כמה דעות על אלקטרה סמיאוטומטיקה ומכונות E61
-
danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
למרות שלא נערכה השוואה מסודרת הייתי רוצה שתשתפו אותי במחשבותיכם ונסיונכם אודות אלקטרה סמיאוטומטיקה ומכונות E61 והאם יש עדיפות לאחת מהן. לאחרונה זה משהו שמעסיק אותי לאור המחשבות להתקדם ולהתנסות במכונה חדשה שטרם היתה ברשותי. היה גם איזה דיון פנימי בפורום ונמכרה סמיאוטומטיקה אחת לטובת שדרוג אם הבנתי נכון, אז אשמח שתשתפו גם כן.
תודה!
תודה!
עד לפני שבועיים היתה לי סמיאוטומטיקה. עכשיו אני עם e-61.
בינתיים יתרון לקפה של הסמיאוטומטיקה. אך בעיקר בעיית נוחות בשימוש. מגש ריקון קטן ביותר, ברז אדים סטטי, דאגה לכמות המיים בדוד ועוד...
בנוסף המכונה רגישה ביותר ומחייבת טיפול קבוע.
אם אתה מסודר, יודע לפנק ולהעריך את המכונה וקפה טוב אני ממליץ בחום. אם אתה קצת יותר פרקטי - e-61.
זו דעתי (הלא מקצועית...)
בינתיים יתרון לקפה של הסמיאוטומטיקה. אך בעיקר בעיית נוחות בשימוש. מגש ריקון קטן ביותר, ברז אדים סטטי, דאגה לכמות המיים בדוד ועוד...
בנוסף המכונה רגישה ביותר ומחייבת טיפול קבוע.
אם אתה מסודר, יודע לפנק ולהעריך את המכונה וקפה טוב אני ממליץ בחום. אם אתה קצת יותר פרקטי - e-61.
זו דעתי (הלא מקצועית...)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בסינגלים אין ל E61 הרבה מתחרים. לסמיאוטמטיקה אין OPV ואין פרה-אינפיוז'ן אז קשה יותר להוציא שם סינגלים טובים בצורה עקבית.
אבל - למקות הנתונים על הנייר הסמיאוטומטיקה תמיד מפתיעה בטעם
אבל - למקות הנתונים על הנייר הסמיאוטומטיקה תמיד מפתיעה בטעם
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
גילוי נאות, יש לי סמיאוטומטיקה אבל לא הייתה לי מכונת E61.
אני חושב שמזרימי סיכם את העניין בצורה קצרה וממצה: מבחנים ברשת מעלים כי איכות האספרסו היא טובה יותר מאשר ראש E-61 גם בסינגלים וגם בדאבלים (גים שולמן ב"מבחן המפורסם" טען כי סינגלים עדיפים אך בהמשך הדרך, בפורומים שונים, הוא טען שגילה כי אפשר להביא את הדאבלים לאיכות כמו הסינגלים אם רק "מטעינים" בסלסילת הדאבל פחות קפה).
המבחן המפורסם:
http://www.home-barista.com/elektra-sem ... usion.html
מקריאה ברשת, הרושם הוא שהקפה של הסמי אכן עדיף, בעל גוף יותר חזק וטעמים טובים יותר.
נוחות שימוש היא דבר אינדיבידואלי, לי אישית אין בעייה עם הצורך לשמור על המכונה באדיקות ולהבריקה מדי פעם; להשתמש במים רכים ולמלאה בזמן - פתח המילוי נגיש ונוח, זה רק עניין של הרגל לבדוק אותו לפני כל שימוש; להזרים מים לדוד כשצריך; להשתמש בכלי עזר במקום השימוש במגש העודפים החינני; לטפל קלות בפרסוטאט כאשר הוא מתחרפן; ולהנות מקפה טוב כל הזמן וממכונה יפיפיה.
אני חושב שמזרימי סיכם את העניין בצורה קצרה וממצה: מבחנים ברשת מעלים כי איכות האספרסו היא טובה יותר מאשר ראש E-61 גם בסינגלים וגם בדאבלים (גים שולמן ב"מבחן המפורסם" טען כי סינגלים עדיפים אך בהמשך הדרך, בפורומים שונים, הוא טען שגילה כי אפשר להביא את הדאבלים לאיכות כמו הסינגלים אם רק "מטעינים" בסלסילת הדאבל פחות קפה).
המבחן המפורסם:
http://www.home-barista.com/elektra-sem ... usion.html
מקריאה ברשת, הרושם הוא שהקפה של הסמי אכן עדיף, בעל גוף יותר חזק וטעמים טובים יותר.
נוחות שימוש היא דבר אינדיבידואלי, לי אישית אין בעייה עם הצורך לשמור על המכונה באדיקות ולהבריקה מדי פעם; להשתמש במים רכים ולמלאה בזמן - פתח המילוי נגיש ונוח, זה רק עניין של הרגל לבדוק אותו לפני כל שימוש; להזרים מים לדוד כשצריך; להשתמש בכלי עזר במקום השימוש במגש העודפים החינני; לטפל קלות בפרסוטאט כאשר הוא מתחרפן; ולהנות מקפה טוב כל הזמן וממכונה יפיפיה.
נ.ב. לגבי איכות האספרסו ראו בנוסף את הדף הבא במאמר ביקורת מקיף אחר לגבי המכונה:
http://coffeegeek.com/proreviews/detail ... omparisons
http://coffeegeek.com/proreviews/detail ... omparisons
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ככה אני מתייחס לזה:danimili כתב:כפיר?...
קפה נטו = סמיאוטומטיקה
עיצוב וסגנון = סמיאוטומטיקה
נוחות ופרקטיות = E61
כמובן שההבדלים לא ענקיים אבל האלקטרה מכונה מאוד מיוחדת שאי אפשר להישאר אדיש אליה.
לדעתי אתה בשל כבר למנוף ...
החיסרון היחיד בעיני לסמיאוטומטיקה הוא שהיא לא מאפשרת לשחק עם פרמטרים שונים. מעבר לכך יצא לי להשוות אותה מול צימבלי ומול e61 והיא היתה טובה ובהפרש. יכול להיות שהמכונות האחרות לא היו מכויילות במאה אחוז אבל זה חלק מהסוד של הסמי. שים קפה ויהיה בסדר. יותר מבסדר. החסרונות שלה מתגמדים לעומת התוצאה שלא לדבר על המראה - יצירת אומנות. הסטרגה היא חיה אחרת לגמרי. בחירה קשה.
what's next?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יש לי סמיאוטומאטיקה ואתה מוזמן לטעום ממנה. מעבר לכך, מסכים עם כל מילה שנאמרה.
קח את ההקבלה לעולמות אחרים: יש לי פטיפון דיי יקר ויותר תקליטים מדיסקים ואני נוסע על קאסטום...אישית מעדיף את האיכות והנשמה על פני פראקטיות ואם הייתי צריך רכב, הייתי מעדיף ג׳ולייטה 1960 מאשר חדשה.....
קח את ההקבלה לעולמות אחרים: יש לי פטיפון דיי יקר ויותר תקליטים מדיסקים ואני נוסע על קאסטום...אישית מעדיף את האיכות והנשמה על פני פראקטיות ואם הייתי צריך רכב, הייתי מעדיף ג׳ולייטה 1960 מאשר חדשה.....