מוזיקה מהמחשב לרמקולים רצפתיים
שאלה אליכם (לא מקצועית במיוחד, אבל לא הצלחתי למצוא מענה בפורום):
כל המוסיקה שלי נמצאת במחשב HTPC (כולל כל התקליטורים שהעליתי גם כן.) ואני מעוניין לשמוע אותה ברמקולים שברשותי (Rega EL8; היה לי גם מגבר ארקאם, אבל הוא נגנב לפני כחודש!) כמו כן ארצה לחבר גם את הטלויזיה לזוג הרמקולים הנ"ל.
שאלותי:
1. האם מגבר דו-ערוצי ללא כניסה דיגיטלית מתאים? האם אין פה המרה מיותרת?
2. האם DAC (עם מגבר?) זה מה שאני צריך?
אשמח גם לקבל המלצות/כיוונים למגבר מתאים ו/או ל-DAC. תקציב עד כ-2000 ש"ח, אבל אין לי בעיה גם פחות או יד שנייה.
תודה על הסבלנות, ואודה להתייחסותכם המקצועית.
כל המוסיקה שלי נמצאת במחשב HTPC (כולל כל התקליטורים שהעליתי גם כן.) ואני מעוניין לשמוע אותה ברמקולים שברשותי (Rega EL8; היה לי גם מגבר ארקאם, אבל הוא נגנב לפני כחודש!) כמו כן ארצה לחבר גם את הטלויזיה לזוג הרמקולים הנ"ל.
שאלותי:
1. האם מגבר דו-ערוצי ללא כניסה דיגיטלית מתאים? האם אין פה המרה מיותרת?
2. האם DAC (עם מגבר?) זה מה שאני צריך?
אשמח גם לקבל המלצות/כיוונים למגבר מתאים ו/או ל-DAC. תקציב עד כ-2000 ש"ח, אבל אין לי בעיה גם פחות או יד שנייה.
תודה על הסבלנות, ואודה להתייחסותכם המקצועית.
אתה יכול לחבר מגבר סטריאו ישירות ליציאות הרגילות של המחשב, או לרכוש כרטיס קול טוב ולחבר באותה הצורה, או לחבר DAC חיצוני ליציאה הדיגיטלית במחשב, ומשם למגבר סטריאו, או לרכוש רסיבר קולנוע ביתי ולחבר אותו ליציאה הדיגיטלית במחשב.
ראשית תודה רבה על הפירוט, אבל מיד מתבקשת השאלה האם ישנה אופציה מועדפת מבין כולן?
מה נותן לי DAC בין המחשב למגבר, אם אני יכול לחבר את המחשב ישירות למגבר?
במקור אכן התכוונתי לקנות מגבר סטריאו רגיל, אלא שאז חשבתי שאולי יש כאן המרת אותות מיותרת. האם אני טועה?
מה נותן לי DAC בין המחשב למגבר, אם אני יכול לחבר את המחשב ישירות למגבר?
במקור אכן התכוונתי לקנות מגבר סטריאו רגיל, אלא שאז חשבתי שאולי יש כאן המרת אותות מיותרת. האם אני טועה?
אין פה המרת אותות מיותרת. המחשב מוציא אות אנלוגי ישירות לכניסות האנלוגיות במגבר.במקור אכן התכוונתי לקנות מגבר סטריאו רגיל, אלא שאז חשבתי שאולי יש כאן המרת אותות מיותרת. האם אני טועה?...
ה DAC הפנימי שבלוח האם (כך נהוג לומר) אינו בדיוק State of the art. הרוב יטענו לשיפור באיכות הסאונד לאחר שדרוג העניין הזה, אבל לא תדע עד שלא תנסה בעצמך.מה נותן לי DAC בין המחשב למגבר, אם אני יכול לחבר את המחשב ישירות למגבר?...