עזרה בבחירת מסך 55" (לאחר חפירה בפורום המדהים שלכם)
-
DanielLavi
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- שם מלא: Daniel Lavi
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום ,
שמי מיה (אני ביוזר של בעלי כי שלי לא נכנס , אבל זה סיפור אחר...), לפני כ10 שנים נעזרתי בכם לקניית פלזמה פנסוניק 42" , עכשיו אנחנו רוצים להחליפה במסך חדש 55".
אחרי חפירה פה בפורום המדהים שלכם , יש לי מספר תהיות, אשמח לעזרתכם:
1. רב הצפיה שלנו בטלויזיה היא בYES בערוצים 1 ו -2 וערוצי סרטים וסדרות, הילדים צופים בערוצי YES ובדיסקים שמוקלטים על דיסק חיצוני שהיו מחוברים דרך סטרימר שמת (כרגע רב הדברים עם דיבוב אבל בעתיד הלא רחוק יהיו עם תרגום בעיברית), בנוסף רואים סרטים עם תרגום לעיברית
2. רוצים שתהיה בטלויזיה גם תמיכה ב3D אבל עדיפות לפסיבי כי קראתי פה שלילדים זה יותר נוח (אם זה נכון?)
3. לפי מה שקראתי פה עדיפות ליבואן רשמי (במיוחד בשביל העברית ובכלל...)
אז הטלויזיות לקפצו לי לעיין שיכולות להתאים הם:
1. 55VT50 panasonic
2. LA740
3. 7008 או 8008 אם האקטיבי לא מפריע לילדים ויש שם בעיה עם התמיכה בעברית.
4. W805
5. 6800 - אבל הבנתי שכניראה לא תתמוך בתרגום העיברית של הסרטים - האם הבנתי נכון?
ולשאלותיי ....
1. מי הכי מתאימה ?
2. לא הבנתי את סיפור העיברית עד הסוף... זה אומר שאם יש לי סרט בהרד דיסק שיחובר ל USB עם הסמרט טיבי אני לא אראה את התרגום? האם זה יהיה נכון גם לתרגום מובנה ? או שלא הבנתי כלום?
3. מה בדיוק אומר הקטע של ה SMAT TV ? איך זה עובד? אפשר איזשהו הסבר על זה כולל למי יש תמיכה בעיברית וכו ?
4. האם אפשר לראות DATA שיש לנו על המחשב בעזרת WIFI בטלויזיות החכמות ? או שוב לא הבנתי ?
אשמח לעזרה בבלגן
תודה
שמי מיה (אני ביוזר של בעלי כי שלי לא נכנס , אבל זה סיפור אחר...), לפני כ10 שנים נעזרתי בכם לקניית פלזמה פנסוניק 42" , עכשיו אנחנו רוצים להחליפה במסך חדש 55".
אחרי חפירה פה בפורום המדהים שלכם , יש לי מספר תהיות, אשמח לעזרתכם:
1. רב הצפיה שלנו בטלויזיה היא בYES בערוצים 1 ו -2 וערוצי סרטים וסדרות, הילדים צופים בערוצי YES ובדיסקים שמוקלטים על דיסק חיצוני שהיו מחוברים דרך סטרימר שמת (כרגע רב הדברים עם דיבוב אבל בעתיד הלא רחוק יהיו עם תרגום בעיברית), בנוסף רואים סרטים עם תרגום לעיברית
2. רוצים שתהיה בטלויזיה גם תמיכה ב3D אבל עדיפות לפסיבי כי קראתי פה שלילדים זה יותר נוח (אם זה נכון?)
3. לפי מה שקראתי פה עדיפות ליבואן רשמי (במיוחד בשביל העברית ובכלל...)
אז הטלויזיות לקפצו לי לעיין שיכולות להתאים הם:
1. 55VT50 panasonic
2. LA740
4. W805
ולשאלותיי ....
1. מי הכי מתאימה ?
2. לא הבנתי את סיפור העיברית עד הסוף... זה אומר שאם יש לי סרט בהרד דיסק שיחובר ל USB עם הסמרט טיבי אני לא אראה את התרגום? האם זה יהיה נכון גם לתרגום מובנה ? או שלא הבנתי כלום?
3. מה בדיוק אומר הקטע של ה SMAT TV ? איך זה עובד? אפשר איזשהו הסבר על זה כולל למי יש תמיכה בעיברית וכו ?
4. האם אפשר לראות DATA שיש לנו על המחשב בעזרת WIFI בטלויזיות החכמות ? או שוב לא הבנתי ?
אשמח לעזרה בבלגן
תודה
-
DanielLavi
- חבר שרק התחיל

שיקלו ללכת על ה LG LA621 , יש אותה בכמה גדלים כולל 55"
עם תמיכה טובה בעברית - גם בסמארט וגם בצפייה דרך USB .
תלת-מימד פאסיבי שלדעתי יותר נח לעיניים מתלת-מימד אקטיבי .
לגבי סמארט : כמו שמתקינים אפליקציות בפלאפון אז ניתן להתקין גם על הטלוויזיה
בעיקר מדובר על גימיק שיווקי .... אולי הילדים ימצאו שם משו מעניין - יש המון משחקים .
עם תמיכה טובה בעברית - גם בסמארט וגם בצפייה דרך USB .
תלת-מימד פאסיבי שלדעתי יותר נח לעיניים מתלת-מימד אקטיבי .
לגבי סמארט : כמו שמתקינים אפליקציות בפלאפון אז ניתן להתקין גם על הטלוויזיה
בעיקר מדובר על גימיק שיווקי .... אולי הילדים ימצאו שם משו מעניין - יש המון משחקים .
-
DanielLavi
- חבר שרק התחיל

רוצים גם 3D , השאלה האם בפלזמה יש אופציה כזאת ?
המרחק קצת פחות מ4 מטר , ולכן נסתפק ב55
תקציב עד אזור ה 15K , אם יהיה משהו מיוחד ישקל בהתאם לתמורה
אני חושבת שהSMART יהיה שימושי בעתיד הלא רחוק ובכלל אפליקציות , אולי אני טועה
מה לגבי התמיכה בעיברית דרך הUSB , האם הוא יתמך בטלויזיה ללא סמרט או אין קשר ?
לא יודעת לגבי פלזמה (היום יש לנו פנסוניק ומרוצים מאוד) , חיש ברשימה שנרצה לראות גם את ה 55VT50 אז נציץ גם בה ...
המרחק קצת פחות מ4 מטר , ולכן נסתפק ב55
תקציב עד אזור ה 15K , אם יהיה משהו מיוחד ישקל בהתאם לתמורה
אני חושבת שהSMART יהיה שימושי בעתיד הלא רחוק ובכלל אפליקציות , אולי אני טועה
מה לגבי התמיכה בעיברית דרך הUSB , האם הוא יתמך בטלויזיה ללא סמרט או אין קשר ?
לא יודעת לגבי פלזמה (היום יש לנו פנסוניק ומרוצים מאוד) , חיש ברשימה שנרצה לראות גם את ה 55VT50 אז נציץ גם בה ...
-
DanielLavi
- חבר שרק התחיל

-
DanielLavi
- חבר שרק התחיל

אולי בכל זאת מישהו ימליץ לי על טלויזיה מתאימה מהרשימה ?
1. 55VT50 panasonic
2. LA740
4. W805
כאשר הדגש על ראיה טובה ב SD וב HD , 3D פסיבי והכי חשוב תמיכה בתרגום עברי בסרטים ובאינטרנט
מי יעזור ?
תודה לכולכם ...
2. LA740
4. W805
כאשר הדגש על ראיה טובה ב SD וב HD , 3D פסיבי והכי חשוב תמיכה בתרגום עברי בסרטים ובאינטרנט
מי יעזור ?
תודה לכולכם ...
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8258
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
מהמסכים שהבאת רק ה LG והסוני הם גם עם תלת פאסיבי וגם תומכות בניגון סרטים עם כתוביות בעברית דרך USB. אבל, למיטב ידיעתי הסוני לא תומכת בפענוח DTS (תבדקי עם ישפאר או בחנות בעזרת מדיה משלך). אם זה נכון אז גם סוני לא רלוונטית אלא אם כן את רוצה לקודד כל סרט ל AC3 (לא בעיה גדולה אבל קחי בחשבון).
ה 6800 מייבוא רשמי וחלק מהיבואנים המקבילים תומכת בעברית (תבדקי ספציפית עם היבואן) אבל התלת מימד הוא אקטיבי.
ה 6800 מייבוא רשמי וחלק מהיבואנים המקבילים תומכת בעברית (תבדקי ספציפית עם היבואן) אבל התלת מימד הוא אקטיבי.
אשמח לענות לך על השאלות בהתייחס לטלוויזיות SONY בלבד :
סדרת W805 תומכת בעברית בצורה מושלמת ולכן כל התקן USB שיחובר למסך ינוגן עם התרגום בעברית.
ברוב המקרים זה יקרה כשהוידאו בקובץ אחד והתרגום בקובץ אחר - הטלוויזיה תנגן אותם כקובץ אחד (קל וחומר בתרגום מובנה שזה קובץ אחד).
עניין ה - SMART TV אינו נוגע כלל לנושא התרגום אלא יותר לקישוריות אינטרנט ושיתוף קבצים ברשת הביתית. סדרת W805 נמנית כמובן על הגדרת SMART TV שכן יש לה WIFI מובנה,חיבור לאינרנט,גלישה,רשתות חבריות ואף שיקוף אלחוטי של טלפונים חכמים.
לשאלת ה- DATA, בהחלט. לסדרת W805 יש אפשרות לשיתוף קבצים השמורים בכל אחד מהמחשבים בבית.
משה -ישפאר
סדרת W805 תומכת בעברית בצורה מושלמת ולכן כל התקן USB שיחובר למסך ינוגן עם התרגום בעברית.
ברוב המקרים זה יקרה כשהוידאו בקובץ אחד והתרגום בקובץ אחר - הטלוויזיה תנגן אותם כקובץ אחד (קל וחומר בתרגום מובנה שזה קובץ אחד).
עניין ה - SMART TV אינו נוגע כלל לנושא התרגום אלא יותר לקישוריות אינטרנט ושיתוף קבצים ברשת הביתית. סדרת W805 נמנית כמובן על הגדרת SMART TV שכן יש לה WIFI מובנה,חיבור לאינרנט,גלישה,רשתות חבריות ואף שיקוף אלחוטי של טלפונים חכמים.
לשאלת ה- DATA, בהחלט. לסדרת W805 יש אפשרות לשיתוף קבצים השמורים בכל אחד מהמחשבים בבית.
משה -ישפאר
Trek Remedy 8.0
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
להערכתי, העברית בסוני די חסרת משמעות אני אסביר:
מכיוון שהחברה, לצערי, ובדומה לפיליפס ו LG וחברות נוספות, לא תומכות בכתוביות (לא רק בעברית, בכל השפות) ב DLNA אלא רק בחיבור של USB למכשיר, כל עניין השימוש בסטרימר הפנימי הופך להיות מיותר ומסטרימר ל"סתם" נגן מדיה (אופציית הסטרימינג מהרשת לא מספקת בשל כך).
בסמסונג העניין כן נתמך וב LG יש אפליקציית PLEX שעובדת עם כתוביות.
חוץ מזה לשאלה של השרשור:
פיליפס 7008 ברמה דומה לסוני ובקטגוריית המחיר הזו הן די שקולות (פיליפס עם אמבילייט ושיפור קונטרסט וצבעים טוב יותר - אני משתמש רק בקונטרסט, סוני עם תמיכה בכתוביות בעברית ו lag נמוך).
ה 8008 טובה מכל הרשימה שציינת באיכות תמונה, במיוחד ב 2D. החלקת התמונה שלה וכל העיבוד טובים יותר.
3D - הפיליפסים מקום ראשון (גם פאסיבי וגם אקטיבי) והסוני שני, במקום מאוד קרוב. סמסונג ו LG די שקולים, אחד פאסיבי והשני אקטיבי. פלאסמות לא מצטיינות ב 3D: לא נעים לצפות ללא חושך מוחלט (לפי עדויות של אנשים) והמשקפיים אקטיביות. התנועה ב 3D ב VT50 דווקא טובה.
אם אתה מתכוון להשתמש במסך בתור נגן מהרשת אתה צריך לצמצם את הרשימה ל LG וסמסונג, לצערך, כי הם היחידים שתומכים בכתוביות במוד DLNA או שיתוף מהרשת.
סתם שתדע, אני לא רואה בניגון מהרשת וסמארט שיקול ברכישת מסך. אולי זה בגלל שיש לי מחשב בסלון אבל אני מעדיף איכות תמונה בקלות על סמארט וסטרימר של מסך. חוץ מזה, סטרימר יעודי או מחשב, ממלאים את תפקידם בצורה טובה יותר ותומכים בפורמטים שלא נתמכים באף נגן של מסך (למשל Bluray ISO, כתוביות עם עומק ל 3D כמו idx ועוד).
אם התקציב שלך מוגבל אבל אתה מוכן להוציא 14K סה"כ על ה"מערכת", בוא נגיד, אני ממליץ לך לרכוש את הסוני w805 או הפיליפס 7008, אלה הדגמים הטובים מבחינת איכות תמונה ופיצ'רים שקשורים בתמונה במחיר הרלוונטי. בשאר הכסף לרכוש מחשב או סטרימר ופשוט לשבת ולהינות ללא מטרדים כמו העברות דיסקים קשיחים ממכשיר למכשיר והעתקות קבצים או קונפיגורציות של שרתי DLNA למיניהן.
מכיוון שהחברה, לצערי, ובדומה לפיליפס ו LG וחברות נוספות, לא תומכות בכתוביות (לא רק בעברית, בכל השפות) ב DLNA אלא רק בחיבור של USB למכשיר, כל עניין השימוש בסטרימר הפנימי הופך להיות מיותר ומסטרימר ל"סתם" נגן מדיה (אופציית הסטרימינג מהרשת לא מספקת בשל כך).
בסמסונג העניין כן נתמך וב LG יש אפליקציית PLEX שעובדת עם כתוביות.
חוץ מזה לשאלה של השרשור:
פיליפס 7008 ברמה דומה לסוני ובקטגוריית המחיר הזו הן די שקולות (פיליפס עם אמבילייט ושיפור קונטרסט וצבעים טוב יותר - אני משתמש רק בקונטרסט, סוני עם תמיכה בכתוביות בעברית ו lag נמוך).
ה 8008 טובה מכל הרשימה שציינת באיכות תמונה, במיוחד ב 2D. החלקת התמונה שלה וכל העיבוד טובים יותר.
3D - הפיליפסים מקום ראשון (גם פאסיבי וגם אקטיבי) והסוני שני, במקום מאוד קרוב. סמסונג ו LG די שקולים, אחד פאסיבי והשני אקטיבי. פלאסמות לא מצטיינות ב 3D: לא נעים לצפות ללא חושך מוחלט (לפי עדויות של אנשים) והמשקפיים אקטיביות. התנועה ב 3D ב VT50 דווקא טובה.
אם אתה מתכוון להשתמש במסך בתור נגן מהרשת אתה צריך לצמצם את הרשימה ל LG וסמסונג, לצערך, כי הם היחידים שתומכים בכתוביות במוד DLNA או שיתוף מהרשת.
סתם שתדע, אני לא רואה בניגון מהרשת וסמארט שיקול ברכישת מסך. אולי זה בגלל שיש לי מחשב בסלון אבל אני מעדיף איכות תמונה בקלות על סמארט וסטרימר של מסך. חוץ מזה, סטרימר יעודי או מחשב, ממלאים את תפקידם בצורה טובה יותר ותומכים בפורמטים שלא נתמכים באף נגן של מסך (למשל Bluray ISO, כתוביות עם עומק ל 3D כמו idx ועוד).
אם התקציב שלך מוגבל אבל אתה מוכן להוציא 14K סה"כ על ה"מערכת", בוא נגיד, אני ממליץ לך לרכוש את הסוני w805 או הפיליפס 7008, אלה הדגמים הטובים מבחינת איכות תמונה ופיצ'רים שקשורים בתמונה במחיר הרלוונטי. בשאר הכסף לרכוש מחשב או סטרימר ופשוט לשבת ולהינות ללא מטרדים כמו העברות דיסקים קשיחים ממכשיר למכשיר והעתקות קבצים או קונפיגורציות של שרתי DLNA למיניהן.
-
DanielLavi
- חבר שרק התחיל

תודה על התגובות
תורה רבה על ההתיחסות
ואני בת (משתמשת ביוזר של בעלי)
מחר נראה את הכלות ונחליט בהתאם
תודה על ההסברים המעמיקים
ואני בת (משתמשת ביוזר של בעלי)
מחר נראה את הכלות ונחליט בהתאם
תודה על ההסברים המעמיקים
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8258
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
מוישה, למיטב ידיעתי היא לא תומכת ב DTS ולא ב DTS PASSTHROUGH.moshed כתב:אשמח לענות לך על השאלות בהתייחס לטלוויזיות SONY בלבד :
ברוב המקרים זה יקרה כשהוידאו בקובץ אחד והתרגום בקובץ אחר - הטלוויזיה תנגן אותם כקובץ אחד (קל וחומר בתרגום מובנה שזה קובץ אחד)....