WEB-DL - שאלה/תמיהה
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73316
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
שלום חברים.
סיימתי לצפות כרגע בסרט Percy Jackson: Sea of Monsters שהמקור שלו היה WEB-DL. גודל הקובץ עמד על כ 3.7GB לסרט באיכות 1080P, מה שמוביל אותי לשאלה המתבקשת, איך הפצות WEB-DL מצליחות להגיע כ"כ קרוב באיכות להפצות ה"רישמיות" שבאו מ BLUERAY ובחצי מהגודל? מקודד חדש שלא שמעתי עליו? כי לי אישית האיכות נראית כמעט זהה לחלוטין לסרטים שמקום מ BLUERAY וששקולים כפול או אף יותר.
סיימתי לצפות כרגע בסרט Percy Jackson: Sea of Monsters שהמקור שלו היה WEB-DL. גודל הקובץ עמד על כ 3.7GB לסרט באיכות 1080P, מה שמוביל אותי לשאלה המתבקשת, איך הפצות WEB-DL מצליחות להגיע כ"כ קרוב באיכות להפצות ה"רישמיות" שבאו מ BLUERAY ובחצי מהגודל? מקודד חדש שלא שמעתי עליו? כי לי אישית האיכות נראית כמעט זהה לחלוטין לסרטים שמקום מ BLUERAY וששקולים כפול או אף יותר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני חושב שההסבר היותר מדוייק הוא שהתכנים נדחסים ע"י האולפנים באופן מקצועי מהמאסטר של הסרט במקום מהבלוריי (שגם הוא, אגב, דחוס) ולכן האיכות גבוהה יותר מאשר דחיסה של בלו ריי ריפ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46379
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
WEB-DL - מכירים?
אין ספק כי WEB-DL מהווה פשרה נוחה בין גודל קובץ לאיכות והיתרון של זמינות גבוהה לעומת גרסאות Blu-ray רישמיות קורץ להרבה, אבל הרבה יסכימו כי את האיכות הטובה ביותר מבחינת האודיו והוידאו ניתן לקבל רק באחרון. אם מסתכלים על מספר ההורדות עבור כל גרסה, את גרסת ה- Blu-ray מורידים הכי פחות וזה טבעי בשל המשאבים הנחוצים לכך - קו אינטרנט מהיר, אמצעי אחסון, נגן, מערכת קול ומסך מתאימים. בנוסף, יש כאלו שלא יסכימו לקבל שום פשרות באיכות התכנים שהם צופים בזמן החופשי שלהם. אחרים מוכנים מכיוון שהם מקבלים את המגבלות ואין להם בעיה עם זה. אין פסול באף אחת מהגישות, לכל אחת יתרונות וחסרונות.
לגבי הבדלים "קטנים" בין הגרסאות, זוהי מילה שלא ניתנת לכימות. מה שלאחד נחשב "קטן", עבור אחר זה "משמעותי". ההבדלים תמיד יראו שוליים כאשר משווים תמונות מסך מסצנות דוממות יחסית, בהן לאלגוריתם הדחיסה יש הרבה זמן לתקן בעיות דחיסה ולהביא את התמונה למצב קרוב למקור. בסצנות פעולה, בהם קצב הנתונים של הוידאו גבוה, יראה יתרון מאוד ברור לגרסאות ה- Blu-ray.
אין ספק כי WEB-DL מהווה פשרה נוחה בין גודל קובץ לאיכות והיתרון של זמינות גבוהה לעומת גרסאות Blu-ray רישמיות קורץ להרבה, אבל הרבה יסכימו כי את האיכות הטובה ביותר מבחינת האודיו והוידאו ניתן לקבל רק באחרון. אם מסתכלים על מספר ההורדות עבור כל גרסה, את גרסת ה- Blu-ray מורידים הכי פחות וזה טבעי בשל המשאבים הנחוצים לכך - קו אינטרנט מהיר, אמצעי אחסון, נגן, מערכת קול ומסך מתאימים. בנוסף, יש כאלו שלא יסכימו לקבל שום פשרות באיכות התכנים שהם צופים בזמן החופשי שלהם. אחרים מוכנים מכיוון שהם מקבלים את המגבלות ואין להם בעיה עם זה. אין פסול באף אחת מהגישות, לכל אחת יתרונות וחסרונות.
לגבי הבדלים "קטנים" בין הגרסאות, זוהי מילה שלא ניתנת לכימות. מה שלאחד נחשב "קטן", עבור אחר זה "משמעותי". ההבדלים תמיד יראו שוליים כאשר משווים תמונות מסך מסצנות דוממות יחסית, בהן לאלגוריתם הדחיסה יש הרבה זמן לתקן בעיות דחיסה ולהביא את התמונה למצב קרוב למקור. בסצנות פעולה, בהם קצב הנתונים של הוידאו גבוה, יראה יתרון מאוד ברור לגרסאות ה- Blu-ray.
מדוע סצינות פעולה גורמות לקצב נתונים גבוה של וידאו ?ziv_r כתב:WEB-DL - מכירים?
בסצנות פעולה, בהם קצב הנתונים של הוידאו גבוה, יראה יתרון מאוד ברור לגרסאות ה- Blu-ray....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46379
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
כל שינוי בתמונה דורש רישום מסויים על מנת לדעת מה שונה. כאשר יש הרבה שינויים, יש הרבה תיעוד - תיעוד זה מתבטא על ידי צורך בקצב נתונים גבוה. מצד שני, כאשר תדירות השינוי בתמונה נמוכה, הצורך ברישום השינויים נמוך ולכן קצב הנתונים יורד.
ניתן לראות זאת בעצמכם על ידי מספר דרכים לדוגמה, כמו התבוננות בקצב הנתונים בעמוד האינפורמציה של סטרימרים תומכים, צפייה בהגדרות שימוש הרשת בזמן אמת או על ידי ניתוח הכותר בתוכנה מתאימה.
[center]התמונה למעלה מהסרט Sin City[/center]
ניתן לראות זאת בעצמכם על ידי מספר דרכים לדוגמה, כמו התבוננות בקצב הנתונים בעמוד האינפורמציה של סטרימרים תומכים, צפייה בהגדרות שימוש הרשת בזמן אמת או על ידי ניתוח הכותר בתוכנה מתאימה.
[center]התמונה למעלה מהסרט Sin City[/center]- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4809
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
כשיוצא WEB-DL, זה רק עניין של כמה ימים עד גירסאות הבלו-ריי. לא עדיף להמתין בסובלנות?
מה זאת אומרת? בסצנות פעולה יש הרבה יותר תנועה על המסך. דורש מעבר של יותר נתונים בו-זמנית.pessik כתב:מדוע סצינות פעולה גורמות לקצב נתונים גבוה של וידאו ?
...
זיו - תודה רבה על ההסבר המפורטziv_r כתב:כל שינוי בתמונה דורש רישום מסויים על מנת לדעת מה שונה. כאשר יש הרבה שינויים, יש הרבה תיעוד - תיעוד זה מתבטא על ידי צורך בקצב נתונים גבוה. מצד שני, כאשר תדירות השינוי בתמונה נמוכה, הצורך ברישום השינויים נמוך ולכן קצב הנתונים יורד.
[center]התמונה למעלה מהסרט Sin City[/center]
...
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
הדרך להתמודד עם סצנה עטירת אינפורמציה (פיצוצים וכדמ') היא קידוד ב VBR, variable bit rate במצב זה תוכנת הקידוד עושה מעין analyze לקובץ ורואה איפה יש צורך בביט רייט גבוה ואיפה בביט רייט נמוך (יש אפשרות של PASS 1 ויש יותר, כלומר התוכנה מנתחת ומקודדת פעם אחת או יותר פעמים על מנת ליצור את החלוקה האידאלית של הביטרייט). לעומת קידוד ב CBR, constant bit rate שפה קצב הביט רייט קבוע. קידוד ב VBR לוקח לפחות כפול זמן מאשר CBR (ואם בוחרים ביותר מ PASS אחד אז יקח פי 3 ויותר מ CBR, בקידוד עם CBR או עם VBR בסיסי אפשר לראות את תופעת ה bit rate starvation).
בשורה התחתונה יש פה שני מרכיבים, 1 יעילות הפורמט, פורמט יעיל יותר יוכל לייצר קובץ קטן תוך איבוד נתונים מינימלי. (עכשיו נמצא בפיתוח H265 שאמור להחליף את H264 בשימוש בבלורי ולתמוך כמובן ב 4K ומדובר על פורמט חסכוני יותר מהישן).
המרכיב השני הוא ביט רייט פשוט, סתם לצורך ההשוואה פרק של סדרה ב web-dl הוא נע באזור ה 5Mbps לעומות סרט בלורי יכול להגיע ל 48Mbps (וטיפה יותר).
זה כמו להשוות mp3 128kbps לקובץ כמעט lossless. ההבדלים קיימים ללא ספק אבל אם תאזין בטרנזיסטור סביר להניח שלא תשים לב, אותו דבר עם וידאו אם תראה במסך של 32" ממרחק של 3 מטר סביר להניח שלא תשים לב אבל ככל שתעלה בגודל המסך ההבדלים יהיו יותר ויותר ברורים.
ועל אותו משקל של מה יותר כבד קילו נוצות או קילו ברזל?
אז מה שוקל יותר 1Mbps ב divx או 1Mbps ב 2 m2ts?
בשורה התחתונה יש פה שני מרכיבים, 1 יעילות הפורמט, פורמט יעיל יותר יוכל לייצר קובץ קטן תוך איבוד נתונים מינימלי. (עכשיו נמצא בפיתוח H265 שאמור להחליף את H264 בשימוש בבלורי ולתמוך כמובן ב 4K ומדובר על פורמט חסכוני יותר מהישן).
המרכיב השני הוא ביט רייט פשוט, סתם לצורך ההשוואה פרק של סדרה ב web-dl הוא נע באזור ה 5Mbps לעומות סרט בלורי יכול להגיע ל 48Mbps (וטיפה יותר).
זה כמו להשוות mp3 128kbps לקובץ כמעט lossless. ההבדלים קיימים ללא ספק אבל אם תאזין בטרנזיסטור סביר להניח שלא תשים לב, אותו דבר עם וידאו אם תראה במסך של 32" ממרחק של 3 מטר סביר להניח שלא תשים לב אבל ככל שתעלה בגודל המסך ההבדלים יהיו יותר ויותר ברורים.
ועל אותו משקל של מה יותר כבד קילו נוצות או קילו ברזל?
אז מה שוקל יותר 1Mbps ב divx או 1Mbps ב 2 m2ts?
נערך לאחרונה על ידי spacedude ב 16/03/2014 8:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
שחר
pessik כתב:מדוע סצינות פעולה גורמות לקצב נתונים גבוה של וידאו ?ziv_r כתב:WEB-DL - מכירים?
בסצנות פעולה, בהם קצב הנתונים של הוידאו גבוה, יראה יתרון מאוד ברור לגרסאות ה- Blu-ray....
...
בסרטי וידאו רוב הפריימים מכילים רק את ההבדל מהפריים הקודם
יש הגדרה של פריים מלא (key frame או I frame) שמכיל תמונה מלאה מתוך הסרט, הפריימים שאחריו יכילו רק מה שהשתנה בתמונה.
למשל בסרט שבו מראים קריין חדשות באולפן, רוב השינויים התמונה יהיו הפרצוף של הקריין והרקע ישאר סטטי, לכן השינויים שיכללו בפריימים הבאים יהיו מעטים והביטרייט יכול להיות נמוך
בסצינות אקשן שכוללות הרבה שינויים גם בפריים עצמו וגם בזויות הצילום צריך להשתמש הרבה יותר בkey frame
(כל שינוי זוית מצריך key frame) שגוררים שימוש בביטרייט גבוה יותר.
אם אין key frame במקום בו היה שינוי זוית/סצינה בדר"כ נראה מריחה של התמונה וערבוב של הסצינה החדשה עם הישנה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
בלוריי יוצא אחרי WEBDL בגלל אקסלוסיביות של אפל/נטפליקס על הסרט.
אני אישית בסרטי אקשן מחכה לבלוריי, בכל זאת בד"כ הביטרייט של הוידאו בד"כ חצי מהבלוריי.
באחרונים סופרמן היה ככה, וגם עכשיו אליסיום ופרסי.
אני אישית בסרטי אקשן מחכה לבלוריי, בכל זאת בד"כ הביטרייט של הוידאו בד"כ חצי מהבלוריי.
באחרונים סופרמן היה ככה, וגם עכשיו אליסיום ופרסי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
אם קצב זרימת הוידאו גבוה בסצינות פעולה - מדוע הנתון הזה לא משפיע על גודל הקובץ ?
הכוונה : גודל הקובץ הינו נגזרת של אורך הסרט , ולא של כמות סצינות הפעולה הקיימות בו.
לדוגמה - סרט דרמה שקט באורך 90 דק' ישקול אותו דבר כמו סרט פעולה רבוי אפקטים באורך זהה
תודה לעונים
הכוונה : גודל הקובץ הינו נגזרת של אורך הסרט , ולא של כמות סצינות הפעולה הקיימות בו.
לדוגמה - סרט דרמה שקט באורך 90 דק' ישקול אותו דבר כמו סרט פעולה רבוי אפקטים באורך זהה
תודה לעונים
גודל הקובץ הוא נגזרת של גודל המדיה (בקידוד divx/xvid) בגלל זה רוב סרטי הsd מגיעים בגודל של 700 מגה או 1.38 גיגהpessik כתב:אם קצב זרימת הוידאו גבוה בסצינות פעולה - מדוע הנתון הזה לא משפיע על גודל הקובץ ?
![]()
![]()
![]()
תודה לעונים...
כי זהו הנפח של CD דאטה רגיל
סרטי HD סטנדרטיים מגיעים כך שיתאימו לגודל של מדיית DVD או שתיים כלומר 4.38 גיגה.
המקודדים מכוונים בצורה כזה שמוגדר להם הגודל המירבי לקובץ והמקודד מתאים את הביטרייט לכך.
הרבה פעמים תמצא הוצאות נוספות של אותו סרט בגדלים שונים, בהוצאות אלא בדר"כ קובעים מראש את הביטרייט ולא מגבילים את גודל הקובץ.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73316
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
תודה על התשובות. לי אישית ברב הסרטים מספיק WEB-DL בהחלט (במיוחד בסרט בינוני כמו פרסי ג'קסון) ואפילו בסרטים שלהם אני מצפה (כמו ופרמן האחרון) אני לא צופה בבלוריי מלא אלא ריפ מבלוריי. שאר הסרטים אני בהחלט מסתפק ב WEB-DL איכותי (כזה ללא כתוביות זרות מוטמעות ועם סאונד 5.1).
אני מודה שעד לאחרונה נמנעתי מ WEB-DL בסרטים (בסדרות לא, שם אני דווקא ממתין לרב לגירסאות הללו) מכיוון שמשום מה הנחתי שזו גירסה נחותה יותר (שוב, בגלל גדול הקובץ ובגלל שלא פעם נתקלתי בגירסאות כאלו עם כתוביות מוטמעות וכו).
אני מודה שעד לאחרונה נמנעתי מ WEB-DL בסרטים (בסדרות לא, שם אני דווקא ממתין לרב לגירסאות הללו) מכיוון שמשום מה הנחתי שזו גירסה נחותה יותר (שוב, בגלל גדול הקובץ ובגלל שלא פעם נתקלתי בגירסאות כאלו עם כתוביות מוטמעות וכו).
מה שנכתב בקשר להשפעת הדחיסה על סצינות עם תנועה מהירה נכון
אבל הבעיה היא לא רק שם .
כל המידע בתמונה עובר דחיסה בכמה צורות
וחוץ מהדחיסה שעליה כתב ilane (השינוי בין פריים אחד לשני ) שגם המידע הזה עובר דחיסה בעצמו
גם ה I frame עובר דחיסה שבה מורידים מהתמונה את המידע בתדרים הגבוהים
וזה לפני שמדברים עוד על דברים כמו דחיסת הצבע ועוד סוגי דחיסה אחרים
כל פעולה כזו גורמת את בעיות שלה לתמונה גם בוידאו עם bit rate גבוה .
ובכלל גם הוידאו בפורמט הבלו-רי (המלא) ברמתו הכי גבוהה הוא בעצמו פשרה די גדולה מבחינת איכות התמונה
דבר שנקווה שישנו מעט עכשיו שעובדים על הספסיפיקציות לדור הבא.
כך שאם בנוסף לכל הבעיות האחרות שנגרמות בדחיסה שנחשבת לאיכותית
גם מגבילים את ה bit rate ל bit rate כל כך נמוך
אז יכול להיות שעל מסך מספיק קטן זה פחות מפריע
אבל במסכים גדולים מספיק ואיכותיים מספיק זה ממש נראה לא טוב.
אבל הבעיה היא לא רק שם .
כל המידע בתמונה עובר דחיסה בכמה צורות
וחוץ מהדחיסה שעליה כתב ilane (השינוי בין פריים אחד לשני ) שגם המידע הזה עובר דחיסה בעצמו
גם ה I frame עובר דחיסה שבה מורידים מהתמונה את המידע בתדרים הגבוהים
וזה לפני שמדברים עוד על דברים כמו דחיסת הצבע ועוד סוגי דחיסה אחרים
כל פעולה כזו גורמת את בעיות שלה לתמונה גם בוידאו עם bit rate גבוה .
ובכלל גם הוידאו בפורמט הבלו-רי (המלא) ברמתו הכי גבוהה הוא בעצמו פשרה די גדולה מבחינת איכות התמונה
דבר שנקווה שישנו מעט עכשיו שעובדים על הספסיפיקציות לדור הבא.
כך שאם בנוסף לכל הבעיות האחרות שנגרמות בדחיסה שנחשבת לאיכותית
גם מגבילים את ה bit rate ל bit rate כל כך נמוך
אז יכול להיות שעל מסך מספיק קטן זה פחות מפריע
אבל במסכים גדולים מספיק ואיכותיים מספיק זה ממש נראה לא טוב.