שרשור תגובות: נקסוס 5 – 'נוצר עבור מה שחשוב'.

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

למאמר: נקסוס 5 – 'נוצר עבור מה שחשוב'.

תמונה
נקסוס 5, המכשיר החדש מבית גוגל ו-LG יצא כבר לפני כשבועיים בארץ ואנחנו בביקורת מלאה על המכשיר שממשיך לעשות גלים. איך הוא ביחס למתחרות ולדגם הקודם ואיך המצלמה של המכשיר? ויש גם זמר מפורסם אחד.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

אפשר ובטח יתווכחו איתי,
אבל כבר הרבה זמן אין צורך לשדרג סלולרי (מאז דור ה Samsung s2 ומקביליו)
הכל אותו הדבר...
עוד קצת פיצ'רים שאף אחד לא משתמש בהם
עוד קצת מעבד חזק יותר , קצת יותר זכרון .
קצת יותר צבעים , משקל אולי נמוך בכמה גרמים.
בקיצור אין משהו שהוא באמת מהווה "חובה" לשדרוג, משהו חדש ופורץ דרך , עדיין אין! ,כדוגמא 4k במסכים וגם זה לא בטוח שצריך כרגע .., מסכים גמישים , או כל דבר אחר פורץ דרך ולא עוד קצת מזה וקצת מזה ...

היום אני עם הנוט 1 (כן אחד) וממש רוצה לשדרג , כמובן לנוט 3 , אבל אז אני חושב על זה ושואל את עצמי למה ? מה חסר לי ? סרטים , שירים , אינטרנט , מייל , מהיר יחסית אפליקציות דפי זהב רכבת וכו' יוטיוב , וויז , פייסבוק ווצטאפ
מסך גדול ! אז תאמינו לי שאני ממש רוצה לשדרג ...אבל אין סיבה!
מתי תגיע הסיבה ?
נערך לאחרונה על ידי uris ב 21/11/2013 11:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2434
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #3 

(Y)
אתה בטוח לגבי הרמקולים ? 2 ?

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3326
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #4 

uris כתב:אפשר ובטח יתווכחו איתי,
הכל אותו הדבר...
בקיצור אין משהו שהוא באמת מהווה "חובה" לשדרוג, משהו חדש ופורץ דרך , עדיין אין! ,כדוגמא 4k במסכים וגם זה לא בטוח שצריך כרגע .., מסכים גמישים , או כל דבר אחר פורץ דרך ולא עוד קצת מזה וקצת מזה ...

היום אני עם הנוט 1 (כן אחד) וממש רוצה לשדרג , כמובן לנוט 3 , אבל אז אני חושב על זה ושואל את עצמי למה ? מה חסר לי ? סרטים , שירים , אינטרנט , מייל , מהיר יחסית אפליקציות דפי זהב רכבת וכו' יוטיוב , וויז , פייסבוק ווצטאפ
מתי תגיע הסיבה ?
...
ברמת העיקרון אני מצדיק אותך אבל זה ממש לא תמיד ככה ובהחלט תלוי בפער הזמן בין מכשירים.
דווקא הדוגמא שהבאת ממחישה יותר את הפער של דברים מוחשיים שדי חשובים בין הנוט 1 ל-3:

מצלמה הרבה הרבה יותר טובה
סוללה שמחזיקה זמן רב יותר
מסך משמעותית טוב ויפה יותר
מהירות עבודה מורגשת
עט חכם למי שמשתמש בעט (ב-1 העט יותר פסיבי)
וכמובן לא מדבר על כל האפליקציות והתוספות שנוספות במערכות ההפעלה החדשות יותר

אז נכון שזה סובייקטיבי ואתה יכול להגיד שכל השדרוגים האלה לא משפיעים עליך. לדעתי רק התוספות שציינתי הם דברים חשובים של יום יום ולשימושים שלי - בהחלט משפיעים!
אם היית מציין את המעבר בין ה-2 ל-3 אז אולי הייתי קצת יותר מסכים למרות ששוב, גם שם יש שינויים משמעותיים.
אלי חבוש

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #5 

EliHaboosh כתב:
הכל אותו הדבר...

מתי תגיע הסיבה ?
...
ברמת העיקרון אני מצדיק אותך אבל זה ממש לא תמיד ככה ובהחלט תלוי בפער הזמן בין מכשירים.
דווקא הדוגמא שהבאת ממחישה יותר את הפער של דברים מוחשיים שדי חשובים בין הנוט 1 ל-3:

מצלמה הרבה הרבה יותר טובה
סוללה שמחזיקה זמן רב יותר
מסך משמעותית טוב ויפה יותר
מהירות עבודה מורגשת
עט חכם למי שמשתמש בעט (ב-1 העט יותר פסיבי)
וכמובן לא מדבר על כל האפליקציות והתוספות שנוספות במערכות ההפעלה החדשות יותר

אז נכון שזה סובייקטיבי ואתה יכול להגיד שכל השדרוגים האלה לא משפיעים עליך. לדעתי רק התוספות שציינתי הם דברים חשובים של יום יום ולשימושים שלי - בהחלט משפיעים!
אם היית מציין את המעבר בין ה-2 ל-3 אז אולי הייתי קצת יותר מסכים למרות ששוב, גם שם יש שינויים משמעותיים.
...
מכיר את ההבדלים ולדעתי זו עדיין לא סיבה להוציא 3000 שח (ובאמת שאני רוצה אבל זה לא מספיק משכנע)
סוללה זה נושא כאוב , אם היית אומר לי שנוט3 או 4 או 5 יהיה עם סוללה שמחזיקה שבוע או אפילו 3 ימים בשימוש אינטנסבי , הרגע הייתי משדרג. לזה אני קורא "פריצת דרך"

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #6 

תודה על הסקירה.

אגב לגבי סוללה ה G2 של LG מקבל מהחברים שלי מחמאות אינסוף לגבי הסוללה. יש שמועות שהוא גם זול מאוד באירופה.

שחר

AdiFigen
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

ra כתב:(Y)
אתה בטוח לגבי הרמקולים ? 2 ?
...
שוגה בהחלט
רק הגריל השמאלי הוא רמקול

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כמו שאפשר לראות בתמונות, יש שני פתחי רמקול. המימוש של LG הוא עניין אחר..

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3326
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #9 

זה קצת מטעה, אמנם בנקסוס 5 יש שני "גרילים" אבל יש רק רמקול אחד. השני זה מיקרופון
אלי חבוש

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הכל אותו הדבר...

מתי תגיע הסיבה ?
...
האמת שבגדול אני באמת מסכים איתך, הטלפון שהיה עימי ב-3 שנים האחרונות, נצח במושגי מכשירים, היה אייפון 4. החלטתי להתקדם רק עכשיו, שהרגשתי שהמכשיר מאוד איטי, המסך קטן ובאמת הגיע זמנו. כאשר ראיתי שהאייפון החדש בעל אותו מסך של קודמו, החלטתי לעבור מחנה ואז פשוט חיכיתי למכשיר החזק החדש, כי כל מה שיוצא הוא מאוד דומה, כמו שאמרת.
מה שכן, ההרגשה במעבר מאייפון המזדקן לנקסוס החדש היא ממש דומה למעבר שהיה לי לפני 3 שנים מנוקיה ישן לסמארטפון חדש, הכל מהיר, גדול ונראה טוב.

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #11 

תומר תודה,
קראתי בשבועיים האחרונים הרבה סקירות ומבחנים של הנקסוס 5 , ולמרות זאת נהנתי מאד לקרוא שוב את הגירסה העברית שלך.

מציע להוסיף לסקירה הזאת גם עבודה עם כבל On To Go , לחיבור אמצעי קלט- ביחוד לאור העובדה שרבים תוקפים את מכשירי הנקסוס בהעדר חריץ לכרטיסי אחסון חיצוניים.

בכול מקרה , ישר כוח, וממש נהנתי.

עמי

reg11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #12 

לדעתי כבל OTG לא נותן פיתרון מלא לבעיית איחסון. חיבור אמצעי איחסון חיצוני בעזרת כבל זה דבר לא נוח. (לדוגמא כאשר המכשיר בכיס המכנס ואתה רוצה לשמוע מוזיקה). בנוסף כאשר מחובר כבל איחסון לא ניתן באותו הזמן לטעון את המכשיר, דבר שחשוב במיוחד בזמן נסיעה ברכב כאשר וויז פתוח. בזמן טיסה ארוכה כאשר אתה גם רוצה לראות סרט אבל צריך גם לטעון את המכשיר אחרת הסוללה תיגמר. בחדר במלון כאשר אתה מחבר כבל HDMI לטלפון כדי לראות סרטים על מסך הטלוויזיה. וכן הלאה.
אין ספק שאפשרות הרחבה עם כרטיס זיכרון הרבה יותר נוחה.
דרך אגב במקרה הפרטי שלי נתתי את הנקסוס 4 לביתי ואני חזרתי לגלקסי S2 בדיוק מהסיבה של חוסר במקום איחסון. (יש לי כרטיס הרחבה של 32GB).

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #13 

uris
אני נוטה בהחלט להסכים איתך.
אני עם הגלקסי S2 ולא מוצא סיבה טובה מספיק לשידרוג.
אם יש פיצ'רים שבא לי עליהם פשוט מוסיף לרום מקוסטם ויציב.
בינתיים, חומרתית אין הצדקה מספיק טובה וכל עוד הוא עובד ושלם - אני לא משדרג.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #14 

אפשר ובטח יתווכחו איתי,
הכל אותו הדבר...
...
צודק. העניין הוא שאנשים לא "צריכים", אנשים "רוצים".

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #15 

reg11 כתב:לדעתי כבל OTG לא נותן פיתרון מלא לבעיית איחסון. חיבור אמצעי איחסון חיצוני בעזרת כבל זה דבר לא נוח. (לדוגמא כאשר המכשיר בכיס המכנס ואתה רוצה לשמוע מוזיקה). בנוסף כאשר מחובר כבל איחסון לא ניתן באותו הזמן לטעון את המכשיר, דבר שחשוב במיוחד בזמן נסיעה ברכב כאשר וויז פתוח. בזמן טיסה ארוכה כאשר אתה גם רוצה לראות סרט אבל צריך גם לטעון את המכשיר אחרת הסוללה תיגמר. בחדר במלון כאשר אתה מחבר כבל HDMI לטלפון כדי לראות סרטים על מסך הטלוויזיה. וכן הלאה.
אין ספק שאפשרות הרחבה עם כרטיס זיכרון הרבה יותר נוחה.
דרך אגב במקרה הפרטי שלי נתתי את הנקסוס 4 לביתי ואני חזרתי לגלקסי S2 בדיוק מהסיבה של חוסר במקום איחסון. (יש לי כרטיס הרחבה של 32GB).
...
אין ספק שאתה מעלה נקודדות נכונות , אך זה פתרון ו"אף אחד לא הבטיח לנו גן של ורדים"

דרך אגב, אני הייתי בדיוק בנקודת החלטה לרכוש גלקסי 2 , ובדיוק הוכרז הנקסוס 5 ואני מקבל אותו בכיס של בני זמגיע בחודש הבא מניו יורק - באותו מחיר שהייתי משלם על הגלקסי 2 בארץ.

הלילה קיבלתי הודעה מגוגל :
ש "הנקסוס 5 שלי 32g, כבר נשלח, וביום שלישי הקרוב יתייצב שליח ups בדלת דירתו של בני בברוקלין".
כמובן שהמכשיר יעבור "סדרת נסיונות" לוודא שהכול תקין,

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #16 

ufffnick כתב:uris
אני נוטה בהחלט להסכים איתך.
אני עם הגלקסי S2 ולא מוצא סיבה טובה מספיק לשידרוג.
אם יש פיצ'רים שבא לי עליהם פשוט מוסיף לרום מקוסטם ויציב.
בינתיים, חומרתית אין הצדקה מספיק טובה וכל עוד הוא עובד ושלם - אני לא משדרג.
...
גם אני עם הS2
בכללי טוב, אבל לעיתים מרגיש איטי בגלישה וטעינת אפליקציות, במיוחד אחרי שמשחקים באחד המכשירים שבטבלה.

מעניין אותי ה MOTO G החדש,
200$ לטלפון מעולה

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
שם מלא: neter
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

סיקור נחמד, מכשיר מעניין

שליחה #17 

אבל עולם האנדרואיד מתחיל לשעמם אותי.
אני עם הסמסונג S3 ושבוע שעבר שידרגתי לג'לי-בין שזה גרסה 4.3. טעות גדולה!
גם אין הרבה שינויים מעניינים וגם זה צעד אחד ענק לאחור מבחינת ביצועים! מלא לאגים, לוקח לו הרבה זמן להתעורר משינה, מגמגם בסאונד. איכס. בא לי להקיא על המכשיר (סליחה על האמוציונליות).
אף פעם לא "התאהבתי" באנדרואיד ועכשיו אני גם שונא אנדרואיד. iOS של אפל - יותר גרוע.
יכול להיות שנקסוס 5 מכשיר טוב, אבל אנדרואיד זה אנדרואיד והיא נשארה מערכת הפעלה מיושנת וחסרת חן.

אני רוצה לעבור לWindows Phone 8. שיחקתי במכשיר כזה - וזאת ליגה אחרת. מהיר, חלק, תצוגה מדהימה, אין לאגים ואין גימגומים בניגון ווידאו, יוטיוב או מוסיקה. מכשיר מודרני שהאחרות נראות פרימיטיביות לעומתו.
אני מחכה לדור השני של מכשירי ווינדוס פון, שאוטוטו יוצאים ואני עובר.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #18 

Neter
את ההידרדרות של הרומים של סמסונג ראיתי כבר ב4.1.2 ומאז מתרחק מהם כמו מאש.
חבל שסמסונג הורסת לך את החווייה מאנדרואיד וכל מה שיש לי להמליץ לך זה פשוט להחליף רום או לעבור לנקסוס.
בS2 שלי אני מזמן לא מתקרב לרומים של סמסונג, היום כבר המון זמן עם הCyanogenmod והביצועים כאילו נקנה אתמול.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #19 

תודה על הכתבה המפורטת.
אין ספק, שמי שיכול להשיג אותו במחיר של גוגל פליי, זו הבחירה העדיפה לאנדרואיד 4.7-5".

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #20 

לגבי הויכוח האם לשדרג או לא.
לחלוטין לא מסכים עם מי שנשאר עם ה s2 לדוגמא.
לפני כשנתיים נדרשתי לעבור ממירס אני וכל בני משפחתי. החלטתי שאין מצב שאני משקיע במספר מכשירי s3 אלפי שקלים ולכן אקנה ביד שניה s2.
הנל מכשיר טוב אבל זמן הסוללה שלו שבר אותי.
רכשתי עבורי את ה s3 וזה שדרוג מהותי וקפיצת מדרגה ב :
זמן סוללה
איכות מסך
מהירות תגובה
גודל מסך.

מאז אני איתו ואכן ממנו אין חובה לשדרג הלאה אבל מי שתקוע עם s2 וחושב שאין סיבה טועה.
לגבי נקסוס, לא היה לי אף פעם , תמיד חששתי משני דברים :
יצור של lg עם השטויות שלהם, לאישתי יש דגם שלהם 7 . מסך גרוע ,מכשיר איטי, והכי מעצבן כפתור החזור והמניו הפוכים ימין שמאל. זה נורא, כמו מחשב עם וינדוס בעברית שם ה x בצד שני. מעולם לא התרגלתי לכך.
כנל לגבי כרטיס הזכרון שלא קיים.

אבל לדעתי הנקסוס החדש זה עולם אחר ואם קונים את ה 32 לא צריכה להיות בעיה ממשית באחסון.
רק כרגיל התמחור בארץ איננו הוגן ומעמיד אותך בפני שאלה אמיתית למה לא לקנות כבר את ה s4.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”