כיוון סאב וופר לקולנוע ביתי,כאשר אין אפשרות לכיול,עקב תקלה ברסיבר...?!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
יוסיX פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

ברשותי רסיבר Denon AVR-3300,אשר נקנה בשנת 2000 ועבר תיקון אחד - שבו הוחלף בו חלק/רכיב אחד לחדש.
הרמקולים,אשר ברשותי:Bose - סט של סטליטים+סאב וופר.מאחר,שהסאב של סט מערכת הרמקולים של Bose,התקלקל לאחר כ-8 שנים,אשר בו שירת אותי נאמנה - החלטתי לקנות סאב וופר חדש,למערכת הקולנוע הביתי שלי.

הסאב החדש,אשר קניתי הוא:Klipsch SW-10 מסדרת הרפרנס של Klipsch..

כאשר המרכיב של החנות,אשר בה קניתי את הסאב,בא לבצע כיול (דרך הרסיבר),לא הייתה לו אפשרות לבצע זאת,עקב תקלה אחרת ברסיבר=אשר בגללה לא ניתן לראות את הOn Screen Display,של כל הגדרות הרסיבר,ובפרט הגדרת עוצמת ערוצי כל הרמקולים באמצעות הרסיבר (כולל הסאב החדש,כמובן).היות והסאב מחובר לרסיבר באמצעות כבל RCA לשקע ה-L,ואין אפשרות לבצע כיול ובפרט קרוסאובר לסאב,כיוון לי המרכיב,את עוצמת הסאב - דרך הסאב,ל80HZ,והנחה אותי לא לגעת בכיוון של הHZ שבסאב,אלא רק בעוצמת הסאב (.Vol).

שאלתי היא זו:יצא לי בלי כוונה,לגעת בחוגת כיוון עוצמת ההרצים בסאב,במקום בחוגת עוצמת הווליום בסאב,כאשר עשיתי זאת - לא הייתי מודע כמו היום,לעוצמת ההרצים,שאליה כיוון המרכיב את הסאב (בסביבות ה80HZ).ולתקופה קצרה - הייתה מכוונת עוצמת ההרצים בסאב ל125HZ - האם זה עלול לגרום נזק לסאב,אם כן ו/או לא,למה?! - הסבר בבקשה.

תודה רבה מאוד מראש וסליחה על אורך ההודעה :roll:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

לא יכול להיגרם שום נזק לסאב מה-"תקלה" שתיארת.

"הנזק" היחיד הוא שכנראה לא שמעת טוב כמו שאתה יכול לשמוע בעקבות הטעות בכיוונון... (f)

יוסיX פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

קודם כל,תודה רבה לך על תשובתך (Y)

שנית וסופית:זה תופס גם לעלייה בחוגת ההרצים בסאב ל125HZ למשך כשבוע וחצי,במקום 80HZ,מק"ס 100HZ?!

שוב תודה רבה מאוד מראש :roll:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

יוסיX כתב:קודם כל,תודה רבה לך על תשובתך (Y)

שנית וסופית:זה תופס גם לעלייה בחוגת ההרצים בסאב ל125HZ למשך כשבוע וחצי,במקום 80HZ,מק"ס 100HZ?!

שוב תודה רבה מאוד מראש :roll:
...
תופס גם תופס ובמקרה דנן ה 125 עדיף על ה 80 וה 100 ,כי זה אומר שהרמקולים הקטנים של הבוז יצטרכו להתמודד עם תדרים החל מ 125 ומעלה מה שעדיף לגביהם .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”