קיבלתי את ICLEBO ARTE ושאלה על "BATTERY DRAIN"

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #1 

אז בעצת אנשים רבים מהפורום כשהתלבטתי אם להזמין את הניטו מאיביי הוחלט לנסות את ה ICLEBO ARTE, הוזמנו 2, אחד לי ואחד לאימי, שגם חיפשה בזמן האחרון רובוט לביתה

הגיעו שניהם, והפעלתי אותם בימים האחרונים כמעט בכל הזדמנות שיש
אשתי, חושבת שאני סתם נהנה להפעיל את זה גם כשאין צורך, אבל זה מדהים, בכל הפעלה הוא מוציא עוד ועוד אבק ולכלוך.. אפילו אחרי שטיפה שהבית עבר, מאיפה הוא מוציא את הכל?!

סה"כ אני מרוצה מאוד מהקנייה ובנוסף הילדים נהנים לרדוף אחריו ולברוח ממנו כשהוא פתאום שועט לכיוונם..
ככה שאני מרוויח עוד כמה דקות של שקט מהכיוון שלהם... :)

שאלה קטנה, שמתי לב שלילה אחד, כשהמכשיר היה טעון, הוצאתי אותו מהבסיס שלו והנחתי אותו בצד, כמובן שלא היה דולק. וכשהגיע הבוקר, הנורה הירוקה של הסוללה הפכה לכתומה, כאילו הבטריה התרוקנה במהלך הלילה... אחרי עוד שעתיים/שלוש, סמן הבטריה הפך אדום, מה שאומר שזה כבר על סף ריקון מוחלט של הסוללה. החזרתי אותו לביתו והוא נטען
מישהו יכול לבדוק אם זה קורה אצלו גם כן? אני לא חושב שהבטריה אמורה להתרוקן כשהמכשיר אינו בשימוש ואני רוצה לוודא שלא מדובר בתקלה כלשהי במכשיר שלי או בסוללה עצמה..

עדכון קל למי שרוצה להזמין ומתלבט, לי עלה בסופו של דבר 1700 ש"ח (1691 ש"ח ליתר דיוק) כל מכשיר
הגיע עד לדואר הקרוב לביתי, ללא שום תוספת של מע"מ או מכס או תשלום מיותר אחר (דרשתי מהמוכר שיישלח פשוט בדואר רשום רגיל ולא דרך פדקס או אחת מחברות השילוח השונות, למרות שזה היה כלול במחיר, רציתי להמנע מתשלום בטוח כלשהו של מס כלשהו שהחברות הללו עושקות מאיתנו אחרי שנכוותי מהם כבר מספר פעמים)

אחלה קנייה לבנתיים, מומלץ (Y)

y_bz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

התחלתי בדיקה ב 8:30...

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

Y_BZ
תודה על העזרה

ביקשתי גם מאימי לעשות דבר דומה, נראה אם גם אצלה זה קורה

אבל בכל מקרה אשמח לקבל עדכון גם ממך

y_bz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

כרגע ירוק, אעדכן בהמשך.

y_bz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ב 18:00 - צהוב/כתום, לא שמתי לב מתי זה קרה בדיוק.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #6 

לי יש ניטו והתופעה זהה

בעקרון הבנתי שזה תוכנן כך שהרובוט צריך להיות בטעינה כל הזמן

אני מניח שהם עושים את זה כדי שלא תנקה ותאפסן, כי אז לא היית משתמש בזה לאחר האפסון.

ככה כאילו "מכריחים" אותך לטעון את הרובוט כל הזמן ואז הוא זמין בכל רגע.

y_bz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אזור 23:00 אדום...

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 381
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 139 פעמים

שליחה #8 

שלום gmb

אני שמח שבחרת ב iclebo לך ולאימך. אני בטוח שתהיו מרוצים.

לשאלתך, הרובוט צריך להשאר בעמדת הטעינה בין הפעלה להפעלה. לגבי הסוללה, מה שחשוב הוא כמה זמן הרובוט עובד אחרי טעינה. זה למעשה המבחן הנכון לגבי הסוללה. תבדוק ותן לי את הנתון הזה.
בכל מקרה, אבקש משירות הלקוחות שלנו ליצור איתך קשר ולבצע איתך בדיקה של הסוללה דרך תפריט המשנה.

שלח לי את מספר הטלפון שלך בהודעה פרטית.

שבוע טוב..

drorhh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

gmb
גם אני חושב לרכוש את ה-iclebo .
תוכל בבקשה לשתף מאיפה קנית?

תודה

xena
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
שם מלא: xena
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

תופעת הריקון מתרחשת גם אצלי. לא חושב שמדובר בתקלה משום שלאחר החזרה לחשמל הוא עובד יפה ומחזיק סוללה.

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עדכון

שליחה #11 

חבר'ה, עדכון
רונן מרובו-טים, היבואנים של הרובוט הנל התקשר אלי אישית היום ובדקנו ביחד את הסוללה של הרובוט. ואכן הכל תקין ובסדר. מה גם שזה קורה גם ברובוט השני שנממא אצל אימי וגם אצל משתמשים אחרים כאן עם הרובוט הנ"ל.
בעיה אחרת שקרתה לי אתמול בלילה היא ש"זבלון" של הילד הצליח להכנס איכשהו בין הגלגל השמאלי הגדול לבין הבית שלו. אחרי שהצלחתי להוציא אותו (אין לי מושג איך הוא נכנס, כי יש שם מרווח של בערך חצי סנטינטר ואילו הוא בגודל של לפחות סנטימטר וחצי.)
הרובוט לא מתפקד בצורה תקינה. הוא עובד תקין לכמה דקות ואז מתחיל להתנהג בצורה מוזרה. מסתובב סביב עצמו בהרבה מקרים ולא מצליח להסתובב בצוה תקינה, יכול להיות שהגלגל או המנוע של הגלגל ניזוק מזה.
רונן מנסה לעזור לי ככל יכולתו ויבדוק מחר עם המחלקה הטכנית אפשרות לפתרונות. נקווה שיסתדר טוב.
אני חייב לציין לשבח את העזרה והנכונות לעזור של רונן.

לdrorh, הזמנתי את הiClebo מאיביי לי ולאימי. אבל עכשיו בדיעבד, ולאור השרות שרובו-טים ורונן מביאים לכאן אני חושב שהייתי מעדיף לרכוש בארץ.
זה לפחות מה שאני ממליץ לשלושה חברים שלנו שנתרשמו מהרובוט בשבוע שחגגנו איתו, עד לאתמול בלילה, ומעוניינים גם כן להזמין כזה

לפי מה שראיתי אצל אחרים שהיו רובוטים שלirobot ונייטו, אני חושב שהבחירה בiClebo באמת הייתה הבחירה הנכונה

בהצלחה ואני אשמח לעדכן מה הלאה, למקרה שעוד מישהו ייתקל בבעיה דומה

אני אנסה לצלם את הרובוט בפעולה ולהראות לכם למה אני חושב שמשהו לא תקין בו

רמי

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9008
נתן תודות: 1567 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #12 

הרובוט פורק את הסוללה של עצמו אם לא נמצא עמדת הטעינה. למה זה קורה ? אני מניח שבגלל שהרובוט חושב שהוא "עובד" למרות שלא.
אני בטוח שאם התופעה תצוף לקוריאנים אזי יבוצע עדכון גרסה קליל שימנע את הסיטואציה הזו.
אגב - לא מוצא סיבה מדוע הרובוט לא נמצא בעמדת הטעינה שלו, פרט לאחסון במצב של אי שימוש ואז יש כפתור ייעודי שניתן לכבות באמצעותו את הרובוט לחלוטין ואז הסוללה לא נפרקת.

לגבי התופעה שאתה מדבר קיים בתפריט הבדיקה, אבחון של הג'יירו של הרובוט, לא זוכר כרגע איך זה נקרא אבל בתמיכה יעזרו לך בנקל שכן היבואן אמר שיעניק תמיכה ללא תשלום לאלה שמייבאים מחו"ל... (Y)
הבדיקה היא מאוד פשוט, אתה מגיע למסך הרלוונטי ואז מסובב את הרובוט סביב הציר של עצמו >> בתצוגה אתה תראה אם המעלות עלות בהתאמה לסיבוב.
אם יש בעיה בצידוד - אתה תראה את זה מיד. מקסימום תעלה לך עלות התיקון במעבדה...
אגב מניסיוני מאוד קשה לדפוק את הגלגל כי ברגע שיש משהו לא תקין שקורא תוך כדי הניקוי הרובוט ישר נעצר ולא ממשיך הלאה.
לדעתי ייתכן ומדובר בלכלוך בגלגל הקדמי ששם נמצאים הסנסורים של הכיוון שלו. תפרק, תנקה ותוודא שאתה מחזיר את העיגול האפור עם החריץ פונה החוצה ולא פנימה, אחרת הוא לא יעבוד לך בכלל.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

Avihuli
תודה על הטיפים. אני בקשר כבר עם רונן, ננסה לראות מה הבעיה ואני אדווח כאן גם למען הדורות הבאים..

כשדיברת על הגלגל הקדמי, על איזה חריץ דיברת? אצלי הגלגל יוצא יחד עם מין גלגלון קטן בצד אחד,ככל הנראה של החיישן המגנטי של הגלגל או משהו שכזה. בחנתי אותו מכל הכיוונים, לא ראיתי חריץ כלשהו, אולי תצלם או תפרט ?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9008
נתן תודות: 1567 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #14 

בכיף. אכן אני מדבר על הגלגלון הקטן בצד אחד.
אם תסתכל עליו מצד אחד שלו הוא מחורץ ומהצד השני מלא.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

הבנתי. את הגלגלון הקטן הזה לא פירקתי. אז לא נראה לי שהבעיה בו, אבל אני אבדוק אותו שוב פעם בערב.
לא ידעתי שהוא בכלל מתפרק מהגלגל הגדול

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

gmb

תופעת התפקוד הלא תקין קוראת גם אצלי בלי שום קשר לבובת הזיבלון שנתקעה.

אצלי זה קורה בהפעלת ניקוי הרנדומלי שאישית אני חושב שהיא מצויינת היות ואופן הניקוי של הרובוט שונה והוא נצמד לאורך הקירות .

רונן.טוען שזה בגלל לכלוך שיש בגלגל הקידמי (שלא היה קיים כמובן ) שהינו חשוב מאוד לאופן הניווט של הרובוט.

מבדיקות רבות שעשיתי על הרובוט בבית בכל מיני מצבים אני חושש שהבעיה חמורה יותר מזה,
כנראה שהבעיות נובעות מבעיות תוכנה או חומרה.

אני כרגע נמצא בקשר עם רונן במשך שבוע . רונן בודק מול היצרן לגבי בעיית הניקוי הרנדומלי .

רונן מנסה לעזור בכל דבר שאני ניתקל בו ברובוט

מקווה לטוב
נערך לאחרונה על ידי orental5 ב 25/11/2013 18:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

מערכת אנקודר ב ICLEBO

שליחה #17 

orental5 תודה,
אני מצרף תמונה של הגלגל הקדמי עם הטבעת (לא סגורה) שתוחמת את את אחד המיסבים.
אני רוצה להרחיב בהסבר על תפקיד הגלגל הקדמי ב Iclebo. הרובוט מפעיל 3 מערכות על מנת לנווט ולהתמצא במרחב. 1) מצלמה 2)אנקודר 3) מערכת ג'ירו.
הודות לשילוב בין שלושת המערכות,ICLEBO בולט ביכולת הניווט שלו לעומת רובוטים אחרים.
תפקידו של האנקודר הוא לזכור את כל מהלכיו של הרובוט בממשך כל סבב הנקיון. כלומר, נסע 3 מטר, פנה 90 מעלות ימינה (ג'ירו), נסע 10 ס"מ, פנה 90 מעלות ימינה, נסע 3 מטר וחוזר חלילה. כך כאמור לאורך כל סבב הנקיון. המצאות לכלוך בין המיסב לבין הגלגל עלולה לשבש את המידע שהאנקודר שולח למחשב של הרובוט. על כן מומלץ להסיר את הטבעת ולא להחזירה, לשלוף את המיסב, לסלק את הלכלוך ולהחזיר המיסב למקומו. מדובר בפעולה של 30 שניות כאשר הטבעת בחוץ. שוב , אין להחזיר את הטבעת למקומה. ניתן להוציא את הטבעת באמצעות קוצץ צפורנים ביתי פשוט. מי שמתקשה בכך מוזמן ליצור איתנו קשר ב http://www.robo-team.co.il/service/ ונסייע בכך.
נערך לאחרונה על ידי Iclebo ב 25/11/2013 17:42, נערך 4 פעמים בסך הכל.

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

פירוק והחזרת דיסקית בגלגל קדמי Iclebo

שליחה #18 

בהמשך להודעה הקודמה, בניקוי הגלגל הקדמי יש לשלוף את הדיסקית השחורה , להוציא את המיסב ולהחזירו אחרי סילוק הלכלוך. את הדיסקית יש להחזיר אחרי החזרת המיסב למקומו באופן שנראה בתמונה.

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

עדכון קל למצב הרובוט

הרובוט שלי כרגע תקול
לא נוסע טוב לאחר כמה דקות ומתחיל להסתובב סביב עצמו
ככל הנראה כשל באחד הגלגלים שנדפק כתוצאה מהזבלון הזה שנתקע בו למרות שהיה אמור להעצר ברגע שיש מחסום כלשהו בגלגים שלו.

שלחתי כבר 2 הודעות למוכר של ה ICLEBO באי-ביי כדי לראות מה אפשרי לעשות במצב כזה ואיך אפשרי לתקן או להחליף או לקבל חלק חליפי
עדיין לא קיבלתי תשובה כבר לאחר 5-6 ימים מההודעה הראשונה (עוד 3-4 ימים מההודעה השנייה כשידעתי כבר מה התקלה בוודאות)

בכל מקרה
רציתי לציין בנוסף לכל זה
שרונן מרובו-טים מלווה אותי לאורך התקלה וגם בדק את המכשיר וזיהה את התקלה בוודאות ככשל בגלגל השיניים שבין אחד הגלגלים למנוע שמניע אותו
מה שמצריך החלפה
אני כרגע מחכה לתשובה/תגובה/מענה כלשהו מהמוכר כדי לראות "מה הלאה".
מישהו יודע מה עושים ואיך מתנהלים מול המוכר או מול איביי במקרה שהובטחה אחריות או שרות למוצר אבל אין תגובה בכלל מהמוכר? גם לאחר כמה ימים שבהם אני מחכה?

בכל אופן, לרונן יש לי רק תשבוחות ותודות
בראייה לאחור, מבחינתי, אני חושב שהיה עדיף פשוט לרכוש את המכשיר בארץ, גם מבחינת העובדה שההפרש במחיר איננו גדול לעומת התמורה שמקבלים (את האחריות והשרות שבארץ תחת היבואן, וכמובן השרות והיחס שמעל לכל מה שחשבתי וציפיתי מצד רונן ושאר הצוות הטכני). וגם לאור העובדה, שבארץ הייתי פשוט יכול לחלק את עלות הקנייה לאורך השנה ולא להעביר כסף בתשלום אחד לטובת המוכר באי-ביי

אנסה לעדכן כאן בהמשך הפרטים כדי שיהיה לאחרים יותר מידע באם ייצטרכו

המשך חג שמח לכולם
רמי

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

עוד עדכון אחרי שנגמרה הסאגה פחות או יותר

במשך החודש וקצת האחרונים אני בתכתובת מול המוכר באי-ביי שמכר לי את הרובוטים (WITH_US, אם זה מעניין מישהו)

במשך כל התכתובות שלנו מהודעה להודעה הוא טוען ללכלוך בחיישנים, לתקרה גבוהה, לסוג רצפה לא "מתאים", לפעולה תקינה וכו'...
כמו שזה נראה הוא סתם מסבן אותי וסתם דוחה אותי לעוד הודעה ועוד תכתובת ועוד הודעה ועוד בדיקה והלאה והלאה... כנראה מחכה שאתייאש מה"שרות" שהוא מציע תמורת הקנייה שעשיתי אצלו.
לבנתיים אני עוד נותן לו צ'אנס, אבל לא רואה שאני מגיע איתו לאיזשהו פיתרון.
כמו שזה נראה, זה די בעייתי המצב הזה של לממש אחריות או תיקון כלשהו כשהמכירה היא ב"שלט רחוק" והמוכר בכלל מקוריאה או ארץ אחרת מהמזרח הרחוק. מה גם, שלמרות עשרות ומאות פידבקים חיוביים של המוכר הזה, אני מרגיש ממנו קצת "מקופח" על זה שהוא לא מצליח לתת לי פתרון סביר והגיוני לבעיה שלי.
רק לצורך ליבון העניינים, אני רכשתי ממנו 2 רובוטים, והשני שנמצא בשימוש מאז שקבילנו אותו (כמעט חודשיים לערך) עובד תקין ובצורה מצויינת בבית אימי. והיא מרוצה ממנו עד מעל לראש. וכך גם אני הייתי עד התקלה.

מאידך, רונן מרובו-טים, הסכים לקחת את הרובוט ולבדוק אותו, אחרי שיחת טלפון שערכנו כמובן שבה הסביר לי איך להריץ מספר בדיקות על הרובוט ולבדוק גרסא אחרונה וכו' של מערכת ההפעלה ושל החיישנים שלו). הוא ישר זיהה בעיה כשהכנסנו את הרובוט ללופ של נסיעה קדימה ואחורה והרובוט "תפס כיוון" לאחר כמה פעמים של נסיעה קדימה ואחורה מה שלא אמור לקרות.
הוא לקח את הרובוט לבדיקה אצלהם במעבדה ואכן איתר תקלה... כל העניין היה מהיר למדי ונמשך במשך יומיים-שלושה.
אני מרוצה יותר מהשרות ומההכרות שלי כרגע עם רונן מאשר עם הקניה מול מוכר בקוריאה, במיוחד כאשר צריך לבדוק מדוע זה לא עובד ואיך מתקנים. גם על זה צריך לחשוב לפני שעושים רכישה של מוצר שכזה...

נכון לכרגע רונן מוצא לי פתרון וטיפול בבעיה ואני מודה לו על כך מקרב לב.

אז שאפו לו ולרובו-טים, ובהצלחה להם בהמשך דרכם, עם שרות כזה אני אישית אעדיף בפעם הבאה לקנות מוצר שכזה (מוצר שפועל הרבה עם הרבה "חלקים נעים" ועם סיכוי גבוה יחסית לשרות במהלך החיים שלו) פה בארץ ואצל נותני-שירות כגון רונן להלן, מאשר לקנות בזול יותר בחו"ל מוצר אשר יש סיכוי גבוהה שאצטרך עליו שרות ואז אהיה תקוע במרחק של כמה אלפי קילומטרים מהמוכר או מנותן השרות. ועם בעיה של לקבל תמורה בעד המחיר ששילמתי.

לידיעתכם, ולהבנתכם, שתדעו איפה אנחנו עומדים כשאנחנו קונים בחו"ל...

רמי

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”