JBL L-50 טרמינציות לכבלי רמקולים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yanivol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #1 

לאחר סיבוב אצל רפי האוזמן לשיפוץ הוופרים, עבודה על הקרוס וצביעה, זוג JBL L50 ששיפצתי כמעט מוכנים לעבודה.

לרמקולים יש טרמינלים מקוריים שאיני רוצה להחליף.
חיבור הכבל מתבצע באמצעות נעיצת הפתיל בחור שבכפתור פלסטיק ובנעילתו ברבע סיבוב. (תמונות)
האיבטוח לא מאד מוצלח. אשמח לרעיונות לגבי טרמינציה לכבלים שתעזור בחיבורם בצורה טובה יותר לרמקולים
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #2 

פטנט מעניין...
מה הסיבה שאתה לא רוצה להחליף?ֿ

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #3 

פטנט מעולה. יש אותו ברוב מגברי הטכניקס שאצלי.
הסוד להצלחה הוא באורך החלק השחוף בכבל. נסה עד שתמצא את המידה האופטימלית.

yanivol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אין טרמינציה יעודית לכבל? אני משתמש כרגע בכבל 4 מ"מ שבקושי נכנס בחור. לכבל 2.5 כבר יש המון חופש

אני לא רוצה להחליף מכיון שאני רוצה לשמור על הצביון המקורי של הרמקול ולהחליף רק מה שממש חייבים - קבלים, refoaming וזהו.

yanivol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הרמקולים לאחר שכבה אחת של לזור מס 2 כעצתו של טומי. מס' 2 הוא גוון בהיר המאפשר צביעת שתי שכבות מבלי שהגוון יהיה כהה מדי. עלי ללטש את השכבה הראשונה ולצבוע שכבה נוספת.
הלזור מתייבש רק לאחר 24 שעות. גם לאחר 24 שעות הוא עדין מעט דביק, כך שהחלטתי להמתין זמן נוסף.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

כבר נראה טוב (Y)

יניב... לזור מתייבש לאחר 8 שעות. אם לוקח לו 24 שעות מרחת שכבה עבה מאוד. 8 שעות זה מספיק לליטוש גם בתנאי הלחות הבלתי נסבלת של תל-אביב בקיץ, שלא לדבר על כך שזה מספיק במזג אוויר נוח של סתיו...

הטרמינלים המקוריים של JBL מעולים. אני משתמש בכבלים 1.5 מ"מ של AudioLine (זה לא כבלי וודו אודיופלוצים אלא כבלי נחושת OFC של חברה גרמנית ב-15 ש"ח למטר) והם מעולים עם החיבור המקורי. אין באמת שום סיבה להחליף אותם. אם הנעילה לא 'נועלת' אתה יכול להסיר את הוופר ולגשת לחזק את הטרמינל מהצד הפנימי (עם הידוק של בורג). דרך אגב, כבלים נמדדים בקוטר של המוליך ולא בקוטר של הבידוד. 4 מ"מ זה המון למוליך - סביר לבידוד. אורך החלק החשוף האידאלי לחיבורים האלה = 8 מ"מ.

yanivol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מרחתי את השכבה הכי דקה שהמברשת והכשרון אפשרו לי. אני מעריך את כמות הצבע שמרחתי על שני הרמקולים גם יחד בפחות מ 100 סמ"ק. לשכבה השניה אקנה מברשת טובה יותר.
הכבלים שרואים בצילומים הם כבלים אמריקאים OFC במידה 12 GAUGE. הבעיה העיקרית שלהם זה המשקל. הם כל כך כבדים שהמשקל מושך אותם לאט לאט החוצה מהנעילות. 8O
כשהרמקולים יעברו למיקום הקבע שלהם, אחבר אותם עם כבלי Supra : Tinned OFC שבדיים בעובי 2.5

2 הכיפות של המיד לחוצות ולא הצלחתי לשלוף אותן. אין להן השפעה על הצליל עד כמה שיכולתי לשמוע. גברת האוזמן (אשתו של) טענה שהן עשויות מאלומיניום וזו הסיבה שאני לא מצליח לשלוף אותן באמצעות שואב אבק.

הגרילים של ה L50 עשוים ממעין רשת חורים קשיחה ויש להם השפעה מרסנת על הצליל. ללא הגריל הרמקולים נשמעים יותר חריפים וחדים.

למרות נחיתות ה L50 ביחס ל L65, אני, לחרפתי, מעדיף את הסאונד של ה L50.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

yanivol כתב:לאחר סיבוב אצל רפי האוזמן לשיפוץ הוופרים, עבודה על הקרוס וצביעה, זוג JBL L50 ששיפצתי כמעט מוכנים לעבודה.

לרמקולים יש טרמינלים מקוריים שאיני רוצה להחליף.
חיבור הכבל מתבצע באמצעות נעיצת הפתיל בחור שבכפתור פלסטיק ובנעילתו ברבע סיבוב. (תמונות)
האיבטוח לא מאד מוצלח. אשמח לרעיונות לגבי טרמינציה לכבלים שתעזור בחיבורם בצורה טובה יותר לרמקולים
...
תראה מה אני עשיתי:
http://www.hometheater.co.il/vp1554906#1554906
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

yanivol כתב:מרחתי את השכבה הכי דקה שהמברשת והכשרון אפשרו לי. אני מעריך את כמות הצבע שמרחתי על שני הרמקולים גם יחד בפחות מ 100 סמ"ק. לשכבה השניה אקנה מברשת טובה יותר.
...
:מבולבל: :lol: לדעתי טעית בהערכה. הפחית מכילה 250 סמ"ק (רבע ליטר). 100 סמ"ק זה 40% מהפחית. זו כמות בלתי נתפסת של לזור עבור שכבה אחת של משטח כה קטן. למעשה, זו כמות שמספיקה לשתי שכבות כיסוי של פסנתר כנף. אם זו באמת הכמות שמרחת... הגזמת לגמרי ולא פלא שלוקח לזה יממה להתייבש. לזור זה לא צבע. זו גלזורה (זיגוג). השכבות אמורות להיות דקיקות. שכבה ראשונית על עץ חשוף צורכת בד"כ מעט יותר חומר שנספג בעץ, אבל רמקולים עם גימור קודם... אולי כדאי שתוותר על המברשת ותעבור למטלית מיקרו-פייבר (מטלית ה'פלא') לשם מריחת החומר בצורה אחידה עם פחות סיכון לנזילות.
yanivol כתב:הכבלים שרואים בצילומים הם כבלים אמריקאים OFC במידה 12 GAUGE. הבעיה העיקרית שלהם זה המשקל. הם כל כך כבדים שהמשקל מושך אותם לאט לאט החוצה מהנעילות. 8O
כשהרמקולים יעברו למיקום הקבע שלהם, אחבר אותם עם כבלי Supra : Tinned OFC שבדיים בעובי 2.5
...
המקסימום ש-JBL מאפשרים עבור החיבורים האלה הוא 12 AWG שזה 2.05 מ"מ. כבלים של 2.5 מ"מ (AWG 10) יהרסו את הטרמינלים וייצרו בהם חופשים - גם ממש אין צורך. אתה הרי לא מגשר מרחק של 30 מטר בין ההגברה לרמקולים - נכון? אזיקון קטן קשור לסטנד מאחור יפתור לך את בעיית 'נזילת' הכבל מהטרמינל. פשוט תהדק את כל המשקל עד לתחתית הרמקול כדי שיתמך ע"י האזיקון. הטרמינל כבר יחזיק את כל השאר.
yanivol כתב: 2 הכיפות של המיד לחוצות ולא הצלחתי לשלוף אותן. אין להן השפעה על הצליל עד כמה שיכולתי לשמוע. גברת האוזמן (אשתו של) טענה שהן עשויות מאלומיניום וזו הסיבה שאני לא מצליח לשלוף אותן באמצעות שואב אבק.
...
צודקת - אבל זה לא אסון. אם לא הולך עם שואב אבק... נסה סרט דביק, מסטיק על עיפרון, וכ"ו... אם גם זה לא הולך, אתה יכול להזמין כיפות חלופיות מ-eBay. יש ים של חלופיות, לא יקר, ואין לזה השפעה על תפקוד המיד.

yanivol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כנראה שלא טעיתי בהערכה, פשוט מרחתי המון לזור. הפורניר בן ה40 היה מאד צמא וספג כמות נכבדה.

הלכתי לקנות מברשת איכותית יותר. המוכר בחנות המליץ לא להשתמש במברשת אלא לספוג מעט לזור בסמרטוט מחולצת טי ישנה ולמרוח באמצעות הסמרטוט עם כיוון הסיבים. כמובן שהוא המליץ על שימוש בכפפות חד פעמיות כדי לא להמרח בצבע. מה דעתך טומי?

הבהרה לגבי הכבלים: הכבלים הנוכחיים והכבדים הם במידה 12AWG. ארבע מילימטרים בריבוע. הוא שטח החתך ולא הקוטר למיטב ידיעתי.
הכבל המיועד הוא supra classic 2.5 במידה 13AWG. שטח החתך שלו הוא 2.5 מלימטר בריבוע.

yanivol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תראה מה אני עשיתי:
http://www.hometheater.co.il/vp1554906#1554906
...
הטרמינלים שעשית מאד יפים.
לזוג הרמקולים שבניתי התאמתי טרמינלים (ראה תמונה) . ב-JBL כמו שכתבתי אינני מעונין להחליף את הטרמינלים המקוריים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

AWG נמדד בקוטר ולא בשטח. זה סטנדרט אמריקאי שלא ממש יועד לתרגום לשיטה המטרית המטופשת הזו שתוקעת נקודה עשרונית בכל חור. AWG 12 זה יותר גדול מ-AWG 13 ו-AWG 10 זה יותר גדול מ-AWG 11. מה הבעיה? למה כל העולם מסתבך?

AWG 12 בעל קוטר של 2.053 מ"מ ושטח של 3.3 מ"מ בריבוע
AWG 13 בעל קוטר של 1.8 מ"מ ושטח של 2.62 מ"מ בריבוע

שניהם טובים לך AWG 12 זה המקסימום שאפשר.
[left]
If one inch is 2.54 centimeters - who needs that freaken metric system?[/left]
...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”