ברשותי רסיבר Denon AVR-3300,אשר נקנה בשנת 2000 ועבר תיקון אחד - שבו הוחלף בו חלק/רכיב אחד לחדש.
הרמקולים,אשר ברשותי:Bose - סט של סטליטים+סאב וופר.מאחר,שהסאב של סט מערכת הרמקולים של Bose,התקלקל לאחר כ-8 שנים,אשר בו שירת אותי נאמנה - החלטתי לקנות סאב וופר חדש,למערכת הקולנוע הביתי שלי.
הסאב החדש,אשר קניתי הוא:Klipsch SW-10 מסדרת הרפרנס של Klipsch..
כאשר המרכיב של החנות,אשר בה קניתי את הסאב,בא לבצע כיול (דרך הרסיבר),לא הייתה לו אפשרות לבצע זאת,עקב תקלה אחרת ברסיבר=אשר בגללה לא ניתן לראות את הOn Screen Display,של כל הגדרות הרסיבר,ובפרט הגדרת עוצמת ערוצי כל הרמקולים באמצעות הרסיבר (כולל הסאב החדש,כמובן).היות והסאב מחובר לרסיבר באמצעות כבל RCA לשקע ה-L,ואין אפשרות לבצע כיול ובפרט קרוסאובר לסאב,כיוון לי המרכיב,את עוצמת הסאב - דרך הסאב,ל80HZ,והנחה אותי לא לגעת בכיוון של הHZ שבסאב,אלא רק בעוצמת הסאב (.Vol).
שאלתי היא זו:יצא לי בלי כוונה,לגעת בחוגת כיוון עוצמת ההרצים בסאב,במקום בחוגת עוצמת הווליום בסאב,כאשר עשיתי זאת - לא הייתי מודע כמו היום,לעוצמת ההרצים,שאליה כיוון המרכיב את הסאב (בסביבות ה80HZ).ולתקופה קצרה - הייתה מכוונת עוצמת ההרצים בסאב ל125HZ - האם זה עלול לגרום נזק לסאב,אם כן ו/או לא,למה?! - הסבר בבקשה.
תודה רבה מאוד מראש וסליחה על אורך ההודעה