להפוך מסך רגיל לתלת ממד ע"י HTPC עם תוספות. האם אפשר?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מה זה מסך רגיל?
מסך מחשב רגיל? או מסך טלויזיה רגיל?
למיטב ידיעתי - מסכי מחשב אפשר להפוך אותם לתלת מימד ע"י קיט של NVIDIA
מסך מחשב רגיל? או מסך טלויזיה רגיל?
למיטב ידיעתי - מסכי מחשב אפשר להפוך אותם לתלת מימד ע"י קיט של NVIDIA
המחשב שלי מחובר למסך LCD טלוויזיה ל HDMI.
אני עובד ברזולוציה 1080P עם קצב 60hz.
האם לא ניתן שהתמונה שתוצג תהבהב 30 פעמים לעין ימין ו 30 פעם לעין שמאל (ימין, שמאל, ימין, שמאל...60 פעמים) וכך בהתאמה גם המשקפיים?
זה לא נשמע לי בלתי אפשר...
אולי עם תוכנה מתאימה ומשדר למשקפים שיסנכרן בין קצב ההבהובים של התמונה למשקפיים...
אין כזה דבר?
האם לא ניתן שהתמונה שתוצג תהבהב 30 פעמים לעין ימין ו 30 פעם לעין שמאל (ימין, שמאל, ימין, שמאל...60 פעמים) וכך בהתאמה גם המשקפיים?
אולי עם תוכנה מתאימה ומשדר למשקפים שיסנכרן בין קצב ההבהובים של התמונה למשקפיים...
אין כזה דבר?
אתה בטוח שאתה רוצה להתעלל בעצמך?alooon כתב:המחשב שלי מחובר למסך LCD טלוויזיה ל HDMI.
אין כזה דבר?...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
חפש את המאמר/שרשור על הצגת תלת מימד במסך פיוניר KURO.
הצרה היא שיהיה לך הבהוב נוראי. כל המשקפיים האקטיביות היום בנויות על קצבים הרבה יותר גבוהים. תשים לב שבשנים האחרונות הוסיפו אפשרות להכנסת פריימים ביניים ו/או מצלמים בקצב גבוה יותר (ע"ע ההוביט) - כי זה יותר "נעים" לעין.
בקיצור - זה עלול להיות מאוד גבולי, עם תופעות הבהוב וחמור יותר של ghosting - כלומר חלק מתמונה המיועדת לעין אחת תגיע לעין השנייה.
הצרה היא שיהיה לך הבהוב נוראי. כל המשקפיים האקטיביות היום בנויות על קצבים הרבה יותר גבוהים. תשים לב שבשנים האחרונות הוסיפו אפשרות להכנסת פריימים ביניים ו/או מצלמים בקצב גבוה יותר (ע"ע ההוביט) - כי זה יותר "נעים" לעין.
בקיצור - זה עלול להיות מאוד גבולי, עם תופעות הבהוב וחמור יותר של ghosting - כלומר חלק מתמונה המיועדת לעין אחת תגיע לעין השנייה.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
בין כל פריים של עין יש פריים שחור לגמרי (פריים ביניים). זה נמצא כדי למנוע cross talk בזמן החלפת העין במשקפיים כי כמובן שיש זמן מעבר שבו ה"תריס" (שבנוי מ LCD כמו של ספרות במחשבון פשוט אבל צפוף) חצי פתוח בכל עין ובזמן הזה אתה לא רוצה לראות כלום ולכן המסך מוחשך.
זו גם הסיבה לירידה בתאורה והסיבה שצריך להעלות את עוצמת ההארה כשצופים ב 3D אקטיבי.
כמו כן, חייבים סנכרון מדוייק עם הטלויזיה בהחלפת הפריימים ולא עם המקור החיצוני (במקרה שלך המחשב).
זו גם הסיבה לירידה בתאורה והסיבה שצריך להעלות את עוצמת ההארה כשצופים ב 3D אקטיבי.
כמו כן, חייבים סנכרון מדוייק עם הטלויזיה בהחלפת הפריימים ולא עם המקור החיצוני (במקרה שלך המחשב).