חדר קולנוע ביתי ייעודי
שלום לכולם,
בקרוב אני ואשתי מבצעים שיפוץ כולל בבית.
בעקבות החלטה זו החלטתי להעתיק את "הסלון" שלי לחדר קולנוע ייעודי בבית.
החדר בגודל 4 מטר רוחב - 6 מטר אורך וגובה תקרה של 2.2 מטר לערך.
את כל הציוד יש לי (מקרן, רמקולים, הגברה...)
הבעייה היא שהחדר (לעומת הסלון) צמוד (קיר משותף) לבית של השכנים (בית פרטי - קיר משותף).
הבנתי שהדבר הנכון לעשות (כדי שלא יזמינו לי משטרה) הוא להביא מישהו שמומחה שימליץ מה לעשות כדי לבודד את החדר ולהבטיח שאני לא מרעיד לשכנים את הבית.
הבעייה היא שאני לא מכיר מומחה... (בחנתי קצת באינטרנט - צור קשר בכולם).
ואין כמו המלצה מפה לאוזן במקרה כזה...
כך שאשמח לשמוע אם אתם עברתם סוגיה כזו ועל מי אתם ממליצים?
תודה רבה,
יותם.
הבעייה היא שהחדר (לעומת הסלון) צמוד (קיר משותף) לבית של השכנים (בית פרטי - קיר משותף).
הבנתי שהדבר הנכון לעשות (כדי שלא יזמינו לי משטרה) הוא להביא מישהו שמומחה שימליץ מה לעשות כדי לבודד את החדר ולהבטיח שאני לא מרעיד לשכנים את הבית.
תודה רבה,
יותם.
מצטרף לשאלה (אפילו מידות החדר שלי זהות!)
הבנתי שבידוד מצמר סלעים ו/או קלקר אמור להפחית רעשים, אבל אני מניח שיש פתרונות יעילים יותר
Re: מצטרף לשאלה (אפילו מידות החדר שלי זהות!)
כן, גם אני קראתי את זה.Kemp כתב:הבנתי שבידוד מצמר סלעים ו/או קלקר אמור להפחית רעשים, אבל אני מניח שיש פתרונות יעילים יותר...
הבעיה היא שהבנתי שהפתרונות הללו לא טובים כל-כך לתדרים נמוכים.
ויש לי חתיכת סאב של HSU שיורד מתחת ל- 20HZ במידת הצורך
כרגע לפי מה שהבנתי, הפתרון הטוב ביותר לבודד את העוצמות של הקולנוע זה קיר עבה (20 ס"מ).
אבל יכול להיות שאני טועה או צודק רק באופן חלקי...
לכן, אשמח להמלצה על איש מקצוע בתחום האקוסטיקה שאנשים פה מכירים ואוהבים.
תודה,
יותם.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הבעיה שלך לא שונה מבעיה של אנשים אחרים ( בית פרטי או דירה ).
שום צמר סלעים לא יעזור אם היחסים עם השכנים רעועים.
טיפול אקוסטי משמעותי בחדר כזה שגם יפחית רעשים, גם ישמור על מראה יפה וגם לא יפגע בסאונד יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. זה פשוט לא מעשי.
הצעתי ? להתחנף.
חיוך מדי פעם בבוקר, עוגה לרגל סיום השיפוץ עם התנצלות על הרעש. ברוב המקרים שאני נתקלתי בהם זה עושה את העבודה.
ליאור
טיפול אקוסטי משמעותי בחדר כזה שגם יפחית רעשים, גם ישמור על מראה יפה וגם לא יפגע בסאונד יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. זה פשוט לא מעשי.
הצעתי ? להתחנף.
חיוך מדי פעם בבוקר, עוגה לרגל סיום השיפוץ עם התנצלות על הרעש. ברוב המקרים שאני נתקלתי בהם זה עושה את העבודה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
עשרות אלפי שקלים זה בהחלט מעשי - אנחנו מתכננים שיפוץ כולל בבית והפיכת אחד החדרים בבית לחדר קולנוע וזה בהחלט כלול בתקציב.Lior_M כתב:הבעיה שלך לא שונה מבעיה של אנשים אחרים ( בית פרטי או דירה ).
הצעתי ? להתחנף.
ליאור...
כמה תקציב? אילו חומרים? במי לבטוח?
אלו השאלות שבאתי איתן אליכם...
ואשמח אם תעזרו לי בהן
תודה,
יותם.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
אתה צריך יועץ(מהנדס) אקוסטי מקצועי, יש נכונות ויש תקציב רק זו הדרך, עם כל הכבוד לחברים מדובר בעניין
מקצועי נטו.
המלצות כבר יגיעו מהחברים כאן
מקצועי נטו.
המלצות כבר יגיעו מהחברים כאן
אכן, זו הכוונה. המלצות על בעלי מקצוע אמינים וטובים.niko כתב:אתה צריך יועץ(מהנדס) אקוסטי מקצועי, יש נכונות ויש תקציב רק זו הדרך, עם כל הכבוד לחברים מדובר בעניין
מקצועי נטו.
המלצות כבר יגיעו מהחברים כאן...
מכיוון שאני לא מבין גדול (לומד כמה שיותר מהאינטרנט) בנושא האקוסטיקה,
אני עלול להיות טרף קל לבעל מקצוע שינסה לעשות עליי קופה במקום לתת לי את הפתרון הנכון והיעיל ביותר בשבילי וזה מה שמפחיד אותי.
יש לי מערכת טובה למדיי שאני בסך הכל רוצה להוציא ממנה את המיטב ובמקביל לא להבהיל את השכנים יתר על המידה.
משמע: אקוסטיקה טובה ובידוד רעש באחד הקירות.
גם ככה התוכנית היא שיפוץ כללי בבית ומדובר בחלק מהתוכנית. לכן, הוספת שכבה לקיר, שבירה, רי-לוקיישן וכדומה... זה כן בגדר האפשרי.
תודה,
יותם.
יותם, כמו שצריך להיות נחמד לשכנים צריך גם להיות עם חוש מסויים לנוכלים. יש המון גישות והמון דרכים, אין תחליף להגעה של איש מקצוע אליך כי איש מקצוע שייעץ מבלי לראות את המבנה יעשה רק חצי עבודה. השילוב בין מה ואיך המבנה ומה אתה רוצה לעשות הם שיובילו לאיך לעשות. מי שמייעץ מבלי לראות את המבנה, בשיפוץ (בהקמה מאפס אני מוכן לקבל תוכנית מבלי לראות את המקום).
לגבי סכומי כסף - מאוד תלוי איפה אתה קונה, ואיך אתה קונה. אין צורך ואין חובה להשקיע סתם כסף - אפשר להשקיע כסף גדול ומצד שני אתה יכול את אותו מוצר בדיוק לרכוש פה או שם במחירים שונים - ומדובר על אותו מוצר בדיוק (כמו לוחות שבבי העץ שמגיע היום בשמות שונים כמו סילנית, אורגניק וכו - כל חברה מוכרת את זה במחירים שונים)
אשמח לעמוד לרשותך בייעוץ, להציג בפניך אפשרויות ליישום דברים שונים בבית.
בברכה,
עמרי
לגבי סכומי כסף - מאוד תלוי איפה אתה קונה, ואיך אתה קונה. אין צורך ואין חובה להשקיע סתם כסף - אפשר להשקיע כסף גדול ומצד שני אתה יכול את אותו מוצר בדיוק לרכוש פה או שם במחירים שונים - ומדובר על אותו מוצר בדיוק (כמו לוחות שבבי העץ שמגיע היום בשמות שונים כמו סילנית, אורגניק וכו - כל חברה מוכרת את זה במחירים שונים)
אשמח לעמוד לרשותך בייעוץ, להציג בפניך אפשרויות ליישום דברים שונים בבית.
בברכה,
עמרי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
הפתרון למניעת מעבר קול (תדרים נמוכים בעיקר) החוצה הוא עיבוי , עיבוי ועוד פעם עיבוי הקירות.linyotam כתב:שלום לכולם,
תודה רבה,
יותם....
מומלץ לבנות קירות מקבילים , לקירות הקיימים,ולמלא את המרווח בחול כדי לייצור מסה.
בנוסף חשוב מאודדדדדד להתקין דלת אקוסטית מיוחדת ולא לעשות שימוש בדלתות חמדיה ושות.. שמנגנות ללא הגבלה. דלתות ייעודיות הן מסיביות יותר וכוללות גומיות במשקופים למניעת מעבר אויר ואיתו גלי קול ובנוסף הן כוללות התקן אטימה מיוחד ,בחלק התחתון בחיבור עם הריצפה.
עבור הנדרש בתחום הזה אין צורך לשלם לבעל מקצוע כי כולם ,ללא יוצא מן הכלל , יגידו לך את אותו הדבר מה שאני אמרתי.
הייתי בסרט הזה הזמנתי בעלי מקצוע שילמתי כסף ושמעתי מכולם את אותן התשובות.
לגבי טיפול אקוסטי פנימי זה כבר סיפור אחר לגמרי ומומלץ לעשות שימוש באיש מקצוע ,שימדוד , יזהה בעיות ויתן פתרונות.
בהצלחה