלימתי על המכונה 1000 שקל. למחרת המחיר ירד כמעט לחצי. כלקוח ותיק של אותו סניף של שופרסל, יכלו ליידע אותי. לא רק שהמחיר ירד לחצי, הם גם נתנו את המקציף במתנה.

ניחא.

אחרי חצי שנה, נותרו על המדפים, לפחות בבאר שבע, רק קפסולות משני סוגים, החלשים יותר. הריסטרטו והאספרסו נעלמו.

ניחא.

לפני חודשיים המכונה התחילה לטפטף. חיפשתי מי נותן השירות. מדובר בניופאן. עשר דקות עד רבע שעה עד שהם עונים בטלפון. הם לא עונים למיילים.

שלחתי את המכונה לבדיקה לפני חודש. אחרי 20 יום בערך, ה חזרו אליי ואמרו שצריך להחליף את התרמו בלוק בעלות של כ-500 שקלים. בדקתי כמה עולה תרמו בלוק, וזה לא מיע בחו"ל ל-50 דולרים.

באתר של קרמסו לא עונים ויש לי חשש שמדובר במותג שנמצא בסוף הדרך. קניתי מכונה של נספרסו והתשובה שלהם בכל עניין מהירה מאוד.

אין בקרת איכות או פיקוח ממכון התקנים על ציוד שנמכר בשופרסל?

האם חוקי הגנת הצרכן לא חלים על המכונות האלה?

במקרה הזה אני מרגיש שעבדו עליי וממליץ לא להתקרב לרשת הזו. הם לא עונים לפניות והם לא מספקים תשובות.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #2 

אני לא הבנתי מדוע אתה בא בטענות לשופרסל. הם מוכרים מוצרי מדבקה בין היתר, פיילוטים ולנקואים למיניהם, זה לא חדש.
אתה גם לא יכול לבוא בטענות ליבואן, הם לא חייבים לך כלום אחרי תקופת האחריות.
אתה יכול לבוא בטענות לניופאן אולי, על זה שהם גובים הרבה כסף על תיקון. אבל זו זכותם.
נראה שאתה מתוסכל מזה שמוצר ב 1000 שקל החזיק רק שנתיים. זה מובן.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

שופרסל ניסו לעשות קופה עם הקפסולות ובזמן שהם השיקו את הקרמסו פז שברה את השוק עם לוואצה ב 500 ש"ח.
בדיעבד לדעתי, ברגע הזה הם החליטו לצאת מהקפסולות ומי שקנה מאז נשאר בלי מענה כי זה מוצר שהם הפסיקו להפיץ.
קרה משהו דומה גם במגה.
מה שכן - יכול להיות שאפשר לקנות באיביי חלפים כי הם קנו משהו מהמדף ויכול להיות שבגרמניה זה נמכר בשם אחר ושם תהיה תמיכה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

לדעתי, כאשר משווקים מוצר, ואם אני לא טועה קיים חוק בנושא, חייבים לתמוך בו לאורך זמן חייו, כי אחרת מדובר בהונאת הציבור. במקרה הזה, יש לכאורה אלמנט של הונאה: מכונה נמכרה לי על ידי רשת מוכרת בסופרלטיבים, למחרת המחיר ירד לחצי. הקפסולות נעלמו בחלקן הגדול. התיקון יקר. אני לא הולך לשבת בשקט וכבר מריץ תכתובות בנושא.

דימיטרי, על פי הטענה שלך, כל הסוחרים בארץ עלולים לנקוט באותה שיטה ואין מקום לטענת "הגנת הצרכן" . לא אתפלא: זה יהיה מאוד ישראלי לנהוג כך. אני לא מתפלא שכל כך שונאים אותנו בעולם.

מקרה דומה קרה לי עם פטיפון שקניתי בארץ, שיש לו יבואן מוסדר. מפאת כבודו, לא נאקוב בשמו, אבל עד היום לא קיבלתי תשובה ועד היום לפטיפון חסר חלק. כנראה זאת התרבות הישראלית.

דבוטאנט, על פי מה שביררתי, קרמסו היא לא חברה סוג ד', אלא מותג מוכר בשוויץ. ככל הנראה הם לא מעניקים שירות לישראל באופן ישיר מסיבובתיהם, כמו שיש מוכרים לא מעטים באי-ביי שלא מוכרים לישראל. אני לא מתפלא.
דני בלר

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

dmitrys כתב:אני לא הבנתי מדוע אתה בא בטענות לשופרסל. הם מוכרים מוצרי מדבקה בין היתר, פיילוטים ולנקואים למיניהם, זה לא חדש.
אתה גם לא יכול לבוא בטענות ליבואן, הם לא חייבים לך כלום אחרי תקופת האחריות.
אתה יכול לבוא בטענות לניופאן אולי, על זה שהם גובים הרבה כסף על תיקון. אבל זו זכותם.
נראה שאתה מתוסכל מזה שמוצר ב 1000 שקל החזיק רק שנתיים. זה מובן.
...
מדהים בעיני שחברה גדולה מתנערת מלקוחותיה כשיש בעיה. מדהים בעיני יותר שאנשים מקבלים את זה.
בקשר לניופאן, נאלצתי לזרוק מכונת קפה של דלונגי בגלל סדק במיכל המים - מכונה שעלתה כאלף שח בזמנו. לא היה לי עם מי לדבר - בשירות הלקוחות לקחו ממני את פרטי המכונה ולא טרחו לחזור אלי, אפילו לא עם עלות התיקון. באיזשהו שלב נמאס לי לרדוף אחריהם. וזו מכונה שעדיין נמכרה בזמנו. כל כך מרגיז. שירות טוב בישראל הוא מילה גסה ועניין של מזל.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

דיברתי כרגע עם שירות הלקוחות של שופרסל שערכו בדיקה. לדבריהם, אין כוונה להוריד את קרמסו מהמדפים, אבל הם בהחלט מתנערים מאיכות המוצר והשירות. לניופאן יש שירות גרוע. המכונה בסך הכל מוציאה קפה טוב והקפסולות (במיוחד הריסטרטו) ממש לטעמי. אבל השירות של ניופאן, עימם נפלתי במכשיר נוסף, מאוד לא טוב.

זאת בעיה בהרבה תחומים בישראל. סוחרים שמורחים אותך לפני שאתה משלם, מתנערים כשאתה מגלה מה באמת קנית.
דני בלר

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני חושב שניופאן בהחלט לא בסדר בסיפור הזה, אבל אני לא מבין את הטענות כלפיי שופרסל.
הם לא חייבים להחזיק בקפסולות מסוימות אם זה לא רווחי. הם לא חייבים להודיע על מבצעים עתידיים.

אני התרגלתי לא לקבל שירות אחרי תקופת האחריות. במדינות אחרות נהוג לתת שירות גם בתום התקופה? כמה זמן? שנה, שנתיים, 10 שנים?

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אני בטענות כלפי שופרסל, על כי הם משווקים מוצר לקוי, שאין לו תמיכה אלא רק בשנה הראשונה. כצרכן, נפגעתי. לפי מה שאתה אומר, אז זה בסדר שמי שמוכר לא עומד מאחורי המוצר שלו. טוב לדעת שככה זה בארץ. אגב, בארץ זה באמת כך.
דני בלר

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

האם קיבלת אי פעם שירות למוצר כלשהו אחרי תום האחריות? אם כן , ספר לנו איזו חנות ומי היבואן ומה היה המוצר.
אני לא יודע איך זה במדינות אחרות, אבל אני קורא הרבה תגובות באמאזון לפני קניה רצינית. גם באמריקה, עושה רושם, המצב כמו בארץ אם לא גרוע יותר.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

כן. קיבלתי שירות ותמיכה, גם אם התיקון היה כרוך בתשלום. התקנות בעניין קבועות בחוק הגנת הצרכן וגם בהוראות מכון התקנים הישראלי. אם שופרסל לא נוהגת כחוק, היא עבריינית. אם שיווקה מכונת אספרסו והפסיקה לייבא קפסולות בתוך חלון הזמן של נדמה 5 או 10 שנים, היא חייבת, על פי חוק, להשיב לי את כספי.
הייתה לי תקלה במיקסר של מורפי ריצ'ארדס. טופל. סודה סטרים מתקנים את המכשירים על חשבונם, ללא קשר לתקופת האחריות. אלטק לאנסינג, פרוג'קט וסמסונג יותר בעייתיים. HOT ו-YES, זה הקרמסו של הטלוויזיה.
דני בלר

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”