עדכון **התחדשתי בסמסונג!! ** מה לקנות- samsung 40 f5000 או LG 42ln542y

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
roikii פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

חברים, אני בהתלבטות לא נורמלית שאשכרה מדירה ממני שינה כי אני לא יודע מה לבחור. אחרי אין סוף התלבטויות באתי לקנות את ה samsung 40 f5000.

אני בא לקנות אותה, ואומר לי המוכר רגע לפני "אבל באותו מחיר אתה יכול להשיג את ה LG 42 ln542y!" ואני בא לנפנף אותו ולקנות והוא משכנע אותי לראות אותה, ואין ספק- איכות התמונה מעט יותר טובה והצבעים חדים ואמיתיים יותר, ואפילו באותו המחיר. אז תשאלו מה ההתלבטות? כאן אני רוצה לשתף אתכם.

ה LG חדה וברורה מרחוק, ומקרוב מרגישה לי קצת מטושטשת, בעיקר בצילומים מהירים. בנוסף המסך חצי מבריק, וזה מפריע לי מאוד כי יש השתקפות מעט גדולה יותר של דברים מהמסך עצמו. זה גם נותן תחושה של מסך פלזמה ולא לד, ואולי אני סתם מקשקש... מצד שני ברור לחלוטין שהתמונה יותר נאמנה למציאות. הצבעים...

על ה SAMSUNG מצד שני לא קל לי לוותר עליה. למרות שהצבעים פחות חדים ונאמנים למקור, עדין יש תחושה, אולי בגלל המסך מט, שהיא יותר איכותית.

בשניהם יש עידן +, אבל אמרו לי של SAMSUNG יש DTS שקשור לפענוח סרטים ושב LG אין. לא כל כך יודע אם זה חשוב לי וגם לא יודע למה בדיוק זה קריטי .אבל זה עוד משהו.

אני לא יודע מה לעשות, נורא מתלבט בין תמונת LED פשוטה וטובה (שאולי בגלל שהיא פשוטה אני אוהב אותה) ב SAMSUNG, לבין איכות תמונה יותר טובה ב LG אבל במסך שמרגיש לי שהוא לא כמו LED אלא פלזמה בגלל החצי ברק שלו. חשוב לי שוב לחזור שברור לחלוטין שיש לה איכות תמונה וצבעים יותר טובים, ושאולי אני סתם מגזים עם הקטע של הפלזמה.

אתם מבינים אותי או שאני סתם מקשקש?
חשוב לי לשמוע מה אתם חושבים... הרבה תודה :)
נערך לאחרונה על ידי roikii ב 26/12/2013 18:40, נערך 4 פעמים בסך הכל.

roikii פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מישהו יכול לעזור בבקשה??

kikocal3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

שלום roikii,

כשעשיתי גם אני את הסקר שוק בשבועיים האחרונים עקבתי מקרוב אחרי שני הדגמים המוזכרים.

יש כמה הבדלים. הלא מהותי - ה-LG היא HDR והסמסונג היא FHD - ואני כותב שזה לא מהותי, כי לפי מה שאני יודע, אין הבדל בגודל הזה של מסכים (ומבחינת חדות התמונה שני המסכים נראים טוב אני חושב).

הכן מהותי (אולי מהותי רק לחלק מהאנשים) - ב-LG כשאתה תחבר דיסק-און-קי עם קובץ MKV אתה לא תשמע סאונד, ולכן תצטרך במחשב להכין את הקובץ. איך להכין אותו? תצטרך להשתמש בתוכנה מסוימת שהופכת אותו לקובץ מסוג AC3. זה לא קשה וזה תהליך שמתבצע בכמה דקות.

עוד הבדל מהותי - בזאפ ה-LG נסחרת בכ-1570 ₪ (אחריות מקורית מלאה 3 שנים ע"י היבואן הרישמי ח.י) והסמסונג מוצגת למכירה בכ-2,000 ₪ (אחריות 3 שנים ע"י היבואן הרישמי סמליין). אם זה המצב, ברור לי למה המוכר רצה שתיקח את הטלויזיה הזולה יותר ותשלם בטווח מחירים של הסמסונג, שהיא היקרה יותר.

עריכה: לגבי הברק, גימור, פלזמה, כל מיני צדדים טכניים כאלה, אני לא יכול לעזור, אני לא מומחה בדברים האלה.

בהצלחה בקנייה.

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

לא מכיר את שניהם אבל,
לדעתי לך על הסמסונג. אם זה המסך שהיית נעול עליו ובשניה יש יותר השתקפות, נראה לי עדיף הסמסונג.
השתקפות זה אחד הדברים הכי מציקים שיש אם זה מסך לחדר מואר

roikii פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על התשובות! היום בערב אלך שוב לראות את שתיהן ואנסה להחליט.

אם מישהו מכיר את הנושא של הפלזמה/ לד ושל החצי ברק, יחד עם הטשטוש צבעים כשמסתכלים מקרוב אשמח לשמוע.

אם זה רלוונטי- מרחק צפייה של 2.5-3 מטר.

הרבה תודה!

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1463 פעמים

שליחה #6 

FHD תמיד תעלה יותר מ HDR ואני חושב שלסמסונג שי הרבה יתרונות

הייתי הולך על הסמסונג

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8261
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #7 

LG542Y היא FHD ולא HDR.

http://www.hye.co.il/siteFiles/13/555/7968.asp#!spec

אתם מתבלבלים בין ה LG542Z שהיא HDR בגודל 32 ל LG542Y בגודל 42 שהיא FHD.

ה DTS חשוב אם אתה רוצה לנגן סרטי HD בפורמט MKV שבאים עם אודיו של DTS.

אם זה לא חשוב אז תקנה את מה שאתה אוהב ולא את מה שאנשים אחרים אוהבים. גם אני אישית אוהב יותר את התמונה של LG מאשר של סמסונג. זה עניין אישי.

roikii פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה.. אבל כמו שכתבתי יש את עניין האיכות מסך או הטשטוש מקרוב אצל ה LG למרות שברור לחלוטין שהצבעים שלה יותר חיים. מה זה הקטע הזה של המסך? מה זה החצי ברק הזה?

roikii פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

עדכון- באופן מפתיע כנראה שאלך על ה LG. הקטע עם ה DTS מפריע לי מאוד, אבל השתכנעתי שהתמונה ב LG פשוט יותר טובה וחדה, ובסופו של דבר זה מה שקובע. באסה לי ממש שיש לה בעיה עם הסאונד בסרטים דרך הכונן נייד, אבל אין מושלם בעולם הזה ובטווח המחירים הזה.
תודה חברים על העזרה,
אם למישהו יש משהו עוד להוסיף אשמח כמובן לשמוע. אלך לקנות אותה כנראה ביום בסידורים של יום שישי. עד אז אני פתוח לשמוע עוד..
שוב תודה על כל העזרה ובמיוחד ל KIKOKAL על התשובות המפורטות.
כל טוב!

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8261
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #10 

תוכל להתגבר בקלות על עניין ה DTS עם התוכנה הבאה שהופכת את ה DTS ל AC3 בקבצי MKV:

http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3

היא גם יודעת לעשות כמות של סרטים, אז תמיד אפשר להעמיס אותה בלילה ולקבל בבוקר כמות של סרטים מוכנים.

roikii פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אז חברים אחרי כמעט חודשיים (!!) קניתי היום את הסמסונג F5000. אני שמח, מרוצה ובעיקר רגוע כי מרגיש לי שבחרתי את הדבר הנכון בשבילי.
רציתי לשאול- נאמר לי בכל מקום שהיתרון של הטלוויזיה הזו היא בכך שיש בה טיונר פנימי לקליטת ערוצים (עידן +).
כשהדלקתי אותה עכשיו בפעם הראשונה הוא ביקש ממני לסרוק ולמצוא ערוצים וגם לחבר אנטנה, מה שלא קיבלתי באריזה...
איך בדיוק עובד הקטע הזה של הערוצים? הבנתי שזה מובנה בטלוויזיה עצמה וכעת זה לא נראה כך... רק אל תגידו לי שאכלתי אותה...
איך רואים בה טלוויזיה (ערוצים בסיסיים)?

תודה, ולילה טוב וחם :)

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

בגלל שלא חיברת אנטנה הוא לא מצא ערוצים.
אנטנה קונים בנפרד. לא מקבלים עם המסך

roikii פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

עמית, קודם כל תודה המהירות!
לפני שנה קניתי להורים שלי טלוויזיית פיליפס ובה הגיע כבר אנטנה קטנה (מאוד, 4 ס"מ של חוט...) וכשחיברנו אותה היא קלטה יופי. איפה אני קונה אנטנה כזאת? אתה יודע בערך מחירים?
ודבר אחרון- אתה יודע האם האנטנה הקטנה הזאת יכולה להספיק לי או שאני צריך משהו הרבה הרבה יותר רציני ויקר?

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

יכול להיות שבחלק מהדגמים מגיע. אני קניתי עכשיו פיליפס ולא קיבלתי.
אתה יכול מהאינטרנט מחול או סתם ללכת להום סנטר או כל חנות לכלי בניין ולקנות בכמה עשרות שקלים.
לא בטוח שעם הקטנות אתה תקלוט. זה תלוי ברמת הקליטה באיזור שלך, גובה וכו.
יש פורום שמדברים על זה

roikii פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

חברים, הרגשתי צורך לשתף אתכם ולתת ביקורת על הטלוויזיה- שבועיים אחרי שרכשתי אותה. עזרתם לי מאוד לפני כן ומכיוון שאין ביקורות בכלל עליה אני מקווה שזה יהיה לעזר למתלבטים הבאים.
בזמנו התלבטתי במשך חודשיים בין הsamsung 40f5000 ל LG 42ln543y. לא אחזור על כל ההתלבטויות כי אפשר לראות אותן בתגובות למעלה. בסופו של דבר קניתי את הסמסונג, ואני זוכר שהדבר שהכי פחדתי ממנו יהיה בעיית פיקסלים שמדברים עליה כאן לא מעט. התקנתי אותה ו... הכל בסדר. בהתחלה נבהלתי שלא קולטים עידן + לאחר שנאמר לי שכן, אבל אנטנה פשוטה שעולה 90 שקל פתרה את הבעיה כמעט לחלוטין.
שיחקתי איתה מעט, גם דרך ההגדרות שלה, וגם דרך סרטים במחשב ואין ספק שהיתרון הכי גדול שיש לטלוויזיה הזו היא הצבעים האמיתיים. היום, בדיעבד, מסתבר לי שהצבעים שהיו ב LG ושהם אלה שמשכו אותי אליה, היו פשוט מוגזמים. נכון שיש משהו בצבעים שם שהוא יותר בוהק, כאילו לקחת צבעים עזים וצבעת איתם, אבל בסופו של דבר אחרי (המון) שעות צפייה בחנויות זה היה נראה לי פשוט מגוחך כי איכות התמונה לא היתה הכי מדהימה, והצבעים- בשלב מסוים הם פשוט נהיו מעצבנים לעיניים.

הסמסונג נעימה מאוד, יפה, סאונד טוב מאוד, איכות תמונה מעולה (בעיקר שאני רואה סרטי HD דרך המחשב ששם אפשר להבחין בזה), ואם אתם רוצים להגיע לצבעים האמיתיים כמו בחיים פשוט תגדירו את המסך על "מצב סרט". זה כל העניין.
חסרון- מצאתי אחד, והוא כאשר הלפטופ שלי פתוח לידו- הקליטה בעידן+ לא טובה. היום הרחקתי את הלפטוןפ מהמסך וזה נראה יותר טוב. אני פשוט גר במרכז ת"א וגם ככה הקליטה פה על הפנים אז אני מאמין שזה לא קשור לטלוויזיה אלא ליכולת של האנטנה לקלוט טוב פה עם או בלי הפרעות מגנטיות של עוד מכשירים חשמליים.

לסיכום חברים ממליץ מאוד.

בהזדמנות זאת הרבה תודה לכל חברי הפורום שעזרו בהתלבטויות ושניסו לכוון ולתת מידע.

מקווה שתהיו גם אתם מפסוטים ממנה

(מחיר- 2750 ברשת חשמל גדולה ומוכרת בישראל, אחרי התמקחות אין סופית עם המוכר, + 100 ש"ח תווי קניה. כמובן שעם אחריות רשמית של סם-ליין)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #16 

תתחדש גבר.

אתה צריך אנטנה חיצונית.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”