בעיות רשת עם Xtreamer Prodigy

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
sagybp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

לפני מספר ימים קניתי את ה-Xtreamer Prodigy, ומאז יש לי בעיות מוזרות מאד ברשת הביתית שלי.

אני עובד בבית עם ראוטר D-link 2760U ומחשב נייד שמחובר ב-Wi-Fi.

את הסטרימר חיברתי בשלב הראשון בצורה קווית לראוטר. הוא זיהה את הרשת והיה נדמה כאילו הכל עובד, ואז התחילו שתי בעיות מוזרות.

הראשונה - בעיות קשות בכל מה שקשור לגישה לאינטרנט.
מדי פעם מהירות הגלישה יורדת כמעט לאפס (ופינג לראוטר היה נותן תגובה איטית מאוד...). לפעמים לדקה ואז זה משתחרר, ולפעמים זה לא משתחרר, ורק כיבוי של הסטרימר מחזיר את קצב הגלישה על הנייד למהירויות רגילות. נדמה כאילו הסטרימר "מעמיס" משתמש ברוחב הפס, למרות שאני לא עושה איתו כלום בזמן שהתופעה מתרחשת.

ניסיתי לחבר את הסטרימר בצורה אלחוטית לראוטר, אך התופעה חוזרת על עצמה.

הבעיה השניה - כאשר מנסים לנגן בסטרימר קובץ מהמחשב הנייד שנמצא בתיקייה משותפת, הסטרימר נתקע לכמה דקות.
בניגון של כל קובץ מופיע על המסך "Testing Network Speed" ואז "Network Speed: XXXKbit/sec".
לפעמים הוא נתקע על ההודעה הראשונה (זאת אומרת בודק את המהירות, ואפילו לא נותן תשובה...) ולפעמים הוא מגיע להצגת המהירות, ומציג מספרים שקרובים לאפס.
שוב, נדמה כאילו קצב העברת הנתונים ברשת הביתית עצמה איטי בצורה מחרידה, מסיבה לא מובנת.

ניסיתי לחבר את המחשב הנייד ישירות לראוטר ולנגן קבצים, ואז הכל רץ חלק, ואני מקבל מספרים יפים בהודעת המהירות בתחילת ניגון כל קובץ.
כשניתקתי את המחשב הנייד מהראוטר וחזרתי לחיבור אלחוטי, באופן מפתיע, הכל המשיך לעבודה והסטרימר קרא קבצים במהירות ובצורה חלקה. מה שגרם לי לחשוב שהבעיה היא לא צורת החיבור.

אחרי חצי יום שוב אי אפשר היה לנגן קבצים מהמחשב כאשר הוא מחובר ב-Wi Fi.

שידרגתי את ה-firmware של המכשיר לגירסה האחרונה, ביצעתי Restore Factory Defaults, אך שום דבר לא עזר.

שתי הבעיות נראות קשורות אחת לשנייה. נדמה כאילו הסטרימר מעמיס על רוחב הפס של הרשת הביתית בלי שום סיבה נראית לעין.

למישהו יש רעיון? אולי הבעיה ב-D-link שלי? משהו אחר?

שגיא.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”