מחשב נייח לא עולה, למישהו יש עצה?
ניסיתי להחליף היום את הזיכרון בפיסי (Desktop) שלי. אחרי שניקיתי אבק (בעיקר מגוף הקירור של ה־CPU) שלפתי את הזיכרון הישן (דים אחד) והכנסתי את השניים החדשים.
בניסיון לחבר את המחשב, הוא נדלק, המאווררים פועלים, העכבר (חיבור PS/2) נדלק. המקלדת (USB) לא נדלקת (אם כי בדקתי את כל יציאות ה־USB בחיבור נורת USB וזה דווקא עובד), המסך - מחובר לכרטיס ולא ישירות ללוח האם - לא מגיב (הוא לא אומר No Signal אבל נשאר במצב המתנה). הצורב נפתח בלחיצת כפתור. כיבוי דרך הכפתור בלחיצה ארוכה עובד. כפתור ה־reset עובד. בחיבור הרשת נדלקת מנורה כתומה.
מערכת ההפעלה (kubuntu) לא עולה. ניסיתי להמתין כמה דקות מתוך הנחה שאם הבעיה רק בתצוגה, יווצר קשר ברשת (המערכת מקונפגת להעלות את הרשת בזמן ה־boot ולא ב־login) ואוכל לעשות אליו פינג. זה לא קורה.
אין שום ציפצופים בעת עליית המחשב, וזה דווקא מוזר כי בדרך כלל היה צפצוף אחד למיטב זכרוני.
ניסיתי להחזיר את הדים המקורי של הזיכרון. זה לא עוזר. ניסיתי להוציא ולהכניס חיבורים בלוח האם, שמא התרופפו בזמן שניקיתי - לא עוזר.
לוח האם הוא Asus P5G41T-M LX.
בניסיון לחבר את המחשב, הוא נדלק, המאווררים פועלים, העכבר (חיבור PS/2) נדלק. המקלדת (USB) לא נדלקת (אם כי בדקתי את כל יציאות ה־USB בחיבור נורת USB וזה דווקא עובד), המסך - מחובר לכרטיס ולא ישירות ללוח האם - לא מגיב (הוא לא אומר No Signal אבל נשאר במצב המתנה). הצורב נפתח בלחיצת כפתור. כיבוי דרך הכפתור בלחיצה ארוכה עובד. כפתור ה־reset עובד. בחיבור הרשת נדלקת מנורה כתומה.
מערכת ההפעלה (kubuntu) לא עולה. ניסיתי להמתין כמה דקות מתוך הנחה שאם הבעיה רק בתצוגה, יווצר קשר ברשת (המערכת מקונפגת להעלות את הרשת בזמן ה־boot ולא ב־login) ואוכל לעשות אליו פינג. זה לא קורה.
אין שום ציפצופים בעת עליית המחשב, וזה דווקא מוזר כי בדרך כלל היה צפצוף אחד למיטב זכרוני.
ניסיתי להחזיר את הדים המקורי של הזיכרון. זה לא עוזר. ניסיתי להוציא ולהכניס חיבורים בלוח האם, שמא התרופפו בזמן שניקיתי - לא עוזר.
לוח האם הוא Asus P5G41T-M LX.
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
אם אחרי הוצאת כל הזכרונות הלוח לא מצפצף זה כנראה הלוח, אבל......זה גם יכול להיות רכיב אחר (כגון כ. מסך אם יש ) שמקצר וגורם למחשב לא לעלות .
ע"מ למצוא את הבעייה עלך לבודד אותה- לפרק את כל החיבורים ולחבר רק מה שצריך ע"מ לגרום למחשב לעבוד
תנסי לחבר את המסך ללוח... אולי זה יעזור
ע"מ למצוא את הבעייה עלך לבודד אותה- לפרק את כל החיבורים ולחבר רק מה שצריך ע"מ לגרום למחשב לעבוד
תנסי לחבר את המסך ללוח... אולי זה יעזור
הוצאי את כרטיס המסך מהלוח,
נתקי את החיבור של הדיסק הקשיח, הצורב העכבר המקלדת...
השארי רק את הלוח מחובר לספק המתח ( ב 2 הקונטורים 24 פין ו 4 פין ) , המסך מחובר ללוח האם אליו והזיכרון שעבד.
הדלקי את המחשב?
עובד? יופי.
לא עובד? כמה צפצופים יש לך?
אין צפצופים? בדקי שהזיכרון יושב טוב בסלוט שלו. שימי אותו בסלוט הראשון מספר 0?
עובד? יופי
לא עובד? נסי זיכרון אחר...נסי להחליף סלוט.
דווחי מה התוצאות.
האם עשית את פעולות הניקוי והחלפת הזיכרונות כשהמחשב תחת מתח? כבוי רק מהמתג מקדימה אבל עדיין כבל החשמל מחובר לספק המתח והמתג מאחורה אינו כבוי? (אם ישנו)
נתקי את החיבור של הדיסק הקשיח, הצורב העכבר המקלדת...
השארי רק את הלוח מחובר לספק המתח ( ב 2 הקונטורים 24 פין ו 4 פין ) , המסך מחובר ללוח האם אליו והזיכרון שעבד.
הדלקי את המחשב?
עובד? יופי.
לא עובד? כמה צפצופים יש לך?
אין צפצופים? בדקי שהזיכרון יושב טוב בסלוט שלו. שימי אותו בסלוט הראשון מספר 0?
עובד? יופי
לא עובד? נסי זיכרון אחר...נסי להחליף סלוט.
דווחי מה התוצאות.
האם עשית את פעולות הניקוי והחלפת הזיכרונות כשהמחשב תחת מתח? כבוי רק מהמתג מקדימה אבל עדיין כבל החשמל מחובר לספק המתח והמתג מאחורה אינו כבוי? (אם ישנו)
טוב, עדכון. לא יכולתי לעשות את התהליך שביקשת, כי אין לי כבל VGA בבית (על לוח האם יש רק VGA). אבל בינתיים בפורום אחר אמרו לי לנסות להחליף סוללה וספק. זה לא עזר, אבל כשחיברתי בחזרה את הספק הישן, המחשב עלה. אז אפשר לומר שהבעיה נפתרה.
מה שכן, הוא עולה רק עם הזיכרון הישן. החדש מחזיר אותו למצב הזומבי הנ"ל. גיליתי ששלחו לי זיכרון CT51264BA160BJ, כשבפועל, הזיכרון שאמור להיות תואם ללוח האם שלי הוא CT51264BA160B. כן, ההבדל הוא רק ב־J בסוף. ובדקתי את זה באתר של קרושל - אני לא רואה שום הבדל ב־spec של שני הדימים הללו... רק שאחד תואם ללוח האם שלי, והשני - לא.
בכל מקרה, אני אתקשר ל־CRG ואקווה שיחליפו לי.
תודה על הניסיון לעזור.
מה שכן, הוא עולה רק עם הזיכרון הישן. החדש מחזיר אותו למצב הזומבי הנ"ל. גיליתי ששלחו לי זיכרון CT51264BA160BJ, כשבפועל, הזיכרון שאמור להיות תואם ללוח האם שלי הוא CT51264BA160B. כן, ההבדל הוא רק ב־J בסוף. ובדקתי את זה באתר של קרושל - אני לא רואה שום הבדל ב־spec של שני הדימים הללו... רק שאחד תואם ללוח האם שלי, והשני - לא.
בכל מקרה, אני אתקשר ל־CRG ואקווה שיחליפו לי.
תודה על הניסיון לעזור.