[נפתר] טלויזיה 46-47" בתקציב של כ4000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

* עריכה 2 *
נרכשה סוני KDL-46R473.

* עריכה *
החלטתי ללכת לכיוון ה46-47 ולהגדיל קצת את התקציב. פירוט למטה.

שלום לכולם,
אני מחפש מסך לסלון בתקציב של כ3500.
מרחק הצפייה הוא כ3.5 מטר, אז עדיף יותר לכיוון ה46" (אבל יש גם שיקול של מחיר בסופו של דבר), אם כי נקודת ההשוואה העיקרית שלי היא הסלון של ההורים (מרחק צפייה דומה, מסך 37" ובסה"כ אין לי בעיה מיוחדת מבחינת הגודל).
מבחינת שימושים - עידן+ וסרטים/סדרות בHD/FHD.

מה צריך? רצוי שיהיה ממיר עידן+ מובנה, מסך מהשנה האחרונה (2013), רזולוציית FHD ושיהיה LED.
לגבי סרטים, אם היא הטלויזיה יודעת להסתדר עם DTS, זה אחלה, אם לא - אז אני בכל מקרה אנגן דרך מחשב ובמקרה הזה היא צריכה לדעת להסתדר יפה עם מחשבים (אין פה ממש השוואה, כי מדובר על מסך די ישן, אבל בLCD של ההורים, זה כשלון מוחלט - או שאי אפשר להגיע ליחס תמונה מתאים או שהתמונה בrefresh rate ממש לא מתאים).

מה לא צריך? תלת מימד, Smart TV.

שאלה כללית - חיפשתי בעיקר מסכים של חברות מוכרות, שווה לפזול לכיוון פוגי'קום וכו'?
זה מה שמצאתי בינתיים, אני אשמח להערות והמלצות נוספות.

LG 542Y
ה42" ואולי גם ה47" בתקציב.
בסה"כ נראה מסך בסיסי, שזה בדיוק מה שאני צריך כשהחסרון העיקרי הוא שאין תמיכה בDTS בסרטים.
עניין נוסף הוא שלפי הביקורת בWiseBuy על ה50" אין ממש החלקת תנועה (מצד שני, אני מגיע מכלום, אז לא יודע כמה זה משמעותי לי).
יש מבצע בBUY2 :)

סמסונג F5000
בניגוד לLG, נראה שהיא יודעת להתמודד גם עם DTS.
בסה"כ נראית מתאימה.

שארפ LC50LE440U
האמת שלא מצאתי יותר מדי מידע עליה, הדעות חלוקות לגבי ממיר עידן+ וDTS.
אני לא לגמרי בטוח גם שהיא בתקציב, בהנחה שאני רוצה לקנות ממשווק מורשה.
בקיצור, קצת תעלומה מלבד הגודל.
נערך לאחרונה על ידי adam777 ב 09/12/2013 12:00, נערך 4 פעמים בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8264
נתן תודות: 421 פעמים
קיבל תודות: 612 פעמים

שליחה #2 

למרחק הזה ובתקציב שלך הייתי הולך על סמסונג F5300 בגודל 46". גם DTS, גם סמארט כולל הזרמת סרטים מהרשת הביתית וגם ממשק נהדר לסרטים בעזרת שרת פלקס על מחשב ואפליקצית פלקס על הטלוויזיה:

http://plexforsamsung.pbworks.com/w/page/40757181/Home

adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על ההצעות, גם בפרטי.

שאלה אחרת - יכול להיות שאני מפספס משהו (אולי יש איזושהי מגבלה טכנולוגית), אבל לא לגמרי ברור לי כל עניין הrefresh rate.
אם אני מבין נכון - כל מסכי הLCD מרפרשים ב60Hz.
מה קורה עם תוכן של 25FPS (למשל עידן+, אם אני זוכר נכון) או 24FPS (סרטים, למשל)?
לגבי שידורי עידן+, על המסך של הלפטופ היום שגם רץ ב60Hz, אני לא זוכר שנתקלתי בבעיה מיוחדת.
בתוכן של 24FPS לעומת זאת, קופץ לי לעין מדי פעם עניין ה3:2 pull down, בעיקר בתנועות מצלמה רוחביות.

בשורה התחתונה של כל הסיפור הזה - זה בכלל צריך להיות שיקול? יש מסכי LCD שיודעים לעבוד במצב שונה מ60Hz?

* עריכה *
בסדר, קצת מיהרתי עם השאלה, קראתי קצת על הנושא ונראה לי שהכל ברור.

adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אוקיי, סיבוב שני.
בתור התחלה, החלטתי ללכת על גודל 46-47".
מעבר לזה, אם אני מבין נכון, אז לכל המסכים ברמת המחיר הזו יש מנגנון החלקת תמונה של 100Hz שאמור להיות די בסיסי, אז זה לא ממש שיקול.
מבחינת התקציב, אני יכול למתוח אותו עוד קצת, לכיוון ה4000.

Samsung UA46F5000
+ תומכת DTS.

Samsung UA46F5300
+ תומכת DTS.
+ טלויזיה חכמה - יותר נוח לראות סרטים דרך הרשת, מעבד תמונה חזק יותר (לעומת הF5000 לפחות).

LG 47LN542Y
- לא תומכת בDTS.

Sony KDL46R473
+ תומכת בDTS (לא ראיתי את זה רשום במפורש בשום מקום, אלא רק הצהרות כלליות לגבי סוני, מישהו יכול לאשר?).
+ טיונר DVB-T2.
+ מצב 1080p24 (זה לא כזה + משמעותי, מסתבר, הטלויזיות היום יודעות להציג תוכן של 24FPS בצורה מספיק טובה גם בלי זה).

הLG כרגע פחות מעניינת בגלל הסרבול של המרת הDTS (או של קניית סטרימר חיצוני, שזה כבר סיפור של עוד כמה מאות שקלים).
מבחינת הסמסונג, אני לא רואה הבדל גדול במחיר שלהן, אז נראה לי עדיף כבר ללכת על ה5300.
לגבי הסוני, הטיונר שתומך בDVB-T2 זה פלוס מאוד גדול ועל פניו נראה לי יותר משמעותי מכל עניין הסמארט.

בשורה התחתונה, זה בעיקר הסוני וה5300. דעות לכאן ולכאן יתקבלו בברכה.

adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טוב, יצא לי לראות את שתיהן והרושם העיקרי שלי היה שהסמסונג הרבה יותר בהירה מהסוני.
לדעתי זה היה בעיקר עניין של כיול של הסוני כי לא קראתי בשום מקום שיש לה בעיה של בהירות (למשל בביקורת בWiseBuy).
מעבר לזה, לא ראיתי משהו בתצוגה שהפריע לי במיוחד באחת מהן, אם כי לחוסר מזלי בשתי החנויות שראיתי הסמסונג היתה גבוהה מדי והסוני היתה נמוכה מדי מבחינת המיקום על הקיר, אז זה לא היה אידיאלי.
הביקורת הכי מעמיקה מאותו המקור שמצאתי לשתיהן (בHDTVtest) מעדיפה בבירור את הסמסונג (ה5500, אבל לא נראה לי שיש הבדלים משמעותיים מה5300), כשהתלונות העיקריות כלפי הסוני הן באגף כיול הצבעים הבעייתי. אני לא הצלחתי לראות משהו כזה, אבל צפייה של 5 דקות בתוכן אקראי זה לא ממש מבחן.
בקיצור, עדיין מתלבט, אבל רוצה לסגור ביום-יומיים הקרובים.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8264
נתן תודות: 421 פעמים
קיבל תודות: 612 פעמים

שליחה #6 

ה LG LN570 מפענחת DTS. תבדוק גם אותה.

http://www.hye.co.il/siteFiles/13/554/7945.asp#!spec

yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

רציתי לשאול באיזה טלויזיה בחרת בסוף ומה דעתך עליה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”