כמה בטחון יש ב "צ'ק ביטחון"

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
motico פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 1510

שליחה

כידוע, צ'ק ביטחון נחשב כצ'ק לכול דבר ועניין וזה שרשום עליו "צ'ק בטחון" לא משנה את מהותו כצ'ק סחיר.
האמנם?

קניתי כורסאות סלוניות בחברת Design&Divani.
שילמתי 6000 שקל מקדמה. כדי להרגיע אותי שלא זרקתי את הכסף, קיבלתי לאחר כשלושה שבועות צ'ק ביטחון על סכום זה. צ'ק ביטחון שאני יכול לפדות רק בעוד כמה חודשים.
הסלון המוזמן הגיע אחרי כ 3 חודשים אבל לא היה זהה למה שהזמנתי. החברה לקחה את הסלון בחזרה והסכמתי להמתין עוד חודשיים להזמנה חוזרת במשלוח מהיר.
הוגדר תאריך חדש לקבלת הסלון.
הסלון לא הגיע במועד החדש ולאחר עוד שבועיים של המתנה החלטתי לפדות את הצ'ק בטחון שקיבלתי מהחברה.

הצ'ק חזר
הוא חזר כי חתימות בעלי החשבון על הצ'ק לא תקינות.
עד כמה שאני מבין, צ'ק שחוזר ללא כיסוי זאת עברה פלילית לנותן הצ'ק.
העניין הוא שהצ'ק לא חזר מהסיבה של 'חוסר כיסוי', הוא חזר מסיבה טכנית ולכן זה לא פלילי. טריק נהדר שכנראה משמש היטב את הסוחרים.

פניתי ל- Design&Divani והם הבטיחו שעוד יומיים אקבל צ'ק חדש. יומיים, ועוד יומיים, ועוד יומיים...עברו יותר משבועיים ואין כסף כי בחברה אין מי שיחתום על הצ'ק....

אני מאמין שאת הכסף אקבל בסופו של עניין (בדרך זו או אחרת) אבל המסר הוא לגבי צ'ק הביטחון.
הבעיה שבמועד קבלת הצ'ק אנחנו לא יודעים אם הוא כשיר כי אין לנו אפשרות להפקיד אותו בגלל התאריך המאוחר. גם המחשבה שנותן הצ'ק ימנע מלרמות כי הוא מסתכן בפלילים לא נכונה. הוא יודע לעקוף את זה.

עצתי לכל מי שמקבל צ'ק כזה, שיבדוק היטב עד כמה שהוא יכול, האם הצ'ק כשיר לפחות במה שרשום עליו כולל חתימה של שני מנהלים + חותמת החברה.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן

שליחה

הצ'ק ביטחון שקיבלת הוא לא נחשב לצ'ק ביטחון במובן המשפטי, צי'ק ביטחון זה הוא צ'ק שכתוב עליו "צ'ק ביטחון" ולא ניתן להפקידו אלא הוא עילה לפנייה לבית משפט במקרה של הפרת חוזה (כגון צ'ק ביטחון שניתן בהשכרת דירה).

אתה יכול לפעול בכמה מישורים במקביל או בנפרד (בחירה שלך):
1. להקליט את השיחות איתם ולהצהיר בתחילת כל שיחה שהיא מוקלטת (זה יוצר לחץ ופתאום דברים זזים).
2. לכתוב את השתלשלות הדברים ולאיים בפירסום שלהם ברבים (החברה מוכרת ולא תרצה ששמה "הטוב" יפגע).
3. לאיים בתביעות קטנות והוצאה לפועל.

שלב ב' - להוציא את האיומים לפועל........

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592

שליחה

??

צ'ק בטחון אינו חיה מיוחדת. זה שכתוב עליו צ'ק בטחון לא אומר שום דבר, וניתן להפקידו ככל צ'ק אחר.

פותח השרשור:
לדעתי אתה יכול לפנות עם הצ'ק הזה להוצאה לפועל לאחר שתזהיר אותם שתעשה כך אם לא תקבל צ'ק תקין / כסף תוך זמן סביר.

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה

BreezeNET

על הצ'ק שקיבלתי אכן היה כתוב "צ'ק בטחון". כמו ש Nemesis כתב, הבנתי שדינו כצ'ק רגיל וזה שכתוב עליו צ'ק בטחון לא משנה את מהותו.

השאלה אם אפשר ללכת ישר להוצאה לפועל בעקבות צ'ק שחזר בגלל בעיה טכנית.
מוטי

Avi_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762

שליחה

[ ] ההבדל בין חכם לצודק

אתה צודק. הם לא עמדו בהתחייבות שלהם ולכן אתה יכול לתבוע אותם וכנראה שתזכה לכספך לאחר מסע יסורים כזה או אחר.
חכם היה מקבל ערבות בנקאית או משלם רק מקדמה בלבד עד לקבלת הפריט. לא מוכנים? לא קונה ומחפש מקום שיסכים. מנסיון, זה מקשה על התהליך אבל אפשרי ביותר.
72o

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה

Avi_h

כעקרון אתה צודק.
הבעיה שהסוחרים לא מוכנים לתת ערבות בנקאית כי זה מוריד מהאשראי הבנקאי שיש להם.
צ'ק בטחון נראה די הוגן עבור מקדמה - עד שמנסים לפדות אותו.

כמובן, זה שאנחנו צודקים לא בהכרח עוזר לנו.
מוטי

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

motico כתב:BreezeNET

על הצ'ק שקיבלתי אכן היה כתוב "צ'ק בטחון". כמו ש Nemesis כתב, הבנתי שדינו כצ'ק רגיל וזה שכתוב עליו צ'ק בטחון לא משנה את מהותו.

השאלה אם אפשר ללכת ישר להוצאה לפועל בעקבות צ'ק שחזר בגלל בעיה טכנית.
...
לדעתי אתה בהחלט יכול להגיש אותו להוצאה לפועל, אבל זה טרחה.
אתה צריך להמציא להם את המסמכים על פתיחת תיק, להמתין לתגובתם תוך 30 יום וכו'.
בד"כ עדיף שתציק להם שיחזירו את הכסף בעצמם אא"כ הם מסרבים ומורחים אותך עד אינסוף.
בכל מקרה, אל תשכח להתנהל מולם בדואר רשום, והודע להם שהם הפרו את תנאי העיסקה פעם שנייה, והעיסקה מבוטלת ואתה דורש את כספך חזרה.

בכל מקרה, אם תאתר עוד כמה לקוחות שקיבלו "צ'ק בטחון" כמו שלך, אפשר בהחלט להגיש תלונה במשטרה לדעתי הלא מקצועית.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

לא יזיק להוציא להם מכתב מעו"ד. במרבית המקרים זה מספיק כדי שהם יבינו ששיטת "מצליח" לא תפסה הפעם ולהתקפל מהר ובשקט.

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה

epony

נכון, בשלב מסויים צריך "לתת גז" עם עו"ד וכו'. כמו שכתבתי, אני מאמין שהבעיה שלי תסתדר לבסוף.

השרשור בא להדגיש את נושא הבטחון במה שמכונה צ'ק ביטחון. פשוט אזהרה לחברי האתר לכך שגם במקרה שהחברה לא נסגרה, צ'ק הבטחון לא נותן בטחון שהכסף יחזור כשהצ'ק יופקד.
מסתבר שקל מאד לדאוג לאי כיבוד הצ'ק ע"י הבנק בלי להכנס לתחום של "חזר כי אין כיסוי".
מוטי

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה

ההמשך מעלה תהיות נוספות בנושא צ'ק הבטחון.

קיבלתי הודעה מחברת Design&Divani שממתין לי צ'ק חדש, תחליף לצ'ק הבטחון שחזר.
נסעתי לחברה (אזור ירקונים בפתח תקוה) וטיפל בי אחד מעובדי המקום. הוא שאל אותי במה הוא יכול לעזור?
אני: באתי לקבל צ'ק חדש עבור צ'ק שחזר.
הוא שאל: צ'ק בטחון?
אני: כן.
הוא: אה...הצ'ק בוטל
אני: מה, ביטלו את הצ'ק בטחון?
הוא: כן, הצ'ק בוטל
אני: למה ביטלו?
הוא: ביטלו.

העניין הוא שהצ'ק כביכול לא בוטל, הוא חזר מסיבה טכנית אבל לעובד זה נראה כל כך הגיוני שצ'ק הבטחון מבוטל כי כנראה זאת לא הפעם הראשונה שהוא נתקל בזה.
שיטה מאד מקובלת בחברה הזאת.

ומה עם הצ'ק החדש?
הוא קיים, אבל מסתבר שתאריך הפדיון שלו רק בעוד שלושה שבועות. הכל נחמד רק שמסירת הצ'ק החדש מותנית בזה שאני חייב להחזיר בתמורה את העתק טופס הזמנת הרהיטים שנמצא ברשותי.
כלומר, להחזיר היום את טופס ההזמנה אבל לקבל את הכסף רק בחודש הבא.
מי מבטיח לי שאת הצ'ק החדש חברת Design&Divani לא תבטל יום אחרי שאמסור לה את ההזמנה?
קונץ נהדר. בעוד חודש, גם הזמנת הריהוט תעלם ואולי גם הכסף.
מוטי

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

להחזיר את ההזמנה?! נשמע לי מוזר. גש למישהו עם מכונה משולבת צבעונית באיכות טובה, צלם את ההזמנה והגש להם את ההעתק :)

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

היום יש את המסלול המהיר בהוצאה לפועל לגבי צ'קים שחזרו
זה כבר לא ה via de la rosa שהיה בעבר

אתה ניגש לאשנב ההוצל"פ ממלא טפסים משלם כמדומני 180 ש"ח עמלה וזהו

את כל התהליך עושים הוצל"פ אתה תקבל את הכסף לחשבון

תבדוק לגבי המסלול המהיר בהוצל"פ

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453

שליחה

התנסית במסלול המהיר?
קיבלת כסף ,ואחרי כמה זמן?
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

לא התנסיתי - מכיר מישהו שהתנסה (באופן אישי)
קיבל כסף לחשבון אחרי 7 חודשים ללא שום התערבות מצידו

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453

שליחה

במדינה הזו לצערי רק "אלפרונים" ו"אברגילים" גובים את זה בבמסלול המהיר :)
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה

שליחה

לא הבנתי, נתת 6000 ש"ח מקדמה על מוצר שעוד לא קיבלת? קצת טעית..
צ’ק ביטחון הוא כמשמעותו – צ’ק לכל דבר. המחזיק בו יכול לגשת לסניף הבנק ולהפקידו. היה ולא יהיה לו כיסוי או שהוא יבוטל מבעוד מועד על ידי החייב, ניתן לממשו באמצעות פתיחת תיק בהוצאה לפועל.
המטרה שמאחורי רישום לביטחון בלבד על גבי צ'קים הניתנים כבטחון, הינה לשמש כעדות במקרה בו יופקדו צ'קים אלו ללא שהתמלאו התנאים שנקבעו להפקדתם. אפשר ואף רצוי להוסיף ולכתוב על גבי צ'קים למטרות ביטחון את פירוט הנסיבות בהן מותר הצ'ק להפקדה.
נזכיר גם כאן שכיתובים אלו אינם מונעים מן המחזיק באותם צ'קים להפקידם אך הם יכולים לשמש כעדות בתביעה כנגדו אם הפקיד את הצ'קים בניגוד להסכמה.
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה

kuku1000

כנראה שבאמת טעיתי בתשלום המקדמה. אבל ביניינו, מה יש לחשוש הרי קיבלתי צ'ק בטחון :)

בפתיחת שרשור זה רק רציתי להזהיר את חברי האתר בעניין צ'ק הבטחון. הייתי די משוכנע שלא אתקל בבעיות עם החזרת הכסף ודי האמנתי שמדובר בתקלה נקודתית.
אז חשבתי.

מי שמכר לי את הריהוט הוא לא אחר מאשר מנהל Design&Divani בעצמו. זה היה בפסח, בתערוכת הרהיטים בגני התערוכה. ביקשתי שהמנהל, שהיה מאד נחמד בזמן המכירה, ייצור איתי קשר.
שמנהל ייצור קשר עם לקוח? נו באמת....הגזמתי לא?
מוטי

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976

שליחה

מוטיקו, נראה לי שזו רשת של אותם הבעלים כמו דיבני סנטר, שהיא בעצמה נתבעת על בסיס קבוע על אי הספקה ושיטות מכירה מפוקפקות כשהרהיטים עצמם רחוקים שנות אור מאיטליה וקרובים יותר מזרח.
http://mymoney.nana10.co.il/Article/?ArticleID=701703
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא אותם בעלים כלל.

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1242

שליחה

Divani באיטלקית זה "ספות", בגלל זה כנראה יש כמה חברות עם שם דומה.

למרות שלפי הסחורה שחלקם מוכרות היו צריכים לקרוא להם במקבילה הסינית לספה.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”