Delongi eco-310 VS Saeco poemia/Saeco espresso focus
שלום לכל מביני העניין,
כיום יש לי מכונה פשוטה של דלונגי (ec 220) שכבר עשתה את שלה והגיע הזמן להתחדש במכונה חדשה.
התקציב שלי דיי מוגבל (עד 1500 ש"ח) ואני מעוניין במכונה ידנית (יודע שזה יותר לכלוך ויותר התעסקות, אבל ככה אני רגיל כבר כמה שנים ואין לי בעיה עם זה).
כרגע יש לי שתי אופציות:
Delongi eco-310 שאפשר להשיג אותה ב890 שקל כולל מטחנה של דלונגי
או אחת משתי המכונות הבאות של Saeco:
Poemia / Focus (שתי המכונות זהות מבחינת מפרט טכני, שונות רק בציפוי הנירוסטה של הפואמיה שעולה 170 שקל יותר).
את המכונות האלו אני יכול להשיג באזור ה700 שקל מחו"ל או ב1400 ש"ח בארץ כולל מטחנת Graef CM70.
השאלות שלי:
1. איזו מכונה עדיפה?
2. האם יש הצדקה לקנות מטחנה? עד היום טחנתי בחנות חצי קילו בכל פעם ושמרתי בבית עד שנגמר. אני יודע שמטחנה משדרגת את טעם הקפה, אך מצד שני שתי המכונות אינן סופר מקצועיות והקפה שאני משתמש בו הוא לא הקפה הכי יקר ואיכותי בשוק. האם בהתחשב בעובדות האלה, מטחנה היא עדיין משהו שישדרג אותי? (אני יכול לקנות saeco ב700 שקל בלי מטחנה או במחיר כפול עם מטחנה).
תודה!!
כיום יש לי מכונה פשוטה של דלונגי (ec 220) שכבר עשתה את שלה והגיע הזמן להתחדש במכונה חדשה.
התקציב שלי דיי מוגבל (עד 1500 ש"ח) ואני מעוניין במכונה ידנית (יודע שזה יותר לכלוך ויותר התעסקות, אבל ככה אני רגיל כבר כמה שנים ואין לי בעיה עם זה).
כרגע יש לי שתי אופציות:
Delongi eco-310 שאפשר להשיג אותה ב890 שקל כולל מטחנה של דלונגי
או אחת משתי המכונות הבאות של Saeco:
Poemia / Focus (שתי המכונות זהות מבחינת מפרט טכני, שונות רק בציפוי הנירוסטה של הפואמיה שעולה 170 שקל יותר).
את המכונות האלו אני יכול להשיג באזור ה700 שקל מחו"ל או ב1400 ש"ח בארץ כולל מטחנת Graef CM70.
השאלות שלי:
1. איזו מכונה עדיפה?
2. האם יש הצדקה לקנות מטחנה? עד היום טחנתי בחנות חצי קילו בכל פעם ושמרתי בבית עד שנגמר. אני יודע שמטחנה משדרגת את טעם הקפה, אך מצד שני שתי המכונות אינן סופר מקצועיות והקפה שאני משתמש בו הוא לא הקפה הכי יקר ואיכותי בשוק. האם בהתחשב בעובדות האלה, מטחנה היא עדיין משהו שישדרג אותי? (אני יכול לקנות saeco ב700 שקל בלי מטחנה או במחיר כפול עם מטחנה).
תודה!!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
במקרה של מכונות כל כך פשוטות מטחנה נהיית יותר קריטית דווקא.
תעה לגאג'ה פיור עם סלסלות רגילות ותקבל כבר אספרסו אמיתי.
תעה לגאג'ה פיור עם סלסלות רגילות ותקבל כבר אספרסו אמיתי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היי,
אני לא ממש בקיא בעולם הקפה. בנתיים ביקרתי בחנות אחת ונאמר לי שם שגאג'יה מיובא עכשיו ע"י פאוזה (מי עדן) ולכן הרבה דגמים ירדו מהמדפים.
הדבר יכול (אולי) לגרום למחסור בחלקי חילוף. בנוסף, הסבירו לי שיש איזשהו פגם שחוזר על עצמו בדוד של מכונות גאג'יה ולכן, למרות שהוא מחזיק הרבה דגמים של גא'גיה, הוא פחות ממליץ עליהן (אני מתכוון רק לדגמים במחירים של עד 1600-2000 ש"ח).
אני אוסיף עוד שאלה... האם אחת מהמכונות הללו תשדרג אותי לעומת הצעצוע של דלונגי (ec 220) שהיה לי עד עכשיו או שזו אותה הרמה פחות או יותר?
תודה!
אני לא ממש בקיא בעולם הקפה. בנתיים ביקרתי בחנות אחת ונאמר לי שם שגאג'יה מיובא עכשיו ע"י פאוזה (מי עדן) ולכן הרבה דגמים ירדו מהמדפים.
הדבר יכול (אולי) לגרום למחסור בחלקי חילוף. בנוסף, הסבירו לי שיש איזשהו פגם שחוזר על עצמו בדוד של מכונות גאג'יה ולכן, למרות שהוא מחזיק הרבה דגמים של גא'גיה, הוא פחות ממליץ עליהן (אני מתכוון רק לדגמים במחירים של עד 1600-2000 ש"ח).
אני אוסיף עוד שאלה... האם אחת מהמכונות הללו תשדרג אותי לעומת הצעצוע של דלונגי (ec 220) שהיה לי עד עכשיו או שזו אותה הרמה פחות או יותר?
תודה!
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
בתקציב הזה אני הייתי הולך על סט יד2 (וגם עשיתי זאת בעבר) מקצועי יותר כמו סילביה או אסקסו בייסיק עם מטחנה (חייב כדי לקבל קפה איכותי מכל מכונה ידנית). מכונות כאלו די אמינות ואין שם גם חלקים יותר מידי מורכבים או יקרים שיכולים להיתקלקל ואם עברו בידיים טובות אצל אנשים שעבדו עם מים מרוככים יהיו כמו חדשות.
תסתכל גם ביד שנייה פה באתר יש כמה אופציות מענינות וטובות קרוב לתקציב שלך וזה באמת יהיה שידרוג משמעותי לעומת מה שיש לך היום.
תסתכל גם ביד שנייה פה באתר יש כמה אופציות מענינות וטובות קרוב לתקציב שלך וזה באמת יהיה שידרוג משמעותי לעומת מה שיש לך היום.
ממה שראיתי ביד 2, יש רק מכונות מעבר לתקציב שלי (1500 למכונה + מטחנה).
השאלה אם יש טעם בכלל לקנות דלונגי eco 310 עם מטחנה של דלונגי ב890 ש"ח (http://www.olsale.co.il/olsale/heb/item ... d=22976998)
או לחילופין לקנות את הסאקו פוקוס + מטחנת graef CM70?
מטחנת חדשה של אסקאסו מיני עולה 900 וקצת (לא מצאתי ביד 2), מה שיגביל אותי מאוד ברכישת מכונה ב600 שקל.... מצאתי ביד 2 מכונות ב400/500 שקל של delongi eco-310 וגם gaggia pure, אבל קצת מפחיד אותי לקנות מכונה מיד 2, קל וחומר מכונות יחסית פשוטות שהן פחות עמידות לאורך זמן.
יש לכם המלצות טובות יותר למטחנה ומכונה ב1500? העסקאות של דלונגי וסאקו באמת לא כדאיות בגלל איכות המכונות והמטחנות?
אני מבולבל :S
(וכן, הייתי שמח לקנות אסקאסו בייסיק עם מטחנת אסקאסו מיני, אבל זה כמעט 1000 שקל מעבר לתקציב שלי).
השאלה אם יש טעם בכלל לקנות דלונגי eco 310 עם מטחנה של דלונגי ב890 ש"ח (http://www.olsale.co.il/olsale/heb/item ... d=22976998)
או לחילופין לקנות את הסאקו פוקוס + מטחנת graef CM70?
מטחנת חדשה של אסקאסו מיני עולה 900 וקצת (לא מצאתי ביד 2), מה שיגביל אותי מאוד ברכישת מכונה ב600 שקל.... מצאתי ביד 2 מכונות ב400/500 שקל של delongi eco-310 וגם gaggia pure, אבל קצת מפחיד אותי לקנות מכונה מיד 2, קל וחומר מכונות יחסית פשוטות שהן פחות עמידות לאורך זמן.
יש לכם המלצות טובות יותר למטחנה ומכונה ב1500? העסקאות של דלונגי וסאקו באמת לא כדאיות בגלל איכות המכונות והמטחנות?
אני מבולבל :S
(וכן, הייתי שמח לקנות אסקאסו בייסיק עם מטחנת אסקאסו מיני, אבל זה כמעט 1000 שקל מעבר לתקציב שלי).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם אתה רוצה לשדרג אתה צריך להמשיך הלאה מעבר לדלונגי וסאקו.
לפעמים יש גאג'ה או אסקסו ביד 2 שנמכרות כי הם העלו אבק אז זאת קנייה בטוחה יותר.
פשוט צריך לדבר עם המוכר ולראות את המכונה.
לא צריך למהר במיוחד שרוצים מחיר טוב
לפעמים יש גאג'ה או אסקסו ביד 2 שנמכרות כי הם העלו אבק אז זאת קנייה בטוחה יותר.
פשוט צריך לדבר עם המוכר ולראות את המכונה.
לא צריך למהר במיוחד שרוצים מחיר טוב
סליחה על החפירה, אבל אני בטוח שאני אוכל לנצל את הידע העשיר שלכם לטובתי בסופו של דבר 
ראיתי ביד 2 גאג'יה פיור ב500 שקל וראיתי גם את הגאג'יה קולור במעט יותר.
אני קצת חושש מהמכונות הזולות יחסית של גאג'יה כי מקצת קריאה בנושא הבנתי שיש בהן תקלות וכמו כן, היבואן הנוכחי מייבא פחות דגמים ולכן יכול להיווצר מחסור בחלקי חילוף בשעת הצורך.
מה דעתך בנושא?
(אני רק רוצה לציין שאני שותה בעיקר קפוצ'ינו, כך שאלמנט ההקצפה צריך להיות טוב)
ראיתי ביד 2 גאג'יה פיור ב500 שקל וראיתי גם את הגאג'יה קולור במעט יותר.
אני קצת חושש מהמכונות הזולות יחסית של גאג'יה כי מקצת קריאה בנושא הבנתי שיש בהן תקלות וכמו כן, היבואן הנוכחי מייבא פחות דגמים ולכן יכול להיווצר מחסור בחלקי חילוף בשעת הצורך.
מה דעתך בנושא?
(אני רק רוצה לציין שאני שותה בעיקר קפוצ'ינו, כך שאלמנט ההקצפה צריך להיות טוב)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יותר מדי חלפים אין בגאג'ות האלה - קטנות ופשוטות. המשאבה סטנדרטית, ככה גם התרמוסטטים, הידית וכו'.
פלסטיקה זה יכול להיות בעייתי אבל יש ברשת בכל מקרה.
אני לא יודע אבל אני לא מאמין שהיבואן הנוחי הרג לגמרי את המותג הזה גאג'ה.
אם הסתדרת עם הקצפה של הדלונגי כל דבר יהיה כבר יהיה שדרוג.
פלסטיקה זה יכול להיות בעייתי אבל יש ברשת בכל מקרה.
אני לא יודע אבל אני לא מאמין שהיבואן הנוחי הרג לגמרי את המותג הזה גאג'ה.
אם הסתדרת עם הקצפה של הדלונגי כל דבר יהיה כבר יהיה שדרוג.
@יובליוס
·
אני כבר לא עם המכונה הזו. היא שירתה אותי נאמנה כמה שנים טובים ל4-6 כוסות קפוצ'ינו ביום.
הגעתי איתה להקצפה מצוינת, אבל:
1. לוקח זמן מסיום החליטה ועד הרגע שאפשר להקציף (כי זו לא מכונה עם מחליף חום)
2. ההקפצה לא כל כך חזקה ולכן לוקחת יותר זמן מאשר במכונות חזקות יותר.
לי אישית זה לא הפריע ובאמת שנהניתי מהמכונה במשך 6 שנים. אני חושב שזו אחלה מכונה למתחילים.
·
אני כבר לא עם המכונה הזו. היא שירתה אותי נאמנה כמה שנים טובים ל4-6 כוסות קפוצ'ינו ביום.
הגעתי איתה להקצפה מצוינת, אבל:
1. לוקח זמן מסיום החליטה ועד הרגע שאפשר להקציף (כי זו לא מכונה עם מחליף חום)
2. ההקפצה לא כל כך חזקה ולכן לוקחת יותר זמן מאשר במכונות חזקות יותר.
לי אישית זה לא הפריע ובאמת שנהניתי מהמכונה במשך 6 שנים. אני חושב שזו אחלה מכונה למתחילים.