חיפשתי המון ולא מצאתי תשובה ברורה מספיק..
לפי הבנתי זה הולך ככה- מגבר סטריו(או פאוור או פרה אמפ, מה ההבדלים בינהם?) שאילו מחוברים שני הקדמיים(סאב??) וממנו האות ממשיך דרך יצאת פרי אווט לרסיבר שבעצם משלים לכל האחרים(סנטר, סראונד, סאב??) ועושה את העיבוד ל5.1
ככה יוצא שהסטריו לא "נפגע" מהאיכות הירודה של הרסיבר(לפי הבנתי בגדול כל רסיבר יפול מול מגבר יעודי בשליש מהמחיר. נכון??) בסטריו.
עם אני מוציא את הרמקולים הקדמיים מהרסיבר, אז החיים אולי יותר פשוטים מבחינת שליטה על הווליום אבל אז העיבוד מתבצע דרך הרסיבר(אין דרך שזה לא יקרה?) ובכך אני מקבל את האיכות של הרסיבר גם בסטריו.
אם אני מוציא את הקדמיים מהסטריו, אז הם למעשה מנותקים מההשפעה של הרסיבר(מצוין) אבל אז איך בדיוק מגיע אילהם הסיגנל ב5.1?
אני מוציא את כל המקורות מהמחשב, גם מוזיקה וגם 5.1(יש גם ממיר אבל הוא לא הבעיה פה)
איך אני שולט בזה שהמחשב יודע לתת פעם לרסיבר ופעם לסטריו(פרה אמפ,אינטגרידר) הרי יש לי בכרטיס קול(asus xonar dgx) יציאה דיגיטלית אחת(ואפילו עם היו שניים, עדיין המחשב לא בדיוק יכול לקרוא את מחשבותי)ואני לא מעוניין שההמרה מדיגיטאלי לאנלוגי תתבצע בכרטיס קול אלא ברכיב הסטריו(זה למה אני קונה אותו לא? הרי זה היתרון המשמעותי היחיד לא?)
לפי הקריאה שלי פה, ההבדל בסאונד שעובר דרך מגבר סטריו יעודי, הוא אדיר(נכון?)
לסיכום הבלאגן, אני שומע מהמחשב ורוצה גם רסיבר לקולנוע וגם פרה אמפ(או כל דבר אחר שנועד לזה) למוזיקה.
איך??
נ.ב
יש לי הרגשה שעשיתי סלט ערבי קצוץ דק עם שמן זית לימון וקמצוץ מלח מהסיפור הזה, עמכם הסליחה(כמה הייתי רוצה סלט כזה עכשיו)
תודה
איך לחבר מגבר כוח/אינגרידר/פרה אמפ (ממקור אחד,שזו בעיה נפרדת)
שלום,
קראתי את שאלתך מספר פעמים עד שהצלחתי להבין במה אתה חפץ.
גם אני שומע מוסיקה דו ערוצית ולא מוכן לוותר על קולנוע ביתי (הופעות חיות), מתוך החלטה לא לפצל את המערכת רכשתי פרוססור איכותי של מרנץ
שהוא מעולה בפיענוח 5.1 ומסוגל להיות pre amp אדיר למידע דו ערוצי וזאת ע"י מעקף של כל מסלול עיבוד האות - pure direct
זה דורש השקעה כספית אבל היא משתלמת. כמובן שצריך גם לרכוש power amp , אפשר להחליט שרוכשים power איכותי ביותר עבור 2 הרמקולים הראשיים
ופחות איכותי ויקר ל3 רמקולים האחרים..
מקווה שעזרתי
דני
קראתי את שאלתך מספר פעמים עד שהצלחתי להבין במה אתה חפץ.
גם אני שומע מוסיקה דו ערוצית ולא מוכן לוותר על קולנוע ביתי (הופעות חיות), מתוך החלטה לא לפצל את המערכת רכשתי פרוססור איכותי של מרנץ
שהוא מעולה בפיענוח 5.1 ומסוגל להיות pre amp אדיר למידע דו ערוצי וזאת ע"י מעקף של כל מסלול עיבוד האות - pure direct
זה דורש השקעה כספית אבל היא משתלמת. כמובן שצריך גם לרכוש power amp , אפשר להחליט שרוכשים power איכותי ביותר עבור 2 הרמקולים הראשיים
ופחות איכותי ויקר ל3 רמקולים האחרים..
מקווה שעזרתי
דני