בעיה בהגדרות קול מהHTPC
ערב טוב.
עדכנתי את נגן הVLC במחשב הסלוני לגרסא האחרונה
הנגן איבד יכולת לנגן DTS ובמקום זאת מנגן THX CINEMA - כלומר זה מה שהרסיבר (אונקיו 608) מזהה בניגון סרט
לפני כן, הרסיבר היה מזהה באופן אוט' DTS או DD בעת ניגון סרט בVLC
מכיוון שלא התעסקתי עם הדברים הללו המון(!) זמן, אשמח אם תוכלו להזכיר לי מה ההגדרות הנכונות בVLC ע"מ שהרסיבר יקבל את הפורמטים הנכונים באופן אוט'.
המחשב מחובר בכבל HDMI דרך הרסיבר ומשם למסך - עד העדכון הכל עבד כשורה!
אני מאמין כי זה עניין של הגדרה אך מפאת חוסר זמן מטורף אשמח אם מישהו יוכל לקצר לי תהליך ולפתור את הסוגיה עוד השבת אחרת...רק בשבת הבאה (אולי..)
תודה מראש לעוזרים
עדכנתי את נגן הVLC במחשב הסלוני לגרסא האחרונה
הנגן איבד יכולת לנגן DTS ובמקום זאת מנגן THX CINEMA - כלומר זה מה שהרסיבר (אונקיו 608) מזהה בניגון סרט
לפני כן, הרסיבר היה מזהה באופן אוט' DTS או DD בעת ניגון סרט בVLC
מכיוון שלא התעסקתי עם הדברים הללו המון(!) זמן, אשמח אם תוכלו להזכיר לי מה ההגדרות הנכונות בVLC ע"מ שהרסיבר יקבל את הפורמטים הנכונים באופן אוט'.
המחשב מחובר בכבל HDMI דרך הרסיבר ומשם למסך - עד העדכון הכל עבד כשורה!
אני מאמין כי זה עניין של הגדרה אך מפאת חוסר זמן מטורף אשמח אם מישהו יוכל לקצר לי תהליך ולפתור את הסוגיה עוד השבת אחרת...רק בשבת הבאה (אולי..)
תודה מראש לעוזרים
נערך לאחרונה על ידי Jackel ב 09/11/2013 21:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אין כאן מדריך ל-VLC כי לדעת רוב הגולשים כאן התוכנה הזו לא כל כך מומלצת לניגון תכני HD.
שקול נגנים אחרים כמו MPC HC ו-XBMC.
אם מישהו לא סבור כך וחושב שהוא יכול לכתוב מדריך לנגן הזה, נשמח לפרסם אותו.
שקול נגנים אחרים כמו MPC HC ו-XBMC.
אם מישהו לא סבור כך וחושב שהוא יכול לכתוב מדריך לנגן הזה, נשמח לפרסם אותו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
ניסיתי את הMPC HC מס' פעמים. אהבתי יותר את הVLC עקב התכונות ה"אוטומטיות" של רק להתקין, לנגן והרסיבר כבר מקבל מה שצריך.
אף פעם לא הייתי צריך להתעסק עם הנגן יותר מדי עד הפעם הזו.
ובכל זאת, ללא מדריך, מישהו עם נסיון בגרסא 2.1.0 האחרונה?
אף פעם לא הייתי צריך להתעסק עם הנגן יותר מדי עד הפעם הזו.
ובכל זאת, ללא מדריך, מישהו עם נסיון בגרסא 2.1.0 האחרונה?
Today is a good day to be a great day
OK החלטתי לנסות את הMPC, גם כאן הרסיבר פשוט לא מקבל DTS או DD!!
האם ישנן הגדרות מיוחדות לנגן זה או תוספות שצריך להתקין או שהנגן בבסיסו אמור לנגן עפ"י פורמט הסרט?
דבר נוסף שעלול לעזור להבין מה מקור הבעיה: בעבר כאשר ניגנתי סרטים דרך המחשב היו לי כל מיני אופציות ברסיבר כגון: DYNAMIC AUDIO ו-DYNAMIC VOLUME. עכשיו, אופציות אלו מבוטלות בעת ניגון הסרט!!
כעת ניתן רק לשחק בבאס וטרבל, כל הסימנים מראים כי משהו "השתנה" במחשב לא?
אם כן, לא ברור לי מה. לא נגעתי בהגדרות ובדיקה של כ. קול (המוגדר כTXSR 608 שהינו הרסיבר) מראה כי הכל עובד כשורה.
מה יכולה להיות הבעיה??
האם ישנן הגדרות מיוחדות לנגן זה או תוספות שצריך להתקין או שהנגן בבסיסו אמור לנגן עפ"י פורמט הסרט?
דבר נוסף שעלול לעזור להבין מה מקור הבעיה: בעבר כאשר ניגנתי סרטים דרך המחשב היו לי כל מיני אופציות ברסיבר כגון: DYNAMIC AUDIO ו-DYNAMIC VOLUME. עכשיו, אופציות אלו מבוטלות בעת ניגון הסרט!!
כעת ניתן רק לשחק בבאס וטרבל, כל הסימנים מראים כי משהו "השתנה" במחשב לא?
אם כן, לא ברור לי מה. לא נגעתי בהגדרות ובדיקה של כ. קול (המוגדר כTXSR 608 שהינו הרסיבר) מראה כי הכל עובד כשורה.
מה יכולה להיות הבעיה??
מתנצל מראש על עומס המידע ותדירות ההודעות:
לאחר מס' בדיקות נראה כי הכל תקין במחשב, אני לא מוצא שום סיבה שפתאום כל ההגדרות ישתנו
בדגש על השינוי באופציות אותן נתן הרסיבר עד היום וכעת לא - ראו הודעה קודמת.
האם יתכן כי מדובר בבעית חומרה? יתכן כי כבל הHDMI "נדפק" חלקית, כלומר מעביר מידע אך לא במלואו?
יתכן כי משהו השתבש בכניסת הHDMI ברסיבר עצמו?
בדיקה נוספת שערכתי: הXBOX מחובר לרסיבר בחיבור אופטי - במקרה זה הרסיבר מקבל DD והאופציות ברסיבר קיימות!
רעיונות מישהו?
לאחר מס' בדיקות נראה כי הכל תקין במחשב, אני לא מוצא שום סיבה שפתאום כל ההגדרות ישתנו
בדגש על השינוי באופציות אותן נתן הרסיבר עד היום וכעת לא - ראו הודעה קודמת.
האם יתכן כי מדובר בבעית חומרה? יתכן כי כבל הHDMI "נדפק" חלקית, כלומר מעביר מידע אך לא במלואו?
יתכן כי משהו השתבש בכניסת הHDMI ברסיבר עצמו?
בדיקה נוספת שערכתי: הXBOX מחובר לרסיבר בחיבור אופטי - במקרה זה הרסיבר מקבל DD והאופציות ברסיבר קיימות!
רעיונות מישהו?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
Jackel, בדוק שברסיבר עצמו לא הפעלת HDMI Passthrough או HDMI Mode = TV+AMP.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כפי שצפיתי בדיוק: שבוע קשה של עינויים מחשבתיים עבר עלי בשאלה: "מה השתבש". לצערי אין לי ולו טיפת זמן להגיע לדברים כאלו באמצע שבוע. נכון לעכשיו, עדיין לא הגעתי לזה
קודם כל, תודה על הקישור. עברתי על לא מעט פרומים של VLC ונראה לי שישנה בעיה בגרסא האחרונה 2.1.0.
כפי שציינתי, אגיע לזה רק יותר מאוחר.
קודם כל, תודה על הקישור. עברתי על לא מעט פרומים של VLC ונראה לי שישנה בעיה בגרסא האחרונה 2.1.0.
כפי שציינתי, אגיע לזה רק יותר מאוחר.
ברסיבר עצמו לא שיניתי דבר אך ליתר בטחון, לפני שאגיע לשלב הטסטים, איך מגיעים להגדרות אלו באונקיו 608?pixies כתב:Jackel, בדוק שברסיבר עצמו לא הפעלת HDMI Passthrough או HDMI Mode = TV+AMP....
אז זהו, מנסיוני, ישר ניסיתי אופציה זו אך גם לא עזר, מה שהיה מאד תמוה בעיני!M2 כתב:לא יותר פשוט שתעשה חיפוש ברשת ותתקין שוב את הגירסה קודמת לפני השידרוג?...
אבל.......חדשות טובות:
עבדתי על זה אתמול וראיתי שVLC יצאו בגרסא חדשה יותר. אמרתי לעצמי":או, תיקון לפשלה הקודמת" - טעיתי!!
החלטתי שוב לנסות לשנמך את הגרסא לקודמת, קינפגתי בדיוק(!) כמו בפעם שעברה ו...הפלא ופלא - הכל עובד, לך תבין!
בקיצור, המשפט הידוע מעולם המחשב" If something can go wrong - it will" - הוכיח את עצמו שוב!!
לא נורא, העיקר שהכל תקין כרגע ותודה לכל העוזרים
שבת שלום