אחד ממשתמשי הפורום נתקל בקשיים עם וינדוס מאחר ואין לי גישה לתשתית של יס ביומיום התגובה מגיעה רק כעת.
אציין שאני ממליץ להריץ על HTPC רק את מערכת OpenELEC.
מי שמתקין וינדוס על HTPC ראוי להישלח לסדנת הגמלות מעכבר ומקלדת, אין שום סיבה להכניס אותם לסלון.
נעבור לעיקר, כיצד מתפקד הטיונר בוינדוס ?
* ניסיונות לעבוד עם VLC כשלו טוטאלית.
* האפליקציה המגיעה עם הטיונר נראית כלקוחה מימי הביניים.
לאחר ההתקנה היא דרשה הפעלה מחדש וכמובן שלא התייחסתי, אני לא מקבל הוראות מטופשות וחסרות הגיון מתוכנות.
במהלך ניסיון סריקה (לאחר דרישה להריצה עם הרשאות ניהול) החלטתי להעיף אותה כיוון שנראה שאני הולך להיתקע זמן רב עם הסריקה, כמובן שהיא סירבה להיסגר ונתקעה, דבר שחייב אותי להפעיל מחדש את המערכת.
* החלטתי לבדוק את WMC כניסיון אחרון לפני הורדת אפליקציה קניינית או התקנה מיותרת לגמרי של שרת SQL כדי להריץ את אחד משרתי ה-PVR החופשיים (מתכנתים עם שריטה עמוקה מפתחים אפליקציות ל-End User הדורשות שרת SQL).
לשמחתי WMC תפקדה באופן כמעט מושלם (מיקרוסופט הרגה את פרויקט WMC ולכן ניסיון לעדכן את מאגר המידע שלה כשל).
אז כיצד מגדירים את WMC ?
* קודם כל יש להוריד ולהתקין את הדרייברים לוינדוס מ
דף התמיכה של Mygica, שזה אומר הדרייבר הבסיסי לוינדוס,
HDStar Driver (גרסה אחרונה 1.30.1128.0) ואת הדרייבר WMC, שזה
HD Star Windows7 MCE Driver (גרסה אחרונה 1.2).
* להבנתי הדרייברים אינם תואמים וינדוס 8.
* יש להיכנס למנהלי התקנים ולוודא שההתקן מזוהה כנדרש, אחרת יש לעדכן ידנית את הדרייבר ע"י סריקה ידנית של ספריית הדרייבר.
* לאחר שהותקן הדרייבר כראוי ניתן להפעיל את WMC.
לשם כך להיכנס להגדרות -> טלוויזיה -> אות טלוויזיה -> סריקת טרנספונדר לוויני -> סריקת טרנספונדר.
את נתוני השידור יש להזין לפי
המאגר ב-Lyngsat, לדוגמה עבור הרשות השנייה מדובר בתדר 11658Mhz, קצב סימבולים 8520kSymbols/s, פולריות אנכית/ורטיקלית.
WMC יסרוק אוטומטי ויוסיף את ערוצי 10 ו-2.
באופן זהה יש לסרוק את ערוצי רשות השידור (IBA).
במקרה ותתבקשו להגדיר מיקומכם ולבחור לווין (לא נראה שיש צורך בכך) אז ניתן לבחור את עמוס 1/2 ולאחר מכן להיכנס להגדרות -> מדריך שידורים ואז למחוק את ערוצי יס (שמוצפנים ואינם שמישים).
לאחר מכן אתם מסודרים, ל-WMC יש כיום קליינט עבור XBMC כך שתוכלו לצפות בשידורים כעת דרך XBMC.
נ.ב.
אוסיף שהבטתי מעט ב-SichboPVR, אפליקציה מודרנית, פשוטה וגם חינמית לחלוטין שאמורה להיות נוחה לעבודה עם טיונרי DVB אך החלטתי בסופו של דבר לדלג עליה עקב הגדרות הסריקה הלא מובנות, למי שיש זמן פנוי אמליץ לתת לה ניסיון.