עזרה בבחירת לוח אם בעל תמיכה בפורמטי אודיו החדשים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
EldadDanon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני לפני קניה של מחשב סלוני והייתי מעוניין לקבל את עזרכתם בבחירת לוח אם שיתמוך בכל הפורמטים החדשים יחסית של סאונד.

קראתי את הנושא המדובר הזה http://www.hometheater.co.il/vt76745.%D ... D7%99.html

אך מכיון שהוא נפתח מזמן והטכנולוגיה לא הפסיקה להתקדם מאז הייתי מעונין לקבל המלצות חמות וטריות ללוח אם משולב כרטיס מסך שתומך בפורמטים DTS-HD וכו'...
התקציב הינו 500-650 ש"ח והוא ישודך למעבד Intel Core i7 4770 Haswell.
הייתי מעוניין גם לשמוע את דעתכם לגבי "הפרדת כוחות" בין הלוח לכרטיס מסך , כלומר האם עדיף לרכוש כרטיס מסך ולוח בנפרד בתקציב משותף של 700 ש"ח או עדיף לוח עם כרטיס מסך OB.
המחשב ישמש אך ורק לגלישה באינטרנט ולסרטים , אני יודע שאפשר להסתפק במעבד יותר חלש אבל מנסיוני עדיף להשקיע במעבד חזק.
גילוי נאות: יש לי פינה חמה בלב ללוחות ולמוצרים של ASUS כך שאם תוכלו להמליץ לי על לוח שלהם זה יהיה עדיף . :)

תודה רבה מראש.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
לא הבנתי מהו בדיוק "נסיונך", אבל מעבד Core i7 הוא מיותר לחלוטין ו-overkill היסטרי עבור HTPC עם השימושים שציינת. הייתי במקומך נמנע מכך.
Core i3 (ואפשר כמובן ללכת על מעבד מסדרת Haswell) מספיק בהחלט.
כל כרטיסי המסך מובני המעבד של אינטל Core i3 ומעלה תומכים החל מ-Ivr Bridge (וכמובן גם Haswell) באופן מלא בכל הפורמטים וב-3D מלא.
לכן, לא ממש משנה באיזה לוח אם תבחר, כי כרטיס המסך הוא כיום מובנה מעבד ולא מובנה לוח אם. העיקר שתהיה ללוח יציאת HDMI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

EldadDanon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הנסיון הדל שלי במקרה הזה מתבסס על לפטופ עם מעבד I5 שעובד מעט באיטיות - דבר שמתבטא בזמני תגובה באינטרנט, פתיחת תוכנות ומעט בסרטים כבדים שמתנגנים ישירות לטלויזיה דרך HDMI, לעומת מחשב סלוני עם מעבד I7 שפשוט טס, אמנם גם הI7 וגם הI5 כבר בני כמעט שלוש שנים מהדור הראשון של המעבדים האלה ול-I7 משודך כרטיס מסך חזק במיוחד(Asus GTX660) והמון זיכרון (8 גיגה) .

מצד שני אחרי שההודעה שלך גרמה לי להבין כמה דברים חדשים בכל הקשור למעבדים, לוחות אם, גרפיקה והקשר ביניהם והביטחון שלך בכך שמעבד I7 הוא יותר מדי ובלי פרופרציה לדרישות שלי, אז נראה לי באמת שזאת הזדמנות לחסוך כמה שקלים ועדיין להנות ממחשב סלוני שיענה לצרכים שלי.

אגב, אם כבר פתחתי נושא במיוחד בשביל זה אז יש לי עוד שאלה קצרה ברשותכם - בנגן MPC-HC יש תכונה בהגדרות שקשורה להאצת חומרה
תמונה

האם בהתאם למפרט שדיברנו עליו אני אוכל להנות מהאצת חומרה הזאת? אם לא , האם זה משמעותי להיות ללא זה?

שוב תודה רבה, בהודעה קצרה שלך עזרת לי להבין המון (:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

כן, כמובן. יש פענוח חומרה מובנה של תכני HD בכל כרטיסי המסך מובני המעבד הנמכרים כיום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”