עמוק בבוץ - סינגל VST
עברתי על כל שרשור אפשרי (כולל זה שהעלה כפיר בזמנו עם התמונות) וראיתי שגם חברים אחרים סובלים מאותה תופעה אך לא מצאתי פתרון. אשמח מאוד אם מישהו יוכל לכוון אותי.
בסלסילת הסינגל של VST טחינה דקה של 8 גרם יוצרת חסימה. בטחינה גסה יותר הקפה עולה על גדות המגרעת וגם אם הזרימה יפה העוגייה יוצאת בוצית+שלולית. שיחקתי עם העובי (כמובן שחטפתי גם נתזים לפנים עם ידית הנייקד) ואני לא מצליח להגיע לכלום. או זרימה יפה ושלולית בסלסלה או חסימה/זרימה מהירה/התזה. שיחקתי גם עם כמויות כאשר בגדול מעל 7.5 גרם הקפה נמצא כבר מחוץ לתחום הטמפר 40 מ״מ ז״א מעל השקע.
המכונה היא BZ10.
בסלסילת הסינגל של VST טחינה דקה של 8 גרם יוצרת חסימה. בטחינה גסה יותר הקפה עולה על גדות המגרעת וגם אם הזרימה יפה העוגייה יוצאת בוצית+שלולית. שיחקתי עם העובי (כמובן שחטפתי גם נתזים לפנים עם ידית הנייקד) ואני לא מצליח להגיע לכלום. או זרימה יפה ושלולית בסלסלה או חסימה/זרימה מהירה/התזה. שיחקתי גם עם כמויות כאשר בגדול מעל 7.5 גרם הקפה נמצא כבר מחוץ לתחום הטמפר 40 מ״מ ז״א מעל השקע.
המכונה היא BZ10.
בוץ קורה בשני מקרים:
לא מספיק קפה או קפה טחון דק מדי.
אם אין מספיק קפה אז יהיה בוץ והזרימה תהיה יחסית מהירה.
אם הטחינה דקה מדי אז העוגיה תפרץ ותקבל השפרצות ומה שלא הספיק לעבור ישאיר בוץ למעלה.
לא יודע אם למכונה שלך יש OPV, אבל אם לא, אז ב 12 באר לא תוכל להוציא שוט נורמלי אם הטחינה דקה מדי. תצטרך לפצות בטחינה גסה ועוד קפה.
לא מספיק קפה או קפה טחון דק מדי.
אם אין מספיק קפה אז יהיה בוץ והזרימה תהיה יחסית מהירה.
אם הטחינה דקה מדי אז העוגיה תפרץ ותקבל השפרצות ומה שלא הספיק לעבור ישאיר בוץ למעלה.
לא יודע אם למכונה שלך יש OPV, אבל אם לא, אז ב 12 באר לא תוכל להוציא שוט נורמלי אם הטחינה דקה מדי. תצטרך לפצות בטחינה גסה ועוד קפה.
נערך לאחרונה על ידי ozeltzex ב 27/11/2013 22:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
א. בשביל להכין את הכוס הבאה צריך להדיח את הסלסילה -מה שמקרר אותה ועל הדרך מטנף את הכיור (מגירת הריקון גם מגיעה לכיור בסוף).bnaya_d כתב:איפה הבעיה?
אם הזרימה יפה והקפה טוב למה זה משנה לך?...
ב. אני חושב שחלק מהטריק במבנה הסלסלה הייחודי הוא זה שאמור למנוע את התופעה. אחרת מה רע בסלסילת סינגל סטנדרטית?
ג. עוגיה בוצית ושלולית בסופו של דבר מעידה על בעיה בחליטה.
ד. פריק זה פריק. ברגע שקיימת אפשרות להגיע לעוגיה יבשה אני שואף למצוא אותה וראיתי פה תמונה של עוגיה שלמה ויבשה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מסכים עם עופר, הסלסילה הזו צריכה טחינה מעט גסה יותר מהדאבל הרגילה.
גם לגבי הכמות צריך לפחות 8.5 כדי למלא את בחלק הפנימי.
ה VST בכלל פחות סלחני, אבל יש לזה יתרונות כי ככה מבינים האם הטכניקה נכונה.
סבלנות.
גם לגבי הכמות צריך לפחות 8.5 כדי למלא את בחלק הפנימי.
ה VST בכלל פחות סלחני, אבל יש לזה יתרונות כי ככה מבינים האם הטכניקה נכונה.
סבלנות.
אולי אני לא מסביר טוב. התחלתי עם 8.5 גרם כדי שהחלק הפנימי יתמלא אבל זה היה מעל ומעבר לחלק הפנימי. אז התחלתי לטחון דק יותר אבל אז נוצרה חסימה.
הורדתי את הכמות ל-8 וטחנתי גס יותר - עדיין החלק הפנימי התמלא ונשאר קפה ״מיותר״. לכן, אם אעמיס יותר קפה וגם אטחן יותר גס זה לא ייכנס רק בחלק הפנימי.
אגב, יכול להיות שיש הבדל בין LM ל-VST? כאשר אחת היא סלסילה של 7 ג׳ ואחת של 8 ג׳?
הורדתי את הכמות ל-8 וטחנתי גס יותר - עדיין החלק הפנימי התמלא ונשאר קפה ״מיותר״. לכן, אם אעמיס יותר קפה וגם אטחן יותר גס זה לא ייכנס רק בחלק הפנימי.
אגב, יכול להיות שיש הבדל בין LM ל-VST? כאשר אחת היא סלסילה של 7 ג׳ ואחת של 8 ג׳?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

לא, שתיהן זהות מבחינת כמות.Mimi111 כתב:אגב, יכול להיות שיש הבדל בין LM ל-VST? כאשר אחת היא סלסילה של 7 ג׳ ואחת של 8 ג׳?...
אתה בטוח שאתה שוקל נכון ? ממש מוזר לי כי בדרך כלל 8.5 זה בול מתאים.
בכל מקרה אם נתעלם לרגע אם זה 8 או 8.5 אתה צריך שהחלק הפנימי יהיה מלא והזרימה אחידה לאורך השוט - אם לא תפזר את הקפה עם קיסם טוב טוב ואז תדחס חזק.
לגבי הטחינה כפי שאמרתי ה VST לרוב צריכה טחינה טיפונת גסה יותר מהרגילה הכפולה.
תמשיך להתנסות ואל תתייאש, זה אחלה פתרון לסינגלים.
לא רק "אחלה פתרון" אלא זה הצורך המרכזי אצלי בבית!
שאלה: האם יכול להיות שזה קשור למכונה? הכוונה שאולי המרחק בין שפת ה"בור" לפילטר הראש גדול מדי ואין חזרה של מים לניקוז?
אני מממשיך בנסיונות ולא ממש מתקדם. יותר קפה (8.5 ג')+טחינה גסה יותר נותנים לי בהחלט עוגיה פחות בוצית אבל החליטה צולעת (קצת משפריץ, זרימה מהירה, טעם מריר, קרמה דלילה וכו').
שאלה: האם יכול להיות שזה קשור למכונה? הכוונה שאולי המרחק בין שפת ה"בור" לפילטר הראש גדול מדי ואין חזרה של מים לניקוז?
אני מממשיך בנסיונות ולא ממש מתקדם. יותר קפה (8.5 ג')+טחינה גסה יותר נותנים לי בהחלט עוגיה פחות בוצית אבל החליטה צולעת (קצת משפריץ, זרימה מהירה, טעם מריר, קרמה דלילה וכו').
גלעד,
יש נטיה, ובצדק, להאשים קודם כל את הקפה אבל במקרה הזה אני לא ממהר לעשות את זה כי כשטחנתי דק קיבלתי חליטה מצויינת וטעימה כולל טייגר סקין. רק שביחד עם זה קיבלתי שלולית מים בסלסילה.
בכל מקרה אנסה גם להזמין קפה אחר.
יש נטיה, ובצדק, להאשים קודם כל את הקפה אבל במקרה הזה אני לא ממהר לעשות את זה כי כשטחנתי דק קיבלתי חליטה מצויינת וטעימה כולל טייגר סקין. רק שביחד עם זה קיבלתי שלולית מים בסלסילה.
בכל מקרה אנסה גם להזמין קפה אחר.
סלסלה זהה , 11 גרם זה מה אני מכניס בה. אין בעיה שהקפה מעבר לחלק הפנימי להפך הור צריך לעלות מעבר ולהגיע קצת מתחת לראש החליטה. אצלי הכמות הנכונה מביאה לכך שבדחיסה עם הטמפר שולי הטמפר העליונים מישרים קו עם הסלסלה, דהיינו הטמפר לא שקוע ולא בולט מעלה אם אתה מבין.
11 גרם זה לא כל כך סינגל, ואת זה אפשר לקבל מכל סלסילת סינגל בסיסית. אם הבנתי נכון הטריק ב-VST הוא השימוש רק בחלל העמוק ובכמות של 7-9 גרם.kobbi כתב:סלסלה זהה , 11 גרם זה מה אני מכניס בה. אין בעיה שהקפה מעבר לחלק הפנימי להפך הור צריך לעלות מעבר ולהגיע קצת מתחת לראש החליטה. אצלי הכמות הנכונה מביאה לכך שבדחיסה עם הטמפר שולי הטמפר העליונים מישרים קו עם הסלסלה, דהיינו הטמפר לא שקוע ולא בולט מעלה אם אתה מבין....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

אבי תתעלם לרגע ממראה העוגיה וחזור להתחלה.
טחן וכוון לפי הזרימה, נסה לכייל ל 20-25 שניות לפי 8-8.5 גרם קפה (מה שנכנס עד קצה הטבעת הפנימית של הסלסילה).
עכשיו אם השוט זורם כמו שצריך והטעם טוב אני מציע ממש להתעלם ממראה העוגיה (למרות חוסר הנוחות), אני מניח שאם לא תשלוף את הידית מיד אחרי השוט אלא דקה אחרי העוגיה תתייבש עוד קצת ותהיה פחות בוצית.
במכונת מנוף בגלל הלחץ שלא נפרק בסיום השוט (אין שסתום תלת ראשי) העוגיה תהיה יבשה יותר ומוצקה ותצא בחתיכה אחת, במכונת משאבה בגלל המרווח שיש בין המסננת לקפה ייתכן שישארו מים שיגרמו לבוץ שאתה מתאר וזה לא נורא - תתעלם ותהנה מהקפה.
אני שותה ברוב המכריע של המקרים סינגלים כאלו של 8.5 גרם, השוט עדין ומאוזן יותר וגם חוסכים לא מעט קפאין ככה ואפשר להתנסות בכמה סוגי קפה במקביל...
סבלנות ואל תרים ידיים, תתנסה עוד כמה ימים ואני בטוח שתגיע לתוצאה טובה.
טחן וכוון לפי הזרימה, נסה לכייל ל 20-25 שניות לפי 8-8.5 גרם קפה (מה שנכנס עד קצה הטבעת הפנימית של הסלסילה).
עכשיו אם השוט זורם כמו שצריך והטעם טוב אני מציע ממש להתעלם ממראה העוגיה (למרות חוסר הנוחות), אני מניח שאם לא תשלוף את הידית מיד אחרי השוט אלא דקה אחרי העוגיה תתייבש עוד קצת ותהיה פחות בוצית.
במכונת מנוף בגלל הלחץ שלא נפרק בסיום השוט (אין שסתום תלת ראשי) העוגיה תהיה יבשה יותר ומוצקה ותצא בחתיכה אחת, במכונת משאבה בגלל המרווח שיש בין המסננת לקפה ייתכן שישארו מים שיגרמו לבוץ שאתה מתאר וזה לא נורא - תתעלם ותהנה מהקפה.
אני שותה ברוב המכריע של המקרים סינגלים כאלו של 8.5 גרם, השוט עדין ומאוזן יותר וגם חוסכים לא מעט קפאין ככה ואפשר להתנסות בכמה סוגי קפה במקביל...
סבלנות ואל תרים ידיים, תתנסה עוד כמה ימים ואני בטוח שתגיע לתוצאה טובה.
אני מניח שאין בעיה בקפה.
תקשיב, זה בסדר שכשהקפה לא דחוס שיצא מגבולות החלק התחתון.
אצלי בדכ זה דורש שתי דחיסות, פעם ראשונה דוחסים ואז מסדרים את הקפה שיצא מהצדדים מעל החלק המרכזי (בצורה כמה שיותר שווה) ודוחסים שוב.

תקשיב, זה בסדר שכשהקפה לא דחוס שיצא מגבולות החלק התחתון.
אצלי בדכ זה דורש שתי דחיסות, פעם ראשונה דוחסים ואז מסדרים את הקפה שיצא מהצדדים מעל החלק המרכזי (בצורה כמה שיותר שווה) ודוחסים שוב.
מילה של אקסטרימיסט.