למישהו יש מושג לגבי קניית רכב חדש מליסינג 0 ק"מ שנרשם כיד 2 ?
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9014
- נתן תודות: 1569 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
המחיר לעומת מחירי המחירון זולים יותר בכ- 10% לערך.
לא הבנתי האם נדרש שהרכב היה בבעלות קודמת כליסינג וברישיון רשום השכרה/החכר.
המוכרת אמרה לי שלא אבל ברשת חלק טוענים שכן.
למישהו יש ניסיון עם הזמנה שכזו ?
לא הבנתי האם נדרש שהרכב היה בבעלות קודמת כליסינג וברישיון רשום השכרה/החכר.
המוכרת אמרה לי שלא אבל ברשת חלק טוענים שכן.
למישהו יש ניסיון עם הזמנה שכזו ?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
מחיר רכב כזה הרשום חכירה/השכרה הוא 22‰ פחות ממחירון מלא.
כך יוצא שאתה מופסד 12‰ מיד אחרי שרכשת ב 10% פחות.
כך יוצא שאתה מופסד 12‰ מיד אחרי שרכשת ב 10% פחות.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הנציגה שאיתה דיברתי אומרת מפורשות שלא נרשם כלום בבעלים הקודמים ולכן לא ניתן לדעת שהרכב היה כביכול בבעלות ליסינג ביד הראשונה.
פרט לטיוטה קורולה ששם זה כן נרשם (לא הבנתי למה...).
ואם זה באמת נכון אז הקאטצ' היחידי הוא שאני כאילו יד שנייה עם 0 ק"מ שזה לא כזה קריטי כי את הרכב נחזיק כמה שנים (5 נגיד...).
פרט לטיוטה קורולה ששם זה כן נרשם (לא הבנתי למה...).
ואם זה באמת נכון אז הקאטצ' היחידי הוא שאני כאילו יד שנייה עם 0 ק"מ שזה לא כזה קריטי כי את הרכב נחזיק כמה שנים (5 נגיד...).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- elrom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
אתה תהיה יד שניה, לא כאילו. הרכבים הללו יותר משנה בארץ ועל פי חוק חייבת להרשם בעלות. יכול להיות שמדובר ברכבים שחברת הליסינג הזמינה אך לא הצליחה למכור לו עסקת ליסינג, יכול להיות חוזה ליסינג שבוטל ויכול להיות שהיבואן העביר את הרכב לחברת הליסינג כדי שימכור אותו במקומו. הכל אפשרי במדינת הקומבינה.
10% ויותר הבדל תוכל השיג גם אצל היבואנים עצמם לרכב כזה. יש רכבים שאפילו יותר. באיזה רכב מדובר?
נסה לבדוק מה היה מחיר הרכב הזה לפני שנה אצל היבואן (לא מחירון אלא עסקאות שבוצעו בפועל) ומה מחירו כרגע ביד 2 ולוי יצחק. מזה תוריד עוד לפחות 5%. אם זה רכב שכיח אפשר אפילו יותר.
גם אם תחליט לרכוש, תדרוש מכתב רשמי של המוכר כי הרכב מעולם לא שימש לליסינג/השכרה ורישום היד נעשה עקב היות הרכב מעל שנה בארץ.
בהצלחה.
10% ויותר הבדל תוכל השיג גם אצל היבואנים עצמם לרכב כזה. יש רכבים שאפילו יותר. באיזה רכב מדובר?
נסה לבדוק מה היה מחיר הרכב הזה לפני שנה אצל היבואן (לא מחירון אלא עסקאות שבוצעו בפועל) ומה מחירו כרגע ביד 2 ולוי יצחק. מזה תוריד עוד לפחות 5%. אם זה רכב שכיח אפשר אפילו יותר.
גם אם תחליט לרכוש, תדרוש מכתב רשמי של המוכר כי הרכב מעולם לא שימש לליסינג/השכרה ורישום היד נעשה עקב היות הרכב מעל שנה בארץ.
בהצלחה.
בשביל לקבל מושג איזה הנחות אפשר לקבל על כאלו רכבים, תבדוק כאן:
http://www.motodeal.co.il/
(אין לי קשר לאתר, לאחרונה חיפשתי לקנות רכב ופשוט נדהמתי מההנחות שיש שם על רכבים 0 ק"מ יד שניה)
http://www.motodeal.co.il/
(אין לי קשר לאתר, לאחרונה חיפשתי לקנות רכב ופשוט נדהמתי מההנחות שיש שם על רכבים 0 ק"מ יד שניה)
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

התכתבתי במייל היום עם נציגת הרץ (אוטו-סנטר) והיא רשמה לי מפורשות ששדה רישום מקורי / קודם ברישיון הרכב, יישאר ריק בעת העברת הבעלות אליי.
ואם זה ככה באמת אז לטעמי זו אחלה עסקה בהנחה של 10K מהמחירון ומקבלים רכב חדש מהניילון אבל עם רישום של יד שנייה (לא ביג דיל עבורי).
מדובר באחד מהגיפים/פונים: יונדאי ix35 בגרסה הבסיסית שלו (רק הושקה בימים האחרונים אז אין סיכוי שעמדה כמה חודשים), קיה ספורטאז' בגרסת הביניים, או מזדה cx5 (באף גרסה כי המחירים שלו בשמיים יחסית לשאר).
ראיתי גם היום את הקשקאי (קטן ויקר), ונבחן גם את השברולט טראקס בגרסת הביניים או הטורבו.
מה דעתכם - יש קאטצ' אני מפספס פה ?
ולגבי הרכבים, מה אתם חושבים ?
ואם זה ככה באמת אז לטעמי זו אחלה עסקה בהנחה של 10K מהמחירון ומקבלים רכב חדש מהניילון אבל עם רישום של יד שנייה (לא ביג דיל עבורי).
מדובר באחד מהגיפים/פונים: יונדאי ix35 בגרסה הבסיסית שלו (רק הושקה בימים האחרונים אז אין סיכוי שעמדה כמה חודשים), קיה ספורטאז' בגרסת הביניים, או מזדה cx5 (באף גרסה כי המחירים שלו בשמיים יחסית לשאר).
ראיתי גם היום את הקשקאי (קטן ויקר), ונבחן גם את השברולט טראקס בגרסת הביניים או הטורבו.
מה דעתכם - יש קאטצ' אני מפספס פה ?
ולגבי הרכבים, מה אתם חושבים ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- טלHD
- גורו

שים לב...
שדה המקוריות ברשיון שמודפס השכרה/החכר יכול להשאר ריק ברגע שעוברת אליך הבעלות אך ורק אם מראש לא היה כתוב שם. אופציה כזו יכולה להתרחש אך ורק אם חב' הליסינג הצהירה בכתב כי הרכב מיועד לליסינג מימוני.
כרגע זו מעיין פירצה בחוק.
יחד עם זאת... על פי החוק ברגע שאתה מוכר את הרכב אתה חייב בהצהרת גילוי נאות כי רכשת מחב' או מחב' ליסינג.
שאל אותם מה כרגע כתוב ברשיון.
על שם מי רשום הרכב?
שדה המקוריות ברשיון שמודפס השכרה/החכר יכול להשאר ריק ברגע שעוברת אליך הבעלות אך ורק אם מראש לא היה כתוב שם. אופציה כזו יכולה להתרחש אך ורק אם חב' הליסינג הצהירה בכתב כי הרכב מיועד לליסינג מימוני.
כרגע זו מעיין פירצה בחוק.
יחד עם זאת... על פי החוק ברגע שאתה מוכר את הרכב אתה חייב בהצהרת גילוי נאות כי רכשת מחב' או מחב' ליסינג.
שאל אותם מה כרגע כתוב ברשיון.
על שם מי רשום הרכב?
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

רשום על שם "קשר רנט א קאר בע"מ". אין להם את הרכבים במלאי והם מזמינים אותו במיוחד עבורי רק לאחר שאני שם 50% מקדמה (והיתרה בעת הקבלה). שלחה לי גם צילום של רישיון רכב אמיתי כזה לדוגמא ואכן לא רשום כלום בשדה המדובר.
יכול להיות שזה באמת ליסינג מימוני.
וברור גילוי נאות, אפילו במודעה שפירסמתי של מכירת הרכב הנוכחי רשמתי שאישתי גירדה את הצד הימני בתחת של אוטובוס חונה והחליפו כנף ימנית.
הרי בכל מקרה יגלו את זה בבדיקה, אז מה אני צריך שיחפרו לי את הראש בטלפונים של מתעניינים. הכל אצלי שקוף (גם בשאר המכירות שלי של יד 2).
מי שמתאים לו - תפאדל, שיקנה...
יכול להיות שזה באמת ליסינג מימוני.
וברור גילוי נאות, אפילו במודעה שפירסמתי של מכירת הרכב הנוכחי רשמתי שאישתי גירדה את הצד הימני בתחת של אוטובוס חונה והחליפו כנף ימנית.
הרי בכל מקרה יגלו את זה בבדיקה, אז מה אני צריך שיחפרו לי את הראש בטלפונים של מתעניינים. הכל אצלי שקוף (גם בשאר המכירות שלי של יד 2).
מי שמתאים לו - תפאדל, שיקנה...
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
שלום
רכשתי i20 מאוויס לפני כשנה וחצי עם 4 קמ
יש לי חוזה לגבי רכישת רכב 0 קמ מליסינג ואני יד 2 ברשיון הרכב
במחירון רכב ירידת ערך לרכב הנ״ל היא 10 בלבד
הייתה לי תביעה מול הביטוח והתחשיב בוצע לפי ערך רכב במחירון פחות 10אחוז
מכירה בשוק כנראה תעשה בירידת ערך הרבה יותר גדולה אבל אין לי בעייה עם כך כי אני מחזיק רכבים הרבה זמן
ערן
רכשתי i20 מאוויס לפני כשנה וחצי עם 4 קמ
יש לי חוזה לגבי רכישת רכב 0 קמ מליסינג ואני יד 2 ברשיון הרכב
במחירון רכב ירידת ערך לרכב הנ״ל היא 10 בלבד
הייתה לי תביעה מול הביטוח והתחשיב בוצע לפי ערך רכב במחירון פחות 10אחוז
מכירה בשוק כנראה תעשה בירידת ערך הרבה יותר גדולה אבל אין לי בעייה עם כך כי אני מחזיק רכבים הרבה זמן
ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ערן - מגניב, מה רשום לך ברישיון לגבי הרישום הקודם ?
אגב, מי נותן אחריות לרכב במקרה של רכישה כזו ? עדיין היבואן או חברת הליסינג ?
אגב, מי נותן אחריות לרכב במקרה של רכישה כזו ? עדיין היבואן או חברת הליסינג ?
- טלHD
- גורו

למשך תקופת האחריות הרשמית, בדרך כלל 3 שנים, היבואן מעניק את האחריות.
- michalosman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 90
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
כנ"ל לגבי כל רכב שקונים במבצע.
ההנחה שמקבלים במעמד הרכישה מתקזזת בסופו של דבר עם ירידת הערך כשמוכרים את הרכב.
אנחנו קנינו עכשיו פלואנס 2010 במבצע של אלבר (30K מתחת למחיר המחירון) וגם הייתה לנו את אותה התלבטות. בסופו של דבר הגענו למסקנה שזה יתקזז בערך על אותו סכום כך שאין פה הפסד.
ההנחה שמקבלים במעמד הרכישה מתקזזת בסופו של דבר עם ירידת הערך כשמוכרים את הרכב.
אנחנו קנינו עכשיו פלואנס 2010 במבצע של אלבר (30K מתחת למחיר המחירון) וגם הייתה לנו את אותה התלבטות. בסופו של דבר הגענו למסקנה שזה יתקזז בערך על אותו סכום כך שאין פה הפסד.
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
שלום,
האחריות למשך 3 שנים על ידי היבואן הראשי
ברשיון רכב מופיע רישום מקורי השכרה /החכר
ערן
האחריות למשך 3 שנים על ידי היבואן הראשי
ברשיון רכב מופיע רישום מקורי השכרה /החכר
ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה...
עוד שאלה – ברגע שרשום ברישיון הרכב "השכרה/החכר" ברגע שרוצים למכור אותו יש 22% הפחתה מהמחירון באותה עת.
מה אחוז ההפחתה (אם קיים בכלל) מהמחירון כאשר רשום רק "החכר" ?
עוד שאלה – ברגע שרשום ברישיון הרכב "השכרה/החכר" ברגע שרוצים למכור אותו יש 22% הפחתה מהמחירון באותה עת.
מה אחוז ההפחתה (אם קיים בכלל) מהמחירון כאשר רשום רק "החכר" ?
.
.
- טלHD
- גורו

כנ"ל. אין הבדל היום.avihuli כתב:תודה...
מה אחוז ההפחתה (אם קיים בכלל) מהמחירון כאשר רשום רק "החכר" ?...
- טלHD
- גורו

·WRTYMG כתב:מה נסגר עם זה האם באמת לא רשום כלום ברישיון? חוץ מיד 2 ?...
החוק מחייב את חב' הליסינג שיופיע ברשיון המקוריות של הרכב. אפילו אם מוכרים לך אותו 0 ק"מ.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46340
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
בסופו של יום כאשר ניגשים למכור רכב כזה, המחיר שלו מחושב כרכב שהיה בליסינג, למרות שהוא נרכש עם 0 קילומטר. החברה המוכרת אומנם מעניקה מכתב שמציין שהרכב נרכש מהם עם 0 קילומטר, אך זה לא עוזר לשכנע את הקונים של הרכב (שיהיו שסופו של דבר יד III).