מצבו של הCS-40 לא ידוע, ונמכר במחצית המחיר.
מה המלצתכם?
בנוסף, מישהו מכיר את היצרן הגרמני Benjamin Miracord? חיפוש מראה דעות חיוביות אבל לא בהשוואה לסמלי התקופה.
תודה

dragon כתב:לגבי מירקורד, ככל שזכור לי הוא קשור לחברת Elac (היתה תקופה שהם נקראו Elac-Miracord) שפעילה עד היום אם כי לא מייצרת פטיפונים....

sugarfreeboy כתב:התוצאה:
[imgbig]http://s23.postimg.org/yt385j5e3/DSCF0179.jpg[/imgbig]
קצת נמתחתי עם ההוצאה, אבל יש לי תחושה שזה עוד יצדיק את עצמות.
עכשיו אני צריך ראש טוב.
אני מחבב את הצליל החמים וה׳ויינילי׳, כך שחשבתי על הNagaoka MP-110. המלצה אחרת בג׳אנר ה120$?
http://www.ebay.com/itm/NAGAOKA-Phono-S ... 1c383eae5f
שבת שלום...
בנתוני היצרן קיימת הטעייה מכוונת או טעות של אנשי שיווק (יצרנים יפנים עושים זאת עד היום. גם טועים בעצמם, וגם מטעים בכוונה). מסה אפקטיבית (אינרציה) של זרוע, שזה נתון קבוע, לא כוללת בחשבון את משקל הראש, שיכול להשתנות, או השלה, שמשפיעה על האורך האפקטיבי, או המשקל על הראש, שמושפע ממיקום המשקולת המאזנת ומשפיע על האורך האפקטיבי. בקיצור, זו שגיאה די טפשית שחמקה כנראה מעיני המהנדסים או ש'תומרנה' ע"י אנשי השיווק.sugarfreeboy כתב:לפי החישוב בדף הזה, ניסתי לחשב את התדר שיתקבל, אבל במדריך המקורי של הSL-1600 כתובה המסה האפקטיבית רק עם ראש (תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה צויין בצורה:
Effective mass: 22g (6.0g cartridge weight 1.75g stylus pressure)
אז למעשה מדובר על 16g משקל אפקטיבי לפני הראש?...

ה-MP-110 הוא ראש המשך ל-MP-11 שמוכר הרבה יותר ממנו. שניהם דומים לסאונד הקלאסי של Shure עם פחות דגש על נמוכים - שה-110 מצליח להוציא בצורה מדויקת יותר. יש כאלה שטוענים של'נאגה' יש בעיה בקריאת החריצים הפנימיים. אני לא נתקלתי בכך ודעתי האישית היא שמי שנתקל בבעיה כזו נפל על הקלטה גרועה (סגול כהה, למשל, מתמחים בכאלו) או שפשוט לא מצא את הגאומטריה הנכונה בפטפון והוא צריך לעבוד על כיוונים. בסך הכל מדובר בראש לא רע אבל אני לא מבין איך נתקלת בו מלכתחילה. הוא לא כזה נפוץ, לא כזה מיוחד, ולא ממש 'סובל' מקהל מעריצים נרחב. ב-$120 יש לדעתי אלטרנטיבות טובות יותר. (ציינתי כבר את AT120E של Audio Technica? לא? אז הנה, אני מציין. זו אלטרנטיבה טובה יותר והיא עולה פחות מ-$120). בכל מקרה $120 זה מחיר מופרך והמחיר האמיתי של ה-MP-110 הוא כמחצית מכך. אפילו אצל הספקים הכי יקרנים הוא עולה באזור ה-$100.sugarfreeboy כתב:שאלות לגבי הדנון: האם הוא חם ואנלוגי כמו הNagaoka MP-110? ואם הפונו סטייג׳ שלי יהיה אחד פשוט (לא מעל 500 שקלים ככ״ה) ובינתיים מחובר לרמקולים 2.1 של אלטק לנסיג, המעבר לMC עדיין יהיה נבון? (מבחינת אאוטפוט ושאר ירקות)....