[פוצל] איכות קול בקולנוע

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73323
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.hometheater.co.il/vt199688.W ... D7%94.html

kingikra- מאז התרד שלעיל החלטתי לא להמתין להוצאות "רישמיות" שנובעות משיחרור בלוריי - בעיקר בגלל שאינני מוריד ריפ של בלוריי מלא אלא מסתפק ב 1080P של אותן הפצות. אם אתה מאלו שמורידים ריפים של בלוריי (30-50 ג'יגה) כרגע אין מקור מתאים. אם אתה כמוני וצופה ב 1080P שנובעים מהפצות הבלוריי, ה WEB-DL לא נופל באיכותו מהפצות אלו ולעיתים אפילו עולה עליהן באיכותו.

מאמין שזה ענה על השאלה אם ראיתי את הסרט בקולנוע :wink:

ד"א, בקולנוע אני הולך אך ורק לסרטים שמסך גדול במיוחד ומערכת סאונד רצינית יהלמו אותם, קרי סרטי אקשן/מד"ב/פנטזיה. עם כל הכבוד למערכת הקולנוע שיש לי בבית, היא לא מגרדת את היכולות של אולמות ה IMAX מבחינת גודל מסך/איכות שמע. סרטים מז'אנרים אחרים (דרמה, אימה וכו) אני נהנה יותר לראות בנוחות ביתי ללא הצורך לחלוק את החוויה עם "עמך ישראל" שאוהב לענות לשיחות במהלך ההקרנה, לדבר כל הסרט האחד עם השני, לתקוע לי ברכיים בגב המושב ועוד :|
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 16/11/2013 22:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2 

Huber כתב:http://www.hometheater.co.il/vt199688.W ... D7%94.html

kingikra- מאז התרד שלעיל החלטתי לא להמתין להוצאות "רישמיות" שנובעות משיחרור בלוריי - בעיקר בגלל שאינני מוריד ריפ של בלוריי מלא אלא מסתפק ב 1080P של אותן הפצות. אם אתה מאלו שמורידים ריפים של בלוריי (30-50 ג'יגה) כרגע אין מקור מתאים. אם אתה כמוני וצופה ב 1080P שנובעים מהפצות הבלוריי, ה WEB-DL לא נופל באיכותו מהפצות אלו ולעיתים אפילו עולה עליהן באיכותו.

ד"א, בקולנוע אני הולך אך ורק לסרטים שמסך גדול במיוחד ומערכת סאונד רצינית יהלמו אותם, קרי סרטי אקשן/מד"ב/פנטזיה. עם כל הכבוד למערכת הקולנוע שיש לי בבית, היא לא מגרדת את היכולות של אולמות ה IMAX מבחינת גודל מסך/איכות שמע. סרטים מז'אנרים אחרים (דרמה, אימה וכו) אני נהנה יותר לראות בנוחות ביתי ללא הצורך לחלוק את החוויה עם "עמך ישראל" שאוהב לענות לשיחות במהלך ההקרנה, לדבר כל הסרט האחד עם השני, לתקוע לי ברכיים בגב המושב ועוד :|
...
אכן WEB-DL מספק גם אותי בדרך כלל למעט מקרים שבהם אני "מתעקש" לפסקול DTS.
וקולנוע עדיף שלא. החוויה בכל פעם שאני נגרר לשם בעל כורחי הולכת והופכת לגרועה יותר.
Enjoy the Silence

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #3 

...
עלית עלי :wink:

בקשר לנושא הקולנוע, אני מאוד מופתע לשמוע שיש בארץ קולנועים שעולים באיכות הסאונד על מערכות קולנוע בעייתיות טובות +. בכל הקולנועים שאני הייתי, הסאונד מבחינת איכות(לא מבחינת עוצמה), לא עולה על מערכת מהדיוטי פרי ב 200 דולר.

תודה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

די מסכים עם הקינג - יש אולי 5 אולמות קולנוע בארץ ששווים ביקור בשביל הסאונד. לא סתם מצאתי את עצמי חולם על איך המשחק של אנדר יישמע במרתף של istarmini תוך כדי צפיה בסרט באולם מצ'וקמק בסינמה סיטי גלילות... :roll:

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #5 

kingikra כתב:

...
עלית עלי :wink:

בקשר לנושא הקולנוע, אני מאוד מופתע לשמוע שיש בארץ קולנועים שעולים באיכות הסאונד על מערכות קולנוע בעייתיות טובות +. בכל הקולנועים שאני הייתי, הסאונד מבחינת איכות(לא מבחינת עוצמה), לא עולה על מערכת מהדיוטי פרי ב 200 דולר.

תודה
...
מלך האיקרה :wink:

לא קצת נסחפת :מבולבל:
נכון שסינמה סיטי גלילות מחפיר
אבל סינמה סיטי ראשלצ מעולה ויס פלאנט ראשצ כבר הפך לרפרנס...
ממליץ בחום לראות שם סרטים...

כמה שאני ״מאוהב״ בסטאפ שלי, שני הקולנועים שנקבתי הפכו לרפרנס אמיתי בחווית קולנוע all around...
ביס פלאנט הסאונד מטמטם חושים...עדיין לא שמעתי סאטאפ אחד ביתי שהתקרב לחוויה שם...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

אינשאללה בקיץ הבא סינמה סיטי כפ"ס (שהיה אמור להיפתח בתחילת 2013, אח"כ בתחילת 2014, ועכשיו מדברים על מאי 2014... :oops: :roll: ), ואז סוף סוף בשאיפה תהיה אלטרנטיבה איכותית לסינמה סיטי גלילות המזדקן גם מצפון לת"א, ולא רק בראשון ;) (Y)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #7 

מאז שיש לי מקרן HD (כבר יותר מארבע שנים) אני לא מבקר בבתי קולנוע ואני לא חש שום הפסד כל שהוא.

כל החברים שבאים לראות אצלי סרטים מציינים שחווית הצפייה טובה יותר מזו שבבית הקולנוע

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

molvy כתב:מאז שיש לי מקרן HD (כבר יותר מארבע שנים) אני לא מבקר בבתי קולנוע ואני לא חש שום הפסד כל שהוא.

כל החברים שבאים לראות אצלי סרטים מציינים שחווית הצפייה טובה יותר מזו שבבית הקולנוע
...
תלוי איזה בית קולנוע 8)
לצורך העניין :idea: יש בתי קולנוע שעדיין עם מערכות דולבי סראוונד... :idea:

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

בשבוע שעבר הלכתי לראות את ״כוח משיכה״ באולם 7 (אולם קטן יחסית) בסינמה סיטי גלילות. לפתעתי (לטובה) איכות התמונה, ובעיקר הסאונד, היה מדהים. אני בספק רב מאוד ש(לפחות בארץ) יש קולנוע ביתי שיכול להתחרות בסאונד קולנועי.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #10 

אני יוצא לראות סרטים בחוץ רק שייש לי דייטים וכשהבחורה רוצה לראות סרט אקשן (כן, יש כאלו) אני מתבאס בגלל שאני יודע שאצלי בבית הוא ישמע הרבה יותר טוב ,דרך אגב אני רואה ביס פלאנט בקניון איילון.

נ.ב. לגבי סרטי WEB-DL שקיימים ברשת: האיכות שלהם מעעפנה עד גרועה, לרוב ה-bit rate של התמונה לא גבוהה מ- 5mbps והסאונד במקרה הטוב מגיע 640kbps
למי שייש מע' ק"ב בסיסית (רסיבר + 5 רמקולים) עדיף להשקיע מינימום בקבצים מעל 12GB

ivanhoe888
הפוך - אין בארץ בית קולנע שמגיע לאיכות סאונד של ק"ב סביר

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

...
BreezeNET
אבי
אמרת זאת בציניות... :מבולבל:

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #12 

ממש לא

כשאני מתכוון ק"ב סביר, הכוונה סביר לחברי האתר
בבית קולנוע אתה לא יושב ב- sweet spot ולא יכול להינות מהפרדה של ערוצים, וזה לעולם לא ירגיש כמו איכות DTS בבית

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

BreezeNET כתב:ממש לא

כשאני מתכוון ק"ב סביר, הכוונה סביר לחברי האתר
בבית קולנוע אתה לא יושב ב- sweet spot ולא יכול להינות מהפרדה של ערוצים, וזה לעולם לא ירגיש כמו איכות DTS בבית
...
אבי צר לי (f)
אבל כיראה לא שמעת מספיק בתי קולנוע :oops:

עזוב סינמה סיטי
לך ל-yes planet בראשון וספר לי חוויות.. (f)

תקשיב
האולמות (לא בטוח שכולם) שם מושקעים אקוסטית, מושקעים אלקטרונית.
המושבים מושקעים ונוחים מאוד, אווירה כיפית, מסך ענק ותמונה איכותית.
והסאונד כמו שרשמתי מטמטם חושים...

ראיתי שם לא מעט סרטים:
סרטים מאוד מאוד טובעניים עבור קולנוע ביתי
כגון:
באטמן 3
סופרמן איש הפלדה

אילו פסי קול "קשים" עבור קולנוע ביתי ושמעתי אותם בחדרים ביתיים שאפשר רק לחלום עליהם..
תקשיב זו לא אותה החוויה שחוויתי...
חד וחלק...
הדינאמיקה הזו, הספייס, המרחק בין הכלים, בין המוזיקה, בין הערוצים, התחום התחתון

לא שלא שומעים מדהים בחללים ביתיים ובמערכות מושקעות (אבל באמת)...שומעים פנטסטי...
ותשמע יקירי שמעתי המון - זה עדיין לא זה... (W)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #14 

איתי,

לא הייתי בקולנועים שציינת לכן אין לי חוות דעת אבל אתה חייב להכניס למשוואה את כל הפרמטרים שהובר הזכיר( קהל ישראלי וזה...)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73323
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #15 

BreezeNET כתב: נ.ב. לגבי סרטי WEB-DL שקיימים ברשת: האיכות שלהם מעעפנה עד גרועה, לרוב ה-bit rate של התמונה לא גבוהה מ- 5mbps והסאונד במקרה הטוב מגיע 640kbps
למי שייש מע' ק"ב בסיסית (רסיבר + 5 רמקולים) עדיף להשקיע מינימום בקבצים מעל 12GB

ivanhoe888
...
תלוי איזה, לרב אתה טועה, ה WEB-DL יותר איכותי מהריפים של הבלורי (ה 1080P שעוברים קידוד, לא הריפ הנקי של ה 30-50 ג'יגה). אבל את הדיון הזה כדאי להמשיך פה:

http://www.hometheater.co.il/vt199688.W ... D7%94.html

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #16 

אני בהחלט מסכים - בתי הקולנוע העדכניים בד"כ נשמעים טוב מאוד. כבר נתקלתי גם בהקרנות דיגיטליות שמפילות גם בתחום הוידאו. אם מקפידים על כללים הגיוניים - למשל ללכת לסרטים באמצע השבוע ולא בסופו אפשר ממש להנות.

אני לא אגיד שכל אולם מכוייל להפליא אבל ברובם כן. ברור שאם יש למישהו חדר ייעודי+מקרן אפשר להגיע לתוצאה גבוהה יותר. במיוחד שאפשר להוציא את כל אותם דברים מפריעים (במיוחד כל מיני אורות מעצבנים שלאו דווקא מכבים ו/או אנשים עם סלולרי.

ואי אפשר שלא לדבר על ה4DX - שהוסיף לסרט RUSH חוויה מעולה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #17 

Itay_Pollak כתב:אני בהחלט מסכים - בתי הקולנוע העדכניים בד"כ נשמעים טוב מאוד. כבר נתקלתי גם בהקרנות דיגיטליות שמפילות גם בתחום הוידאו. אם מקפידים על כללים הגיוניים - למשל ללכת לסרטים באמצע השבוע ולא בסופו אפשר ממש להנות.

אני לא אגיד שכל אולם מכוייל להפליא אבל ברובם כן. ברור שאם יש למישהו חדר ייעודי+מקרן אפשר להגיע לתוצאה גבוהה יותר. במיוחד שאפשר להוציא את כל אותם דברים מפריעים (במיוחד כל מיני אורות מעצבנים שלאו דווקא מכבים ו/או אנשים עם סלולרי.

...
למה זה כ"כ ברור?
עלות של הרמת אולם קולנוע, היא סדר גודל של מיליונים. הוא מתוכנן ע"י אנשי מקצוע מבחינת עיצוב, אקוסטיקה, ציוד.
האולם גדול יותר מכל חדר ק"ב, עובדה שתורמת לסאונד ומאפשרת להציב מסך עצום.
לי זה בכלל לא ברור שחובב ק"ב עם תקציב קטן בהרבה ומגבלות שטח פרקטיות, יכול להגיע לתוצאה טובה יותר.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #18 

opv כתב:
Itay_Pollak כתב:אני בהחלט מסכים - בתי הקולנוע העדכניים בד"כ נשמעים טוב מאוד. כבר נתקלתי גם בהקרנות דיגיטליות שמפילות גם בתחום הוידאו. אם מקפידים על כללים הגיוניים - למשל ללכת לסרטים באמצע השבוע ולא בסופו אפשר ממש להנות.

...
למה זה כ"כ ברור?
עלות של הרמת אולם קולנוע, היא סדר גודל של מיליונים. הוא מתוכנן ע"י אנשי מקצוע מבחינת עיצוב, אקוסטיקה, ציוד.
האולם גדול יותר מכל חדר ק"ב, עובדה שתורמת לסאונד ומאפשרת להציב מסך עצום.
לי זה בכלל לא ברור שחובב ק"ב עם תקציב קטן בהרבה ומגבלות שטח פרקטיות, יכול להגיע לתוצאה טובה יותר.
...
וכדאי גם להזכיר שבקולנוע בייתי במיוחד בכל מה שקשור לאיכות התמונה
(וסליחה מראש שאני מזכיר את איכות התמונה בשירשור על סאונד)
המקור (גם אם הוא בלו-ריי מלא )הוא פחות איכותי מה DCP באולמות קולנוע.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

בהמשך למה שOPV רשם...

איתי פולק אתה באמת משווה אולם קולנוע רחב ידיים שמתוכנן אדריכלית, עיצובית, פרקטית ופונקציונאלית, ציוד שעולה הרבה הרבה מאוד כסף, כיול של אנשי מקצוע (ולא חובבים) אנשי אקוסטיקה וכו וכו וכו...
לאיזה חדר ממוצע (ואפילו יחסית גדול) עם כיול אודיסי :roll:

כמו שאמרתי יש בתי קולנוע עדיין שמנגנים עם דולבי סראוונד אולי שם באמת יש עדיפות על מערכת קב סבירה מינוס... :wink: ואם האולם מטופל כראוי אקוסטית, גם העדיפות לקב entry level בבית עדיין נמצא באיזה ספק... :wink:

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6635
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #20 

אין ספק שאיכות הסאונד ביס-פלאנט טובה משמעותית מסינמה-סיטי רשל"צ .

יחד עם זאת כבר מספר פעמים שיצא לי לראות סרט שם והווליום נמוך מאוד!

באסים לא מורגשים בכלל , והסראונד האחורי ובצדדים חלש מאוד עד כדי לא קיים

או שזו בעיה של כיול או שפשוט צריך להרים את הווליום!

בבית אפשר להפציץ איך שרו3ים 8) - עד שעה 23:00 כמובן :(

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”