תסרוק את הלוחות ותביא לפה דגמים מענינים .
אין לרסיבר כניסת פונו ?
אם כן תצטרך לקנות פונוסטייג (קדם מגבר לפטיפון ) ולחבר לאחת הכניסות האנלוגיות הרגילות כמו DVD\CD\TAPE\VCR
יש מבחר עצום של רמקולים בתקציב שלך חדשים ומשומשים וקל מאוד לטבוע במבחר או ליפול על מוצר במחיר מנופח.
הבחירה ברמקול תלויה גם בסגנונות המוזיקליים החביבים עליך ובאיך שאתה מעדיף שהמוזיקה "תוגש" לך.
לפני כמה שנים הייתי בשוק בחיפושים אחר מדפיים ב-2000 ש"ח ובהמשך חיפשתי עם חבר זוג דומה (כעת אני שוב בחיפושים - הפעם זוג קטן יותר בתקציב מצומצם יותר כפי שרשמתי בשרשור נפרד).
אישית רכשתי אומגה-אודיו L7 (גבולי כחדש בתקציב שלך) וחבר שלי רכש מוניטור-אודיו BX2 (בתקציב שלך רק כיד שניה) שניהם all-round נעימים, כאשר לדעתי הלא מלומדת ה-L7 נותן יותר לשקל.
בנוסף לאלו בחנו בדרך B&W בסיסי שהיה דומה למוניטור אודיו אולם עלה יותר, את ה-Dali בגרסה המעל בסיסית (לפי דעתי לקטור 2 או זה שבא לפניו) ואת הפוקאל 705 - שניהם רק כיד שניה בתקציב שלך (גבולי) שהיו מאוד מדויקים, המיד עד מיד-טרבל היו מצוינים, אבל עם רסיבר האונקיו שהם נבחנו איתו ובחלל ההאזנה הספציפי ההוא הטרבל (תדרים גבוהים) היה לא נעים עד צורם.
כפי שהבנת - זה סיפור מורכב.
ההצעה שלי - מהכרותי עם רסיברים כמו שלך (אם כי לא כזה ספציפי) זה לכוון לרמקולים "נינוחים" יותר כגון ה-L7 או המוניטור-אודיו כנ"ל. אופציות נוספות הן B&W מסדרה בסיסית (רק יד שניה) ואולי גם וורפדייל דיאמונד, אבל זה כבר לא מניסיון ולכן בערבון מוגבל.
אני יודע שזה מסורבל ולא תמיד אפשרי, אבל במידת האפשר תנסה להאזין לרמקולים עם הרסיבר שלך לפני שאתה קונה.
לפטיפון אתה חייב פונו סטייג' כפי שנאמר לך. אני גם מגשש לגבי ציוד כזה כעת. בהנחה שיש לך ראש MM פשוט יחסית וביחד עם הרסיבר שלך והתקציב הכולל אני חושב שאתה יכול להסתפק בפונו סטייג' בסיסי ב-200 ש"ח. לשדרג תמיד אפשר...
נ"ב פטיפון למתחילים - וזה יותר חשוב מפונו סטייג', הגברה או רמקולים. תוודא שהמחט תקינה, תכוון את הזרוע והראש, תדאג שהמנוע והרצועה תקינים ומהירות הסיבוב אחידה ותקינה, תבדוק שהפטיפון יושב על רגליות משככות זעזועים ואם הן לא תקינות תתקן או תחליף אותן.