שדרוג אחוריים לבי/די פולריים? האם כדאי בסלון שלי? ולאיזה דגם?
בוקר טוב,
לצערי לא אוכל להמשיך להחזיק רמקוליים רצפתיים כאחוריים ואאלץ לקנות חדשים שניתנים לתלייה.
היום אני משתמש ב AR M3 המבוגרים אך הנפלאים, שממוקמים 160 ס"מ מכל צד.
בגלל התלייה לא תהיה ברירה והמרחק בין האחוריים לאוזניים יקטן ל~100 ס"מ מכל אוזן וכמה עשרות ס"מ מעל גובה הראש (אפשר גם גבוה יותר).
מדובר בסלון ישראלי טיפוסי ככה שהספה מרוחקת מעט מהקיר האחורי - בערך 65 ס"מ מהקיר לאוזן הצופה.
השימוש הוא לסרטים בלבד, כאשר הסאב Polk Audio DSW Pro 550Wi ידאג לתדרים הנמוכים.
לדעתכם יש אפשרות לנצל את השינוי החדש ואולי אפילו להוציא ממנו שיפור של המצב היום?
אולי בחירה בבי/די פולאריים תתאים יותר? אשמח להמלצות על דגמים.
התקציב צנוע, 2500~ ש"ח אבל אין לי חשש מהזמנה מאמזון (איטליה/גרמניה), בלאק פרדיי, סייבר מנדיי, יד2 ומציאות אחרות.
לצערי לא אוכל להמשיך להחזיק רמקוליים רצפתיים כאחוריים ואאלץ לקנות חדשים שניתנים לתלייה.
היום אני משתמש ב AR M3 המבוגרים אך הנפלאים, שממוקמים 160 ס"מ מכל צד.
בגלל התלייה לא תהיה ברירה והמרחק בין האחוריים לאוזניים יקטן ל~100 ס"מ מכל אוזן וכמה עשרות ס"מ מעל גובה הראש (אפשר גם גבוה יותר).
מדובר בסלון ישראלי טיפוסי ככה שהספה מרוחקת מעט מהקיר האחורי - בערך 65 ס"מ מהקיר לאוזן הצופה.
השימוש הוא לסרטים בלבד, כאשר הסאב Polk Audio DSW Pro 550Wi ידאג לתדרים הנמוכים.
לדעתכם יש אפשרות לנצל את השינוי החדש ואולי אפילו להוציא ממנו שיפור של המצב היום?
אולי בחירה בבי/די פולאריים תתאים יותר? אשמח להמלצות על דגמים.
התקציב צנוע, 2500~ ש"ח אבל אין לי חשש מהזמנה מאמזון (איטליה/גרמניה), בלאק פרדיי, סייבר מנדיי, יד2 ומציאות אחרות.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מוניטור אודיו ברונזה BX-FX בי/דיפולאריים ייכנסו לך יפה לתקציב. 
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
רמקולים בי או די לא מתאימים לסלון סט דרטי... רק רמקול לכיוון המאזין. האקוסטיקה ומיקום הישיבה לא יתרמו לצליל ואתה לא תבין או תבחין במה שיש לרמקול להציע. רמקולי בי או די צריכים מיקום ייחודי וייעודי ומיקום האזנה מתאים, אחרת זה סתם זריקת כסף.
אז באזיה מרחקים הם כבר עדיפים על רמקול רגיל?JEXY כתב:רמקולים בי או די לא מתאימים לסלון סט דרטי... רק רמקול לכיוון המאזין. האקוסטיקה ומיקום הישיבה לא יתרמו לצליל ואתה לא תבין או תבחין במה שיש לרמקול להציע. רמקולי בי או די צריכים מיקום ייחודי וייעודי ומיקום האזנה מתאים, אחרת זה סתם זריקת כסף....
ואם בי/די יורדים מהמפרק, אשמח להמלצות אחרות שיתאימו לתקציב
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא יודע למה יבגני כ"כ החלטי... 
אפשר תרשים של החדר שלך כדי להיסגר על מיקומים ומרחקים?
אפשר תרשים של החדר שלך כדי להיסגר על מיקומים ומרחקים?
ההאזנה תתבצע רק מול הטלוויזיה, ב"נק' האזנה", על הספה המשולשת. ה Xים הכחולים בקירות הימני והאחורי הם חלון שמגיע עד התקרה, לכן רק ממנו והלאה אוכל לתלות את רמקול 1 (הרמקול האחורי הימני), מה שמכתיב סימטרית את מיקום הרמקול השמאלי האחורי (נק' 2).
המרחק מהאוזן לקדמיים ~220 ומהאוזן לקיר האחורי ~65.
בין המקום שאוכל לתלות את האחורי על הקיר לבין אוזן ימין יש כ~100 ס"מ
לינק לתמונה באיכות גבוהה:
[imgbig]http://i.imgur.com/6UGjvHy.jpg[/imgbig]
התמונה:
המרחק מהאוזן לקדמיים ~220 ומהאוזן לקיר האחורי ~65.
בין המקום שאוכל לתלות את האחורי על הקיר לבין אוזן ימין יש כ~100 ס"מ
לינק לתמונה באיכות גבוהה:
[imgbig]http://i.imgur.com/6UGjvHy.jpg[/imgbig]
התמונה:
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
שרטטי לך את התרשים של גלי הקול (לא משנה אם זה רמקול בי או די)...
לפי השרטוט מקווה שתבין שרמקולים אלו לא יתאימו לך מכוון שחלל האזנה ומיקום האזנה לא מאפשרים לרמקול לשדר את גלי הקול כפי שהוא צריך לעשות...
גם לא רשמת האם אתה מאזין יחיד או יש כמה על אותה ספה, כך שגובה לתליית רמקולים אחוריים חשוב...
אגב, מאזינים שעל הספה צמודה לחלון ימני יכולים לשכוח מלהבין מה זה סראונד (אלא אם תחליף איתם מקום)
עדיף רמקול סטנדרטי שמכוון לכיוון המאזין (כמו בחצים הקרובים) וזהו...
לפי השרטוט מקווה שתבין שרמקולים אלו לא יתאימו לך מכוון שחלל האזנה ומיקום האזנה לא מאפשרים לרמקול לשדר את גלי הקול כפי שהוא צריך לעשות...
גם לא רשמת האם אתה מאזין יחיד או יש כמה על אותה ספה, כך שגובה לתליית רמקולים אחוריים חשוב...
אגב, מאזינים שעל הספה צמודה לחלון ימני יכולים לשכוח מלהבין מה זה סראונד (אלא אם תחליף איתם מקום)
עדיף רמקול סטנדרטי שמכוון לכיוון המאזין (כמו בחצים הקרובים) וזהו...
נק' האזנה בציור, מול הטלוויזיה, היא המיקום היחיד שיש בה צופה. רוב הזמן אני ואישתי מעוכים שם יחד. זה משנה את התשובה?JEXY כתב:שרטטי לך את התרשים של גלי הקול (לא משנה אם זה רמקול בי או די)...
עדיף רמקול סטנדרטי שמכוון לכיוון המאזין (כמו בחצים הקרובים) וזהו......
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
האמת שעדיין לא משנה את התשובה.avirez כתב:נק' האזנה בציור, מול הטלוויזיה, היא המיקום היחיד שיש בה צופה. רוב הזמן אני ואישתי מעוכים שם יחד. זה משנה את התשובה?JEXY כתב:שרטטי לך את התרשים של גלי הקול (לא משנה אם זה רמקול בי או די)...
עדיף רמקול סטנדרטי שמכוון לכיוון המאזין (כמו בחצים הקרובים) וזהו.........
פיזור צליל באוויר לא ייתן לך שום דבר מכוון שהטיימינג שבו תשמע את הצליל שבוקע מהאלמנט שמופנה לכיוון הנגדי הוא קריטי לקבלת צליל מדוייק ובזמן.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
ההפך, הרעיון הינו צליל הקפי... צליל שמקיף את המאזין מכל צדדיו.yarino כתב:מומלץ להימנע מהתקנת רמקולי סראונד בצורה שיהיו ממוקדים לכיוון אוזני השומע.
כל הרעיון הוא שהאפקטים "יתפזרו" בחלל.
יבגני,אני החלפתי רמקול סראונד מדפי בדיפולארי והשיפור שקיבלתי הוא עצום....
אם הרמקול "מתפזר" בחלל, זה הצליל שאתה תקבל, מפוזר, אחרי החזרים, הנחתת dB משמעותית, דיליי ביחס לשאר הרמקולים...
אם אצליך הרגשת שיפור אז כניראה שאקוסטיקה, מבנה החלל, גובה התקנה, כיול הרסיבר והמקור תרמו לזה...
לגבי מיקוד רמקולים וכיול נכון, בבקשה: http://www.pas-products.com/surround%20 ... _moves.wmv
אז אם אני מבין נכון - בגלל המיקום הלא סימטרי של הקולנוע הביתי שלי ( צמוד לימין החדר - נק ההאזנה היא בערך 2 מטרים מהקיר הימני ו4 מטרים מהשמאלי ) יפגע האפקט של הרמקולים וכבר עדיף למקם רמקולים מדפיים במקומם?JEXY כתב:האמת שעדיין לא משנה את התשובה.avirez כתב:נק' האזנה בציור, מול הטלוויזיה, היא המיקום היחיד שיש בה צופה. רוב הזמן אני ואישתי מעוכים שם יחד. זה משנה את התשובה?JEXY כתב:שרטטי לך את התרשים של גלי הקול (לא משנה אם זה רמקול בי או די)...
עדיף רמקול סטנדרטי שמכוון לכיוון המאזין (כמו בחצים הקרובים) וזהו.........
פיזור צליל באוויר לא ייתן לך שום דבר מכוון שהטיימינג שבו תשמע את הצליל שבוקע מהאלמנט שמופנה לכיוון הנגדי הוא קריטי לקבלת צליל מדוייק ובזמן....