Dual CS-40 Vs Technics SL-1600 וגם Benjamin Miracord לקינוח

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
sugarfreeboy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ה1600 נמכר במחיר שקרוב לשמו, 1100 ללא ראש. נראה שהוא שמור היטב, מטופל ביד אוהבת ומגיע עם מכסה.
מצבו של הCS-40 לא ידוע, ונמכר במחצית המחיר.
מה המלצתכם?

בנוסף, מישהו מכיר את היצרן הגרמני Benjamin Miracord? חיפוש מראה דעות חיוביות אבל לא בהשוואה לסמלי התקופה.
תודה (Y)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

המחיר בהתאם לאיכות

שליחה #2 

הטכניקס עדיף על הדואל, אם כי לא בטוח שמחירו (של הטכניקס) לא מופרז משהו... לגבי מירקורד, ככל שזכור לי הוא קשור לחברת Elac (היתה תקופה שהם נקראו Elac-Miracord) שפעילה עד היום אם כי לא מייצרת פטיפונים. בכל מקרה, פטיפונים הנושאים את השם הזה הם קרוב לוודאי מוצגים פרה-היסטוריים ולא הייתי בונה עליהם...
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

Re: המחיר בהתאם לאיכות

שליחה #3 

dragon כתב:לגבי מירקורד, ככל שזכור לי הוא קשור לחברת Elac (היתה תקופה שהם נקראו Elac-Miracord) שפעילה עד היום אם כי לא מייצרת פטיפונים.
...
(Y) טוב! יפה מאוד דרגון. כל הכבוד שאתה זוכר. צודק. מדובר ביצרן גרמני נפרד עם קשרים ל-ELAC. הזרועות של BM היו למעשה זרועות של ELAC וגם הראשים. הפטפונים עצמם היו לא רעים בכלל והתמודדו עם סדרת ה-12XX של דואל. הם היו עמוסים בכל מיני פטנטים מיותרים, כמו למשל מכניזם שמונע מהזרוע לרדת אל הצלחת, אלא אם כן מונח עליה תקליט (למניעת תאונות זרוע\מחט) היו להם דגמים לא רעים כמו ה-50H (שנות ה-60) וה-770 (דגמים דומים ושניהם מזכירים דואל). משום מה הם לא שרדו טוב, ובניגוד לדואל, קשה מאוד להשיג חלקים לפטפונים האלה (מונעי גלגל).

sugarfreeboy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

התוצאה:
[imgbig]http://s23.postimg.org/yt385j5e3/DSCF0179.jpg[/imgbig]

קצת נמתחתי עם ההוצאה, אבל יש לי תחושה שזה עוד יצדיק את עצמות.
עכשיו אני צריך ראש טוב.
אני מחבב את הצליל החמים וה׳ויינילי׳, כך שחשבתי על הNagaoka MP-110. המלצה אחרת בג׳אנר ה120$?
http://www.ebay.com/itm/NAGAOKA-Phono-S ... 1c383eae5f

שבת שלום :-)

תוספת:
לפי החישוב בדף הזה:

ניסתי לחשב את התדר שיתקבל, אבל במדריך המקורי של הSL-1600 כתובה המסה האפקטיבית רק עם ראש (תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה צויין בצורה:
Effective mass: 22g (6.0g cartridge weight 1.75g stylus pressure)
אז למעשה מדובר על 16g משקל אפקטיבי לפני הראש?
מתנצל על החפירה :roll:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

sugarfreeboy כתב:התוצאה:
[imgbig]http://s23.postimg.org/yt385j5e3/DSCF0179.jpg[/imgbig]

קצת נמתחתי עם ההוצאה, אבל יש לי תחושה שזה עוד יצדיק את עצמות.
עכשיו אני צריך ראש טוב.
אני מחבב את הצליל החמים וה׳ויינילי׳, כך שחשבתי על הNagaoka MP-110. המלצה אחרת בג׳אנר ה120$?
http://www.ebay.com/itm/NAGAOKA-Phono-S ... 1c383eae5f

שבת שלום :-)
...
(Y) (f) תתחדש. המחיר לא רע בכלל והפטפון נחמד מאוד. בנוסף לראש, נראה שאתה צריך גם שלה. אתה יכול למשל לבחור מכאן ולקבל מושג על המחיר (סביבות 100 ש"ח + משלוח).

הזרוע דומה מאוד לזו הקלאסית של ה-SL-1200 עם 12 גרם של מסה אפקטיבית. זהו תחום ביניים שמאפשר מגוון רחב מאוד של ראשים עם הענות נמוכה עד בינונית. בטווח של $120 יש קשת רחבה של ראשים בעלי רמת ביצועים דומה (אם כי סאונד שונה למדי). הנה רשימה חלקית (שאחרים בוודאי ישמחו להוסיף עליה) :
  • Stanton 681EEE
  • Shure M97xE
  • Shure M95ED (יד שנייה, eBay וכ"ו)
  • Nagaoka MP-110
  • Ortofon 2M Red
  • Audio-Technica AT440MLA (אם תעלה מעט בתקציב)
אני מכיר היטב את כל הראשים הנ"ל. האמת היא, שהם כולם, ללא יוצא מהכלל, מרשימים באותה מידה. ה-Stanton מעט יותר בהיר מהדגמים של Shure (שיש להם נטייה להפוך לי את הסנסוי למרנץ), הנגאוקה דומה ל-Shure אך מעט יותר קליל על הבאסים, והאו'פון ראש מעולה ויחסית מאוזן מאוד. לאף אחד מהראשים אין בעיית עקיבה והם כולם מציעים, פחות או יותר, את אותם פרמטרים. ה-AT440MLA מעט יותר יקר ולדעתי ללא הצדקה. אני לא מוצא בו שום יתרון על ה-681EEE של Stanton ובמחיר שלו, כבר הייתי עושה עוד מאמץ קטן ורוכש את ה-Ortofon 2M Blue. עם זאת, למרות מחירו, הוא עדיין ראש מעולה.

מתוך כל הרשימה הזו - הכי שווה הוא ה-Shure M95ED. זהו ראש וינטאז' של Shure שהיה בזמנו הכי קרוב לספינת הדגל שלהם, ה-V15, והיום ניתן למצוא כאלה באזור ה-$40 ב-eBay. ב-$15 נוספים רוכשים לו מחט שוויצרית חדשה מסוג N95E והשילוב הזה, עבור מחיר של מקסימום $60 - לוקח בקלות את כל השאר. ממש בקלות ועם VFM מעולה וסאונד מלא, מפורט ווינטאז'י לאללה עם התאמה כמעט מושלמת לזרועות בעלות מסה אפקטיבית בינונית ומטה.

א-ב-ל... אם בא לך לרגע לעזוב את עולם ה-MM ויש לך פרה-אמפ - ה-Denon DL-110 הוא אחת ההפתעות המרעננות יותר שנתקלתי בהן לאחרונה. הוא דומה מאוד ל-DL-160 המפורסם, שלצערי הרב לא מייצרים יותר ושנמכר מדי פעם במחירים הזויים ב-eBay. זהו ראש מסוג HOMC עם פלט גבוה יחסית (1.6mV) ורמת פירוט מעוררת השראה עם יכולת עקיבה כמעט פנומנלית. כלום לא מקפיץ אותו. ממש כלום! הוא חופר גם בתקליטים הכי שחוקים ואיכשהו מצליח להוציא מהם כל שביב מידע שעוד נשאר בהם. ביחס לראשים של Shure הוא שקט מאוד (ל-Shure יש בד"כ בעיית רעש רקע במידה כזו או אחרת של מורגשות) והוא לא נופל ברמת פירוט גם מדגמי הכניסה בסדרת ה-Rondo של או'פון (ראשי MC שנמכרים במחירים גבוהים פי ארבע ומעלה ממנו).

אני הופתעתי לטובה. אבל ממש הופתעתי, וזאת לאחר חששות רבים שהוא לא יעמוד בסטנדרט שהציב ה-DL-160 ז"ל. ב-eBay הוא נמכר באזור ה-$139 אבל אפשר למצוא גם בפחות. הרבה פחות. רק בשביל שגם אני ארגיש טוב מהפוסט הארוך הזה, אציין שרכשתי אותו ב-$89 מ-Commet Supply, שכבר אין להם אותו בסטוק (נחשו מדוע? :נהנהנה: ) וגם לא שולחים לישראל. מבחינתי זו קניית השנה שלי (רכשתי גם ב-$40 Shure M95ED מותקן על שלה של טכניקס במכרז - כך ש'קניית השנה' זה תואר רציני). מומלץ מאוד!
sugarfreeboy כתב:לפי החישוב בדף הזה, ניסתי לחשב את התדר שיתקבל, אבל במדריך המקורי של הSL-1600 כתובה המסה האפקטיבית רק עם ראש (תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה צויין בצורה:
Effective mass: 22g (6.0g cartridge weight 1.75g stylus pressure)
אז למעשה מדובר על 16g משקל אפקטיבי לפני הראש?
...
בנתוני היצרן קיימת הטעייה מכוונת או טעות של אנשי שיווק (יצרנים יפנים עושים זאת עד היום. גם טועים בעצמם, וגם מטעים בכוונה). מסה אפקטיבית (אינרציה) של זרוע, שזה נתון קבוע, לא כוללת בחשבון את משקל הראש, שיכול להשתנות, או השלה, שמשפיעה על האורך האפקטיבי, או המשקל על הראש, שמושפע ממיקום המשקולת המאזנת ומשפיע על האורך האפקטיבי. בקיצור, זו שגיאה די טפשית שחמקה כנראה מעיני המהנדסים או ש'תומרנה' ע"י אנשי השיווק.

בצורתה הנוכחית במדריך, המסה האפקטיבית המצוינת היא חסרת כל משמעות. מסה אפקטיבית היא בד"כ נתון שמפורסם ע"י היצרן (כשאפשר לסמוך עליו), או שיכול להימדד באופן עצמאי די מדויק (כמו כאן למשל). המסה האפקטיבית של הזרוע של ה-SL-1600 היא 12 גרם וזה לא משתנה.

נוסחת חישוב תדר הרעד, לעומת זאת, כן לוקחת בחשבון את משקל הראש (והברגים, מחברים, מבודדים) שהרי היא באה לקבוע את התאמתם של ראשים שונים בעלי נתונים משתנים, לזרוע בעלת נתונים קבועים.

sugarfreeboy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

וואו! תודה ענקית על התגובה המושקעת והנגישה כל כך.
למען האמת, אני יכול להשיג את הדנון עוד היום ובמחיר של 140$ והבנתי שעל זרוע בת 13g מדובר ב8.5 הרץ כך שהדברים נראים טוב.
שאלות לגבי הדנון:
האם הוא חם ואנלוגי כמו הNagaoka MP-110?
ואם הפונו סטייג׳ שלי יהיה אחד פשוט (לא מעל 500 שקלים ככ״ה) ובינתיים מחובר לרמקולים 2.1 של אלטק לנסיג, המעבר לMC עדיין יהיה נבון? (מבחינת אאוטפוט ושאר ירקות).

שוב, תודה רבה.

עדכון:
בדיקה באתר Commet Supply הראה שהDL-110 עדיין נמכר במחיר מבצע של 89$ ובמלאי שם! אז השאלה רלוונטית מתמיד.
אבל נראה שהם לא שולחים לשום מקום מלבד ארה״ב... טומי, שלחת את הראש שלך ארצה באמצעות Mustop ודומיהם?
עדכון 2:
תן לי לנחש. בהתחשב בשעות בהן נכתבו ההודעות שלך (גם זו על המסה האפקטיבית) ורמת ההשקעה הבלתי מותנית, אתה גר בארה״ב והזמנת את הראש הביתה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

sugarfreeboy כתב:שאלות לגבי הדנון: האם הוא חם ואנלוגי כמו הNagaoka MP-110? ואם הפונו סטייג׳ שלי יהיה אחד פשוט (לא מעל 500 שקלים ככ״ה) ובינתיים מחובר לרמקולים 2.1 של אלטק לנסיג, המעבר לMC עדיין יהיה נבון? (מבחינת אאוטפוט ושאר ירקות).
...
ה-MP-110 הוא ראש המשך ל-MP-11 שמוכר הרבה יותר ממנו. שניהם דומים לסאונד הקלאסי של Shure עם פחות דגש על נמוכים - שה-110 מצליח להוציא בצורה מדויקת יותר. יש כאלה שטוענים של'נאגה' יש בעיה בקריאת החריצים הפנימיים. אני לא נתקלתי בכך ודעתי האישית היא שמי שנתקל בבעיה כזו נפל על הקלטה גרועה (סגול כהה, למשל, מתמחים בכאלו) או שפשוט לא מצא את הגאומטריה הנכונה בפטפון והוא צריך לעבוד על כיוונים. בסך הכל מדובר בראש לא רע אבל אני לא מבין איך נתקלת בו מלכתחילה. הוא לא כזה נפוץ, לא כזה מיוחד, ולא ממש 'סובל' מקהל מעריצים נרחב. ב-$120 יש לדעתי אלטרנטיבות טובות יותר. (ציינתי כבר את AT120E של Audio Technica? לא? אז הנה, אני מציין. זו אלטרנטיבה טובה יותר והיא עולה פחות מ-$120). בכל מקרה $120 זה מחיר מופרך והמחיר האמיתי של ה-MP-110 הוא כמחצית מכך. אפילו אצל הספקים הכי יקרנים הוא עולה באזור ה-$100.

ה-DL-110 הוא ראש שמשאיר את השומע התמים עם פה פעור. (טוב, חצי פעור למען האמת - ופעור לגמרי אחרי ששומעים את המחיר). במחיר שלו הוא מרשים. כבר ציינתי שהוא מתמודד יפה מאוד עם ראשים של או'פון מסדרות יותר גבוהות מה-2M ומכיוון שהוא HOMC הוא גם פחות מפונק לגבי פרה-אמפים יוקרתיים שדורשים שנאי סטפ-אפ לכניסה שלהם. למעשה, ל-Denon יש מסורת של HOMC עם פלט גבוה במיוחד כמו ה-DL-160. הוא כל-כך גבוה, שבפועל לא ממש חייבים כניסת MC בפרה-אמפ. קצת ווליום בהגברה יאפשר שימוש בראש כזה גם דרך כניסת Phono רגילה ברסיבר משנות ה-70'. זה לא מומלץ אם ממש רוצים את כל הניואנסים הקטנים והשיבאנג של כל חבילת ה-MC - אבל אפשרי לחלוטין. מי שיש לו פטפון והגברה סבירים יכול ליהנות מה-DL-110 ללא שום מאמץ (כספי) נוסף. מי שרוצה קצת יותר - חייב במינימום פרה-אמפ עם כניסת MC.

בכל מקרה, עם רמקולים של מחשב עדיף לך לרכוש את הראש הכי בסיסי של AT ב-$30. ההבדלים הזניחים של ראשים בקטגוריה של עד $200 לא יבואו לידי ביטוי במערך כזה. אם בא לך לקרוא קצת חומר נוסף על הראשים שדיברנו עליהם, יש כאן קובץ PDF עם ביקורת מעניינת מאוד ורלוונטית לנושא.

אגב - בקשר ל-Commet Supply, שים לב למצב הסטוק הנוכחי שלהם. כולם נרכשו. זה היה פשע לא לעשות זאת במחיר שהם נתנו. :אתה חמוד אתה:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”