שאלות של משתמש מתחיל
אני חדש ב- DVB-T (כולו 30 ש"ח + קצת סבלנות). שמתי לב לכמה דברים ורציתי לברר אם זה רק אני:
1. שידורי הטלויזיה ב- 4:3? למה!?
2. לשידורי הערוצים 2 ו-10 יש שני audio streams. באוזן בלתי מזוינת לא הצלחתי להבחין מה ההבדל ביניהם. מישהוא יודע מה הסיפור?
1. שידורי הטלויזיה ב- 4:3? למה!?
2. לשידורי הערוצים 2 ו-10 יש שני audio streams. באוזן בלתי מזוינת לא הצלחתי להבחין מה ההבדל ביניהם. מישהוא יודע מה הסיפור?
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
עוד שאלה אחת אחרונה חביבה. למה ב- EPG כל מיני דברים מופיעים מופיעים פעמיים. לדוגמא מהדורת החדשות של ערוץ 10 של היום. ככה זה מופיע ב- VLC:
פרק 29
תכנית האקטואליה של חדשות 10 שתביא לצופים מבט מפוכח על השבוע החולף חשיפות חדשותיות וכתבות מגזין. מיטב הפרשנים והכתבים מרכיבים את הצוות שיעבוד מדי שבוע על התכנית. מגישים: טלי מורנו ואלון בן דוד כת' סמ'
- פרק 29
וככה זה מופיע ב- ProgDVB:
פרק 29פרק 29 תכנית האקטואליה של חדשות 10 שתביא לצופים מבט מפוכח על השבוע החולף חשיפות חדשותיות וכתבות מגזין. מיטב הפרשנים והכתבים מרכיבים את הצוות שיעבוד מדי שבוע על התכנית. מגישים: טלי מורנו ואלון בן דוד כת' סמ'
פרק 29
תכנית האקטואליה של חדשות 10 שתביא לצופים מבט מפוכח על השבוע החולף חשיפות חדשותיות וכתבות מגזין. מיטב הפרשנים והכתבים מרכיבים את הצוות שיעבוד מדי שבוע על התכנית. מגישים: טלי מורנו ואלון בן דוד כת' סמ'
- פרק 29
וככה זה מופיע ב- ProgDVB:
פרק 29פרק 29 תכנית האקטואליה של חדשות 10 שתביא לצופים מבט מפוכח על השבוע החולף חשיפות חדשותיות וכתבות מגזין. מיטב הפרשנים והכתבים מרכיבים את הצוות שיעבוד מדי שבוע על התכנית. מגישים: טלי מורנו ואלון בן דוד כת' סמ'
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
1. שידורי הטלויזיה בארץ הם גם ככה לרוב ב-4:3. לרוע המזל עידן+ מסיבה לא ברורה לא משדרים את האות שמסמן שידור 16:9 אז אם יש שידור בפורמט כזה (ויש לא מעט שידורי 16:9), צריך להעביר את הטלויזיה למצב 16:9 באופן ידני.
2. בערוץ ה-Audio השני יש הקראה של דברים שכתובים על המסך עבור עיוורים בתוכניות טלויזיה מסויימות. בכל שאר התוכניות הערוצים זהים.
3. ערוץ ה-Classical היה ערוץ רדיו נסיוני שהרשות השניה השתמשה בו כדי לבדוק את האיכות של שידורי רדיו לפני שהם העלו תחנות רדיו אמיתיות, ונראה שהם החליטו להשאיר אותו בינתיים. הוא משדר מספר יצירות קלאסיות בלופ.
4. לא יודע. אם זה ממש מפריע לך תפנה אליהם.
2. בערוץ ה-Audio השני יש הקראה של דברים שכתובים על המסך עבור עיוורים בתוכניות טלויזיה מסויימות. בכל שאר התוכניות הערוצים זהים.
3. ערוץ ה-Classical היה ערוץ רדיו נסיוני שהרשות השניה השתמשה בו כדי לבדוק את האיכות של שידורי רדיו לפני שהם העלו תחנות רדיו אמיתיות, ונראה שהם החליטו להשאיר אותו בינתיים. הוא משדר מספר יצירות קלאסיות בלופ.
4. לא יודע. אם זה ממש מפריע לך תפנה אליהם.
מה שעולה זול גם שווה זול..shmelka כתב:למה לא לקנות את אותו מוצר בזול יותר ב-ebay?
http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-DVB-T-D ... 0738242895...
עלה לי 28ש"ח, כולל משלוח.shmelka כתב:למה לא לקנות את אותו מוצר בזול יותר ב-ebay?
גיל, כמה שאתה טועה.גיל37 כתב:מה שעולה זול גם שווה זול.....
האמנם ? נראה אותך מוצא עדכון דרייבר לדבר הזה כשתצא מערכת הפעלה חדשה (אלא אם אתה מאלה שעדיין דבקים ב XP כי היא הכי טובה ויציבה ומהירה ואז אין לך בעיות).שלגון כתב:עלה לי 28ש"ח, כולל משלוח.shmelka כתב:למה לא לקנות את אותו מוצר בזול יותר ב-ebay?
גיל, כמה שאתה טועה.גיל37 כתב:מה שעולה זול גם שווה זול........
דבר שני - ברגע שיהיו שידורי HD בתקן T2 אתה ממילא תזרוק את הדונגל הזה כי לא תרצה להישאר בלי האופציה של קליטת עוד ערוצים על ההיצע הדל שממילא קיים כרגע.
עובד מצוין ב- Windows 7 64bit Ultimate, תודה ששאלת.גיל37 כתב:האמנם ? נראה אותך מוצא עדכון דרייבר לדבר הזה כשתצא מערכת הפעלה חדשה (אלא אם אתה מאלה שעדיין דבקים ב XP כי היא הכי טובה ויציבה ומהירה ואז אין לך בעיות).שלגון כתב:עלה לי 28ש"ח, כולל משלוח.shmelka כתב:למה לא לקנות את אותו מוצר בזול יותר ב-ebay?
גיל, כמה שאתה טועה.גיל37 כתב:מה שעולה זול גם שווה זול........
דבר שני - ברגע שיהיו שידורי HD בתקן T2 אתה ממילא תזרוק את הדונגל הזה כי לא תרצה להישאר בלי האופציה של קליטת עוד ערוצים על ההיצע הדל שממילא קיים כרגע....
כשיגיע DVB-T2? אלוהים גדול. תהיה תקופת מעבר. בינתיים המחירים ירדו ויהיו דגמים זולים מסין. ממילא שם מיצרים את המכשירים האלה.
אני מציין עובדות.mp3lll כתב:גיל, אתה משפיל את עצמך עם השטיות שאתה אומר....
משפיל את עצמי ? התגובות העלובות שלך יותר משפילות את הפורום מאשר אותי בתור משתמש ותיק.
פורום הוא במה ציבורית שמאפשרת לכולם להגיב, כל אחד לפי מה שהוא חושב ומה שהוא יודע, אתה רוצה לקבל את זה ? סבבה, לא רוצה ? אל תקרא את הפוסטים שלי.
וכן , אני אחזור על זה שוב, אין טעם היום לקנות דונגל שהוא לא T2, פשוט אין טעם, גם אם הוא בחינם כי יש מבחר מספיק גדול של ממירי T2 גם ברמות המחיר הנמוכות ויהיה לזה שימוש בעתיד הלא רחוק.
תקופת הסתגלות ? לא יהיה דבר כזה כי שידור ב T2 לא ישודר במקביל גם בתקן הישן, למדינה אין כל כך הרבה תדרים פנויים.
זה לא הצעצוע הסיני, זה מה שמשודר: ערוצי הרדיו משודרים בסטריאו והאודיו של ערוצי הטלויזיה במונו. שניהם משודרים ב- AAC ומשתמשים ב- Transport מסוג LATM.גיל37 כתב:בבקשה... זה מה ששווה הצעצוע הסיני שעולה 5 שקלים.שלגון כתב:רגע רגע רגע רגע. השידורים ב- mono![]()
הם ירדו לגמרי מהפסים?......
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
ערוצי הטלויזיה משודרים בסטריאו ואתם מוזמנים להקשיב טוב ולהיווכח בעצמכם. לא רק זה אלא שגם איכות פס הקול שלהם טובה הרבה יותר מהאיכות של ערוצי הרדיו.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
- נתן תודות: 574 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
גיל37 וותק לא עושה פה את זה לאנשים אלא כמות השקעה וכמות התרומה שלהם כאן באתר, אתה מטעה את החברים וחבל.
ה-DVBT ישאר בארץ ויעבוד מעולה גם לאחר כניסת DVBT2 ההבדל היחידי הוא שה-DVBT2 תומך בשידורי HD כאשר למי שיש ממירי DVBT יוכל לצפות בערוצי ה-SD בלבד.. המחיר של הדונגל הסיני שווה לכל נפש והיום אין בעיה לאתר דברים... יש מספר שבבים נפוצים עליהם רצים הדונגלים ותודה לאל יש תמיכה במרבית מערכות ההפעלה ומעבר.
בקשר לערוצי הרדיו כמו שנאמר, הם משדרים באיכות ממש נמוכה ונדמה לי שאכן גם במונו כאשר הערוצי טלוויזיה משדרים סטריאו ואיכות קול טובה.
ה-DVBT ישאר בארץ ויעבוד מעולה גם לאחר כניסת DVBT2 ההבדל היחידי הוא שה-DVBT2 תומך בשידורי HD כאשר למי שיש ממירי DVBT יוכל לצפות בערוצי ה-SD בלבד.. המחיר של הדונגל הסיני שווה לכל נפש והיום אין בעיה לאתר דברים... יש מספר שבבים נפוצים עליהם רצים הדונגלים ותודה לאל יש תמיכה במרבית מערכות ההפעלה ומעבר.
בקשר לערוצי הרדיו כמו שנאמר, הם משדרים באיכות ממש נמוכה ונדמה לי שאכן גם במונו כאשר הערוצי טלוויזיה משדרים סטריאו ואיכות קול טובה.
בקודק מסוג AAC V2 יש תמיכה ב PARAMETRIC STEREO.
זה סוג של סטראו על גבי מונו. המכשירים שתומכים בזה יוציאו סטריאו, אלה שלא תומכים יוציאו מונו.
זה נועד כדי לחסוך בביטרייט, כי בדרך כלל שני ערוצים כמעט זהים, אז מקודדים ערוץ אחד ועוד קצת ביטים כדי לשחזר את השני.
זה סוג של סטראו על גבי מונו. המכשירים שתומכים בזה יוציאו סטריאו, אלה שלא תומכים יוציאו מונו.
זה נועד כדי לחסוך בביטרייט, כי בדרך כלל שני ערוצים כמעט זהים, אז מקודדים ערוץ אחד ועוד קצת ביטים כדי לשחזר את השני.
טוב, זאת כנראה בעיית קודקים. התוכנה שאני משתמש בה (ProgDVB) מדווחת שהאודיו בשידור של ערוץ 2 הוא מונו. התקנתי את גרסת ה- 64 ביט, והם מציינים במפורש שהגרסה הזאת תראה רק קודקים 64 ביט.dmitrys כתב:בקודק מסוג AAC V2 יש תמיכה ב PARAMETRIC STEREO.
זה נועד כדי לחסוך בביטרייט, כי בדרך כלל שני ערוצים כמעט זהים, אז מקודדים ערוץ אחד ועוד קצת ביטים כדי לשחזר את השני....
ב- VLC (שכל הקודקים כבר בפנים) אני רואה בבירור שזה סטריאו. מה שעוד מעניין, זה שיש שני ערוצי אודיו שנשמעים זהים, אבל טכנית הם לא. אחד מהם כולל עושה שימוש ב- SBR, שזה סוג של תיקון שגיאות, והשימוש בו, כמובן, עדיף.
צירפתי תמונה.
עריכה: טעיתי. אחרי שבחרתי בערוץ האודיו השני, נראה שגם הוא משתמש ב- SBR. זה VLC שלא עשה parsing ל- stream עד שהוא לא היה צריך (lazy evaluation).