רוצה לבנות עליית גג. איך מתחילים? מישהו עשה?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
karlos פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
שם מלא: shay

שליחה

יש לנו גג בטון ופתח לעליית גג שעולים עם סולם. מעל יש גג רעפים כמובן.
אנחנו רוצים לנצל את המקום הזה ולעשות עליית גג שתכלול מדרגות (ברזל ועץ) וסגירת החלק העליון לחדר של ממש.

אין לנו מושג היכן מתחילים ועם מי. האם כל קבלן יודע? למישהו יש המלצה על מישהו? (זול ואיכותי...למרות שזה שילוב סותר לרוב)
למישהו יש מושג בסיסי וראשוני מה טווח המחירים של דבר כזה (יודע שתלוי במקום וברצונות, אבל אין לנו מושג ירוק אם עולה 20,000 ש"ח או 200,000 ש"ח וזה ישפיע בכלל על אם נחשוב על זה אפילו או לא)

תודה

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976

שליחה

אצל ההורים שלי יש מדרגות נשלפות מהתקרה (אחרי חיתוך חור מתאים). התקנה די פשוטה. נדמה לי פחות מ3000 ש"ח כולל הכל, אבל אל תתפוס אותי במספר.
אם תרצה חברה ודגם, רק תגיד.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304

שליחה

אם יש לך גג בטון מזוין אתה לא יכול סתם לפתוח חור באמצע התקרה מכיוון שכך אתה משנה את החוזק הסטטי שלה ואתה לא רוצה שהיא תקרוס חס וחלילה...
לכך נדרש מהנדס או הנדסאי בניין.
לעצם העניין כשפותחים חור בתקרה מזויינת עושים בד"כ חיזוקים ע"י קורות פרופילי פלדה בהתאם למשקל העצמי של התקרה שאותה יש להחזיק ולמשקל השימושי של עליית הגג.

בהצלחה.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921

שליחה

of1978 כתב:אם יש לך גג בטון מזוין אתה לא יכול סתם לפתוח חור באמצע התקרה מכיוון שכך אתה משנה את החוזק הסטטי שלה ואתה לא רוצה שהיא תקרוס חס וחלילה...
ל
...
הבנאדם כתב שיש פתח בתקרה, ועולים לשם עם סולם.

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304

שליחה

Amir64 כתב:
of1978 כתב:אם יש לך גג בטון מזוין אתה לא יכול סתם לפתוח חור באמצע התקרה מכיוון שכך אתה משנה את החוזק הסטטי שלה ואתה לא רוצה שהיא תקרוס חס וחלילה...
ל
...
הבנאדם כתב שיש פתח בתקרה, ועולים לשם עם סולם.
...
צודק טעות שלי
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

חזור אל “ללא קשר”