לאספני תקליטי הוויניל כדאי לבדוק את הפטיפון הזה של חברת U-Turn Audio, שתוכנן כדי לספק איכות סאונד גבוהה, תפעול פשוט ככל האפשר ללא גימיקים מיותרים ועיצוב מינימליסטי ייחודי בארבעה שילובי צבעים שונים. 179–279 דולר.
אני לא מכיר את הדגם הספציפי או החברה אבל... לפטפון בעובי כזה יש בעיה גנרית להכיל מערכת שיכוך והשקטה יעילה. הדק הדקיק אינו משאיר מקום לקפיצים, הידראוליקה או שכבה של חומרי בידוד אלסטיים והמחיר מרמז על-כך ש'שריון' בידודי אינו כלול בחבילה.
יש טרנד של פטפונים כאלה, דקיקים ומעוצבים שכוללים ציפוי פוליאסטר מבריק וגימור מהודר וגם החברות המובילות כמו טורנס וריגה שותפות ל'פשע' התכנוני הזה. את הדגמים של אלו, אני מכיר היטב ולפי מה שזה נראה - אין שום סיכוי לפטפון כזה להפיק פלט מניח את הדעת.
הביקורות הרציניות האמתיות בעולם האודיו לעולם לא קובעות איכות של מוצר במונחים אבסולוטיים. הן תמיד מתייחסות ל-VFM, (או לתמורה עבור המחיר), וזה לעולם תלוי במחיר המוצר במדינה הרלוונטית. אי אפשר להסיק מביקורות אנגליות על VFM של פטפון בארה"ב ולבטח שלא בישראל. ה-Planar 3 של Rega למשל, נמכר באנגליה בזמנו במשהו כמו 1000 ש"ח. בארה"ב מחירו היה כפול והוא נמכר לפני כמה שנים בסביבות ה-$500. בכלל, הביקורות האלה של 'מוצר השנה' באתרי אודיו מסחריים דומות יותר לשיטת הרייטינג של תכניות ראליטי מזובלות מאשר לאיזו הערכה מקצועית רצינית.
Rega Planar 3 הוא 'פסגה טכנולוגית' לפטפונים במחיר שנקבע בארץ המקור (אנגליה). במחיר של $250, הוא 'עובר'. זהו פטפון ללא מערכת קפיצים, ללא לוח זרוע, כמעט ללא שום חלק מודולרי שמאפשר שינויים או שיפורים והוא כולל מעט מאור בידוד אקוסטי. היחידים שבאמת מרוצים ממנו הם אלה שמציבים אותו על משטח קשיח של גרניט או בטון ומחליפים לו, במאמץ רב, את הזרוע החצי אפויה שלו, שלא משתלבת טוב עם ראשי high compliance סבירים. במחיר האמריקאי הוא אחת הבדיחות העצובות בשוק הפטפונים המודרניים ולמרות שאני לא יודע לגבי תמחור בישראל, יש לי תחושה לא נוחה לגבי כדאיות העסקה.
אין לי כל כוונה לדבר כאן על Project Debut Carbon. מי שיעקוב ברשת אחר הערך 'Project carbon Hum' יתחיל לגלות בעצמו חלק מצרור הבעיות דמוי הבצל שכרוך בדגם הזה.