עזרה בחיבור מערכת קולנוע
יש לי מגבר , די וי די , ממיר , מחשב נייד ומסך LCD
במגבר יש שלוש כניסות HDMI
בלפטופ יש כניסה אחת HDMI וכניסה רגילה של 21 פינים (כרטיס קול מובנה על הלוח)
בדי וי די יש כניסת HDMI
ובטלויזיה יש לי 3 כניסות HDMI
ממיר (לא הוט או יס) ללא כניסת HDMI אבל עם שאר החיבורים הרגילים
מה הדרך הכי טובה לחבר את כולם שיעבדו במקביל ...
יש לי את כל הכבלים שצריך !
במגבר יש שלוש כניסות HDMI
בלפטופ יש כניסה אחת HDMI וכניסה רגילה של 21 פינים (כרטיס קול מובנה על הלוח)
בדי וי די יש כניסת HDMI
ובטלויזיה יש לי 3 כניסות HDMI
ממיר (לא הוט או יס) ללא כניסת HDMI אבל עם שאר החיבורים הרגילים
מה הדרך הכי טובה לחבר את כולם שיעבדו במקביל ...
יש לי את כל הכבלים שצריך !
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
מחשב וDVD בHDMI לרסיבר.
ממיר בקומפוננט לרסיבר. רסיבר לטלויזיה בHDMI
ממיר בקומפוננט לרסיבר. רסיבר לטלויזיה בHDMI
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
זאת בהנחה שהרסיבר יודע לקחת סיגנל וידאו מהממיר בקומפוננט (שלושה כבלי RCA לווידאו, רצוי עם עכבה של 75 אוהם) ולהעביר אותו ל-TV ב-HDMI (תכונה שנקראת upconversion בד"כ...)mrunderhill כתב:מחשב וDVD בHDMI לרסיבר.
ממיר בקומפוננט לרסיבר. רסיבר לטלויזיה בHDMI...
אם כן, אז סבבה. אם לא, אז אולי תצטרך לחבר את הרסיבר ל-TV גם ב-HDMI וגם בקומפוננט (אם יש ל-TV כזאת כניסה) או בקומפוזיט (כבל וידאו בודד, עם ראש RCA צהוב - חיבור נחות משמעותית, אבל זמין פחות או יותר בכל מכשיר).
- mrunderhill
- חבר ותיק

צודק אור. הנחתי שהרסיבר יכול.
איציק - אם תציין בדיוק איזה רסיבר יש לך זה יעזור לנו לעזור לך.
איציק - אם תציין בדיוק איזה רסיבר יש לך זה יעזור לנו לעזור לך.
מחר בשעות הצהריים אפרט בדיוק כל מכשיר ומכשיר מה הדגם שלו וככה תוכלו לעזור לי לחבר אותו כמו שצריך.
היום ניסיתי את השיטה של mrunderhill ולא הצלחתי לקבל שום תמונה שום סאונד. כנראה שיש המון הגדרות ברסיבר שהן לא תקינות.
המערכת הוא של שכן ובזמנו איזה מישהו (בתשלום) חיבר לו את הממיר , די וי די , והטלויזיה לרסיבר בכל מיני שיטות והוא עשה שם בלאגן גדול,
כמעט שום דבר לא עובד במקביל וצריך לנתק דיוידי כדי לשמוע את הסאונד בממיר (הכל מחורבש שם עם כבלים מאוד זולים)
אשמח לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי טלפונית כשאהיה מול המערכת ככה שגם נקצר את הבעיות המרובות שאנחנו יכולים להתקל וגם לחסוך בהמון זמן
ואם זה לא אפשרי מבחינת הפורום אז אשמח לקבל עזרה כאן כי אני ממש בור בקטע הזה .
תודה לכולם על העזרה
היום ניסיתי את השיטה של mrunderhill ולא הצלחתי לקבל שום תמונה שום סאונד. כנראה שיש המון הגדרות ברסיבר שהן לא תקינות.
המערכת הוא של שכן ובזמנו איזה מישהו (בתשלום) חיבר לו את הממיר , די וי די , והטלויזיה לרסיבר בכל מיני שיטות והוא עשה שם בלאגן גדול,
כמעט שום דבר לא עובד במקביל וצריך לנתק דיוידי כדי לשמוע את הסאונד בממיר (הכל מחורבש שם עם כבלים מאוד זולים)
אשמח לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי טלפונית כשאהיה מול המערכת ככה שגם נקצר את הבעיות המרובות שאנחנו יכולים להתקל וגם לחסוך בהמון זמן
ואם זה לא אפשרי מבחינת הפורום אז אשמח לקבל עזרה כאן כי אני ממש בור בקטע הזה .
תודה לכולם על העזרה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
איפה אתה גר? אולי יש פה איזה חבר אמיץ שיעשה קפיצה אליך הביתה לעזור לך... 
טוב קצת באיחור אבל חזרתי עם הפרטים:
רסיבר : Pioneer VSX-420-K
http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... /page.html
המטרה שלי היא לחבר את כל המכשירים שיעבדו במקביל .
תודה לעוזרים
נ.ב
בממיר אין יציאת קומפוננט או HDMI אז נשאר קומפוזיט
רסיבר : Pioneer VSX-420-K
http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... /page.html
המטרה שלי היא לחבר את כל המכשירים שיעבדו במקביל .
תודה לעוזרים
נ.ב
בממיר אין יציאת קומפוננט או HDMI אז נשאר קומפוזיט
- mrunderhill
- חבר ותיק

שמע, מדובר במכשיר יחסית מיושן. הוא לא ממיר וידאו, והוא יודע לעשות רק HDMI Pass Through. לכן תצטרך לחבר מכל מקור גם אודיו וגם וידאו. האם המחשב הנייד שלך מחובר באופן קבוע או באופן מזדמן? עכשיו גם נשאלת השאלה אילו יציאות אודיו יש לך בDVD, והאם אתה רוצה את הממיר לחבר גם למערכת או רק לטלויזיה. לשם דוגמה, לאמא שלי יש רסיבר עם אותן פונקציות, ואצלה הממיר מחובר ישירות לטלויזיה, והסטרימר שלה מחובר בכבל COAX לרסיבר ובכבל HDMI ישירות לטלויזיה, מאחר ואין שום יתרון לעשות את הPASS THROUGH. השאלה אח"כ היא מה אתה עושה כל פעם שאתה רוצה לצפות במשהו ואחר, וצריך להעביר מקור גם ברסיבר וגם בטלויזיה. שמתי אצלה שלט אוניברסלי לפתור את זה.
זו הסיבה שפניתי אליכם
לא אכפת לי לעבור ממקור למקור גם בטלויזיה וגם ברסיבר אני רק רוצה שהכל יהיה מחובר כמו שצריך שכל ההתקנים יושמעו ברסיבר ויראו בטלויזיה זו הייתה המטרה שלי מלכתחילה אני רק צריך הכוונה .
בדיוידי יש HDMI , המחשב הנייד יהיה מקובע למזנון ליד המגבר (הוא יזוז מדיי פעם מה הבעיה להוציא את הכבלים (במידה וצריך יותר מ HDMI)
לגבי השלט האוניברסלי בכיף אחי אין לי בעיה לקנות ולהשתמש רק בשלט אחד זה יהיה אחלה
לא אכפת לי לעבור ממקור למקור גם בטלויזיה וגם ברסיבר אני רק רוצה שהכל יהיה מחובר כמו שצריך שכל ההתקנים יושמעו ברסיבר ויראו בטלויזיה זו הייתה המטרה שלי מלכתחילה אני רק צריך הכוונה .
בדיוידי יש HDMI , המחשב הנייד יהיה מקובע למזנון ליד המגבר (הוא יזוז מדיי פעם מה הבעיה להוציא את הכבלים (במידה וצריך יותר מ HDMI)
לגבי השלט האוניברסלי בכיף אחי אין לי בעיה לקנות ולהשתמש רק בשלט אחד זה יהיה אחלה
- mrunderhill
- חבר ותיק

הבעיה העיקרית היא עם המחשב. יש לך יציאת אודיו דיגיטלי שם? הרסיבר שלך לא יודע לפענח אודיו שמגיע בHDMI, ולכן אם תרצה לראות סרט או משהו דרך המחשב ולקבל את האודיו כמו שצריך, תצטרך יציאה דיגיטלית (COAX או אופטי). בנייחים יש את זה לרוב, בניידים לא תמיד.
מעבר לזה - אתה צריך קצת להתעסק בהגדרות מכשירים. את הDVD הייתי מחבר בHDMI לטלויזיה ובאופטי/COAX לרסיבר, אבל אתה צריך להגיד למכשיר לא להוציא אודיו בHDMI (צריך לבדוק לראות שיש בהגדרות). את הממיר בקומפוננט לטלויזיה (אם יש לה, לא ציינת..אחרת שוב צריך לחשוב על משהו).
מחשב כמו שציינתי זה תלוי בחיבורים שיש לך. אולי תשקול להחליף את הרסיבר במשהו קצת יותר מודרני?
מעבר לזה - אתה צריך קצת להתעסק בהגדרות מכשירים. את הDVD הייתי מחבר בHDMI לטלויזיה ובאופטי/COAX לרסיבר, אבל אתה צריך להגיד למכשיר לא להוציא אודיו בHDMI (צריך לבדוק לראות שיש בהגדרות). את הממיר בקומפוננט לטלויזיה (אם יש לה, לא ציינת..אחרת שוב צריך לחשוב על משהו).
מחשב כמו שציינתי זה תלוי בחיבורים שיש לך. אולי תשקול להחליף את הרסיבר במשהו קצת יותר מודרני?