חיבור סאב פסיבי לדנון X1000
שלום,
רכשתי לא מזמן רסיבר Denon X1000.
הסאוופר שלי הינו פסיבי ( מקבל 5 זוגות כבלים מהרסיבר ומוציא 5 זוגות לרמקולים בהתאם).
בעיה ראשונה : הרסיבר לא מזהה שיש סאבוופר. איך להכניס בינה לראשו ?
בעיה שניה : איך אני מפחית מעט מהבסים ?
תודה מראש למשיבים
רכשתי לא מזמן רסיבר Denon X1000.
הסאוופר שלי הינו פסיבי ( מקבל 5 זוגות כבלים מהרסיבר ומוציא 5 זוגות לרמקולים בהתאם).
בעיה ראשונה : הרסיבר לא מזהה שיש סאבוופר. איך להכניס בינה לראשו ?
בעיה שניה : איך אני מפחית מעט מהבסים ?
תודה מראש למשיבים
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 876
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
אז ככה
תגדיר לרסיבר שאין סאב בכלל -
רמקולים קדמיים על LARGE
אחוריים וסנטר על SMALL
ותשחק עם הקרוסאובר המובנה עד שתגיע לרמת רוויה הרצויה של הסאב
מבחינת הרסיבר- הוא לא יודע שיש לך סאב וופר כי אתה משתמש בסאב פאסיבי ש"גונב" הגברה מהיציאות רמקולים - מסנן את מה שהו מחליט שהו צריך להוציא ואת כל השאר מעביר לרמקולים שמשורשרים אליו...
תגדיר לרסיבר שאין סאב בכלל -
רמקולים קדמיים על LARGE
אחוריים וסנטר על SMALL
ותשחק עם הקרוסאובר המובנה עד שתגיע לרמת רוויה הרצויה של הסאב
מבחינת הרסיבר- הוא לא יודע שיש לך סאב וופר כי אתה משתמש בסאב פאסיבי ש"גונב" הגברה מהיציאות רמקולים - מסנן את מה שהו מחליט שהו צריך להוציא ואת כל השאר מעביר לרמקולים שמשורשרים אליו...
תודה על התשובה המהירה,אז ככה :
הרסיבר לא יודע בכלל שיש סאב,אז נקודה זו ברורה.(גם לגבי large 'small).
אבל המשפט :"ותשחק עם הקרוסאובר המובנה עד שתגיע לרמת רוויה הרצויה של הסאב" לא מובן לי ולא יודע איך לבצעו.
אפשר קצת יותר פרטים ?
תודה
הרסיבר לא יודע בכלל שיש סאב,אז נקודה זו ברורה.(גם לגבי large 'small).
אבל המשפט :"ותשחק עם הקרוסאובר המובנה עד שתגיע לרמת רוויה הרצויה של הסאב" לא מובן לי ולא יודע איך לבצעו.
אפשר קצת יותר פרטים ?
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
יכול להיות שהקרוסאובר בסאב קבוע ולא ניתן לשינוי...
אפשר לראות תמונה של הסאב מאחורה?
אפשר לראות תמונה של הסאב מאחורה?
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

אז ככה
בהגדרת MANUAL SETUP
יש לך SPEAKER SETUP
אחרי דיפדוף קל תמצא CROSSOVER
תשנה את התדרי חיתוך ל80 100 120 וכו עד שתגיע לרמה הרצויה
אם זה לא עוזר
בתפריט יש לך גם TONE CONTROL
שים אותו על ON ויופיעו לך 2 אופציות כיוון של בס וטרבל
תעלה שם מעט טרבל ותוריד מעט בס עד שתגיע למצב מאוזן
אבל אני עדיין חושב שאם המערכת כיול האוטומטית החליטה לתת רוויה שכזו לסאב (במידה ובאמת השתמשת במערכת כיול) אז תשאיר את המצב כפי שהו - אתה תתרגל לזה תוך שעה שעתיים
בהגדרת MANUAL SETUP
יש לך SPEAKER SETUP
תשנה את התדרי חיתוך ל80 100 120 וכו עד שתגיע לרמה הרצויה
אם זה לא עוזר
בתפריט יש לך גם TONE CONTROL
שים אותו על ON ויופיעו לך 2 אופציות כיוון של בס וטרבל
תעלה שם מעט טרבל ותוריד מעט בס עד שתגיע למצב מאוזן
אבל אני עדיין חושב שאם המערכת כיול האוטומטית החליטה לתת רוויה שכזו לסאב (במידה ובאמת השתמשת במערכת כיול) אז תשאיר את המצב כפי שהו - אתה תתרגל לזה תוך שעה שעתיים
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אתה בטוח שאפשר להגדיר רמקולים כ-SMALL כאשר לא מוגדר כלל סאב? כל הרעיון בהגדרת רמקול כ-SMALL הוא שהרסיבר חותך את הבאסים וכלל לא שולח אותם לרמקול הנ"ל. היות ובין הרסיבר לרמקול הנ"ל ישנו הסאב, הגדרה כזאת מונעת הלכה למעשה את שליחת הבאסים המיועדים לערוץ הנ"ל לסאב..!Crossover-Shop כתב:רמקולים קדמיים על LARGE
אחוריים וסנטר על SMALL...
האם באמת זו הדרך הטובה ביותר להתמודד עם חיבור סאב פסיבי שעומד בתווך בין המגבר ליתר הרמקולים? אני בספק...
הכל טוב ויפה, אבל זה לא יעזור לו כי זה רק יוריד את התדרים מהסיגנל שיוצא לרמקולים, שהוא כאמור גם הסיגנל שיוצא לסאב הפסיבי.Crossover-Shop כתב:אז ככה
בהגדרת MANUAL SETUP
יש לך SPEAKER SETUP
תשנה את התדרי חיתוך ל80 100 120 וכו עד שתגיע לרמה הרצויה...
לעניות דעתי, במקרה שמחברים את הרסיבר דרך יציאות הרמקולים לסאב ומשם ליתר הרמקולים (מה שנקרא חיבור High Level), המקום היחיד שבו ניתן לטפל בקרוסאובר הוא בסאב עצמו, אם זה מתאפשר. לא יפתיע אותי לגלות שלסאב הפסיבי המדובר יש גם קרוסאובר פסיבי שלא ניתן לשנות את הגדרות חיתוך התדרים שלו (ומאוד יכוללהיות שהוא חותך את התדרים באיזור ה-120-150 הרץ...)
בכל מקרה, לא ניתן לדעת בוודאות בלי מספר דגם של מערכת הרמקולים הנ"ל ו/או תמונה של החיבורים בסאב...
אור,
ההמלצה של בוז היא להגדיר Small רק לסנטר,וזה מה שהכנסתי לרסיבר.
הם גם קובעים שיש להגדיר ברסיבר תדר קרוסאובר כ 200HZ.
ברסיבר ישנה אפשרות לשנות את התדר כמובן.
הבעיה היחידה כרגע היא למצא איך לשלוט בבאס (באונקיו ובהרמן קרדון הקודמים היה פשוט כתפור לבאס
ההמלצה של בוז היא להגדיר Small רק לסנטר,וזה מה שהכנסתי לרסיבר.
הם גם קובעים שיש להגדיר ברסיבר תדר קרוסאובר כ 200HZ.
ברסיבר ישנה אפשרות לשנות את התדר כמובן.
הבעיה היחידה כרגע היא למצא איך לשלוט בבאס (באונקיו ובהרמן קרדון הקודמים היה פשוט כתפור לבאס
אחרי נבירה ב"חוברת הדרכה" שך הדנון,ניסויים ושיטוט בגוגל מסתבר :
או שאתה מגדיר שאין סאב ואז אין לך גישה לכיוונון ב Tone.
או שאתה מגדיר שיש סאב ואז אין לך בסים בכלל.
התשובה הרשמית של דנון אומרת : " המכשיר שלנו תוכנן לעבודה עם סאב אקטיבי ואם ברצונך להשתמש בבאס פסיבי עליך להוסיף אמפליפייר בין הרסיבר לסאב "
מה שעוד מפריע לי זה שרכשתי את הדנון מחנות מקצועית שמפרסמת כאן באופן קבוע
או שאתה מגדיר שאין סאב ואז אין לך גישה לכיוונון ב Tone.
או שאתה מגדיר שיש סאב ואז אין לך בסים בכלל.
התשובה הרשמית של דנון אומרת : " המכשיר שלנו תוכנן לעבודה עם סאב אקטיבי ואם ברצונך להשתמש בבאס פסיבי עליך להוסיף אמפליפייר בין הרסיבר לסאב "
מה שעוד מפריע לי זה שרכשתי את הדנון מחנות מקצועית שמפרסמת כאן באופן קבוע
חברים,
אין בכל הפורום מי שיתן עיצה מה אני עושה עכשיו ?
1. רוכש אמפליפייר בין הרסיבר לסאבוופר ( נשמע לי הזוי ומיותר) או
2. נשאר עם באס בולט מדי לטעם שלי או
3. מישהו בפורום המכובד מייעץ איך להוריד את הבאסים.
תודה מראש לכל עזרה

אין בכל הפורום מי שיתן עיצה מה אני עושה עכשיו ?
1. רוכש אמפליפייר בין הרסיבר לסאבוופר ( נשמע לי הזוי ומיותר) או
2. נשאר עם באס בולט מדי לטעם שלי או
3. מישהו בפורום המכובד מייעץ איך להוריד את הבאסים.
תודה מראש לכל עזרה
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

אתה תמיד יכול לנסות לקחת סאב אקטיבי מחבר
להגדיר את הרסיבר שכל הרמקולים על SMALL
ולחבר סאב אקטיבי נוסף שבעצם יתן לך שליטה כאוות נפשך על הרוויה של הבס - אם זה יעבוד לטעמך אז פשוט תרכוש סאב
בלי שום קשר - איך המערכת כיול המובנית של הרסיבר הגדירה את כל הפרמטרים האלה שהרצת כיול אוטומטי?
להגדיר את הרסיבר שכל הרמקולים על SMALL
ולחבר סאב אקטיבי נוסף שבעצם יתן לך שליטה כאוות נפשך על הרוויה של הבס - אם זה יעבוד לטעמך אז פשוט תרכוש סאב
בלי שום קשר - איך המערכת כיול המובנית של הרסיבר הגדירה את כל הפרמטרים האלה שהרצת כיול אוטומטי?
הסאב שלך אקטיבי. אתה צריך לחבר לרסיבר נגן באמצעות HDMI או כבל אופטי. להגדיר בנגן 5.1.
בצמה שיוצאת מהסאב (שמחוברת אליו ל-AUDIO INPUT) ומתחברת ליציאות הרמקולים ברסיבר יש פלאג RCA. אותו אתה מחבר ל PREOUT-SUBWOOFER ברסיבר שלך.
תריץ כיול אוטומטי אם יש ואם אין תגדיר שיש סאב לבד. על הסאב יש לך חוגת BASS שמבצעת BASS BOOST וחוגת LFE שקובעת את הווליום. אם יש לך כיול אוטומטי תכוון את החוגה לאמצע לפני הכיול.
בסאב אין אפשרות לבצע חיתוך ובמדריך מומלץ לחתוך ברסיבר ב80HZ.
בהצלחה.
בצמה שיוצאת מהסאב (שמחוברת אליו ל-AUDIO INPUT) ומתחברת ליציאות הרמקולים ברסיבר יש פלאג RCA. אותו אתה מחבר ל PREOUT-SUBWOOFER ברסיבר שלך.
תריץ כיול אוטומטי אם יש ואם אין תגדיר שיש סאב לבד. על הסאב יש לך חוגת BASS שמבצעת BASS BOOST וחוגת LFE שקובעת את הווליום. אם יש לך כיול אוטומטי תכוון את החוגה לאמצע לפני הכיול.
בסאב אין אפשרות לבצע חיתוך ובמדריך מומלץ לחתוך ברסיבר ב80HZ.
בהצלחה.
זה מה שרשום במדריך. אולי חוגה לא ההגדרה המתאימה אבל צריכים להיות שני כפתורים עם השמות שציינתי ובכל אופן מה עם הכבל צמה? אין בו RCA? במקרה ואין, יש חוטים בצמה שלא מחוברים? אם כן הם של החיבור LFE ואתה צריך להלחים RCA. שוב, זה לפי הדגם שכתבת והמדריך שלו.
אולי זה דגם ישן יותר שלא מכיל כניסה לLFE. עדיין סביר שהסאב מוגבר. במידה וזה המצב תגדיר ברסיבר שאין סאב ואת הרמקולים כגדולים, אני מניח שיש קרוס מובנה. אם חסר לך באס תעלה בTONE CONTROL - BASS ברסיבר. אלו השערות, תעלה תמונות של כל החיבורים שיש בסאב ואולי זה יעזור או לחילופין נסה לתת קישור לדגם הספציפי שלך.