פולי קקאו בתערובת קפה? קינקי מדי או אפשרי?
שלום לחברים,
אחרי שהתחדשתי בקולה של ג'ין מחבר יקר שמכר אותו אני מתחיל לחשוב באופן יצירתי על תערובות הקפה שלי.
כיוון שפולי קקאו וקפה נקלים בצורה די דומה חשבתי האם אפשר אולי לקלות מעט פולי קקאו בנפרד ולערב לתוך תערובת הקפה כדי לתת לו טעם קצת יותר שוקולדי/קקאו-י. חשבתי על משהו כמו 5-10% גג.
האם זה משהו שמישהו ניסה או שזה מופרע לגמרי?
אשמח לדעת המומחים (כי אני קטונתי ויתכן שזו בכלל הצעה דבילית).
אחרי שהתחדשתי בקולה של ג'ין מחבר יקר שמכר אותו אני מתחיל לחשוב באופן יצירתי על תערובות הקפה שלי.
כיוון שפולי קקאו וקפה נקלים בצורה די דומה חשבתי האם אפשר אולי לקלות מעט פולי קקאו בנפרד ולערב לתוך תערובת הקפה כדי לתת לו טעם קצת יותר שוקולדי/קקאו-י. חשבתי על משהו כמו 5-10% גג.
האם זה משהו שמישהו ניסה או שזה מופרע לגמרי?
אשמח לדעת המומחים (כי אני קטונתי ויתכן שזו בכלל הצעה דבילית).
ראשית - אין לי מושג איך זה יצא.
שנית - טעמתי את הנס קפה מקופלת של עלית (חילקו לנו בכנס של איגוד השיווק) וזה היה מגעיל. טעם של.. אבקת קפה עם אבקת קקאו (אני מניח שזה בדיוק מה שזה).
שלישית - למה לא לנסות
שנית - טעמתי את הנס קפה מקופלת של עלית (חילקו לנו בכנס של איגוד השיווק) וזה היה מגעיל. טעם של.. אבקת קפה עם אבקת קקאו (אני מניח שזה בדיוק מה שזה).
שלישית - למה לא לנסות
הנס מקופלת המדובר אכן ממש לא לטעמי אולם מדובר שם בנס קפה שהוא בבסיסו די לא לטעמי בתוספת קקאו שלא ממש נראה לי שעשוי מ100% פולי קקאו 
שוב - זה עניין של טעם - אני אישית ממש לא אוהב את הנס או את הנס מקופלת אבל מכיר כמה אחרים שאוהבים את זה מאוד.
עכשיו אני סקרן לחפש פולי קקאו ירוקים ולטעום את זה....
שוב - זה עניין של טעם - אני אישית ממש לא אוהב את הנס או את הנס מקופלת אבל מכיר כמה אחרים שאוהבים את זה מאוד.
עכשיו אני סקרן לחפש פולי קקאו ירוקים ולטעום את זה....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש בפורום משתמש בשם מני שמנהל את פורום השוקולד בתפוז וגם את רוני kerenfood שגם עושה שוקולד.
פולי קקאו מאוד שומניים - מני פעם ניסה לטחון והמטחנה שלו נחנקה מהשומן
פולי קקאו מאוד שומניים - מני פעם ניסה לטחון והמטחנה שלו נחנקה מהשומן
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
הי giliav
כמה עובדות
1. לא תמצא בארץ פולי קקאו מזן שנועד לשוקולד.
מה שיש בארץ זה זן מיוחד שנועד לאכילה כמו שהוא ולא לקליה
2. קלייה של פולי קקאו היא ממש שונה מקלייה של קפה . אין פיצוצים ואין כמעט שינוי צבע בנוסף הגין יקבל ריח של קקאו שיעבור לקפה וזה ממש לא כיף
3. אחרי קליית פולי קקאו יש תהליך שנקרא קונצינג שזה טחינה באבן ריחיים מיוחדת במשך כמה ימים התוצאה איננה אבקה אלא עיסה (עיסת קקאו) שמכילה כ 50% שומן.
כדי להפיק את האבקה שאותה אתה מעוניין לערבב עם הקפה : מקבלים אותה אחרי הפרדת השומן ( חמאת קקאו) מה עיסה בצורת סחיטה של העיסה
מצד אחד יוצא כל השומן (חמאת קקאו) ואת העוגיה שנשארת ( כמו באספרסו) טוחנים דק דק וזה אבקת קקאו
בקיצור: שכח מזה
אני מכין שוקולד מעיסת קקאו וחמאת קקאו שאני מביא מפרו
כמה עובדות
1. לא תמצא בארץ פולי קקאו מזן שנועד לשוקולד.
מה שיש בארץ זה זן מיוחד שנועד לאכילה כמו שהוא ולא לקליה
2. קלייה של פולי קקאו היא ממש שונה מקלייה של קפה . אין פיצוצים ואין כמעט שינוי צבע בנוסף הגין יקבל ריח של קקאו שיעבור לקפה וזה ממש לא כיף
3. אחרי קליית פולי קקאו יש תהליך שנקרא קונצינג שזה טחינה באבן ריחיים מיוחדת במשך כמה ימים התוצאה איננה אבקה אלא עיסה (עיסת קקאו) שמכילה כ 50% שומן.
כדי להפיק את האבקה שאותה אתה מעוניין לערבב עם הקפה : מקבלים אותה אחרי הפרדת השומן ( חמאת קקאו) מה עיסה בצורת סחיטה של העיסה
מצד אחד יוצא כל השומן (חמאת קקאו) ואת העוגיה שנשארת ( כמו באספרסו) טוחנים דק דק וזה אבקת קקאו
בקיצור: שכח מזה
אני מכין שוקולד מעיסת קקאו וחמאת קקאו שאני מביא מפרו
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
מאמין שיש כאלה שמביאים אבל זה לא זמין כמו פולי קפהNEGRO כתב:רוני, אני לא מומחה לקקאו אבל יש מישהו בזכרון שמכין מפולי קקאו שהוא קולה, שוקולד.
גם טעמתי פעם
ג'סטין פיין אני חושב....
גם אני שמתי יד על פולים וחוויתי את החויה הזאת פעם אחת
- דן-אוריאלי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 50
- שם מלא: דן
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים