שרשור נתבים עם כבל בAP - קליינטים אנדואיד לא עוברים לAP

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
alon24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #1 

יש לי בית חדש ויפה (גם הקודם היה יפה - אבל זה גם חדש :) )

אז הוא גדול ולכן אני רוצה לשים בו 2 WIRELESS ROUTER בתצורה שאחד MAIN ואחד AP.

הMAIN הוא ברגע זה הNETBOX של נטוויזו שבאו והתקינו היום - אבל היה לי מקודם אדימקס 6475ND ככה שאם יש בעיה זה לא הנתב.

המשני שיש בו DDWRT הוא LINKSYS E2100L, מכשיר שיכול להחזיק רשת (ושוב אם הוא ימצא תקול תמיד אפשר לשים את האדימקס).

חיברתי שהMAIN נותן DHCP, ושמתי לו רשת SSID=FREAK
חיברתי לנקודת רשת רגילה בלינקסיס(לא WAN) כבל רשת ותקעתי בסלון, הגדרתי אותו כAP, לפי מה שנאמר פה:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linking_Routers

עכשיו ניסיתי לתת לו אותו SSID ותדר שונה ואכן בWIFIANALYSER בGALAXY S3 שלי אני רואה אותם (2 הראוטרים) כאותו SSID.

אמרתי נהדר הכל עובד, אפשר לנוח, אבל לא!!!

יש לי בעיה, בחדר שינה הכל רץ סבבה, אני עובר למרפסת ואין קליטה, אבל הרשת עם -40DB לא אמורה להיות בעיה, אבל גיליתי שהטלפון שלי לא מדלג לAP , רק אם אני מנטרל רשת ומחזיר, זה קולט נהדר (החיבור - לא WifiAnalyser' שאומר שהקליטה שלי נהדרת).

ניסיתי לשים SSID שונה, אבל הוא לא קופץ אוטומטית.

יש למישהו רעיון איך לפתור את הClient stickiness הזה???

alon24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

מצאתי את זה
http://www.wireless-nets.com/resources/ ... eaters.htm

[left]Configure the RF channel. Set the RF channel on the repeater to match the channel set in your existing access point. Similar to the SSID, the repeater will not work without the RF channel set the same as the access point. [/left]

אז שמתי אותו ערוץ וזה עובד לא רע, אבל האם זה הפתרון הנכון?

GibsonLP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

כן ו-לא.
הבעיה הגדולה היא שבwifi ההחלטה על מעבר בין AP לAP באותו SSID היא של הclient ויש המון מימושים שונים לכך.
באנדרואיד שמריץ wpa_supplicant (אני מניח...) ההגדרה למתי לעבור לAP אחר היא בד"כ "כשהחיבור מת לחלוטין".
אפשר להגדיר threshold בwpa_supplicant בגרסאות 0.7 ומעלה שמאפשר מעבר בין AP ל-AP באותו SSID אבל רוב היצרנים לא עושים את זה.
מעקף אפשרי הוא בדמות minimum rssi בAP שמנתק clientים עם סיגנל חלש מדי ואז בתקווה הם סורקים את האוויר, רואים את הAP החזק יותר ומתחברים אליו, אבל זה לא תמיד עובד ולא כל נקודות הגישה תומכות בזה.

עבודה עם repeater ו-או AP נוסף באותו הערוץ תגרום להמון תופעות לוואי, בינהן - בעיית hidden client.
So long and thanks for all the fish!

alon24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אז איך אני בודק אם יש לי אפשרות לminimum rssi בAP

יש לי :
1. NETBOX של NETVISION
2. LINSYS E2100L שמריץ DDWRT

GibsonLP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

לא יודע - צריך לחפש את זה בממשק...
אגב, משהו רלוונטי ספציפית לאנדרואיד: https://play.google.com/store/apps/deta ... roamingfix
So long and thanks for all the fish!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”