נגן FLAC
יהיה הבדל?
תודה!
יהיה הבדל באיכות הצליל בהתאם לסוג התוכנה? יש לי DAC חיצוני שמחובר למגבר מנורות קטנטן ושני רמקולים על שולחן העבודה.
המון תודה
יהיה הבדל באיכות הצליל בהתאם לסוג התוכנה? יש לי DAC חיצוני שמחובר למגבר מנורות קטנטן ושני רמקולים על שולחן העבודה.
המון תודה
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
אני עובד עם album player, לדעתי נהדרת וגם לא יקרה יחסית, היתרון בה הוא תצוגה של ספריית דיסקים.
אבל אם אתה מעוניין בתוכנה חינמית אז או פובר 2000 שהמליצו לך או music bee.
באופן אישי אני מעדיף את הממשק של music bee והיא גם עובדת טוב עם הדרייברים asio ו wasapi.
אבל אם אתה מעוניין בתוכנה חינמית אז או פובר 2000 שהמליצו לך או music bee.
באופן אישי אני מעדיף את הממשק של music bee והיא גם עובדת טוב עם הדרייברים asio ו wasapi.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
foobar2000
יתרונות -- חינמית, גמישה מאוד, המון תוספים: תוספי input שמאפשרים נגינה של 99% מהקבצים ב-99% מה-bitrate כולל DSD, תוספי DSP, תוספי UI וערכות נושא אין-ספור. מלבד נגינה היא גם משמשת אותי גם לגיבוי דיסקים למחשב ולהמרת קבצים מ-flac ל-MP3. אצלי לפחות עובדת טוב מאוד עם wasapi ו-ASIO (עם תוסף) במחשב בסלון עם חלונות 8 ואסוס STX ובמחשב בחדר שינה עם חלונות 7 ו-Musiland monitor 02 (ולפני כן M-Audio Revo 5.1).
חסרונות - דורשת סבלנות ומיומנות מסוימת בהגדרות. לא מאוד נוחה out of the box ועדיין לא מדהימה גם אחרי התקנת והגדרת תוספים. קשה לנהל ספריה גדולה.
עברו אצלי עוד תוכנות, אבל רק foobar נשארה.
ושוב פעם - זאת תוכנה חינמית, תוריד, תנסה, מקסימום תמחק.
יתרונות -- חינמית, גמישה מאוד, המון תוספים: תוספי input שמאפשרים נגינה של 99% מהקבצים ב-99% מה-bitrate כולל DSD, תוספי DSP, תוספי UI וערכות נושא אין-ספור. מלבד נגינה היא גם משמשת אותי גם לגיבוי דיסקים למחשב ולהמרת קבצים מ-flac ל-MP3. אצלי לפחות עובדת טוב מאוד עם wasapi ו-ASIO (עם תוסף) במחשב בסלון עם חלונות 8 ואסוס STX ובמחשב בחדר שינה עם חלונות 7 ו-Musiland monitor 02 (ולפני כן M-Audio Revo 5.1).
חסרונות - דורשת סבלנות ומיומנות מסוימת בהגדרות. לא מאוד נוחה out of the box ועדיין לא מדהימה גם אחרי התקנת והגדרת תוספים. קשה לנהל ספריה גדולה.
עברו אצלי עוד תוכנות, אבל רק foobar נשארה.
ושוב פעם - זאת תוכנה חינמית, תוריד, תנסה, מקסימום תמחק.
לגבי איכות הסאונד. ב FOOBAR עם התוסף WASAPI או ASIO תקבל את האיכות הכי טובה שה DAC מאפשר. תוספים אלו מתטבים את ה STREAM ישירות מהפענות של ה FLAC עי המפענח ליציאה הדיגיטאלית עבור ה DAC מבלי שזה יעבור דרך יחידת העיבוד של כרטיס הקול ולכן גם בקרת העוצמה מהמחשב לא תשפיע וגם לא כרטיס הקול עצמו שהופך לשקוף דיגיטאלית... עוד יתרון הוא שלא תושמע את הצלילים האחרים של ווינדוס בזמן האזנה למוסיקה... הכי טוב זה כרטיס גראפי עם יציאת HDMI שממנו תקבל את האות המדיגיטלי ל DAC אם הוא תומך ב HDMI (לדוגמה רסיבר איכותי עם DAC טוב)
היי
הבנתי! טעיתי לגמרי כשחשבתי שברגע שחיברתי DAC חיצוני, עקפתי כל עיבוד של המחשב או של כרטיס הקול הלא מוצלח של המחשב, ואין בכלל קשר לאיזו תוכנה לוקחת את הביטים מהדיסק ומעבירה ל DAC.
תודה! למדתי... אנסה בקרוב. בינתיים, גם VLC פשוט מאפשר לי לנגן וזה לא דומה בכלום ל MP3 או WMA שיש לי על המחשב שגם הם, מוזרמים בלי כרטיס הקול...
הבנתי! טעיתי לגמרי כשחשבתי שברגע שחיברתי DAC חיצוני, עקפתי כל עיבוד של המחשב או של כרטיס הקול הלא מוצלח של המחשב, ואין בכלל קשר לאיזו תוכנה לוקחת את הביטים מהדיסק ומעבירה ל DAC.
תודה! למדתי... אנסה בקרוב. בינתיים, גם VLC פשוט מאפשר לי לנגן וזה לא דומה בכלום ל MP3 או WMA שיש לי על המחשב שגם הם, מוזרמים בלי כרטיס הקול...
גם mp3 יכול להשמע שקוף לגמרי (=כמו ה- CD) אם משתמשים במקודד הנכון (LAME) וב- bitrate גבוה מספיק. בנוסף, יכול להיות שאתה מקשיב למיקסים שונים או גרסאות remaster שונות. ואפילו יכול להיות שאין הבדל ובכל זאת אתה "מצליח" לשמוע אותו. מערכת השמיעה האנושית היא מאד סוגסטיבית.יקי כתב:תודה! למדתי... אנסה בקרוב. בינתיים, גם VLC פשוט מאפשר לי לנגן וזה לא דומה בכלום ל MP3 או WMA שיש לי על המחשב שגם הם, מוזרמים בלי כרטיס הקול......
אני לא יודע מה הסיבה שאתה כל-כך מבסוט - אבל מה שחשוב זה שאתה מבסוט.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
אני לא אומר שזה סובייקטיבי. אין לי מושג מה איכות ה- mp3-ים ששמעת, וכמו שכתבתי המקור שלהם יכול להיות שונה מאלה של ה- FLAC-ים (מיקס/רימאסטר). אני רק אומר שבין השאר יש גם אפשרות כזאת.יקי כתב:אכן, הכי חשוב להיות מרוצה...
אני לפחות, שומע הבדל אמיתי - אולי סובייקטיבי, אבל זה ממש לא משנה כל עוד מרוצים....
128kbps נשמע די גרוע גם עם מוזיקה מאד "רזה" (=שיש בה מעט, באופן יחסי, תוכן הרמוני).יקי כתב:אכן. חלקם ב 128 כך שזה בטח לא עוזר......
אתה יכול לנשום עמוק ולהרגע, ד"ר, אתה לא שומע קולות. ז"א, אתה כן שומע קולות... טוב, אתה יודע על מה אני מדבר.
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
ממליץ בחום על J RIVER
אומנם עולה כסף אבל שווה אותו.
נחשבת אייכותית ביותר מבחינת הסאונד ובנוסף הכי טובה שנתקלתי בה עד היום בארגון המוסיקה במחשב.
הסיבה שרכשתי אותה היא רק בגלל הארגון הטוב שלה.
בנוסף לשליטה מהמחשב היא גם תעבוד מעולה על מדיה סנטר עם שלט...
יש לה תפריט במיוחד לטלויזיות ושליטה ללא מקלדת/עכבר.
ממליץ בחום.
אומנם עולה כסף אבל שווה אותו.
נחשבת אייכותית ביותר מבחינת הסאונד ובנוסף הכי טובה שנתקלתי בה עד היום בארגון המוסיקה במחשב.
הסיבה שרכשתי אותה היא רק בגלל הארגון הטוב שלה.
בנוסף לשליטה מהמחשב היא גם תעבוד מעולה על מדיה סנטר עם שלט...
יש לה תפריט במיוחד לטלויזיות ושליטה ללא מקלדת/עכבר.
ממליץ בחום.
לגבי שתי תוכנות:
J.River
הותקנה אצלי לפני כשנתיים.
נוחה מאוד,הצליל שלה מנפח מעט את הבאס,ומגזים עם הדגשת המיד.
לי היה קשה מאוד לחיות איתה ומשום כך למרות שעלתה לי,פשוט הסרתי אותה.
Foobar 2000
תוכנה מעולה,אינה צובעת את הצליל,משמיעה כמעט כל קובץ מצויי.
בכדי לסדר את האלבומים לפי קטגוריות,יש להוריד את תוכנת הRemote של אפל,על iPad או ipod.
ללא הורדת האייטונס שלהם.
מהרגע שתשלט בעזרתה על המחשב,היא תסדר לך את הספריה לפי כל קטגוריה שתחפוץ.
אומנים,סגנון,שירים,שנים,ואלבומים כמובן.
לא תמצא טובה ממנה והיא גם חינמית
J.River
הותקנה אצלי לפני כשנתיים.
נוחה מאוד,הצליל שלה מנפח מעט את הבאס,ומגזים עם הדגשת המיד.
לי היה קשה מאוד לחיות איתה ומשום כך למרות שעלתה לי,פשוט הסרתי אותה.
Foobar 2000
תוכנה מעולה,אינה צובעת את הצליל,משמיעה כמעט כל קובץ מצויי.
בכדי לסדר את האלבומים לפי קטגוריות,יש להוריד את תוכנת הRemote של אפל,על iPad או ipod.
ללא הורדת האייטונס שלהם.
מהרגע שתשלט בעזרתה על המחשב,היא תסדר לך את הספריה לפי כל קטגוריה שתחפוץ.
אומנים,סגנון,שירים,שנים,ואלבומים כמובן.
לא תמצא טובה ממנה והיא גם חינמית
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
ל-flac יש יתרון שאתה יודע שהוא נאמן למקור (בהנחה שמדובר בקובץ גיבוי מדיסק שלך). מבלי להכנס לדיונים אינסופיים אם ההבדל מורגש בינו לבין LAME ב-320 קסל"ש במבחני ABX - הידיעה הזאת מאוד חזקה בסעיף הפלצבו.גם mp3 יכול להשמע שקוף לגמרי (=כמו ה- CD) אם משתמשים במקודד הנכון (LAME) וב- bitrate גבוה מספיק. בנוסף, יכול להיות שאתה מקשיב למיקסים שונים או גרסאות remaster שונות...
בנוסף, הבדל הנפח בין flac לבין MP3 איכותי הוא לא כזה גדול ובמערכת האזנה מבוססת דיסק קשיח זה הופך להיות בטל בשישים ביחס לשאר העלויות של מערכת סטריאו באיכות סבירה ומעלה (הבדל של כ-200MB לכל שעת מוזיקה - פחות מ-5 אגורות במחירי HDD נוכחיים).
לאור זאת ההמלצה שלי במערכות מבוססות מחשב היא חד משמעית לשמור את המוזיקה ב-flac.