דברים מעניינים שקולטים בממיר עידן אחרי התקנת אנטנה על הגג עם מגבר תורן
טוב אז טרחתי והתקנתי לבד אנטנת UHF עם הגבר של 14db והוספתי מגבר תורן וכל זה עם כבילה חדשה שמתחברת בארון הסעף לתשתית בבית ששימשה את הוט (או יס).
את האנטנה כיוונתי לצפון מערב מתוך תקווה קלושה לקלוט את קפריסין.
ביצעתי היום סריקה חדשה בממיר ולהפתעתי קולטים ערוצים שממוספרים HD-1 עד HD-5.
אחד משדר את ערוץ 10, אחד את הערוץ הראשון HD אבל לא ברור אם זה אותו שידור שיש בהוט/יס, שני ערוצים משדרים איזשהו סרט באיכות מאד גבוהה, וערוץ אחד סתם חשוך.
אין שום מידע ואין שמות של התוכניות והאיכות די טובה.
מעניין מה מתכננים לנו שם...
את האנטנה כיוונתי לצפון מערב מתוך תקווה קלושה לקלוט את קפריסין.
ביצעתי היום סריקה חדשה בממיר ולהפתעתי קולטים ערוצים שממוספרים HD-1 עד HD-5.
אחד משדר את ערוץ 10, אחד את הערוץ הראשון HD אבל לא ברור אם זה אותו שידור שיש בהוט/יס, שני ערוצים משדרים איזשהו סרט באיכות מאד גבוהה, וערוץ אחד סתם חשוך.
אין שום מידע ואין שמות של התוכניות והאיכות די טובה.
מעניין מה מתכננים לנו שם...
מעניין..
אני קולט את זה מכפר סבא.
יש לי שני ערוצים (מן הסתם 26 ו-29) עם התחנות הרגילות ועוד שני ערוצים שכנראה אחד מהם הוא 33 ואת השני עוד לא בדקתי שקולטים את חמשת ערוצי ה HD ואת תחנות הרדיו הרגילות כך שהממיר כיוון לי בעצם את תחנות הרדיו 4 פעמים ואת ערוצי הטלויזיה הנקלטים פעמיים לכל סט.
הממיר שקולט הוא innova T2 (הדגם החדש יותר) ולעומת זאת , טלויזיה של שארפ עם טיונר מובנה לא מצאה את הערוצים האלה.
אני קולט את זה מכפר סבא.
יש לי שני ערוצים (מן הסתם 26 ו-29) עם התחנות הרגילות ועוד שני ערוצים שכנראה אחד מהם הוא 33 ואת השני עוד לא בדקתי שקולטים את חמשת ערוצי ה HD ואת תחנות הרדיו הרגילות כך שהממיר כיוון לי בעצם את תחנות הרדיו 4 פעמים ואת ערוצי הטלויזיה הנקלטים פעמיים לכל סט.
הממיר שקולט הוא innova T2 (הדגם החדש יותר) ולעומת זאת , טלויזיה של שארפ עם טיונר מובנה לא מצאה את הערוצים האלה.
או שההבדל הוא במגבר תורן שמחזק את הקליטה של משהו שאמור להיות שידור נסיון ומן הסתם לא משודר בעוצמה מלאה, או שה T2 בממיר עושה את ההבדל והממירים הישנים יותר לא קולטים את התדרים האלה (וזה מסביר למה גם הטלויזיה עם הטיונר המובנה לא קולטת).
בכל מקרה הערוץ שמשדר סרט, מראה את אותו הקטע כל הזמן .. זה אפילו לא סרט שלם אבל האיכות יפה מאד.
בכל מקרה הערוץ שמשדר סרט, מראה את אותו הקטע כל הזמן .. זה אפילו לא סרט שלם אבל האיכות יפה מאד.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
תדר 570Mhz נקלט יפה גם בחיפה, נראה שכל הערוצים זמינים.
נבדק עם Tvheadend בצירוף דונגל DVB-T.
זה עושה לי חשק להזמין דונגל DVB-T2.
http://www.hometheater.co.il/vt199528
נבדק עם Tvheadend בצירוף דונגל DVB-T.
זה עושה לי חשק להזמין דונגל DVB-T2.
http://www.hometheater.co.il/vt199528
טוב אז אחרי עוד בדיקות מדובר על שידור בתקן DVB-T2 בלבד ובממירים אחרים זה פשוט לא נקלט.
אז למי שיש ממיר כזה וקליטה מספיק טובה יכול לראות הערוץ הראשון HD כמו שמשודר בהוט ויס. יש פה היסטוריה קטנה כי זאת פעם ראשונה שאפשר לקלוט באוויר בישראל ערוץ HD.
לפחות מישהו ברשות השניה לוקח ברצינות את הפרויקט של עידן פלוס ומוסיף עוד מולטיפלקס בשביל עוד ערוצים כמו שהבטיחו.
אז למי שיש ממיר כזה וקליטה מספיק טובה יכול לראות הערוץ הראשון HD כמו שמשודר בהוט ויס. יש פה היסטוריה קטנה כי זאת פעם ראשונה שאפשר לקלוט באוויר בישראל ערוץ HD.
לפחות מישהו ברשות השניה לוקח ברצינות את הפרויקט של עידן פלוס ומוסיף עוד מולטיפלקס בשביל עוד ערוצים כמו שהבטיחו.
נ.ב
איכות הקליטה משמעותית הרבה יותר טובה.
אני משתמש באנטנה הממוגנטת הסטנדרטית ומקבל עוצמת אות פי 2 טובה יותר ומספר התקלות בסטרים (bit error) אפסי (מתחת ל-200) לעומת אלפי תקלות עם תדר 538Mhz שחלקן אינן מתוקנות ע"י תיקון שגיאות (uncorrected bit error) ועם התדר החדש כל התקלות מתוקנות כלומר בפועל התמונה המתקבלת על המסך מושלמת עם אפס בעיות.
איכות הקליטה משמעותית הרבה יותר טובה.
אני משתמש באנטנה הממוגנטת הסטנדרטית ומקבל עוצמת אות פי 2 טובה יותר ומספר התקלות בסטרים (bit error) אפסי (מתחת ל-200) לעומת אלפי תקלות עם תדר 538Mhz שחלקן אינן מתוקנות ע"י תיקון שגיאות (uncorrected bit error) ועם התדר החדש כל התקלות מתוקנות כלומר בפועל התמונה המתקבלת על המסך מושלמת עם אפס בעיות.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
גיל37.
שיחקת אותה. ובגדול.
אני רץ לקנות ממיר DVB-T2
שיחקת אותה. ובגדול.
אני רץ לקנות ממיר DVB-T2
תמונות יהיו קצת יותר מאוחר.. בכל זאת שבת ועסוקים בדברים אחרים
בכל מקרה, לכל הסקרנים, במוקס החדש קיימים 5 ערוצי HD שכנראה ממלאים את כל רוחב הפס האפשרי.
לפחות את ערוץ 1 הם יכולים להפוך לרישמי אחרי תקופת הרצה כי בכל זאת הערוץ משדר כבר כמה שנים ב- HD..
לגבי ה - 4 האחרים זה באמת מסקרן.. יש פה פוטנציאל טוב...
המוזר הוא שעדיין מתעקשים לשדר את ערוץ Idan+test2 במוקס הרגיל ולא מעלים לשם תחנה פעילה.
תקנו רק ממירי DVB-T2.. חבל על הכסף בשביל ממיר מהדור הקודם.
בקרוב אני אקבל מאיביי ממיר שעלה פחות מ-200 שקל.. אם העברית תעבוד בו כמו שצריך זאת תהיה קנייה מאד משתלמת.
בכל מקרה, לכל הסקרנים, במוקס החדש קיימים 5 ערוצי HD שכנראה ממלאים את כל רוחב הפס האפשרי.
לפחות את ערוץ 1 הם יכולים להפוך לרישמי אחרי תקופת הרצה כי בכל זאת הערוץ משדר כבר כמה שנים ב- HD..
לגבי ה - 4 האחרים זה באמת מסקרן.. יש פה פוטנציאל טוב...
המוזר הוא שעדיין מתעקשים לשדר את ערוץ Idan+test2 במוקס הרגיל ולא מעלים לשם תחנה פעילה.
תקנו רק ממירי DVB-T2.. חבל על הכסף בשביל ממיר מהדור הקודם.
בקרוב אני אקבל מאיביי ממיר שעלה פחות מ-200 שקל.. אם העברית תעבוד בו כמו שצריך זאת תהיה קנייה מאד משתלמת.
ברור שאלו שידורי נסיון.
יש לך 5 ערוצים שמתוכם אחד חשוך , אחד מעביר את ערוץ 10 אבל האיכות נראית SD לגמרי, שני ערוצים משדרים כל הזמן קטע מאיזשהו סרט עם אשטון קוצ'ר (ב-HD והאיכות נהדרת !) ועוד ערוץ משדר את הערוץ הראשון HD כפי שנקלט בממירים של הוט ויס באפיק 511.
אין שום מידע , אין EPG, אין מד התקדמות של התוכנית המשודרת ויש לוגו T שכנראה מסמן TEST.
יש לך 5 ערוצים שמתוכם אחד חשוך , אחד מעביר את ערוץ 10 אבל האיכות נראית SD לגמרי, שני ערוצים משדרים כל הזמן קטע מאיזשהו סרט עם אשטון קוצ'ר (ב-HD והאיכות נהדרת !) ועוד ערוץ משדר את הערוץ הראשון HD כפי שנקלט בממירים של הוט ויס באפיק 511.
אין שום מידע , אין EPG, אין מד התקדמות של התוכנית המשודרת ויש לוגו T שכנראה מסמן TEST.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
יש מצב שאתה מקליט דקה בודדת ומעלה לאינטרנט?