המלצות למערכת HTPC חדשה או רעיונות לפיתרון בעיית חומרה עדכון: עובד!
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
היי,
יש ברשותי מחשב רגיל פשוט שרכשתי לפני מספר שנים אשר משמש אותי כ- HTPC.
מערכת עם מארז מיני פשוט, מעבד e2180 כרטיס GFX210, שני כונני HD 3.5. בעיקר ל MKV 1080P.
המחשב מוסתר בשידה שבסלון. בשביל אוררור פירקתי את החלק האחורי של השידה ופותח את השידה כשני צופה בסרט.
לאחרונה, המחשב נתקע כעבור זמן מה של צפייה. לפעמים אפשר להעביר סרט בלי שום בעיה ולפעמים כעבור 5 דקות הוא נתקע.
הייתה בעיה ב- checksum של ה- bios, כרטיס המסך לא עבר את אחד מבדיקות הזיכרון, אבל נראה שמדובר בבעיה ידועה עם הבדיקה. התופעה קיימת ב- Windows ו- Linux.
אני חושד בכרטיס מסך אבל הבעיה יכולה לנבוע מכל אחד מהרכיבים של המחשב.
אני לא מעוניין להשקיע הרבה כסף ובעיקר מעוניין לשמור על הכוננים הגדולים. מצד שני המערכת הנוכחית די רועשת.
אשמח להמלצות למערכת חדשה (או לפחות לוח אם + מעבד + ספק) או רעיונות לטיפול בבעיה.
עדכון:
מאז פירוק גוף הקירור מכרטיס המסך והחלפת המשחה הטרמית המחשב עובד בלי ליהתקע.
יש ברשותי מחשב רגיל פשוט שרכשתי לפני מספר שנים אשר משמש אותי כ- HTPC.
מערכת עם מארז מיני פשוט, מעבד e2180 כרטיס GFX210, שני כונני HD 3.5. בעיקר ל MKV 1080P.
המחשב מוסתר בשידה שבסלון. בשביל אוררור פירקתי את החלק האחורי של השידה ופותח את השידה כשני צופה בסרט.
לאחרונה, המחשב נתקע כעבור זמן מה של צפייה. לפעמים אפשר להעביר סרט בלי שום בעיה ולפעמים כעבור 5 דקות הוא נתקע.
הייתה בעיה ב- checksum של ה- bios, כרטיס המסך לא עבר את אחד מבדיקות הזיכרון, אבל נראה שמדובר בבעיה ידועה עם הבדיקה. התופעה קיימת ב- Windows ו- Linux.
אני חושד בכרטיס מסך אבל הבעיה יכולה לנבוע מכל אחד מהרכיבים של המחשב.
אני לא מעוניין להשקיע הרבה כסף ובעיקר מעוניין לשמור על הכוננים הגדולים. מצד שני המערכת הנוכחית די רועשת.
אשמח להמלצות למערכת חדשה (או לפחות לוח אם + מעבד + ספק) או רעיונות לטיפול בבעיה.
עדכון:
מאז פירוק גוף הקירור מכרטיס המסך והחלפת המשחה הטרמית המחשב עובד בלי ליהתקע.
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 07/12/2013 21:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

כן, ברגע שהתחילו הבעיות.toxin כתב:הוצאת את המחשב לראות אם הוא נקי מאבק? יכול להיות שאחד המאווררים לא עובד או הגוף קירור של המעבד מלא באבק....
לא נראה שזו בעיית התחממות, מגיע ל- 50 מעלות. הוספתי מאוורר על כרטיס המסך ומאוורר נוסף למארז ליתר ביטחון. עדיין נתקע אם כי פחות.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

עדכון:
החלטתי לא לוותר על המחשב.
פיקרתי את כרטיס המסך והעברתי אותו ב- burn tests. עבד בלי להיתקע.
פירקתי את גוף הקירור מכרטיס המסך. המשחה הטרמית הייתה יבשה לגמרי. שמתי שכבה חדשה והרכבתי מחדש את כרטיס המסך.
הורדתי את המאוררים הנוספים שהרעישו ומדדתי את המתח שמוציא הספק.
המתח גבוהה מה- 12 וולט ונמוך מה- 5 וולט.
המחשב עובד כבר כמה שעות טובות. במידה וייתקע, הצעד הבא יהיה להחליף ספק.
החלטתי לא לוותר על המחשב.
פיקרתי את כרטיס המסך והעברתי אותו ב- burn tests. עבד בלי להיתקע.
פירקתי את גוף הקירור מכרטיס המסך. המשחה הטרמית הייתה יבשה לגמרי. שמתי שכבה חדשה והרכבתי מחדש את כרטיס המסך.
הורדתי את המאוררים הנוספים שהרעישו ומדדתי את המתח שמוציא הספק.
המתח גבוהה מה- 12 וולט ונמוך מה- 5 וולט.
המחשב עובד כבר כמה שעות טובות. במידה וייתקע, הצעד הבא יהיה להחליף ספק.