האם יש פלאגין/הרחבה ל XBMC שמאפשר להציג סרטי 3D כמו שצריך?
שלום,
אני רוצה לצפות בסרטי 3D (שהם side by side לטלוויזיות 3d) בתלת מימד בטלויזית תלת מימד שלי כאשר הכתוביות והממשק מוצגים כמו שצריך.
טכנית, הדרך היחידה לעשות זאת היא על ידי זה שהנגן עצמו ימיר את הסרט שהוא מוצג בצורה של side by side לתמונה מיוחדת אחת כך שבמקום שהטלוויזיה תמיר את תצוגת ה side by side לתמונה מיוחדת אחת, הנגן יעשה את זה.
זה אומר שבטלוויזית תלת מימד לא יהיה צריך להפעיל את אופצית ה 3D כשמתנגן סרט 3D.
אני מקווה שאתם מבינים על מה אני מדבר.
למי שלא אז אם תשימו לב ביוטיוב, כשאתם רואים ביוטיוב סרט 3D שהוא side by side (לא אדום כחול) אז בנגן עצמו יש אפשרות שהוא ימיר את התמונה לתמונה מיוחדת אחת שרק רק אם מסתכלים בה דרך טלוויזית 3D רואים עומק - וזה מבלי להפעיל בטלוויזיה עצמה את ה 3D.
הינה דוגמה של הדגמת תלת מימד מסוג side by side ביוטיוב:
בנגן עצמו יש אפשרות "תמונה משולב". ברגע שתבחרו את האפשרות, שתי התמונות יומרו לתמונה אחת מיוחדת. הינה דוגמה מהנגן:
[imgbig]http://ufu.co.il/files/229sy2e5fseioxiv7joh.png[/imgbig]
אם תסתכלו על התמונה עם משקפי תלת מימד דרך מסך רגיל, תראו אותו דבר. אבל אם תעשו אותו דבר רק שהפעם תסתכלו על התמונה דרך טלוויזית 3D (עם משקפיים) , אתם תראו תלת מימד. וזה מבלי לבחור בטלוויזיה אופציה להמרת ה side by side לתמונה המיוחדת כדי לקבל את אפקט העומק.
עכשיו אחרי שהבנתם את העיקרון, נניח שב XBMC יש אפשרות כזאת להמרת התמונה ל "תמונה משולבת" (כפי שיוטיוב קוראים לזה).
במצב הזה, אם יש תרגום בעברית אז התרגום לא ידפק!
כי אם הטלוויזיה הייתה עושה את ההמרה ל"תמונה משולבת" אז היא הייתה עושה את זה גם על התרגום ואז הייתם רואים חצי אחד של התרגום בעין אחת וחצי אחר של התרגום בעין אחרת(לא נעים מניסיון)
השאלה היא אם יש פלאגין כזה ל XBMC או גרסה חדשה שמאפשרת את זה..
אשמח לקבל עזרה!
תודה לעוזרים!
אני רוצה לצפות בסרטי 3D (שהם side by side לטלוויזיות 3d) בתלת מימד בטלויזית תלת מימד שלי כאשר הכתוביות והממשק מוצגים כמו שצריך.
טכנית, הדרך היחידה לעשות זאת היא על ידי זה שהנגן עצמו ימיר את הסרט שהוא מוצג בצורה של side by side לתמונה מיוחדת אחת כך שבמקום שהטלוויזיה תמיר את תצוגת ה side by side לתמונה מיוחדת אחת, הנגן יעשה את זה.
זה אומר שבטלוויזית תלת מימד לא יהיה צריך להפעיל את אופצית ה 3D כשמתנגן סרט 3D.
אני מקווה שאתם מבינים על מה אני מדבר.
למי שלא אז אם תשימו לב ביוטיוב, כשאתם רואים ביוטיוב סרט 3D שהוא side by side (לא אדום כחול) אז בנגן עצמו יש אפשרות שהוא ימיר את התמונה לתמונה מיוחדת אחת שרק רק אם מסתכלים בה דרך טלוויזית 3D רואים עומק - וזה מבלי להפעיל בטלוויזיה עצמה את ה 3D.
הינה דוגמה של הדגמת תלת מימד מסוג side by side ביוטיוב:
בנגן עצמו יש אפשרות "תמונה משולב". ברגע שתבחרו את האפשרות, שתי התמונות יומרו לתמונה אחת מיוחדת. הינה דוגמה מהנגן:
[imgbig]http://ufu.co.il/files/229sy2e5fseioxiv7joh.png[/imgbig]
אם תסתכלו על התמונה עם משקפי תלת מימד דרך מסך רגיל, תראו אותו דבר. אבל אם תעשו אותו דבר רק שהפעם תסתכלו על התמונה דרך טלוויזית 3D (עם משקפיים) , אתם תראו תלת מימד. וזה מבלי לבחור בטלוויזיה אופציה להמרת ה side by side לתמונה המיוחדת כדי לקבל את אפקט העומק.
עכשיו אחרי שהבנתם את העיקרון, נניח שב XBMC יש אפשרות כזאת להמרת התמונה ל "תמונה משולבת" (כפי שיוטיוב קוראים לזה).
במצב הזה, אם יש תרגום בעברית אז התרגום לא ידפק!
כי אם הטלוויזיה הייתה עושה את ההמרה ל"תמונה משולבת" אז היא הייתה עושה את זה גם על התרגום ואז הייתם רואים חצי אחד של התרגום בעין אחת וחצי אחר של התרגום בעין אחרת(לא נעים מניסיון)
השאלה היא אם יש פלאגין כזה ל XBMC או גרסה חדשה שמאפשרת את זה..
אשמח לקבל עזרה!
תודה לעוזרים!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
תודה....
אז זה אומר שכרגע תמיכה ב 3D עוד לא יצאה בשום גרסה וצריך לחכות?
עוד שאלה -
האם ה XBMC יוכל להתאים את העומק של כתוביות SRT בהתאם לסרט בזמן אמת?
אני מתכוון לאלגוריתם מיוחד שיהיה במיוחד בשביל זה שכל מה שהוא יעשה זה להתאים את העומק של הכתוביות לתלת מימד..
נניח אם יש אובייקט כלשהו שעובר דרך הכתוביות, אז האלגוריתם יזהה את זה(על פי עיבוד תמונה) ובהתאם לכך הוא יוציא את הכתוביות(יקרב אותם) כך שיופיעו מעל האובייקט.
חשבו על זה? אני מקווה שזה יהיה ככה..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אם אני לא טועה, אתה יכול להוריד ולנסות את גירסאות ה-Nightly של גוטהאם (לא ניסיתי בעצמי).
כמו כן, אפשר גם לעשות המרה מהירה של כתוביות srt לפורמט ass הנתמך כבר בגירסה הנוכחית (פרודו):
http://www.hometheater.co.il/vt184740
לגבי עומק, אתה קובע ערך קבוע, לא ידוע לי על תוכנה המשנה עומק באופן דינמי.
כמו כן, אפשר גם לעשות המרה מהירה של כתוביות srt לפורמט ass הנתמך כבר בגירסה הנוכחית (פרודו):
http://www.hometheater.co.il/vt184740
לגבי עומק, אתה קובע ערך קבוע, לא ידוע לי על תוכנה המשנה עומק באופן דינמי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
בmash up יש איזור של 3d אין שם המון סרטים אבל זה מראה ככה צד ליד צד ..