אם טכנאי הגיע אלי הבייתה נפל מסולם בביתי האם יכול לתבוע אותי ?
ברור שכן, כל אחד יכול לתבוע אותך על כל דבר.
השאלה היא אם אתה תצא זכאי.
דוגמא ידועה, טכנאי נפל למוות אצל רפי רשף ותבעו את רפי רשף.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000169082
השאלה היא אם אתה תצא זכאי.
דוגמא ידועה, טכנאי נפל למוות אצל רפי רשף ותבעו את רפי רשף.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000169082
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
השאלה היא מה גרם לנפילתו?
אם אתה גרמת, כן הוא יכול לתבוע אותך אישית.
אם לא, זו תאונת עבודה והוא יקבל כסף מהביטוח שלו ומביטוח לאומי.
אבל...
אם הוא התרשל בעבודתו (וזה קל מאוד לבדוק), לא עבר הדרכת עבודה בגובה (ללא רשיון), השתמש בסולם לא תקני (תו תקן ישראלי + אירופאי), סבירות נמוכה שהוא יקבל פיצוי מחברת ביטוח, רק ביטוח לאומי והוא יכול לתבוע את המעסיק.
אתה מכוסה כל עוד אתה לא זה שגרמת לא ליפול.
אם אתה גרמת, כן הוא יכול לתבוע אותך אישית.
אם לא, זו תאונת עבודה והוא יקבל כסף מהביטוח שלו ומביטוח לאומי.
אבל...
אם הוא התרשל בעבודתו (וזה קל מאוד לבדוק), לא עבר הדרכת עבודה בגובה (ללא רשיון), השתמש בסולם לא תקני (תו תקן ישראלי + אירופאי), סבירות נמוכה שהוא יקבל פיצוי מחברת ביטוח, רק ביטוח לאומי והוא יכול לתבוע את המעסיק.
אתה מכוסה כל עוד אתה לא זה שגרמת לא ליפול.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1111 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
בנוסף למה שאמרו קודמיי, אוסיף רק שיש סעיף ביטוחי בביטוח המבנה שנקרא צד ג', הסעיף מתייחס בדיוק למקרה שתיארת כך שבמידה ואיש המקצוע מחליט לתבוע אותך ומוכיח כי הייתה רשלנות מצידך [נניח בלטה מתנדנדת שגרמה לו ליפול מהסולם] ולבסוף נפסק כי אתה חייב לפצות אז אתה מכוסה וחברת הביטוח שלך תשלם את הפיצוי כל עוד יש לך את הסעיף האמור.
העלות החודשית של הוספת הסעיף הזה היא נמוכה ויש לשים לב לסכום הכיסוי במקרה ש, אבל בכל מקרה אני ממליץ לך להתקשר לחברת הביטוח שלך ולבדוק באם קיים לך סעיף צד ג'.
חנוכה שמח.
העלות החודשית של הוספת הסעיף הזה היא נמוכה ויש לשים לב לסכום הכיסוי במקרה ש, אבל בכל מקרה אני ממליץ לך להתקשר לחברת הביטוח שלך ולבדוק באם קיים לך סעיף צד ג'.
חנוכה שמח.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |