מנורות VS טרנזיסטור
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
האם אתם חושבים שסאונד היוצא מהגברת מנורות טוב מטרנזיסטורי
וההפך?
השאלה מתייחסת רק לאופי הצליל המתקבל והעדפה אישית
ברור שרבים יגידו X ואחרים Y אך אני מצפה לנימוק למה X טוב מ Y .
(שוב לא מדובר בפרקטיקה בין מנורות וטרנזיסטור אלא להיייחס לתוצאה )
וההפך?
השאלה מתייחסת רק לאופי הצליל המתקבל והעדפה אישית
ברור שרבים יגידו X ואחרים Y אך אני מצפה לנימוק למה X טוב מ Y .
(שוב לא מדובר בפרקטיקה בין מנורות וטרנזיסטור אלא להיייחס לתוצאה )
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- logankungfu
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
יש לי גם וגם, ואין לי תשובה חד משמעית (בינתיים). מאוד תלוי בסוג המוזיקה.
לדוגמה- דווקא קטעי רוק חזקים ומהירים יחסית כמו YYZ של RUSH מתוך MOVING PICTURES אני מעדיף בהרבה על הגברת המנורות. התופים יותר נעימים לאוזן, הגיטרה מרגישה יותר מוזיקלית.
את PORTISHEAD אני מעדיף על הטרנזיסטור. הקול של הזמרת הרבה יותר "יוצא" מהרמקול בצורה דומיננטית.
תלוי..
לדוגמה- דווקא קטעי רוק חזקים ומהירים יחסית כמו YYZ של RUSH מתוך MOVING PICTURES אני מעדיף בהרבה על הגברת המנורות. התופים יותר נעימים לאוזן, הגיטרה מרגישה יותר מוזיקלית.
את PORTISHEAD אני מעדיף על הטרנזיסטור. הקול של הזמרת הרבה יותר "יוצא" מהרמקול בצורה דומיננטית.
תלוי..
- cavi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
פרה מנורות פאוור טרנזיסטורי..
לפי דעתי זה שילוב מנצח כי לוקחים את היתרונות של ה2 ומשלבים אותם.
אבל אם זה או זה אז אני מעדיף טרנזיסטורי.
אבל אם זה או זה אז אני מעדיף טרנזיסטורי.
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
חסר לך דיגיטל בסקר! למה אתם מפלים?!!
אני כרגע הסתפקתי בדיגיטלי, כי אין לי כסף למערכת מנורות שהייתי רוצה.
מנורות ב 20-30K זו פשרה שאני לא יכול לקבל.
בתור מערכת שניה, למוזיקה מתאימה, זה כן. לא בתור מערכת ראשית, יחידה.
פרקטי - דיגיטל
משאלות לב - מנורות
פרקטי - דיגיטל
משאלות לב - מנורות
- Booboo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
כשבחנתי הגברה מנורתית היא נשמעה מדהים בג'אז.
מבחינתי ההבדל במוזיקת ג'אז בינה לבין הגברה טרנזיסטורית טובה היה כמו ההבדל בין ויסקי גלנפידיך 12 שנה לויסקי גלנפידיך 30 שנה: שניהם טובים, נקודה. אבל ה-30 שנה מחליק בגרון כמו שמן , וה-12 שנה לא.
לעומת זאת, במוזיקת רוק ההגברה המנורתית לא נתנה לי מספיק (או גרוע מזה) עומק, באס ופאנצ'יות, ולא הייתי מסוגל לחיות עם הגברה שכזו לאורך זמן. ההגברה הטרנזיסטורית (הטובה) בהחלט סיפקה גם עומק, גם באס וגם פאנצ'יות.
לכן, אם הייתי שומע רק ג'אז אין ספק שהייתי הולך על הגברה מנורתית.
היות ואני שומע סגנונות מוזיקה רבים, רק הגברה טרניזסטורית (או מנורתית יקרה פי כמה) תוכל לתת לי את מה שאני מחפש, במחיר של פשרה באיכות השמיעה בג'אז.
מבחינתי ההבדל במוזיקת ג'אז בינה לבין הגברה טרנזיסטורית טובה היה כמו ההבדל בין ויסקי גלנפידיך 12 שנה לויסקי גלנפידיך 30 שנה: שניהם טובים, נקודה. אבל ה-30 שנה מחליק בגרון כמו שמן , וה-12 שנה לא.
לעומת זאת, במוזיקת רוק ההגברה המנורתית לא נתנה לי מספיק (או גרוע מזה) עומק, באס ופאנצ'יות, ולא הייתי מסוגל לחיות עם הגברה שכזו לאורך זמן. ההגברה הטרנזיסטורית (הטובה) בהחלט סיפקה גם עומק, גם באס וגם פאנצ'יות.
לכן, אם הייתי שומע רק ג'אז אין ספק שהייתי הולך על הגברה מנורתית.
היות ואני שומע סגנונות מוזיקה רבים, רק הגברה טרניזסטורית (או מנורתית יקרה פי כמה) תוכל לתת לי את מה שאני מחפש, במחיר של פשרה באיכות השמיעה בג'אז.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
פרה מנורות ופאוור טרנזיסטור.
יעני שניהם.
יעני שניהם.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- shamir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
אני מת כבר לנסות את השילוב של פרה מנורות טוב עם מגבר טרנזיסטורי טוב..זה מעניין אותי מאד כי זה גם כרגע החוליה החלשה שלי בסט-אפ (הפרה) לגבי מגבר אני מעדיף גם בגלל ריבוי בסגנונות המוסיקה מגבר טרנזיסטורי שלטעמי ה
לא מספק בכל הפרמטרים והסגנונות וגם כדאי להגיע ב
לרמה גבוה והספקים שמזיזים טוב את הרמקולים צריך לשפוך המון כסף
--דברים ששומעים מכאן לא שומעים משם--
S F I M L F E
S F I M L F E
- il62
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 6214
צודק אבי !cavi כתב:פרה מנורות פאוור טרנזיסטורי..
אבל אם זה או זה אז אני מעדיף טרנזיסטורי....
זו הנוסחה הטובה ביותר לדעתי גם!
נערך לאחרונה על ידי il62 ב 30/10/2006 8:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
052-4200610
- sammm
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 264
אם היית שומע את הVIVA יתכן ולא היית צריך להתפשר.איתי_הגיתי כתב:חסר לך דיגיטל בסקר! למה אתם מפלים?!!![]()
פרקטי - דיגיטל
משאלות לב - מנורות...
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
sammm כתב
המעטים שיש לו.
זה שהוא מתאים התאמה אבסולוטית לליווינג וויס....{הבנתי/וקראתי... שכך הדבר}
לא מעיד בהיכרך שהוא יתאים לרמקול אחר...
במידה שווה.
* כמובן שאין כאן לדעתי נוסחה קבועה! - או בדוקה...
וכל שילוב יעמוד בפני עצמו,אם היתרונות והחסרונות שבדבר.
השאלה היא האם ויוה מסוגללהניע כול רמקול...? אם הווטיםאם היית שומע את הVIVA יתכן ולא היית צריך להתפשר...
המעטים שיש לו.
זה שהוא מתאים התאמה אבסולוטית לליווינג וויס....{הבנתי/וקראתי... שכך הדבר}
לא מעיד בהיכרך שהוא יתאים לרמקול אחר...
במידה שווה.
* כמובן שאין כאן לדעתי נוסחה קבועה! - או בדוקה...
וכל שילוב יעמוד בפני עצמו,אם היתרונות והחסרונות שבדבר.
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 30/10/2006 8:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
- il62
-
- עוסק בתחום

VIVA-SAMM
אני רוצה גם....
VIVAתעשי לי ילד....

אני רוצה גם....
VIVAתעשי לי ילד....
052-4200610
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

VIVAתעשי לי ילד.......
במיוחד בשבילך ישראל...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- il62
-
- עוסק בתחום

דייי......תמשיךךך.........
052-4200610
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

לא היה יבוא כשקניתי.אם היית שומע את הVIVA יתכן ולא היית צריך להתפשר...
ואני מדבר על הטכנולוגיה, לא על דגם ספציפי.
אלא אם כן וויוה המציאו משהו חדש, ופתרו את מגבלות השפורפרות?
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

יפה אהה...il62 כתב:דייי......תמשיךךך............
הוי האיטלקיות החושניות האלה.
- diz1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1022
שאלה כוללנית מידי
ולכן אין תשובה אחת.
...זה כמו לשאול עם איזה צמיגים או לחץ אויר אתה מעדיף באופני הרים שלך. התשובה תלויה בגורמים אחרים.
כמובן שיש השפעה לסוג המוזיקה- אבל לא כל כך היות והגברה טובה מאוד (ולא משנה מאיזה סוג כרגע) המסוגלת להוציא איכויות ברוק פופ קלאסי ג'אז אותנטית, מזרחית- אני לא יודע לגבי מוזיקה מועדונים.
כעשר שנים הקשבתי לרמקולים דרך הגברות טרנזיסטוריות שונות( ואני לא מתכוון לרסיברים למיניהם). אחד המגברים "היי אנד" שהתחברתי אליהם היה המגבר הראשון של MF שנקרא ד"ר תומס.
מאז שעברתי לשפופרות (10 שנים) אני ממשיך להקשיב אצל אחרים להגברה טרנזיסטורית-אבל זה עדיין לא גרם לי לרכוש כזו.
למרות שיש כאילו שטוענים שאין הבדלים שמיעים משמעותיים בין הגברות טרנזיסטוריות- אני עדיין חושב שהמקום של הגברה בשרשרת הציוד מאוד חשוב ומשפיע , גם עבור הגברה טרנזיסטורית.
לגבי מנורות- יצא לי להקשיב לדי הרבה ציוד שפורפרתי ביחס למה שקיים בארץ(מוגבל). חלק מהתרשמות הזו לא נעשתה בארץ, לא נעשתה בחתך באולם תצוגה של תערוכה או סוחר.
אני חושב שיש חברות שמצליחות לבנות הגברת מנורות שמסוגלת לטפל בהרבה סגנונות, במהלר או טריו של מלדאו, בפרל ג'יים או מרגלית צנעני.
צריך לזכור שרוב הגברות השפופרות (וכנראה גם הטרנזיסטוריות) המוצגות בארץ הם ברמת איכות נמוכה עד בינונית של אותה חברה, היות ויותר קשה למכור כאן ציוד באמת יקר.
לגבי הרמקולים והגברות- יש הרבה שילובים .רמקול נציל בינוני- הגברת פוש פול טובה יכולה לתת תוצאות מצוינות.
אני הכי אוהב רמקול נציל טוב עם הגברת SET טובה, שידעו להתמודד עם כל מה שנדרש . הבעיה- קשה למצוא כזה במחיר "שפוי".
לגבי הגברה דיגיטלית- די התאכזבתי לקרוא כאן שהבחור היה מעדיף הגברת מנורות "יקרה" וכי ההגברה הדיגיטלית היא בחירת עלות\תועלת.אני עדיין חושב שהגברה כזו היא סוג של עתיד אודיופילי.
...זה כמו לשאול עם איזה צמיגים או לחץ אויר אתה מעדיף באופני הרים שלך. התשובה תלויה בגורמים אחרים.
כמובן שיש השפעה לסוג המוזיקה- אבל לא כל כך היות והגברה טובה מאוד (ולא משנה מאיזה סוג כרגע) המסוגלת להוציא איכויות ברוק פופ קלאסי ג'אז אותנטית, מזרחית- אני לא יודע לגבי מוזיקה מועדונים.
כעשר שנים הקשבתי לרמקולים דרך הגברות טרנזיסטוריות שונות( ואני לא מתכוון לרסיברים למיניהם). אחד המגברים "היי אנד" שהתחברתי אליהם היה המגבר הראשון של MF שנקרא ד"ר תומס.
מאז שעברתי לשפופרות (10 שנים) אני ממשיך להקשיב אצל אחרים להגברה טרנזיסטורית-אבל זה עדיין לא גרם לי לרכוש כזו.
למרות שיש כאילו שטוענים שאין הבדלים שמיעים משמעותיים בין הגברות טרנזיסטוריות- אני עדיין חושב שהמקום של הגברה בשרשרת הציוד מאוד חשוב ומשפיע , גם עבור הגברה טרנזיסטורית.
לגבי מנורות- יצא לי להקשיב לדי הרבה ציוד שפורפרתי ביחס למה שקיים בארץ(מוגבל). חלק מהתרשמות הזו לא נעשתה בארץ, לא נעשתה בחתך באולם תצוגה של תערוכה או סוחר.
אני חושב שיש חברות שמצליחות לבנות הגברת מנורות שמסוגלת לטפל בהרבה סגנונות, במהלר או טריו של מלדאו, בפרל ג'יים או מרגלית צנעני.
צריך לזכור שרוב הגברות השפופרות (וכנראה גם הטרנזיסטוריות) המוצגות בארץ הם ברמת איכות נמוכה עד בינונית של אותה חברה, היות ויותר קשה למכור כאן ציוד באמת יקר.
לגבי הרמקולים והגברות- יש הרבה שילובים .רמקול נציל בינוני- הגברת פוש פול טובה יכולה לתת תוצאות מצוינות.
אני הכי אוהב רמקול נציל טוב עם הגברת SET טובה, שידעו להתמודד עם כל מה שנדרש . הבעיה- קשה למצוא כזה במחיר "שפוי".
לגבי הגברה דיגיטלית- די התאכזבתי לקרוא כאן שהבחור היה מעדיף הגברת מנורות "יקרה" וכי ההגברה הדיגיטלית היא בחירת עלות\תועלת.אני עדיין חושב שהגברה כזו היא סוג של עתיד אודיופילי.
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

זה הווה אודיופילי יום יומי , אין לך סיבה להתאכזב מהבחור...
לגבי מנורות, כמו שציינת, בסט אפ של 50K עדיין שמעתי את כל מגבלות הז'אנר, ולכן
לא הלכתי על הכיוון הזה כרגע. סוג של החלטה.
למנורות יש בעיני צליל מקסים, שאני עדיין אוהב.
לכן השארתי את הסט מנורות הקודם שלי, הוא פשוט לא חזק מספיק להניע את הרמקולים.
לגבי מנורות, כמו שציינת, בסט אפ של 50K עדיין שמעתי את כל מגבלות הז'אנר, ולכן
לא הלכתי על הכיוון הזה כרגע. סוג של החלטה.
למנורות יש בעיני צליל מקסים, שאני עדיין אוהב.
לכן השארתי את הסט מנורות הקודם שלי, הוא פשוט לא חזק מספיק להניע את הרמקולים.
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

הבעיה עם מגברי מנורות במוסיקה כגון רוק , גא'ז רוק , פיוזן גדולה ואף גדולה מאוד
ההשקעה בהגברה מנורתית שתמודד עם זה היא ללא עוררין גבוהה מאוד.
שנית הסאונד המנורתי (אם אפשר לקרוא לו כך ) יותר מתאים לכלים אקוסטיים , ווקאל , וכו ....
יצא לי לשמוע לא מעט סטאפים מבוססי מנורות התופים של WECKL נישמעו כמו ילדים בגן שמתופפים על פחים .
הגברה מנורתית סובלת מעיוותים (זה חלק מהדיזיין ) ולכן קשה מאוד להגברה מסוג זה להתמודד עם רמקולים שהם מאוד לא נצילים .
היתרונות בטרנזיסטור ברורות ונישמעות , אם כי גם אני חושב שזו הגברה שאינה הטובה ביותר לכל סגנונות המוסיקה , אך ראוי לציין
כי אני חושב שזו הפשרה הטובה ביותר.
בורמייסטר , MBL , NAIM ורבים אחרים מאמנים שמוסיקה צריכה להיות אך ורק דרך טרנזיסטור בגלל מאפיין הקצב ( rhythm ) , הגברה מנורתית סובלת ברמה כזו או אחרת "מלייד באק".
כמובן שאין בדברי הכללה , שמעתי מגברי מנורות WVAC , VTL ואולי עוד מספר קטן של מגברים שמצליחים להתמודד עם "המגבלות המנורתיות " (להשקפת עולמי בלבד ) ו אני חייב לציין כי במבחן עיוור היה קשה לי לזהות את רכיב המנורתי בציוד.
ההשקעה בהגברה מנורתית שתמודד עם זה היא ללא עוררין גבוהה מאוד.
שנית הסאונד המנורתי (אם אפשר לקרוא לו כך ) יותר מתאים לכלים אקוסטיים , ווקאל , וכו ....
יצא לי לשמוע לא מעט סטאפים מבוססי מנורות התופים של WECKL נישמעו כמו ילדים בגן שמתופפים על פחים .
הגברה מנורתית סובלת מעיוותים (זה חלק מהדיזיין ) ולכן קשה מאוד להגברה מסוג זה להתמודד עם רמקולים שהם מאוד לא נצילים .
היתרונות בטרנזיסטור ברורות ונישמעות , אם כי גם אני חושב שזו הגברה שאינה הטובה ביותר לכל סגנונות המוסיקה , אך ראוי לציין
כי אני חושב שזו הפשרה הטובה ביותר.
בורמייסטר , MBL , NAIM ורבים אחרים מאמנים שמוסיקה צריכה להיות אך ורק דרך טרנזיסטור בגלל מאפיין הקצב ( rhythm ) , הגברה מנורתית סובלת ברמה כזו או אחרת "מלייד באק".
כמובן שאין בדברי הכללה , שמעתי מגברי מנורות WVAC , VTL ואולי עוד מספר קטן של מגברים שמצליחים להתמודד עם "המגבלות המנורתיות " (להשקפת עולמי בלבד ) ו אני חייב לציין כי במבחן עיוור היה קשה לי לזהות את רכיב המנורתי בציוד.
פרטים
פרטים
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

אחד מרכיבי המנורות שמאד אהבתי, בנסיון המוגבל שלי, הוא נגן ה CD 7 של לקטור.
הוא צבע את הצליל בגוון מנורתי מדהים, הוא השפיע על הסטאפ שהיה מחובר אליו (VTL)
בלפחות 50%. בלעדיו, חצי מהקסם אבד - וחצי מהעיוותים...
הוא צבע את הצליל בגוון מנורתי מדהים, הוא השפיע על הסטאפ שהיה מחובר אליו (VTL)
בלפחות 50%. בלעדיו, חצי מהקסם אבד - וחצי מהעיוותים...
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

אין ספק שהשפעת CD מנורות על הסטאפ גדולה , כפי שציינת את הלקטור ניתן לציין גם את הסטיברט של בלו נואט .
אנשים מציעים שילוב של פרה מנורות והגברה טרנזיסטורית אבל אין ספק שסטאפ טרנזיסטורי ומקור מנורות יכול לעשות שינוי גדול
מאוד
(חוץ מאצל אלו שטוענים שלא קיימים הבדלים בין CDP
)
אנשים מציעים שילוב של פרה מנורות והגברה טרנזיסטורית אבל אין ספק שסטאפ טרנזיסטורי ומקור מנורות יכול לעשות שינוי גדול
מאוד
(חוץ מאצל אלו שטוענים שלא קיימים הבדלים בין CDP
פרטים
פרטים