התנפחות העוגייה במהלך החליטה
עד לפני זמן מה נהגתי לדחוס את הקפה לסלסלה ולהשאיר מרווח מספק כך
שזו לא תיגע ברשת ותיסדק.
לאחרונה הפנו את תשומת ליבי לעובדה הבאה:
במהלך החליטה העוגייה נוטה להתנפח ולכן אפילו מרווח הביטחון שלקחתי אינו מספק.
התנפחות העוגייה סודקת אותה ויוצרת צ׳אנלינג.
האם גם לשאר חברי הפורום מוכר הנושא?
האם טחינה דקה יותר וכמות קטנה יותר יכפרו על התופעה?
שזו לא תיגע ברשת ותיסדק.
לאחרונה הפנו את תשומת ליבי לעובדה הבאה:
במהלך החליטה העוגייה נוטה להתנפח ולכן אפילו מרווח הביטחון שלקחתי אינו מספק.
התנפחות העוגייה סודקת אותה ויוצרת צ׳אנלינג.
האם גם לשאר חברי הפורום מוכר הנושא?
האם טחינה דקה יותר וכמות קטנה יותר יכפרו על התופעה?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני עובד ככה הרבה זמן עם המנופים, במנוף הולך הרבה יותר טוב דוזינג נמוך וטחינה דקה.
כפול אצלי זה 15ג בסלסילה של 18 או סינגל ב vst או lm כאשר יש מרווח גדול מראש החליטה.
במכונות משאבה זה מאוד תלוי בסוג המכונה ובצורת פיזור המים, האלקטרה וה BZ למיניהן לא עובדות טוב עם אוברדוזינג ובאלקטרה ממש יש נטיה לצ׳אנלינג אם אין מספיק מרווח בין הראש לקפה.
טמפר Convex יכול לסייע קצת אבל לדעתי באופן כללי רצוי לשים קצת פחות קפה ולטחון דק יותר, השוט יהיה טיפה עדין יותר ומאוזן ככה.
כפול אצלי זה 15ג בסלסילה של 18 או סינגל ב vst או lm כאשר יש מרווח גדול מראש החליטה.
במכונות משאבה זה מאוד תלוי בסוג המכונה ובצורת פיזור המים, האלקטרה וה BZ למיניהן לא עובדות טוב עם אוברדוזינג ובאלקטרה ממש יש נטיה לצ׳אנלינג אם אין מספיק מרווח בין הראש לקפה.
טמפר Convex יכול לסייע קצת אבל לדעתי באופן כללי רצוי לשים קצת פחות קפה ולטחון דק יותר, השוט יהיה טיפה עדין יותר ומאוזן ככה.
- coffeeholic
-
- חבר פעיל

- תגובות: 57
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מסכים לחלוטין עם הגורו לעיל - הו במכונות מבוססות משאבה והן במכונות מנוף.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
טחינה דקה יותר ופחות קפה זו טכניקה אחת אך אני נוטה לטכניקה השנייה, של יותר קפה עם טחינה יותר גסה, מינימום מרווח בין הרשת לקפה, כך מתקבל אצלי קפה עם גוף יותר מלא טעם טוב יותר (כמובן שזו עניין של טעם) , כדי לבחון פשוט תנסה את שני המקרים.
נימיץ, הדבר היחיד שצריך להפנות את תשומת ליבך זה טעם לא טוב של הקפה, אם העוגייה מתנפחת או לא, זה פחות קריטי.
אני לא רואה שהעוגייה מתנפחת במהלך החליטה, בטח לא בצורה שיוצרת צ'אנלינג או כל פגיעה אחרת בחליטה.
אני תמיד אומר שקפה זו אומנות ולכולנו נתונה הפרשנות האישית לעשות מה שטעים לנו
בברכה נגרוווווווווווו
נימיץ, הדבר היחיד שצריך להפנות את תשומת ליבך זה טעם לא טוב של הקפה, אם העוגייה מתנפחת או לא, זה פחות קריטי.
אני לא רואה שהעוגייה מתנפחת במהלך החליטה, בטח לא בצורה שיוצרת צ'אנלינג או כל פגיעה אחרת בחליטה.
בברכה נגרוווווווווווו
עד היום גם אני השארתי את המרווח הנדרש.NEGRO כתב:טחינה דקה יותר ופחות קפה זו טכניקה אחת אך אני נוטה לטכניקה השנייה, של יותר קפה עם טחינה יותר גסה, מינימום מרווח בין הרשת לקפה, כך מתקבל אצלי קפה עם גוף יותר מלא טעם טוב יותר (כמובן שזו עניין של טעם) , כדי לבחון פשוט תנסה את שני המקרים.
בברכה נגרוווווווווווו...
אבל שמתי לב מדיי פעם למעבר מהיר מדיי ל״בלונד״ יחד עם ליכלוך ברשת לאחר מכן והנחתי שמדובר
בהתנפחות ופריצה של פני שטח העוגייה.
אני כבר חזרתי לדוזינג הרגיל שלי בפוטפילטר....
תודה!
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
גובה ההתנפחות הניראה לעיין תלוי בעיקר בשתי דברים .
1. קוטר נתון של הסלסילה משפיע בהחלט , עקרונית הסלסלה שלי למשל בווילדי היא 53 מ"מ בערך , דבר שיוצר עוגיה גבהה מראש , ואז באמת ניפוח העוגיה ניראה יותר משמעותי .
2. למידת הטחינה וטריות הקפה גם יש השפעה , טחינה דקה +קפה טרי תיתנפח יותר מטחינה גסה , מכיוון שהגרגרים צפופים מאוד אז אז לגרגיגים שהיתנפחו יש פחות מקום לזוז , והתוצאה היא ניפוח .
1. קוטר נתון של הסלסילה משפיע בהחלט , עקרונית הסלסלה שלי למשל בווילדי היא 53 מ"מ בערך , דבר שיוצר עוגיה גבהה מראש , ואז באמת ניפוח העוגיה ניראה יותר משמעותי .
2. למידת הטחינה וטריות הקפה גם יש השפעה , טחינה דקה +קפה טרי תיתנפח יותר מטחינה גסה , מכיוון שהגרגרים צפופים מאוד אז אז לגרגיגים שהיתנפחו יש פחות מקום לזוז , והתוצאה היא ניפוח .
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אם אין לך משהו נחמד לכתוב אז אולי עדיף שלא תרשום כלום.zvibl כתב:לא לומדים דבר
סתם הפרחת תיאוריות הזויות .
עוד מעט מישהו יפרסם את השפעת קרני הגמא על טיב החליטה....
זה לא מועיל לדיון, לא תורם בשום צורה, ציני ומעליב.
וזה בלי להיכנס אתך לויכוח מיותר מה הזוי יותר התאוריות או ההערה שלך.
אם אתה חושב אחרת אתה מוזמן לפרט למה ולנהל דיון קצת יותר מכובד, גם אם מישהו ירשום שטויות גמורות אין לך את הזכות להעליב אותו עם הערות מסוג זה.
שבת שלום.
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
zvibl - אני לא מבין אותך, מה טפל בדיון הזה?
זה דיון ליגיטימי על אחד מהפרמטרים החשובים בהכנת קפה, זה כמו שתגיד שטמפרטורת ה חליטה לא משפיעה על טעם הקפה..
וגם אם אתה חושב שהדיון הוא לא ליגיטימי, יש לך את כל הזכות שבעולם, לא להיות חלק ממנו, אבל מפה ועד ההודעת שאתה מפרסם...
זה דיון ליגיטימי על אחד מהפרמטרים החשובים בהכנת קפה, זה כמו שתגיד שטמפרטורת ה חליטה לא משפיעה על טעם הקפה..
וגם אם אתה חושב שהדיון הוא לא ליגיטימי, יש לך את כל הזכות שבעולם, לא להיות חלק ממנו, אבל מפה ועד ההודעת שאתה מפרסם...
יום דבש
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
מענין
איך פתאום כולם קמים להתנפל עלי.
לא ראיתי הערות לגופו של ענין.
לא מצאתי אסמכתאות לענין העוגיה האם היא תופחת ,קטנה או נשארת ללא שינוי.
נציין שתשובתו של הגורו אכן הייתה נבונה ומחכימה ,אבל בלי התייחסות לענין התפיחה.
נציין שתשובתו של הגורו אכן הייתה נבונה ומחכימה ,אבל בלי התייחסות לענין התפיחה.
מעצם התשובה שלך כנראה לא הבנת כלל את השאלה שבגינה נפתח השירשור.zvibl כתב:מענין
נציין שתשובתו של הגורו אכן הייתה נבונה ומחכימה ,אבל בלי התייחסות לענין התפיחה....
מציע לך לקרוא בעיון מההתחלה.
כל יום לומדים משהו חדש.