מ א ו כ ז ב!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
drorhh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539

שליחה

לאחר קריאה מעמיקה בפורם ובאינטרנט החלטתי שהגיע הזמן לצאת לשטח ולשמוע קצת את הציוד עליו קראתי כ״כ הרבה.
חשוב לי לציין שזוהי מערכת הקל״ב הראשונה שלי ועל כן זהו גם ביקורי הראשון ב״חנות מתמחה״.
לאור הקריאה בפורומים השונים הייתה לי תמונה מאוד ברורה כיצד ״חנות מתמחה״ אמורה להיות- חנות גדולה ומרווחת,עם מבחר של רסיברים ורמקולים המאפשרת לשלב בין רסיבר לכל לרמקול שאבחר מהתצוגה.

לאחר קריאה מרובה ידעתי פחות או יותר מה אני רוצה לשמוע (אבל עדיין הייתי פתוח להצעות) ומאוד ציפיתי לחוויה קולנועית ומוזיקאית מעלפת
אך לצערי דמיון לחוד ומציאות לחוד.

ביקרתי ב-2 חנויות מתמחות בצפון והתאכזבתי מאוד.
ראשית מבחר הרסיברים: בחנות אחת היו מחוברים 2 רסיברים למערך הרמקולים (שאף אחד מהרסיברים לא היה מהדגמים שרציתי לשמוע) ובחנות השניה ניתן היה לשמוע את הרמקולים מרסיבר אחד בלבד (וכמובן שגם הוא לא היה בתחום התקציב שלי),כמובן שכל רסיבר ניתן להזמין אך לא לשמוע..

שנית מבחר הרמקולים-גם כאן מאוד התאכזבתי,מבחר רמקולים מאוד מצומצם שלא מאפשר השוואה אמיתית בין סוגים/חברות שונות של רמקולים

אני מרגיש שלאחר הביקור באותם חנויות לא התקדמתי כלל ונשארתי רק עם הביקורות ברשת.... :מבולבל:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

אז בתכלס מה אתה רוצה שנגיד לך ??
המרחק מהצפון לת״א היום זניח.
תגיע למרכז יש אפשרויות האזנה טובות.

אני בכוונה לא שואל באילו חנויות מדובר

drorhh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בסכ״ה רציתי לשתף.
שם החנויות לא רלוונטי.

המרחק לא כ״כ זניח אבל כנראה לא תהייה ברירה...

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223

שליחה

אני גר בדרום הארץ גם כאן מבחר החנויות בתחום לא מככב בלשון המעטה :)
לכן לוקחים יום חופש/חצי יום חופש ונוסעים למרכז כמו שאני אומר לאשתי "לשמוע קצת רמקולים 8) "
אני ייתן לך למלצה מנסיון על תנסה לעבור באותו יום 3-4 חנויות עדיף תבחר 1-2 מתוך לא מעט המלצות בפורום ותקבע מראש עם בעל החנות את הפגישה של שעתיים שלוש בכל חנות (זה נראה לך הרבה אבל זה לא :D )
תנסה בתאום פגישה להגיד לו איזה ציוד אתה מעוניין לשמוע שהוא יוכל להכין מראש או שיגיל לך שאין לו ואז תוכל לבדוק חנות אחרת מבלי להגיע לאחר נסיעה לא קצרה ולהתאכזב.
בהצלחה וקניה מהנה ומוצלחת (Y)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

מה הכוונה צפון ?
קריות ? חיפה ? אם כן יש באזור 4-5 חנויות מתמחות ששווה לבדוק מולם טלפונית כפי שהציעו כאן אם יש את הדגמים שאתה מחפש.
נשמח גם לדעת מהם, אגב... :wink:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6644

שליחה

drorhh כתב: ביקרתי ב-2 חנויות והתאכזבתי מאוד.
אני מרגיש שלאחר הביקור באותם חנויות לא התקדמתי כלל ונשארתי רק עם הביקורות ברשת.... :מבולבל:
...
מבין בדיוק למה אתה מתכוון , בשביל לחסוך לך קצת זמן וכאב ראש
אם זו המערכת הראשונה שלך והדרישות שלך הן לא גבוהות
אתה בשקט יכול לרכוש את הפיוניר 323 בדיוטי-פרי ב 200$ .
הוא מצויין בתור התחלה וגם באופן כללי ונותן תמורה טובה לכסף.

בהמשך תוכל להאזין לרמקולים עם רסיבר של פיוניר ואם אין בתצוגה
אז בקש להאזין עם רסיבר ברמת כניסה אחר .

זה לא יהיה בדיוק אותו דבר אבל דע לך שבכל מקרה יש המון פרמטרים שיש לקחת בחשבון :
האקוסטיקה , הכבלים , מיקום הרמקולים , רהיטים וכ'ו הכל משפיע על הסאונד
ומה שתשמע בחנות זה לא מה שיהיה לך בבית.

לגבי הביקורות ברשת - יש בזה משו ובהחלט שווה לקורא ולהתרשם ממה שאנשים כותבים.
אפילו שלכל אחד יש הטעם שלו.

drorhh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מטרת הפוסט לא הייתה לבוא ולקטול חנות זו או אחרת – ולכן אין טעם בלפרסם את שמות החנויות.
צפון הכוונה חיפה וצפונה.
אני פשוט ציפיתי לחוויה מסוג אחר, בפועל מצאתי את עצמי מוגבל מאוד בסוג הרסיבר המחובר לרמקולים (וכפי שציינתי באף אחת מהחנויות לא ניתן היה לשמוע את אחד הרסיברים שרציתי-ובאתי עם רשימה של 3 רסיברים) ומבחר רמקולים מצומצם גם כן :?
זו לא חוכמה לקחת רסיבר שעולה 10000 ₪ "ולהפציץ" רמקולים – באופן כזה אני לא יכול לקבל החלטה האם הסט הזה מתאים לי או לא.
כפי שאמרתי – כנראה לא תהיה ברירה ואני אוציא את הדרכון ואקפוץ למדינת ת"א בתקווה לקבל תיקון חוויתי :wink: .
אך הפעם אני אכן אתאם ואבדוק מול החנות האם ניתן לשמוע בפועל את אחד מהסטים שאני רוצה.

צריך להישאר אופטימי :wink:

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

סע לסטריאו סטאר בפתח תקווה
אני מבטיח לך חוויה שלא תמצא בצפון.
לא תתאכזב.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

תשמע,התקציב שלך לא רע.
גם אני בפעמים הראשונות ציפיתי לחוויה ויצאתי מאוכזב.
לוקח זמן להבין מה אנחנו אוהבים....
סתם שתראה...

http://www.hometheater.co.il/vt195023.html

זה המסע שלי...

בהצלחה!
כיף חיים.

drorhh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

רועי,
אכן מסע מפרך עברת :D
שמח לשמוע שהכל התסיים לטובה.

כנראה שאין מנוס מללכת לחנות עם מבחר מספיק גדול כדי לקבל את ההחלטה הנכונה (i)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני באמת אומר-תענוג מפוקפק.
ממש מבלבל....
תשדל להנות (f)
כיף חיים.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

אני לא יודע אם זה תקין מבחינת חוקי הפורום ולכן מבקש מהמנהלים להיות סלחניים עימי הפעם.

לפי התאור שלך אתה לא הגעת לחנויות מתמחות בכלל ...
חנות מתמחה מאפשרת ללקוח לשמוע רמקולים בטווח מחירים רחב ( נניח 2K עד 20K לפחות) ולשדך את הרמקולים לפחות לכמה מגברים\רסיברים.
בנוסף לחנות הברורה שמחזיקה עשרות רמקולים להשמעה ושבעה רסיברים\מגברים מחוברים תמיד :) ישנם עוד מספר חנויות בצפון שאני יודע שיש להם בוודאות מבחר רסיברים ורמקולים להשמעה.
כל המגיבים ש"קטלו" חנויות בצפון והמליצו לנסוע למרכז, אז מתפקידי כבעלים של חנות מתמחה עשיתי בעצמי סיבוב בחנויות במרכז ורק בודדות שוות או עולות מבחינת מגוון ומקצועיות על שתי החנויות המובילות בצפון.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

drorhh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

שוב-מבלי להיכנס לשמות (כי אני באמת לא רוצה לפגוע במוניטין של אף חנות) אני יכול להגיד שהחניות בהן ביקרתי הומלצו בפורום הזה ובפורומים אחרים.
יתכן שהתחלתי עם החנויות הלא נכונות :(

כ"צפוני" מלידה באמת שציפיתי ליותר- כמו שרועי אמר-אכן תענוג מפוקפק... :?

ואם כבר נושא ה"צפוני" עלה - מגוון החנויות במרכז נישמע (מעל דפי האינטרנט בעיקר) בדיוק כפי שחשבתי שחנות מתמחה אמורה להיות, דבר שאצלינו בצפון עדיין לא מצאתי (אבל שוב-רק התחלתי, אולי זה עוד ישתפר :lol: ).

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

drorhh כתב:שוב-מבלי להיכנס לשמות (כי אני באמת לא רוצה לפגוע במוניטין של אף חנות) אני יכול להגיד שהחניות בהן ביקרתי הומלצו בפורום הזה ובפורומים אחרים.

ואם כבר נושא ה"צפוני" עלה - מגוון החנויות במרכז נישמע (מעל דפי האינטרנט בעיקר) בדיוק כפי שחשבתי שחנות מתמחה אמורה להיות, דבר שאצלינו בצפון עדיין לא מצאתי (אבל שוב-רק התחלתי, אולי זה עוד ישתפר :lol: ).
...
אני חייב להגיד שלדעתי -כל התחום הזה שלנו-אוהבי מוזיקה-מצומצם.
יש מעט חנויות עם מבחר גדול באמת.
לא סתם אני טיילתי בהרבה חנויות-התחביב שלנו זה לא כמו שוורמה בכל רחוב....
יש מעט חנויות עם מבחר גדול.
גם במרכז התאכזבתי לא מעט (n)

צריך להבין-בכדי לקבל שירות,החנות צריכה להרוויח...
קשה במדינה שלנו להרוויח....
תראה פה בפורום כמה חבר'ה עושים יבוא.
כיף חיים.

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363

שליחה

drorhh

אתה כנראה לא משופשף מספיק, ואנשי (ציידי) המכירות ניסו לגזור עליך קופון.
קודם כל אתה צריך לשאול את החנות טלפונית אם יש להם את המוצרים בחנות והם זמינים להדגמה, ולהראות שיש לך ידע בתחום (כמובן שתצטרך לחקור וללמוד את התחום, כל המידע נמצא באינטרנט, איך תדע אם הרסיבר לא מחובר גם לאיזה רכיב נוסף שמשפר את הסאונד) ולהשתמש בטקטיקות של אנשי המכירות (כמו למשל לומר להם (שקר) שחלק מהמוצרים זמינים להדגמה בחנות מתחרה רחוקה יותר, עוד דבר טוב זה להכניס להדגמה מוצרים יקרים יותר שגם ככה לא תקנה :lol: )

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304

שליחה

royla כתב:
drorhh כתב:שוב-מבלי להיכנס לשמות (כי אני באמת לא רוצה לפגוע במוניטין של אף חנות) אני יכול להגיד שהחניות בהן ביקרתי הומלצו בפורום הזה ובפורומים אחרים.

...

...

הפוך גוטה הפוך... החברה פה בפורום עושים יבוא בגלל המחירים הגבוהים לעומת חו"ל...
אני ממש לא מרחם על בעלי החנויות הם הרוויחו את זה ביושר וצד שני אני גם לא מרחם על הכיס שלהם.
אני בטוח שישנם עוד אנשים שקונים ציוד אודיו במחירי יבואן ללא מיקוח
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

of1978 כתב:
royla כתב:

...

...

הפוך גוטה הפוך... החברה פה בפורום עושים יבוא בגלל המחירים הגבוהים לעומת חו"ל...
אני ממש לא מרחם על בעלי החנויות הם הרוויחו את זה ביושר וצד שני אני גם לא מרחם על הכיס שלהם.
אני בטוח שישנם עוד אנשים שקונים ציוד אודיו במחירי יבואן ללא מיקוח
...
ידידי,תקשיב.
לצערי כל המדינה הזאת יקרה,מאוד!
אי אפשר להאשים את חנויות המוזיקה ברצונם להתפרנס בכבוד=לא הם אלו שגורמים למוצרים להיות יקרים,הם רק צינור אחרון בשרשרת ארוכה של מיסים וגוזרי קופה בדרך.
הסימן הכי טוב לכך שהם לא מרוויחים מספיק הוא שאין כמעט חנויות מתמחות בארצנו הקטנטונת,וזה ממש חבל.
הייתי אומר לך שהחלום שלי זה התחביב שלנו-לפתוח חנות למוצרי סאונד ווויזן מה שנקרה מוזיקה וטלוויזיה אבל לצערי אני הפסיד את כל כספי....לא מרוויחים מספיק,מעטים שורדים.
אז לעשות יבוא? כן זה יותר זול ונכון מבחינת רוב האנשים,אני-אני אוהב לקבל שירות הכי גבוה שיש ולחסוך כאב ראש,אני מוכן לשלם.
אני הולך לחנות יושב שם ימים ובסוף אני קונה באינטרנט?
אם כולם יתנהגו כך לא יהיה מחר חנות...
אני לא צדיק ולא עשיר אבל יודע לשלם כשמגיע,רק כשמגיע!
רב הרבה על המחיר,לא אוהב להיות פרייר :wink: (f)
כיף חיים.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

כמה דברים:
א. כל חנות "מהמרת" על מספר חברות ומציגה רק אותם
ב. אם תתקשר לפני, אני מניח שיחברו בשבילך סט שאתה רוצה לשמוע (מעולם לא עשיתי את זה אבל נשמע הגיוני)
ג. לצערי, ככל שהתקציב גבוה יותר, ככה תקבל שירות ברמה גבוהה יותר.

מעבר לנקודות הנ"ל, יש לא מעט "לא נחמדים" בתחום. יש לי חבר שהלך לחנות עם תקציב X, המוכר גרר\השמיע לו מערכות בתקציב של 2X וכשהחבר אמר שהוא רוצה לחשוב על זה בבית, אמר לו המוכר שזה ממש לא בסדר שהוא השקיע בו שעתיים של שמיעת סטים ובסוף הוא לא קונה. מעולם לא הייתי בחנות הזאת, יש לה הרבה המלצות בפורום ולי ברור שאני בחיים לא אכנס אליה.

drorhh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ללא ספק למדתי מה"חוויה" הזו.
ברור טלפוני מקדים ותאום ציפיות יעשה מול כל חנות.

אין ספק שאנחנו חיים במדינה יקרה וכולם רוצים להרוויח, אבל יש להרוויח ויש להרווויח - אם בן אדם מעוניין להוציא סכום X ו"דוחפים" לו מוצרים בסכום 2X זו כבר חוצפה.

אני חושב שתקציב של 7500 ש"ח לרמקולים הוא תקציב סביר שירצה כל בעל חנות, מה עוד שאני לא חושב שמידת "הנחמדות" צריכה להיות תלויה בסכום הרכישה - היום אני קונה ב-X, אך אם קיבלתי שרות טוב ואדיב מחר אני אחזור ואקנה ב-2X ואף ימליץ לחברים שירכשו באותה חנות.

נמשיך את הסבב בעוד מספר חנויות ונקווה לחוויה מתקנת :D

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

drorhh כתב: אני חושב שתקציב של 7500 ש"ח לרמקולים הוא תקציב סביר שירצה כל בעל חנות,
...
תתפלא...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”