פיצול 2 ממירי HOT מנקודת קיר אחת

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Nirdle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

אני מנוי להוט ומחזיק מספר ממירים שלהם. בשל שינוי חדרים בבית, השתנו גם הצרכים שלי מבחינת מיקום הממירים.

ישנו אזור בבית שבו יש נקודת קיר של הוט וב- 2 חדרים סמוכים אליו אני מעוניין לשים 2 ממירים, כלומר ממיר בכל חדר (כמובן שלצורך כך יש לי 2 ממירים עליהם אני משלם להוט).
אני רוצה להימנע מליצור נקודת קיר נוספת ויודע שישנה אפשרות לחבר מפצל שממנו יצאו כבלים ל- 2 הממירים. אני יודע גם שבחלק מן המקרים צריך מגבר לשם כך.

רציתי לשאול:
1- האם אני יכול לעשות את העבודה הזו לבד או שמא חייב להזמין את מתקינים של הוט שיעשו אותה (אני מעוניין לחסוך את ההתקנה)?
2- אם אכן אפשר לעשות אותה לבד, האם בהוט יכולים לראות שחיברתי 2 ממירים על אותה נקודה וזה נחשב לא חוקי? או שמא הם לא יכולים לאתר את זה ואין בעיה לעשות את זה מבחינה חוקית?
3- אם אני באמת רשאי ויכול לעשות זאת לבד, איך אני יודע אם צריך גם להוסיף מגבר או לא?
4- האם אפשרי להשיג (והיכן) את 2 החלקים הללו (מפצל ומגבר) ובאלו מחירים?

אמשח לתשובה מפורטת (אני לא איש טכני במיוחד).
תודה מראש.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #2 

כל עוד לא גנבת את הממיר והכרטיס החכם ואתה משלם על זה להוט, אין שום דבר לא חוקי בלפצל נקודה בקיר לכמה ממירים. אם אתה עושה את זה לבד, עדיף לרכוש מפצל איכותי של monster שההנחתה שלו נמוכה והוא מעביר טווח תדרים רחב. קצת יקר אפילו באיביי אבל שווה את הכסף.
לגבי מגבר - אם יהיה צורך אתה תדע, יהיו לך קוביות ו"שבירות" של התמונה והקליטה לא תהיה חלקה.
בעניין הזה כבר עדיף לערב את הוט ולא לחבר סתם מגבר לרשת שלהם.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

גיל, מפצל של MONSTER??? יש דבר כזה?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

Nirdle כתב:שלום רב,

אני מנוי להוט ומחזיק מספר ממירים שלהם. בשל שינוי חדרים בבית, השתנו גם הצרכים שלי מבחינת מיקום הממירים.

ישנו אזור בבית שבו יש נקודת קיר של הוט וב- 2 חדרים סמוכים אליו אני מעוניין לשים 2 ממירים, כלומר ממיר בכל חדר (כמובן שלצורך כך יש לי 2 ממירים עליהם אני משלם להוט).
אני רוצה להימנע מליצור נקודת קיר נוספת ויודע שישנה אפשרות לחבר מפצל שממנו יצאו כבלים ל- 2 הממירים. אני יודע גם שבחלק מן המקרים צריך מגבר לשם כך.

רציתי לשאול:
1- האם אני יכול לעשות את העבודה הזו לבד או שמא חייב להזמין את מתקינים של הוט שיעשו אותה (אני מעוניין לחסוך את ההתקנה)?
2- אם אכן אפשר לעשות אותה לבד, האם בהוט יכולים לראות שחיברתי 2 ממירים על אותה נקודה וזה נחשב לא חוקי? או שמא הם לא יכולים לאתר את זה ואין בעיה לעשות את זה מבחינה חוקית?
3- אם אני באמת רשאי ויכול לעשות זאת לבד, איך אני יודע אם צריך גם להוסיף מגבר או לא?
4- האם אפשרי להשיג (והיכן) את 2 החלקים הללו (מפצל ומגבר) ובאלו מחירים?

אמשח לתשובה מפורטת (אני לא איש טכני במיוחד).
תודה מראש.
...
תוכל לבצע לבד בעזרת ספליטר דו ללא הנחתת dB, וזהו.
עלות שלו גרושים והחיבור פשוט.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #5 

JEXY כתב:גיל, מפצל של MONSTER??? יש דבר כזה?
...
אכן כן.. ופתר לי בעיות כשהייתי מחובר להוט והיום מותקן אצל חמותי, שם התשתית בכלל רקובה וגרועה. הנה קישור לדוגמא :

Nirdle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

הזמנתי מפצל באיביי, נקווה שיספיק.

תודה על העזרה.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #7 

אל תגיד לי שקנית מפצל ב-60$...
אלעד

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

איזה 60$, יש ב-ebay ב-10 ש"ח:
http://www.ebay.com/itm/CATV-Cable-TV-A ... 0582061216

או 16 ש"ח:
http://www.ebay.com/itm/Silver-Tone-2-W ... 1191870517

בכל מקרה לא, בהוט לא יודעים שום דבר מעבר לעובדה שהממירים מחוברים במקום כלשהו ברחוב שלך, רמת הרזולוציה שלהם היא רמת הסיב האופטי שמחבר מאות לקוחות סמוכים גיאוגרפית ובד"כ כולל 2-3 רחובות. הם כן רואים את העוצמות של כל ממיר ומודם והמפצל מפחית אותן בכ-3 דציבל אבל למיטב ידיעתי אין להם איזושהי מערכת שמנטרת באופן קבוע את העוצמות ומתריעה כשחל שינוי של כמה דציבל, ובכל מקרה אין כל איסור חוקי או חוזי להזיז את הממירים בתוך הבית שלך כי תשתית הקואקס הביתית שייכת לך ואתה עושה בה מה שבא לך, בדומה לתשתית שקעי הטלפון הביתית. כמובן שאם תוך כדי זה תגרום נזק לציוד שלהם אז יכול להיות שהם יחייבו אותך בכל מיני תשלומים..

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”